Keresés

Részletes keresés

vojudit79 Creative Commons License 2015.01.10 0 0 36569

Sziasztok!

Véletlen néztem be,én sem szoktam már erre járni.

Plavka nagyon gratulálok!

Mi is bővülünk, júniusban érkezik hármaska.Még nem tudjuk, hogy kisfiú vagy kislány,remélem 22.-én megmutatja.

Zorka is másodikos, ő is jól tanul, csak iszonyú szétszórt így a szorgalma csak 4-es. Emiatt nem lesz kitűnő bizije.

Többiek?

 

plavka Creative Commons License 2014.12.20 0 0 36568
Sziasztok! Már nagyon régóta nem jártam erre, de most benéztem. Zolika másodikos, 8 éves volt 6-án, jó tanuló. Bár a magatartása jónak nem mondható. A tanerőkkel nem igazán jön ki. Mi sem.

Bővült a család, December 2-án megszületett Réka Eszter, császármetszéssel, 2780gr 46cm. Azóta persze itthon vagyunk már, csöndes, aranyos pici baba, többet alszik, mint Zolika ilyen korában.

Boldog ünnepeket kívánok mindenkinek. Plavka
Allia Creative Commons License 2013.12.19 0 0 36567

Megvolt az első iskolai karácsony is Áginak, nem műsort tanultak be, hanem a szülők bemehettek egy-egy normál matek és magyar órára, megnézni, hogyan is dolgoznak a csemeték. :-) Ajándékozás, húzás majd csak másodiktól lesz, idén még csak buliznak egy kicsit péntek délután, lányok visznek enni-, fiúk innivalót. Farsangra fordítva. :-)

Allia Creative Commons License 2013.11.04 0 0 36566

Szereti. :-)

Előzmény: kisbabi (36565)
kisbabi Creative Commons License 2013.11.03 0 0 36565

Hogy tetszik a suli így 2hónap után a topik gyerkőcöknek?

kisbabi Creative Commons License 2013.09.06 0 0 36564

Sziasztok! Mi is elkezdtük a sulit. Még bele kell rázódni mindenkinek, de majdcsak menni fog. Mesi még nincs oda annyira a suliért mint amennyire várta.... Igaz másik településre jár mint ahol lakunk, munkahelyhez közelebbi suliba. Iskolaotthonos suliba kezdtük, úgyhogy lecke hétközben nincsen csak gyakorlás. Vince már menne suliba, és ugyan még nagyon az elején vagyunk, de mindig Mesi olvasókönyve körül sertepertél... Ő július 1.én lesz 6. Bence megkezdte az ovit, egészen görsülékeny volt, igaz 11 hónapig bölcsis volt.

kicsinap Creative Commons License 2013.09.05 0 0 36563

:-)

Nálunk is Ajnával jár haza, illetve ma lesz először élesben, mert Boldi elaludt, tegnap, tegnap előtt értük mentem. PIros pont is megvolt, lecke is, némi nyüglődéssel, mert a normál feladatokat megcsinálja, de a színezést utálta, főleg, hogy sok volt.

 

Én erősen gondolkodom, hogy Gergőt nem küldöm majd iskolába. Ő május végén lesz 6 éves, szerintem a megváltozott rendszerre alkalmatlan még. Persze sokat fejlődhet, de erősen elgondolkodtatott, hogy a változások ellenére is Áron a legfiatalabb és legkisebb az osztályban.

 

Gergő is nyígott kicsit, hogy egyedül marad ovis, neki is inget kellett adnom reggel, meg dobozkába ennivalót csomagolni, meg le is kellett fényképezni persze.

 

Neked munka? Vagy maradsz még otthon?

Előzmény: Allia (36562)
Allia Creative Commons License 2013.09.05 0 0 36562

Ági is mondott verset az évnyitón. :-) Kedden reggel még bementem a suliba, azóta nem voltam. Reggel a bátyjával együtt mennek, hetente kétszer együtt is jönnek haza délután (a többi három napon edzés van mindkettőnek, Ági verseny aerobikozik, 3x2 óra edzés, a bátyja vizilabdázik ugyanennyiszer). Ágiék 30-an vannak, és minden nap 5 órájuk van. Jövőre lesz még egy elsősöm, Artúr januárban lesz 6 éves. Alfréd pedig oviba ment, de ma már cirkuszolt, hogy ő is iskolába akar menni. :-)

Megvolt az első piros pont, az első házi feladat, amit a napköziben elkészített, az első lecke-felelős (ez nem egészen kristálytiszta, hogy mi a csuda)... És lassan vége az első hétnek is. :-)

 

 

Többi iskolással mi újság? Mindenki elkezdte most a sulit?

