Keresés

Részletes keresés

tanácstalanul Creative Commons License 2023.08.28 0 0 57

Nem egy pörgős topic.

 

Szóval 78 évesen diagnosztizáltak prosztatarákkal, s mivel kicsit megkésve vettük észre, átterjedt a tüdőre, májra és a csontvelőre. Mindenféle gyógyszer kapok, ami nem gyógyít, de nem engedi terjedni a rákot.

 

Elkezdtem szedni a cseppeket Először 20-20, majd 30-30, most 3x30 cseppnél tartok.

Első adag 6500 FT, a második 7800 Ft, a harmadik kerek 9000 Ft volt. Egy hónap alatt ment fel az ára.

A cseppek: 4 üvegcse Béres forte.

Szept 1.-jétől napi 120 csepp lesz az adag. Szept 20-án lesz vérvétel (nagylabor), kiderül, hogy igaz a film, vagy csak marketing. 

 

Okos Árnyék Creative Commons License 2022.04.08 0 0 56

Én már megnéztem az itteni{szlovákiai} Béres-csepp adatlapját, és kiábrándítóan kevés összetevőből állt .

Tomasszovics Creative Commons License 2021.06.22 0 0 55

Sziasztok,

 

A Béres csepp szedhető autóimmun betegség esetén?

 

Köszönöm,

Zebulon fia Creative Commons License 2021.05.30 0 0 54

Köszi, hogy megosztottad az infót, nem hallottam még róla.

Előzmény: Baltássy (53)
Baltássy Creative Commons License 2020.02.08 0 2 53

Megszületett a Béres-film... sajnos nagyon fontos momentumok maradtak ki belőle.

Pl. említést sem tesznek a filmben Szép Sándorról. Szép jól menő virágkertész volt a rendszerváltáskor és jó barátja Béres Józsefnek és Kósa Ferencnek. Az ő ötlete volt, hogy gyártani kellene a Béres-cseppeket, amit Józsi bácsi és Kósa Ferenc is lelkesen támogatott, de nekik egy forintjuk sem volt erre, ezért Szép Sándor "tette be" azt a 10 M forintot, ami az Rt. megalapításához kellett.

A megalakítást követően derült ki, hogy Józsi bácsi a gyártási és forgalmazási jogokat "bagóért" eladta a Herbáriának, csak erről elfelejtett szólni(!) Szép Sándor - mást nem is tehetett - felkereste egy aktatáskával a Herbária igazgatóját, és 1-2 óra elteltével úgy távozott tőle, hogy visszavásárolta a jogokat.

Ezt követően indult meg a gyártás, és futott be óriási karriert a Béres-csepp, nagyon rövid időn belül.

Sajnos 1991-ben Szép Sándor egy rövid betegség után meghalt, de haláláig irányította a Béres Rt.-t, hónapok alatt több százmilliós bevételt produkálva, és ezzel megalapozva a Béres Rt. további működését. 

Elkeserítő és nagyon sajnálatos, hogy erről az emberről egy szó sem esik a filmben.

Diofa Szelleme Creative Commons License 2018.04.01 0 0 52

Igen, és egy csomó országban tiltott a hozzáadott fluorid (otthon is), én viszont a UK-ban élek egy olyan helyen ahol az ivóvizhez adják igy többletmérget kapok, gondolom igy már érthető. Hogy mennyire elmélet... nem vitatkozom, első kézből tapasztaltam a hatásait pl soha el nem múló gyomorfájás és fekély, gyulladt iny, kihulló fogak (minden családtagom, de még a macskáim is...) - akkor kezdem nyomozni, mindenki nyugodtan végezze el a házifeladatát ha nem hiszi - ez nem az a topik.

 

De igen, változott, amit Te eredeti Béres cseppként emlegetsz.

