Keresés

Részletes keresés

geszthi Creative Commons License 2007.05.07 0 0 22
Szoval mi lesz? Valtotok most is?
Előzmény: geszthi (21)
geszthi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 21
Most mi lesz jobbosok?!

A Magyar Sarkozy a nagy USA kedvenc (Bush) es vica-versa!


Washington relief at Sarkozy win
BBC News, Washington
Sunday, 6 May 2007, 21:24 GMT 22:24 UK


Privately, White House officials had been praying for a Sarkozy victory for months.
Publicly, they have not been this pleased and relieved by a European election result in years.

President George W Bush has already phoned to say well done and both Republicans and Democrats on Capitol Hill have welcomed his victory.

But in France, Nicolas Sarkozy has been described as "Sarko the American" by his opponents. In the US, the insult becomes a badge of honour, which the new French president has earned with his unabashed admiration of American values. US visit

He hammered home the point during a four-day book tour last September, which coincided with the anniversary of the 9/11 terror attacks. He spoke to firefighters in Manhattan and business leaders on Wall Street, showering admiration and respect on both, holding up the United States as an example, not an ogre.

In Washington, he was invited to the White House to meet President Bush - a very rare honour for a mere minister and an honour which has evaded President Jacques Chirac ever since he led the international opposition to the Iraq war.

The Sarkozy-Bush mood music could not be more positive, but there are a few discordant notes. Nicolas Sarkozy opposed the Iraq war as much as President Chirac's handling of the diplomacy. He wants America to announce a phased withdrawal. He also opposes Turkish membership of the EU, which Washington favours.

Nevertheless, with Nicolas Sarkozy now in Paris, Angela Merkel in Berlin and soon, one assumes, Gordon Brown in London, the US feels that it has regained an axis of friendship in northern Europe.

iraultza Creative Commons License 2006.10.19 0 0 20

"Inkább az lehet a dolgok mögött hogy a Fidesz a demokraták lekötelezettje, az MSZP pedig a republikánusoké"

 

 

Ez is bizonyitek arra mint sok mas, hogy az MSZ(M)P  es a szadesz  jobboldali sot a szadesz eseteben egy szelsojobboldali part.

 

Minden nemzetkozi osszehasonlitast alapul veve a lenyeget illetoen, vagyis, azt illetoen a tarsadalom mely retegee lesz a penz es a hatalom az msz(m)p es a szadesz  a politikai kozpetol joval jobbra helyezkedik el.

 

nem is beszleve a kulpoltikiarol, melyben egyertelmuen a neokokzervativak oldalan vannak.

 

Ez teny, lehet helyeselni vagy elitelni.

 

Az azonban az  undorito ahogyan a maszop "baloldali ertkekere" hivatkozik, es mindig meg tudja teveszteni azt a muzsik lelku reteget mely meg most is az egykori elnyomoi kadari baleves szagu csizmajat csokolhatja abban a remenyben , hogy megint 3.60 lesz a tej vagy talan 30 evvel fiatalabbak lesznek....

 

 

 

 

 

Előzmény: Holo-Tron (16)
geszthi Creative Commons License 2006.10.19 0 0 19
Hogy is felejtehhetm ezt el! Ezzel mi van?! Ha mar fia nem jo johet az apja...de meg annak se kell?


Csak a választások után látogat idősb. Bushhoz Orbán
Index /2006. szeptember 13., szerda 8:41

Elhalasztották Orbán Viktor szeptemberre tervezett amerikai látogatását. A Fidesz elnökének kabinetfőnöke szerint nem az önkormányzati választások, hanem az idősebb George Bush egyéb elfoglaltságai miatt.



Amerikai kérésre október 1. a magyarországi önkormányzati választások utánra halasztják Orbán Viktor tervezett amerikai magánlátogatását , értesült a Népszabadság. A Fidesz elnöke George Herbert Walker, az Egyesült Államok nemrégiben távozott budapesti nagykövete, az amerikai elnök rokonának meghívására látogat majd Maine államba, ahol találkozik George W. Bush édesapjával, az exelnök George Bushsal is.

Az idősebb Bush és Walker ugyanis nem csak rokonok, de szomszédok is.

A Népszabadság washingtoni tudósítója úgy tudja, hogy az eredetileg szeptemberre tervezett utazás célja a republikánusok hagyományos konzervatív szárnya és a Fidesz megromlott kapcsolatainak megújítása lehet. Orbán 2001. szeptember 11., illetve az iraki háború miatt került szembe a republikánusok politikáját mostanában meghatározó neokonzervatív frakcióval.

A Népszabadságszerint Orbán látogatása ellen a demokraták és az amerikai külügyi aparátus is tiltakozik.
Éppen ezért felmerült, hogy Orbán a 2010-es magyarországi parlamenti választásokit többször is Washingtonba látogatna.