Előzmény: kicsinap (36561)
kicsinap Creative Commons License 2013.09.02 0 0 36561

KInek hogy telt az első nap?

 

Áronka nagyon lelkes volt, jól érezte magát, verset is mondott az évnyitón. Mondjuk nagyon jó dolga van/lesz csak 5-en vannak az osztályban, a készségtárgyakon összevontan vaen vannak a másodikosokkal,de úgy is csak 9-en vannak.

 

Gergő viszont nagyon búslakodott, hoyg egyedül marad, és neki is inget kellett adnom, valamint csomagolni neki kis dobozba kaját.

 

Boldi meg elaludt az évnyitón.:-)

Allia Creative Commons License 2013.04.26 0 0 36560

Henn, bocsi, hogy csak most, de még aktuális. Az ovis beirtatkozás május 6-10 között van.

Előzmény: henn (36556)
_Anda Creative Commons License 2013.04.25 0 0 36559
kicsinap
nagyon örülök nektek, egyik szemem sír, a másik nevet. Tökéleteses boldog hetesben lennétek...

Felvették Ilyast a suliba, legordult pár kő, júniusban lesz az első szülői. Május 31. - BALLAGÁS! :-)
kicsinap Creative Commons License 2013.04.15 0 0 36558

:-)))

Hát tényleg csak elméletben, a férjem kijelentette, hogy kész vége.:-) Mondjuk most én sem érzek nagy késztetést a dologra, se a korom, se egyebek miatt. Kegyetlenül nehéz volt idegileg ez az egész.

 

Áron és Boldizsár között 6 év van, Gergő és Boldizsár között meg majdnem 5 év. Boldizsár jobbára így fut, néha Boldi baba, meg egyéb becéző akármik, amiknek nincs köze a nevéhez.:-) Nagyon nehezen találtunk nevet, irtóra örültem, hogy van egy, ami végre mindegyikünknek tetszik. Igazából még volt a Nándor, de Vilmosnál az merült még fel, és ezért azt nem akartuk neki adni.

Képzeljétek, volt olyan ember, aki megkérdezte miért nem adjuk még egyszer neki a Vilmos nevet. Egyszerűen nem értem az embereket...Vilmosnak nagyon kevés dolgot adhattunk, én örülök, hogy ilyen szép, komoly, méltóságteljes nevet adhattunk neki.

Előzmény: henn (36557)
henn Creative Commons License 2013.04.15 0 0 36557

hát akkor (minimum teoretikusan) nálatok is felmerülhet, hogy legyen majd kistesó! :-)

 

mennyi is a különbség áron és boldizsár között? ő lett az első három szótagú gyereketek. becézitek? vagy a teljes nevét használjátok?

Előzmény: kicsinap (36555)
henn Creative Commons License 2013.04.15 0 0 36556

nekem információ az ovi, nagyon is! :-)

Előzmény: Allia (36554)
kicsinap Creative Commons License 2013.04.15 0 0 36555

Köszönöm a kérdést, jól vagyunk.

Boldizsár olyan tipikus sokadik gyerek, teljesen beilleszkedik a családba, éjszaka alszik, persze felkel enni, de előtte, utána alszik,  délelőtt sokat ébren van, de jobbára elnézeget magában, tegnap 3 órát szunyált kint a babakocsiban, és ebből csak úgy 40 percet ment alatta a babakocsi, utána lefékezve állt miközben én a nagyokkal voltam.

Az érzelmi viharok viszont nem múlnak, iszonyatosan nehezen emésztem meg, ami történt, azt hittem képes voltam elfogadni, de Boldizsár érkezése felszakított mindent. Totál probléma mentes terhességem volt, 36. hétig teljesen zárt méhszájjal, még a doki is csodálkozott, hogy sokadszor szülőnek nem igen szokott 3000-es lenni. Ennek fényében képtelen vagyok elfogadni, hogy VIlmosnak meg kell születnie ennyire korán, és még kevésbé tudom elfogadni, azt a 4 hónapnyi kegyetlen szenvedést, ami az ő ki élete volt. És persze bánt, hogy sokak szemében Boldizsár érkezése megoldja Vilmos elvesztését.