 

Ez a hozzászólás a Gyakorikérdésekről van:

"Dr. Takács Géza nevű felhasználó válasza:

Az eredetiben 16 mikroelem volt, kb. 77 -ben belekerült a szelén is. Más volt a használati javaslat is. Nem legenda, 78-ig vele dolgoztam, a főnököm volt, sőt barátom. (nem én mondom, Ő mondta)"

 

Ehhez annyit tennék hozzá, hogy azért tűnt fel mert a régit éveken át szedve is birtam, az újtól csúnya gyomorfájásom van és már nincs fekélyem (ez igaz mulitivitaminos bogyókra is, de amúgy se ennék mesterséges multivitaminokat ha nem muszáj)

 

Rossz szokásom hogy a szememnek hiszek, miután fájt tőle a gyomrom guglizni kezdtem hogy mi történt. Az évek alatt (kétségbeesésemben) többször is próbáltam de nem birom a gyomorgörcsöt amit okoz (és kétlem h valami jó lehet aminek ilyen mellékhatása van).

 

Esetleg megvan még valakinek egy régesrégi betegtájékoztató amit a csepp mellé tettek? Azon ott kell lennie az eredeti összetételnek.

Előzmény: galocza_ (51)
galocza_ Creative Commons License 2018.02.20 0 0 51

tudod mit?

ki tudja, a fluorid hatásival kapcsolatban még lehet hogy igazad is van - hiszen az az elmélet szerepelt a a CONSPIRACY THEORY című filmben is...

pár dolgot azért felvetnék:

-legalább annyi irodalom szól mellette, mint ellene (persze, agymosó propaganda)

-a fluorid (mint halogenid) soha nem fog "versenyezni" a kalciummal (alkáliföldfém). ezek olyan elemek amelyek "szeretik egymást", egymással esetleg vegyületet képeznek, de SOHA nem szorítják ki egymást.

-amennyire én tudom, a régi béres csepp kapható, uannyi fluridot tartalmaz mint az extra és - mivel a gyártótól is drágábban lehet beszerezni - drágább. ez sztem marketing: a béres ki akarja vezetni a régit, és átállaítani az újra (ami nem feltételnül sátáni terv: egyfélét gyártani sokkal olcsóbb).

-ja, az első vízfuorozási mánia 1801-ben kezdődött. aki a szt hiszi h a nagy összeesküvés (amiből sztem is van elég, csak épp nem ez) 200+ évvel ekezdődött, az... izé.

Előzmény: Diofa Szelleme (49)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2018.01.08 0 0 50

Érdekes, 2001-ben Cancelled (törölt?) TradeMark. Miért????

 

https://trademarks.justia.com/740/85/beres-csepp-74085536.html

Diofa Szelleme Creative Commons License 2018.01.08 0 0 49

A fluorid (extra, adagolt) káros az egészségre, patkányméreg volt valaha, jelenleg melléktermék és azzal a műdumával tukmálják rá a jónépre, hogy segit a fogak egészségében (nem igaz).

Az angolul tudók komoly, megbizható irodalmat találnak erre nézve, ha gugliznak.

 

Valójában a probléma vele, hogy versenyt fut a kalciummal a csontokba való beépülésnél és a fluoride nyer, hosszú távú hatásai között az elhülyülés is ott van.

 

Kérdezd meg magatól miért jó egy hülye lakosság? Talán mert könnyebb irányitani?

Nyugatabbra úgy néz ki, hogy ezek a szemetek az ivóvizbe is tolják (érdemes megnézni milyen durva védőcuccokban - alig  mérgező... á...), a hatásai első kézből, tartós, durva foginygyulladás miután a fogak a végén kilazulnak és kihullanak, szétvágott gyomor, fekélyek, leromlott immunrendszer, stb (na jó, hát lehet hogy pár mai permetnek és gmo kajának is volt köze hozzá de ez az összkép), maradj távol tőle.

 

Btw otthon láttam hogy a legtöbb ásványvizben is van, nem tudom természetes-e vagy adagolt, de mivel egy csomó ételben is van (magától) és a teákban sok, szerintem ami tényleg kell azt bevisszük amúgy is.