Deutsch-Für Tamás, Orbán kabinetfőnöke a Népszabadságnak hangsúlyozta, hogy a látogatást csak elhalasztották. Ráadásul nem az önkormányzati választások, hanem az idősebb Bush egyébb elfoglaltságai miatt halasztották későbre az utazást.

Deutsch-Für Tamás az Orbán-vizit elmaradásáról a Magyar Nemzetnek Online-nak is nyilatkozott, azt állítva a Népszabadság cikk több valótlanságot is tartalmaz. Szerinte szóba sem került, hogy Orbánék New Yorkot egyáltalán csak érintenék egyelőre elmaradt, de néhány héten belül megvalósuló amerikai viziten. A kabinetfőnök szerint fel sem merült, hogy Martonyi János társaságában utazna Orbán Viktor, hiszen ez egy magánprogram, amelyre a Walker házaspár hívta meg őket.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.19 0 0 18

azóta mi?

de tényleg, most semmi olyan esemény nem ugrik be.

egyébként most a Zorbán elvileg találkozott a Bush-sal amikor Bp-re látogatott. egyik nap volt olyan programpont h tárgyalás a pártelnökökkel.

Előzmény: geszthi (-)
geszthi Creative Commons License 2006.10.18 0 0 17
Kozeleg az unnep...

Es Bush nyilatkozatot adott ki '56-ról...

Előzmény: geszthi (-)
Holo-Tron Creative Commons License 2006.08.13 0 0 16

Inkább az lehet a dolgok mögött hogy a Fidesz a demokraták lekötelezettje, az MSZP pedig a republikánusoké. Amíg demokrata vezetése volt az USA-nak addig igen jó viszonya volt orbánéknak velük. Amint jöttek a republikánusok máris ellenségessé kezdett válni a viszonyuk, mert a republikánusok már ekkor elkezdték nyomatni az MSZPt, pld Nancy Goodman Brinker, stb.

Megemlítendő hogy a demokrata usa nagykövettel a Fidesznek igen jó viszonya volt, ezért akartak csinálni fű alatt valami repülőgépvásárlást, vagy nem tudom már mit, amit a fidesz egyes képviselői zsíroztak le a nagykövettel, mert így olcsóbb lett volna.

Adott két szabadkőműves ág az egyik "Demokrata" a másik "Republikánus" Előbbi a fideszt utóbbi az mszpt-t nyomatja. Az MSZP-sek "republikánusok" a Fideszesek "demokraták".

Most jön egy megszorító csomag, ami talán azt a célt szolgálja hogy 4 év múlva ismét a fidesz jöjjön, a bokros csomagnak is a körforgás fenntartása volt a célja, azaz hogy megint jobboldali kormány jöjjön. Az usákoknál már lezsírozta a két szabadkőműves tábor hogy megint a demokraták jönnek, mire a demokraták ismét ringbe kerülnek, gyurcsány a csomagjával megbuktatja magát és ismét jön a fidesz.

Meg kellene végre érteni a fidesz szimpatizánsainak hogy hiába erőlködnek, kampányolnak, a büdös életbe nem fognak győzni addig, amíg demokrata elnöke nem lesz az usa-nak.

Ha jól tudom 2009-ben választanak az usákok, addig bush kiháborúzza magát, az olaj árak egekbe szöknek, a demokraták pedig a konszolidátor szerepét töltik majd be.

Enyhülni fog, talán jelentősen, (megszűnni nem) a terrorizmus ellenes harc. Az is elképzelhető hogy visszatér valami MIÉP szerű párt a parlamentbe, persze enyhébb retorikával, ez akár a jobbik is lehet. Mert a demokratákat támagató a fideszt toló szabadkőműves csoportnak talán szüksége van egy szatellitpártra ami a fidesz győzelmét bebiztosítja.

A gond az, és ami miatt nagyon aggódok hogy bushnak 2009-ig be kell fejeznie a háborúit, azaz el kell foglalnia iránt, szíriát és libanont, hogy jöhessenek konszolidálni a demokraták. Mint eurázsista nem támogatok további atlantista terjeszkedést a térségünkben. Mint ahogy a Fideszt az Mszpt, a demokratákat és a republikánusokat is elutasítom, és a MIÉP-Jobbikot is, ha befekszik a szabadkőműves politikának és vállalja a szatellitpárt szerepét.

horst_fuchs Creative Commons License 2006.06.23 0 0 15

'a jobboldali politizálásban mindig alapvető tényező volt a következetes nemzetpolitika."

 

ebben egyértünk, ezért is baj, hogy ma nincs jobboldal.

sajnos, nagyon sajnos...