 

Ajna már másodikas nagylány, szereti a sulit, tesi kivételével mindenből csak ötöse van, mindezt nem nagy erőfeszítéssel. Egyedül jár haza a suliból. Játszan már nem játszik szinte soha, csak olvas és olvas, a nyuszi a Grant kapitány gyermekeit hozta neki, ami mintegy 730 oldal, és ez 2 nap volt neki...

Áron édes nagyfiú lett, továbbra is borzasztóan érzékeny, neki egy nagy suli katasztrófa lenne. Nagyon szeret feladatozni, az elsős matekkönyv háromnegyedén túl vagyunk. Betűk közül is többet ismer, de az nem érdekli annyira. Ő nagyon ügyes mozgású, télen az ovival jártak korizni, és már második alkalommal egyedül ment, nagyon dicsérték, hogy milyen ügyes.

Gergő érdekes egy fickó, olyan dumája van, hogy behalok rajta, de mindenen meg tud sértődni. Nagyon okos, az elsős matekot ő is simán nyomja, és hamar tanul betűket is, viszont nem rajzol szinte semmit, és elég pösze, szóval, ha lehet, akkor én visszafognám őt, mert amúgy 2014-ben suliba kellene, hogy menjen ő is.

Ők hárman nagyon jó kis bandát alkotnak, a két nagyfiú bámulatosan tud együtt játszani, ami az én nagy szerencsém, mert Áron utál egyedül lenni. Kicsit izgulok is, hogy Boldizsár egy picit egyke marad ebben a nagy családban. Na ezért is jó lett volna, ha Vilmos is itt van velünk, még ha az eszemmel tudom, hogy akkor Boldi val.szeg nem lenne itt.

Előzmény: Allia (36554)
Allia Creative Commons License 2013.04.15 0 0 36554

Én még nem tudom, de jó eséllyel bent van. Előregisztráltunk már ősszel a kiválasztott tanítónéni listájára az igazgatónőnél, idejár a nagytesó is. Nem tudom mikor írják ki, de ma úgyis megyek az iskolába, majd megnézem. És, május 6-10-ig ovis beiratkozás lesz. Ja, az a másik gyerekem topikja. :-D Jaj, elvileg ősztől egy se lesz itthon, mihez fogok kezdeni? De nehogy nekem valaki azt mondja, hogy szülök még egyet, mert felnégyelem. :-DDD (amikor a legkisebbel lettem terhes, karácsony napján derült ki, és az előtte lévő 2 hétben legalább 8-an kérdezték meg, hogy mikor jön a 4.)

 

Kicsinap, hogy vagytok?

kicsinap Creative Commons License 2013.04.14 0 0 36553

Nálunk meg pont azon megy az izgalom, hogy összejön-e annyi gyerek, hogy legyen osztály...A lányomék is csak 15-en vannak az osztályban, és ezzel ők a legnagyobb létszámú osztály a suliban. A szülők meg vannak zakkanva, és inkább elviszik 32. gyereknek a lurkókat egy messzi suliba, mint, hogy ide vigyék. Pedig a lányomnak is annyira szuper helye van itt.

Előzmény: _Anda (36552)
_Anda Creative Commons License 2013.04.14 0 0 36552
Mivel bejelentettuk a korzetbe, ezert gondolom igen. Biztos persze akkor lesz, mikor megkapjuk a levelet. De az iden iskolaba meno gyerkocok "megszivtak", pont most kellett ezt a h..lye rendeletet elfogadni, ossze lesznek zarva a pont 6 evesek, a majd 7 evesekkel. Van olyan gyerek az oviban, aki most majusban lesz 7, tehat tobb mint egy ev lesz a legfiatalabb es a legidosebb kozott. :-S Az osztaly letszamrol mar nem is beszelve...
Előzmény: henn (36551)
henn Creative Commons License 2013.04.14 0 0 36551

és fel is vették?

 

én még nem tudom, hogy az enyémet felvették-e. be vagyok tojva.

Előzmény: _Anda (36550)
_Anda Creative Commons License 2013.04.14 0 0 36550
Beirattuk, sirunk-rivunk... ;-) Nna jo, csak en :-)
A kisebb is mar egy eves, telik az ido nagyon.
Nalatok? Bar ha nem az elso gyerek megy suliba, mar nem olyan katasztrofa, hmm?
Előzmény: Allia (36549)
Allia Creative Commons License 2013.04.09 0 0 36549

Na mi újság, iskolások anyukái? :-)

Lappantyú Creative Commons License 2013.04.02 0 0 36548

rain city, elnézést, hogy beleszólok, totál véletlenül kattintottam bele a topicotokba, nagyon vicces, hogy pont így, hogy a kérdésedre tudok egy esetleges választ.