 

A magam részéről fogkrémben sem tűröm meg. Itt mindenkinek (majdnem) szofisztikált (k.drága) viztisztitója van, amivel az a baj, hogy ami a fluoride-ot ki tudja szedni az minden mást is kiszed és a vége olyasmi mint a desztviz.

 

Emiatt is kétségbeesve keresném az eredeti Bérest amitől nem kaptam gyomorgörcsöket de úgy működött mint a csoda.

Előzmény: Törölt nick (47)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2018.01.08 0 0 48

Sajnálom, nem tudom megállni, hogy erre ne reagáljak, mivel pont - elég kétségbeesetten - az eredeti Béres Cseppet keresném, azt amilyen még 1990 - 2000 környékén volt. Nagyjából ebben az időszakban szedtem rendszeresen, csodákat művelt. Még túlhajtott időszakban is tartotta az emberben a lelket (nem betegedtem le, akkor sem ha "enni se értem rá" pár hónapig a munka miatt). Elmúlt tőle a migrénes fejfájás, segitett jókat aludni (mélyen, normálisan), soha nem kaptam el semmit. Megállt a szem- és fogromlás, nőknél egyetlen negativ hatása volt, elerősitette a menstruációs görcsöket. 60mg C-vel kellett bevenni és nem szabadott tejjel, gyenge bort, teát javasoltak.

 

2000 környénkén átálltam a Béres Actival-ra (a pirulára vitaminokkal) fele olyan jó se volt, többen panasztkodtak hogy hajtja a szivet, nekem is volt hasonló gondom, nem tudom attól-e. Abbahagytam mindenféle Bérest.

 

Most kéne, az elmúlt 10 évben többször is próbáltam a cseppet is, a pirulát is, mindkettőtől kőkemény gyomorfájásom lesz és úgy is maradok, igy két-három napnál tovább nem birtam.

 

Miközben kerestem a "megoldást" találtam ezt és ez nagyon érdekes (kaptam egy hivatalosnak látszó összehasonlítást a Béres Csepp régi és újról a plusszról v. extra), miszerint az extrában plusz két elem van, a simában 11 és néhány mindkettően jelen levő dolog mennyiségén változtattak, illetve hogy miből nyerik ki (lehet, h számit miből...).

 

És ezt a hozzászólást találtam egy másik helyen:

"Dr. Takács Géza nevű felhasználó válasza:

Az eredetiben 16 mikroelem volt, kb. 77 -ben belekerült a szelén is. Más volt a használati javaslat is. Nem legenda, 78-ig vele dolgoztam, a főnököm volt, sőt barátom. (nem én mondom, Ő mondta)"

Akárhogy számolok nekem nem jön ki a 16. Aztán, nem emlékszem, a régiben is volt flour(id)? Mert annyira nem vagyok oda érte, főleg hogy itt a vizbe is tesznek pár éve meg még patkányméreg volt. Tudom h kell valamennyi de minden kajában van, a teákban meg jó sok.

Ha bárkinek meg van még a slejfnije amit a gyógyszekehez adnak a dobozban 1990 környékéről, legyen szives csináljon egy képet és ossza meg a jónéppel, hadd lássuk már mi az igazság, köszönöm szépen!

Előzmény: MC-BUBU (35)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.25 0 0 47

Sziasztok!

 

A béres csepp extrában található fluorid, mennyire káros az egészségre? Még nem szedtem még Béres cseppet, de az extra változatával szemezek és jókat hallok róla. Igazából immun erosítésre kellene nekem, ugyanis most mászok ki az influenzából amire az orvos antibiotikumot irt, miután 4 napig szedtem az aspirin komplexet, de semmit nem ért. Ugyhogy eléggé le vagyok most gyengülve, mivel már 1 hete benne vagyok a betegségbe, amiből 4 napig voltam 38-39 fokos lázas, jelenleg hőemelkedésem van.

