Keresés

Részletes keresés

eMM Creative Commons License 2006.09.05 0 0 11
Azt a németek oldották meg(mosolygós Albert Kesselrin brillírozott) meg az olasz földrajz és időjárás.
tpuppi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 10
Az hogy az olasz hadsereg komolyabb haderőt képviselt tény, de az olaszoknál beszaribb katonát azt hiszem a második világháboruban de az elsőben is nem lehetett találni.!!!!!
Nem tudom látta- e valaki a Tom Hanks féle világháborus filmet- abban a gyáva katona igen jól volt bemutatva, hogy mennyire volt segitségére társainak ez sok esetben eldöntötte egy harc sorsát és sok ember életét.
tpuppi Creative Commons License 2006.08.17 0 0 8
Az olaszok a tengeren nagyon jók voltak /Viribus Unitis/ sikerült egy nem oszták-magyar tulajdonban lévő csatahajót amit ugyis megkaptak volna jóvátétel gyanánt álló helyzetben elsüllyeszteniük, de még jugoszláv átvevóik ellől is beszarva elmenekültek. Ez egy szép hőstett volt , legalább olyan nagy mint amit most is ünnepenek a tengerészeik /Szent István/. Néhény tucat magyar tengerész vizbefolytása. SISSY /Erzsébet királyné/ aki minden magyar kedvence volt egy idegbeteg olasz anarhista hőstette volt- talán a császárt nézte volna inkább ki magának. Az olaszok csak a nőkkel tudnak valamit kezdeni de azt se sose jol.
eMM Creative Commons License 2006.08.10 0 0 7
Azért jobban kiugrottak mint mi.De azért számított hogy ott voltak az amik.
Előzmény: Törölt nick (6)
eMM Creative Commons License 2006.06.26 0 0 5
A Savoya-Marchetti SM-71 nem volt alkalmas desszant ledobására,mezei szállítógép volt.És sajnos még túl is terhelték.De a katasztrófába belejátszott a motorok egyenletlen teljesítménye is,és ez már a gyártók sara.
Nem állítottam hogy a mai olasz cuccok rosszak,mert ehhez nem is igazán értek.Nem is nagyon van tőlük termékem.A kinaira tellik csak.:)
off
Köszi a mélt megkaptam a jövő héten juni 26-juli 1 járok pesten feltétlen megkereslek! ez valószínüleg 27-én kedden lessz.
Előzmény: rev251 (3)
rev251 Creative Commons License 2006.06.25 0 0 4
OFF
olvastam a mail-ed, válasz ment, de nem tudom, elküldte-e
ON
Előzmény: eMM (2)
rev251 Creative Commons License 2006.06.25 0 0 3
Savoya-Marchetti:
Én csak a "Vádindítvány" c. könyvet olvastam, Bárczy János írta.
(Ál)dokumentum-regénynek látszik, nem tudom, mi igaz belőle.

De az olaszok nem tehetnek a dologról, s úgy adódott, hogy azóta jobb dolgokat gyártanak, mint mi. Lehetne fordítva is. (Mintha az új telepítésű radarjaink is onna jönnének)
Előzmény: eMM (2)
eMM Creative Commons License 2006.06.25 0 0 2
A németektől sem kaptunk korszerűbb "nehézfegyverzetet" pedig nekik leglább volt.Csak az akkor már szintén második vonalasnak számító Ju-86 közepes bombázókat,He-70 felderítőgépeket.(akkor kaptunk csak PZVI HK-t- Messzer adászt,Stukát stb,amikor a németek már nagy szarban voltak illetve ezek a fegyverek addigra más igencsak avulóban voltak,sőt ránksózták a szintén fejlesztési zsákutca Me-210 "nehézvadász" licenszét is)
Az olaszok legalább ugyanazt a "korszerű" cuccot adták amit ők is használtak.
Ide tartoznak ég a Re-2000 vadászrepülők(az ami P-36 klónja) szintén nem voltak valami hálás darabok, illetve a Savoya Marchetti szállítógépek amik szintén nem nagy sikerrel szerepeltk a magyar eje. zászlóalj történetében.
Előzmény: rev251 (1)
rev251 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 1
Olasz front. Hatása felbecsülhetetlen, Olaszo., mint "billegő állam" másik odalra billenése még az 1. vh. kimenetelét is eldönthette volna.

A mérleg 1918-tól - a végeredményt tekintve - teljesen lényegtelen tételeket tartalmaz.

- Olasz tisztek a mo-i megszállók között;
- A fasizmus olasz változatát akarták importálni Mo-ra (mármint a Gömbös Gyula nevével fémjelzett társaság);
- Olasz nehézfegyverzetet vettünk a 30-as években. (Caproni bombázók, Fiat kétfedelű vadászok, Ansaldo kisharckocsi, meg tán ágyúk... A kishk.-ról kiderült, hogy fejlesztési zsákutca, ma az efféle csak rendőri célokra alkalmas, a repülőkről majd elmondják a többiek);
- 1945 után meg majdnem semmi. Aki ismeri, elmondhatja, hogy az olasz kommunisták milyen politikai nézeteket vallottak/nyilatkoztak Mo-ról.;
- Ma: majdnem csak az olaszok gyártanak* valamit Európában, tehát Mo. (lakói) is vesz(nek) a dolgaikból.;

*Ez nem igaz. Pl. a kis Toyotákat Franciao.-ban szerelik össze, én viszont a "made in Italy/Germany/.../" cimkékre gondoltam
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.21 0 0 0
Jé, egy nullás.

0

:-P
GOttó Creative Commons License 2006.06.21 0 0 topiknyitó
Ne nullázz!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!