Előzmény: bubus (14)
bubus Creative Commons License 2006.06.23 0 0 14

 

1998-99 Nato Belépés körülményei

1. Közép és Kelet Európa instabil állapotban van.

2. Törekszünk az Unióba történő bejutásra

3. Az USA alapvetően békés stabilizáló politikát folytat.

4. Súlyos válság van jugoszláviában, veszélyeztetettek a határon túli magyarok is.

5. Tömegverekedés Marosvásárhelyen, Erdélyi Magyarság veszélyeztettsége

6. A kisantant nem tagja a NATO-nak.

A NATO tagság ideigleinesen megteremti a "kishatalmi" politizálás lehetőségét.

Minden ésszerü érv a NATO és az USA-val való együttmüködés mellett szól, és a Nemzeti szempontok és ebbe az irányba mutattak.

Mi változott Bush alatt.

 

1. Nancy Goodman Brinkler otrombán beavatkozott a magyar belpolitikába és marhaságokat beszélt állitólagos kormányközeli antiszemitizmusról.

2. A kisantant államok közül Románia és Szlovákia is NATO taggá vált, a határon túli magyarság jogainak védelme meggyengült.

3. Már Uniós tagok nincs szükség NATO szupportra.

4. Az USA agressziv birodalomépitő politikába kezdett, ENSZ felhatalmazás nélkül megtámadta Irakot és kiderült hogy a szövetségeseit nem egyenrangú partnereknek hanem csatlósoknak tekinti,

még németország és franciaország esetében is.

5. Az USA cserbenhagyta Magyarországot amikor Orbán Viktor szót emelt a Benes dekrétumok hatályon kivül helyezése ügyében.

A jobboldal nem csinált semilyen fordulatot, a jobboldali politizálásban mindig alapvető tényező volt a következetes nemzetpolitika.

Az USA politikája viszont jelentősen megváltozott Bush alatt, sokkal szélsőségesebb, agresszivebb terjeszkedőbb lett.

horst_fuchs Creative Commons License 2006.06.23 0 0 13

Amerikáról alkotott képünk majdnem azonos, Bushról alkotott képünk is, de azért én egy jó republikánus elnökjelölre szavaznék.(mondjuk 2004-ben Kerryre nyomtam volna)

Bár azért Bobby Kennedynek nincs párja szerintem a XX. század 2. felében.(ő meg ugye demokrata)

Előzmény: narancsbukta (12)
narancsbukta Creative Commons License 2006.06.23 0 0 12
hat en meg baloldali lennek, tuti a demokratakra szavaznek a tengerentul, es vallom, amerika egyik legkorlatoltabb elnoke, es leg alattomosabb csipetcsapata regnal most a feherhazban. Ez a fajta kispolgari texaszi neokon poffetegseg ellen erosebben kellene fellepnie az ottani embereknek, mert ratelepedett mindenre, a torvenyhozastol kezdve a vegrehajtasig, egyszoval a tarsadalmuk egeszere, es a 9.11 urugyen ahol csak tehettek, disznomod megcsorbitottak a szemnelyisegi jogokat.
Kulpolitikajuk ott kemenykedik ahol nem kene, masutt meg csodot vallott.
Az EU ellenesseg, es az EU megosztasa (francia-angol ellentetek szitasa) sem eppen egy joker, ez is nagyon vissza fog utni.
Nagyon varom mar, hogy eltakarodjanak a vilagpolitikabol.
Az viszont nevetseges, ahogy picsa kis csoportocskak hozongenek a beka segglyukabol kajabalva hogy bush terrorista. Az arabseggnyalo kisnacik baxtatasara idealis ember ez az iq kolosszus, nagyon mulattat.
Előzmény: horst_fuchs (11)
horst_fuchs Creative Commons License 2006.06.23 0 0 11

én magamat jobboldalinak vallom(kb. 2002-től már nem fideszesnek)

én szívből utálom BUSht, de a republikánus pártot nem... én rájuk szavaznék Amerikában.

(az meg más kérdés, hogy utálom Amerikát is)

Előzmény: geszthi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.23 0 0 10
Namost ez hogy jott ide? ;-)
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.23 0 0 8
Az pedig, hogy itthon minden reakcio sokkal tularadobb, sokkal szelsosegesebb mint nyugaton, ez mar evtizedes magyar sajatossag, gyuloletben es seggnyalasban is toppon vagyunk, egyik sem tehet a masiknak szemrehanyast.
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.23 0 0 7

Egy "viszony" mindig ketton all, nem lehet azt mondani, hogy az USA ugyanaz az orszag a 2000-es evekben, plana napjainkban, aki a 90es evekben volt, nagyon nem. Ha a kerdest ugy tesszuk fel, mi tortent a jobboldallal, muszaj melletenni, mi tortent amerikaval, mi ez a minosithetetlen nonszensz magatartas amit csinal? Mi az, hogy akit erdekeben all terroristanak nevez es lerohan, civilek tizezreit oli meg, es sokszor csak egy "bocs, elneztuk, majd aki hibazott megbuntetjuk" a valasz civilek halalara. En azt hiszem az egesz EU viszonya nagyon mas az usahoz mint a 90es evekben vagy akarcsak 2001 szep 11 elott.