 

bimbi001 Creative Commons License 2017.01.14 0 1 46

Üdv. Nem értem mért kell 1000 mg C vitamint szedni mikor a napi szükséglet 80-150 mg, a szervezet nem tárolószekrény, utána meg csodálkozunk hogy mindenféle betegségünk jön elő.  A gyógyszergyárak már 1500 mg is gyártanak hogy növeljék a bevételt a mi zsebünkből.

silent76 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 45

Pontosabban az öregkor felé tartasz...

A fiatalkorodnak már rég vége....

https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_emberi_%C3%A9let_szakaszai

Előzmény: HakapesziM (44)
HakapesziM Creative Commons License 2016.04.30 0 0 44

Én igazán szkeptikus vagyok, nem ülök fel mindenféle hókuszpókuszoknak.

 

Nemrég múltam 40, ez ugye lélektani határ, most már végérvényesen vége a fiatalkornak, a középkorúság felé tartok öles léptekkel. Relatíve egészséges vagyok, némi pocak, kis vérnyomás, ülőmunka, stressz (kamionsofőr), sosem szedtem porokat, cseppeket és hasonlókat. De most elkezdtem csöpögtetni magamnak a Béres - cseppet, reggel és este 20 - 20 csepp, hozzá napi egy 1000 mg C - vitamin, magnézium pezsgőtabletta naponta egy.

 

Nem is foglalkoztam a dologgal, éltem, dolgoztam, aztán olyan egy hónap után feltűnt, hogy valahogy jobb a közérzetem, valahogy nem fáradok el a nap végére úgy mint korábban. Állítom van benne valami. Mondanom sem kell, kislányom, feleségem idén már sokadszor betegek, taknyosan fekszenek ebben a pillanatban is - hiába prédikálok az asszonynak, csak ötletszerűen szedi - nekem kutya bajom, jóllehet azelőtt sem voltam éppen beteges.

activöreg Creative Commons License 2015.11.14 0 1 43

Most már huszonkét éve szedem, és még mindig az van, hogy nincs betegség. Abban igaza van a hozzászólóknak, hogy viszonylag drága. De még mindig olcsóbb mint naponta egy doboz cigaretta.

Előzmény: activöreg (36)
PIDZSE4 Creative Commons License 2015.08.01 0 1 42

Szisztok.

 

Sok hozzászolást olvastam . Csak annyit tennék hozzá ma már nem használnak igazi trágyát csak mütrágyát. Igy azok a nyomelemek és ásványi anyagok amik elvileg a szervezet a gyümölcsökből és a zöldségekből venne fel azok már kifogytak . Ugy is mondhatni hogy a föld kimerült a zöldségekben talált vitaminok és ásványi anyagok mennyisége az egy tizedére esett vissza vagyis olyan mintha semmit nem ennél csak vizes növényt. Ezért sajnos ezt napi szinten potolni kell valahogy . Most ez a béres csepp vagy más termék az mindegy a lényeg potolni kell hogy a szervezet tudjon müködni. Ráadásul amit a boltokban veszel és nem őstermelőtöl az a legrosszabb semmi tápanyagértéke nincs.

A neten erről lehet olvasni van elég beszámoló . Rendesen kéne trágyázni a földeket sőt nem ártana néha 1 évet kihagyni és utánna elvetni a magot hogy a föld magához térjen és a tápanyagokat be tudja fogadni. 

 

Szóval nem mondom hogy szedjed a béres cseppet hanem azt mondom minden nap pótold az ásványi anyagokat és a nyomelemeket és a vitaminokat mert a szervezet csak ugy tud müködni ha van üzemanyag és ha valamiből hiány van akkor lép fel a betegség.

B.GY Creative Commons License 2015.06.26 -1 1 41

Tényleg nem jó semmire:) Béres József ihatta volna vödörszámra mégis meghalt.Kórházba itta egy bácsi.Kérdezte a dokitől nem baj? Mondta neki  ártani nem árt,de nem is használ.