 

http://kreativrajztanfolyam.hu/

 

abszolút meleg szívvel tudom ajánlani. pont olyan, amilyet keresel, egész évben tudod vinni a gyereket, heti egyszer két óra, szuperjó pedagógus, nagyon hangulatos kreatívkodás.

 

négy éve jár hozzá a nagyobbik fiam és nem szívesen hagy ki egy hetet sem. :)

 

ha van kérdésed, a lappantyu kukac t-online pont hu címen nagyon szívesen válaszolok!

Előzmény: rain city (36546)
Allia Creative Commons License 2013.03.31 0 0 36547

Rajz előkészítők? Hátha az ott ténykedő tanárok vállalnak kisgyerekeket is. Ezen kívül vannak még a jobb agyféltekés gyerek tanfolyamok, de azok is 9-10 éves kortól ajánlottak csak. Esetleg a környékbeli általános iskolákban érdeklődj, van-e rajz szakkör.

Előzmény: rain city (36546)
rain city Creative Commons License 2013.03.30 0 0 36546

Sziasztok!

 

Az óvónők dicsérik Renit, hogy nagyon jó a kézügyessége, szuper a látásmódja, és nagyon jól használja a kezeit. Szóval javasolták, hogy valam művészeti foglalkozásra járjon, ahol ráerősítenének ezekre a dolgokra. Keresgéltem a neten, de nem találtam semmi olyat ami tetszett volna, vagy ne lett volna horror áron. Sok olyan van hogy 4-10 hetes kurzus, meg mozgásterápiával összekötve, de engem kifejezetten a rajzolás/festés/kézműveskedés vonal érdekelne, és akár több hónapos/tanév hosszúságú is.

Azt gondoltam a Szépművészetinek vagy a Műcsarnoknak van ilyen "tafolyama" de nincs.

Ismertek valami ilyesmit?

 

Köszi!

rc

vojudit79 Creative Commons License 2012.12.07 0 0 36545

Köszi:) Gyarapítom a munkanélküli anyukák népes táborát:) Bejelentkezem munkanélkülire és abban bízom, hogy mire lejár addig csak találok valami melót...ha nem akkor el kezdem a körmözést.

Előzmény: Allia (36544)
Allia Creative Commons License 2012.12.05 0 0 36544

Hú, gratulálok! És te mit fogsz csinálni? :-)

Előzmény: vojudit79 (36543)
vojudit79 Creative Commons License 2012.12.04 0 0 36543

Én sem jártam erre mostanában. Utólag és előre is Boldog Születésnapot minden topik-gyereknek:)

Mi is túl vagyunk a 6 éves státuszon, még az oltást kell megkapnia Zorkának. 

131 cm, 25 kg, 33as lába van. Ő csak heti 1x jár művészi tornára. Az iskolát ő is nagyon várja.

Az offtopikom meg jövő héten tölti a 3at és kezdi az ovit:)

Előzmény: Allia (36538)
Allia Creative Commons License 2012.11.21 0 0 36542

Isten éltesse a nagylányt! Neked meg minden jót. :-)

Előzmény: Midianna (36541)
Midianna Creative Commons License 2012.11.21 0 0 36541

Utólag is sok boldog szülinapot Áginak!

Zorkának is, meg aki még közbe volt esetleg :))) látszik, milyen sűrűn járok erre... :D

 

Hozok azért 2 képet Merciről is ;)

(sajnos csak telós képek)

 

 

Amúgy mi teljesen jól vagyunk, gyerekek beleszoktak könnyen gyorsan az új helyzetbe, nem mondom, néha van nyígás, h "apához akarok menni" de am jó így. Újpasi is alakul, többnyire már itt alszik minden nap :D Én szedek gyógyszert a depire, annyira azért még nem jó, de ennek idő kell...

 

 

Előzmény: Allia (36538)
_Anda Creative Commons License 2012.11.08 0 0 36540
Boldog Születésnapot Áginak és persze minden 6 éves (vagy majdnem 6 éves) topik gyerkocnek!:-)
Előzmény: Allia (36538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!