 

A ket kerdest vagy egyutt kezeljuk, vagy sehogy, maskepp nincs ertelme, sorry.

zsuzsi544 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 6
Szerintem a jobboldal ott is elszurta az USA-hoz való viszonyát hogy folyamatosan a multik és a nagytőke ellen van.
kalmarkalman Creative Commons License 2006.06.23 0 0 4

Fidesz elvakultan USA parti volt.

 

No ez nem igaz.

 

sot azonnal fogadta mind Medgyessyt mind Gyurcsanyt.

 

Pár havi Kovács általi seggnyalást követően és kellett hozzá, hogy a baloldal kész lett volna akár harcoló alakulatokat is küldeni olyannyira ment a seggnyalás az USA-nak.

Előzmény: geszthi (3)
geszthi Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3
Ez lehet igaz, de nem befolyasolja azt a kerdest, hogy MI az OKA annak, hogy 1998-2002 kozott Orban es a Fidesz elvakultan USA parti volt. Azota meg nem.

Ha csak az nem hogy 2002-ben es 2006 -is bukott Orban es Bush volt az aki "ott szurta el hogy" meghivta sot azonnal fogadta mind Medgyessyt, mind Gyurcsanyt.

Azt amit Orban gorcsosen akart elerni.

Igy aztan megsertodott es azota nem koser mar annyira az USA.

Ez ertheto. De a jobboldal valtozasa vele egyutt ?!

(hol van mar lovas istvan orome :-)))
Előzmény: attilabacsi (1)
urál Creative Commons License 2006.06.23 0 0 2

Ennek három fő oka van nem sorrendben:

 

-antiszemitizmus. Az ellenségem barátja nem a barátom.

 

-a jobboldal összefonódása a civil mozgalmakkal. A civil mozgalmak antiglobalizmusa, balos -végső soron szovjet- eredetű USA ellenessége.

 

-saját demagógia csapdájába esés. Addig szidták a nagyhatalmakkal jóban levőket a komcsik okán (seggnyalónak nevezve őket), míg eljutottak odáig, mikor már a saját elemi érdekeikkel is szembemenetelnek, valamiféle harmadikutas lázálmot kergetve.

 

És mindez a széljobbos sajtó révén épült be a jobbos köztudatba és fordította perverz módon ellenkezőjére a normális viszonyt leginkább az elmúlt négy évben. A normális viszonyt, miszerint a jobboldali az USA, kapitalizmus és talán imperializmusbarát is, míg a demagóg hantásbalos idióta globalizáció és USA ellenes.

Előzmény: geszthi (-)
attilabacsi Creative Commons License 2006.06.23 0 0 1

Orban ott szurta el hogy nem engedte Szerbiat Magyarorszagrol a Vajdasagon keresztul lerohanni...

 

Azutan Clinton megbelyegezte hogy "nem segitokesz"...

Gondolom Bushnak megmondtak hogy Orban nem hajlando az orszag erdekeit az USA erdekei ala helyezni...

 

 

Előzmény: geszthi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.23 0 0 0
J0bb0ldal!
Előzmény: geszthi (-)
geszthi Creative Commons License 2006.06.23 0 0 topiknyitó
MI az oka a korabbi oriasi tamogatas megvaltozasanak (mind az usa, mind Bush irant) jobboldalon?


Elozmenyek.

1, Megvalasztasakor lovas istvan hires cikke "Udvozoljuk elnok ur, orulonk gyozelmenek"

2, Orban tobbszori latogatasa (inkabb kiserlete) Bushnal, annak oriasi jelentosgunek beallitasa.

3, A budapesti NATO-csucs tortenelmi jelentosegunek kikialtasa (ugyanilyen komoly forgalom korlatozas volt, sot meg a titkosszolgalatot is bevetettek a tunteteok ellen. Es hol volt ekkor meg 9/11 ?!)

4, A hires bostoni vergozos beszed es vegletekig elkotelezett amerikapartisag Orbantol.

5, Ennek azonnali igazolasa a Professzorok Batthyany Koretol

6, Bush tobbszori meghivasa Orbantol (most is, meg korabban az egesz csaladja)

AZTAN 2002. Aprilisaban valami tortenhetett, mert azota ....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!