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.02 0 1 40

Volt egy öreg Berni pásztor kutyám. Az utolsó éveiben már rettenetesen sántított és a fekete szőre fakó lett és vörös. Egyszer csak arra lettem figyelmes,hogy sokkal könnyebben kel fel és újra fényes fekete lett a szőre. Nem értettem hogy lehetséges ez...

Később kiderült,hogy az apósom halála után,az anyósom több üveg lejárati idő előtt álló béres cseppet adott a feleségemnek,aki nem akarta kidobni ezért elkezdte a kutyák vizébe csepegtetni. Kb fél éve használta,amikor észrevettem. Bevallom én sem nagyon hittem ebben eddig,de azért ez a dolog eléggé meggyőző volt. Nem beszélve arról,hogy itt a placebo hatás szóba sem jöhet ugye...

A Berni végül 11 évet élt,ami szép kor,mert ez a fajta általában 8 évig él.

...és még nincs vége. Volt még egy kölyök boxerünk mellette,aki közben felnőtt. Akarunk mellé egy kis szukát venni,ezért elmentünk a tenyésztőhöz,aki megmerevedve nézte a 3 éves kutyámat.

Azt mondja,hogy lett ez ekkora??? Mondtam,hogy én azt hittem ez normális. 40 kiló feletti boxer nagyon ritka és a szülei sem voltak ekkorák. Akkor esett le. Ő azon a vizen nőtt fel...

 

marcony Creative Commons License 2015.03.27 0 0 39

T. úr!

 

Teljesen igazat adok neked.

 

Tripperre, kankóra, szifiliszre, sem jó.

Sőt még a hülyeséget sem zárja ki.  :-)))

 

Tehát szar az egész.

 

Üdv:

M

Előzmény: spalmer66 (38)
spalmer66 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 38

49 éves aktívan sportoló,jó eredményekkel büszkélkedő férfi vagyok.Szerintem ez egy rakás SZAR,egy hazugság az egész.Egy legálissá vált pénzrablás!2014 november 1.-óta fogyasztom napi 2-szeri rendszerességgel  a béres csepp extrát,direkt azzok a veszélyek-betegségek elkerürése érdekében  amiket nagybetűkkel reklámoznak mindenhol!                                                          Most negyedik napja fekszem magatehetetlenül,fájdalomtól,láztól ágynak döntve.A köhögéstől majdki szakad a tüdőm,a szemeim madjkiesnek a fájdalomtó!Kökemény influenza!És ez mindazért mert bíztam ebbe a ROHADT SZARBAAA!Hogy megerősíti az immunrenszert!Persze!Amikor nincs járvány ,akkor semmi baj.                                                                                                       EMBEREK!Ne bízzatok ebben a semmire sem jó vacakban!

Ri22o Creative Commons License 2014.11.27 0 0 37

Re: Nikkel

 

Bár már régi a posztod, de válaszolok.

A nikkel, mint nyomelem.

- Szerepe: a bőrben található meg legnagyobb mennyiségben. Serkenti a hasnyálmirigy működését, és a cukorbetegség gyógyításában is szerepe van. Kobalttal és a cinkkel együtt fontos biokémiai katalizátorok.  Máj és hasnyálmirigy funkciózavarok esetén a nikkel és kobalt együtt nagyon hatásos.

- Ha nincs elég nikkel a szervezetedben: Hiánya megzavarhatja a vérképzés normális folyamatát, májfunkciós zavarokat idézhet elő, akadályozhatja a növekedést, valamint csökkentheti a vas, réz és a cink szintjét a szervezetben.

- Nikkelben gazdag élelmiszerek

Gabonafélék, a gombák (rókagomba), káposzta, spenót, sárgarépa, bab, kajszibarack, körte, kakaó (csoki). Felszívódását, működését elősegíti a C–vitamin és az E–vitamin.

- Túladagolás esetén: Mérgező, allergén anyag! A nikkelallergia jele a bőrgyulladás (bőr kipirosodik, viszket, hólyagok jelennek meg a bőrfelszínen, idült esetben a bőrvastagodás jelentkezik, berepedezik és pikkelyes lesz)

 

Azaz a szervezetben nélkülözhetetlen nyomelem, de ez is, mint milliónyi más anyag CSAK A MEGFELELŐ MENNYISÉGBEN jótékony, túladagolva mérgező, allergén, viszont nem rákkeltő.

 

De persze nem is értem a hozzád hasonló kérdezőket, ott a Google, a legjobb barátod, pár idevágó találat.

 

http://www.gyerekabc.hu/Nyomelem-ABC/nikkel.html

http://www.zsiregetoklub.hu/egeszsegeseletmodrol/_letfontossagu_nyomelemek_ii._resz

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/daganatok/cikkek/nyomelemekkel_a_hasnyalmirigyrak_ellen/20111231000203

Előzmény: erno23 (33)
activöreg Creative Commons License 2013.12.06 0 0 36

Húsz éve szedem, az óta beteg nem voltam. Ha úgy érzem, hogy kerülget valami nyavaja kórság pl. infulenza, akkor megduplázom, és a betegség nem tör ki rajtam. Mindenévben egyszer megyek dokihoz, és a laborba, az eredményen kereszt nincsen. A nyugdíj intézet teljesen tönkremenne, ha mindenki szedné.

MC-BUBU Creative Commons License 2013.10.25 0 0 35

Ugyan régi a topic, de még most is bőven aktuális. Amúgy teljesen igaz, hogy az utóbbi 40  éven többször és többféleképpen is ellenőrizték, tehát a hatóanyagai, tartalma biztos. 

Ellenőrizték, hisz muszály volt ellenőrizni. Hogy miért is? Hát ezért, illetve a rövid történet:

Dr. Béres József megalkotta 1972-ben, és az immunrendszert a hiányzó nyomelemek pótlásával erősíti. A vásárlók körében hatalmas sikert aratott, a 70-es években csodaszernek tartották. Valjuk be, igaz is. A 70-es években a világon nem volt hasonló készítmény. Ekkor még csak próbálkoztak ilyenekkel. A Béres bevált. 

A hatóságok börtönnel fenyegették Bérest, sőt 1975-ben kuruzslás vádjával eljárás is indult ellene (tehát ellenőrizték is!!!). 

1976-ban szabadalmaztatta - (tehát ellenőrizték is, hisz enélkül nem lehet szabadalmaztatni), 1978-ban már gyógyhatású készítményként került forgalomba - tehát ismét ellenőrizték, hisz enélkül nem lenne gyógyhatású készítmény és nem is kerülhet forgalomba - ekkor már külföldön is ellenőrizték!

2000-ig így is maradt, ekkor nem csak gyógyhatású készítmény, de hivatalosan gyógyszerré is vált - természetesen ez is csak ellenőrzések után!

Hatóanyagai:

Vas (Vas-szulfát-heptahidrát formájában)2,00 mg

Cink (Cink-szulfát-heptahidrát formájában)1,14 mg

Magnézium (Magnézium-szulfát-heptahidrát formájában)0,40 mg

Mangán (Mangán-szulfát-monohidrát formájában)0,31 mg

Réz (Réz-szulfát-pentahidrát formájában)0,25 mg

Molibdén (Ammónium-molibdát-tetrahidrát formájában)0,19 mg

Vanádium (Ammonium-monovanadát formájában)0,12 mg

Nikkel (Nikkel-szulfát-hexahidrát formájában)0,11 mg

Bór (Bórsav formájában)0,10 mg

Fluor (Natrium-fluorid formájában)0,090 mg

Kobalt (Kobalt-klorid-hexahidrát formájában)0,025 mg

Segédanyagai: aszkorbinsav; borostyánkősav; borkősav; kálium-nátrium-tartarát; amino-ecetsav (glicin); nátrium-edetát; glicerin; kénsav; oldóanyag: tisztított víz.

Mint bármi másnál, ennél is előfordulhat allergia.

A múlt rendszer nem véletlenül harcolt ellene, hisz tudjuk, a legtöbb, vagy szinte minden új ellen foggal-körömmel harcoltak - főleg azzal, ami nem fért bele a nagy szovjet testvér életpolitikájába.

Hogy a piacról el akarták tűntetni, az sem véletlen. Több magyar dologgal is ez történt, bizonyítja a történelem, a konkurensek megpróbálták lejáratni, kiütni a piacról, és ma is ez folyik valamilyen szinten. 

 

Ma már a Béres csepp Hungarikum!

 

Egyébként külföldön is kiváló szernek tartják, pl. a 100 ml-es Béres Drop Plus 59 - 60 dollár - elég magas ár. 

Amúgy "Béres Drops" vagy "Beres Drops" a google keresőbe, és igen sokmindent találni róla. Csak le kell fordítani.

Torrente Creative Commons License 2013.09.25 -2 0 34

Ezt láttátok? Nem csepp, de Béres:

 

erno23 Creative Commons License 2013.05.13 0 0 33

sziasztok nekem csupan egy kerdsem lenne a nikkel az mirefel van beleteve? az nem rakkelto anyag?

Proci_85 Creative Commons License 2012.10.22 0 0 31

Amúgy már csak azért is hülyeség volt az 50mg cinkkel összehasonlítani, mert hol láttunk már olyan multivitamint amiben 500gr c-vitamin és 250mg magnézium stb van?

Sehol. A multivitamin is arról szól, hogy különféle arányokból átlagos, minimális mennyiségek vannak.

Ha valakinek dúrva hiánya van valamiból akkor mehet neki az erős magnézium tabletta, ha lerobbant akkor mehet az 500-1500-as c-vitamin tabletta.

 

Így a béresben sincs RDA által meghatározott cinkből 100x-os adag.

Tény, lehetne töményebb, kevesebb cseppet lehetne adagolni, de ennek fejtegetésébe kár belemenni. Valszeg üzletpolitika is van benne, meg adott anyagok telítődése. Azért az sem árt, ha ez a tucat anyag nem lép egymással reakcióba a szavidő alatt, stb. Bonyolultabb témák ezek, mintsem itt egyesek gondolják, hogy a benne lévő vasat az ízéről tudjuk azonosítani. Ha valaki nagyon akarja, kb mindet ki lehet mutatni megfelelő reagensekkel és teszterekkel. Melyet bizonyára sok kritikus meg is tett már az elmúlt 40 év alatt, effelől legyünk egészen nyugodtak :)

Előzmény: Midnightx (29)
Proci_85 Creative Commons License 2012.10.22 0 1 30

Régi topik, de nem haszontalan.

 

Egy reagálás:

"Mellesleg nagyon kis mennyiségben tartalmazza a nyomelemeket. 1ml oldat például csak 1,14mg cinket tartalmaz. Csak összehasonlításképp: én 50mg-os cinktablettát szedek."

50mg cink (tekintve, hogy nyomelem) elég magas, általában időszakosan érdemes nagy dózisban szedni, mint oly sok mást is és ez még nem minden (lásd később arányok).

 

Ugyanakkor megnézted-e már, hogy 1db tabletta fizikailag mennyi gram és abban hány mg  hatóanyag van? A többi micsoda? Kérdezz meg egy gyógyszerész ismerőst. Mindenféle kötőanyag, állomány javító, mert a te 50mg cinkedet nem tudnák egybentartani semmilyen sajtolással. Ennél fogva különféle adalékanyagokat adnak hozzá, _nem_ritkán_élelmiszeripari ragasztó anyagot. A cink az csak egy nyomelem. A többi is illene, hogy meglegyen, tehát ha az ember elkezdi a vitamin és nyomelem tablettákat és egyéb cuccokat szedni, akkor jócskán magába nyomja ezeket a tableta tömegét növelő anyagokat (pl. ragasztó) - ezt egy tablettákat gyártó cégnél dolgozó mondta.

Ezzel szemben a béres ugyanilyen nyomelemek tucatja csak miben? Tiszttított vízben. Ez ám a nagy különbség!

 

Arányok:

A legtöbb anyag felszívódásához más anyagok is kellenek  Hiába nyomsz magadba 50mg cinket, ha ahhoz pl. 1:10-ed arányú bróm kell, hogy fel tudja szívni a szervezeted, de abból nem veszel be semmit, így az étrendedből adódóan mondjuk 1:100-ed arányú brómod van, akkor teljesen potyára nyomatod magadba naponta az 50mg-ot.

Nem hülyeség ám a komplet vitamin (pl. multivitamin) és nyomelem keverék (pl. Béres csepp).

Ahogy a növényeknél a tápanyaghiányra utaló jelek keletkeznek (pl. levél sárgulás, barnulás, levélvég száradás, pöndörödés), mindnek megvan a magyarázata, pl. vashiány, bróm hiány, rész hiány stb.

Az embernél is, ahogy többen írták, pl. fáradékonyság, étvágytalanság, kedvtelenség. Szintúgy ezek hiánya okozhatja.

Sőt, ha valamiból netán többet végzel (sport, pörgős meló, kevés alvás) ezen ásványi és nyomelem anyagok (gondolom vitaminból is) (a különféle felszívódási folyamatok katalizátorakénti működésből adódóan) hamarabb kimerülnek -> pótolni illik -> Béres, multivitamin.

 

 Én úgy tekintek a Béresre, mint egy a mai rohanó viilágban és felborult táplálkozási szokásban megtépázott, elhanyagolt, "lyukacsos" alapot  befoltozó szer.

Lehet nélküle élni, lehet, hogy nem érezzük (v. nem tudjuk) ennek hiányát, de ha kiüt valami nyomelem hiány, segít visszabillenteni és szinten tartani az optimális háztartást , mint egy katalizálja a körfolyamatokat.

 

 

 

Előzmény: Midnightx (29)
Midnightx Creative Commons License 2011.11.26 0 0 29

Azt mondod nem drága? A 100ml-es 4500 ft-ba kerül. Figyelembe véve, hogy az előállítása fillérekbe kerül, ez pofátlanul magas ár. Mellesleg nagyon kis mennyiségben tartalmazza a nyomelemeket. 1ml oldat például csak 1,14mg cinket tartalmaz. Csak összehasonlításképp: én 50mg-os cinktablettát szedek.

 

http://www.biokucko.com/product.php?id_product=8

 

Sajnálom, de a Béres csepp a szenteltvíz kategóriába tartozik. Nem kétlem, hogy van egy minimális immunerősítő hatása, de senki ne várjon csodákat tőle. Különösen súlyos betegségek (pl. rák) esetén. De még egy sima megfázás esetén is többet ér napi 1 citrom.

Előzmény: keripeti (28)
keripeti Creative Commons License 2010.12.08 0 0 28

Nagyon meg vagyok elégedve a Béres cseppel! Amióta szedem nem vagyok beteg. Na meg nem utolsó sorban nem is drága!

franatic Creative Commons License 2010.11.04 0 0 27

Nálunk sem volt eddig rossz taapsztalat. Én ovitól mertem csak adni a gyerekeimnek, tartottam tőle, hogy hátha valami közbejön. Visszagondolva kezdhettük volna előbb is, mert rossz nem származhat belőle. Én még elhízást sem vettem észre. Kisgyerekeknél az elhízást pedig nem egyből a Béresre kell visszavezetni, mert ugye a szervezetük folyamatosan fejlődik, és ehhez kell energia. Talán pont azt az energiahiányt pótolja a béres, amire átlagban szüksége lenne a gyereknek. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!