Elég sokszor kiakadok a médiákon, hogy mennyi kis alattomos agymosást, csúsztatást, hazugságot tudnak besuvasztani a mindennapjainkba.
Ezért most kicsit bosszút állok (mert a kicsinyes bosszúk esnek a legjobban), és csinálok egy gyűjtőtopikot nekik.
Meg kell említeni a párt és a média nevét valamint a stikli módját, és a stikli leírását.
A Vásárhelyi terv volt minden tiszai árvízvédelmi törekvésnek az alapja, tehát nem említése furcsa lenne egy árvízi védekezésről szóló cikkben. Ezért megemlítik, de csak részinformációkat közölve róla.
Miért "egyoldalú" az, ha egy kormánydöntésről szóló hír a kormánydöntésről és annak várható ( számonkérhető ! ) következményeiről szól, majd a következő hír ennek részleteivel foglalkozik, és utalást tartalmaz az aktuális hírhez kapcsolódóan a vásárhelyis téma állásával kapcsolatban is?
Gondoltam a túl könnyűek után megpróbálkozok a HVG-vel meg a Hetiválasszal... Elsőre lepattantam. De meglepett, hogy a HVG a Hetiválaszból idéz. Úgy látom a HVG sem a régi, régebben sokkal több munka volt a cikkeikben. A Kóka interjút is olvastam, hát gyíkfarok.
Tehát 7-én arról kaphattál tájékoztatást, hogy kormánydöntés született a tavaszi árvizek miatt szükségessé vált helyreállítások költségfedezetéről.
13-i hír pedig részletezi a helyreállítási munkák helyszíneit és azok költségarányait, valamint az általad ide idézett szerinti utalás található benne a vásárhelyis téma jelenlegi állásáról.
Továbbra sem értem, hogy mi ebben/ezekben a csúsztatás/hazugság?
Ez a cikk egy másik cikknek a csatolmánya volt, amely így végződött: " Miközben a vízügyesek a helyreállításra összpontosítanak, nem feledkezhetnek meg a Vásárhelyi-tervben meghatározott vésztározók és gátak építéséről sem. Tiszaroffon jó ütemben halad az árapasztó vésztározó területének régészeti feltárása, Rákóczifalva mellett pedig, már elkezdték a bivalytói töltésvonal kiépítését. Az időjárás egyelőre kedvező, mert noha a hőségben nehezebb dolgozni, az eső nem hátráltatja a földmunkákat."
Innen mentem tovább az említett cikkre, és ott is csak szépet és jót olvastam, rengeteg kiutalt milliárdot, gyors reagálást, megkezdett munkát, etc. Szóval egy rendkívül jó képet adott a két cikk az árvízvédelem állapotáról.
Jaj, ránéztem a szerző másik cikkére, hát gyorsan találtam: Aszondja, hogy: "A GDP 0,3 százalékát kitevő hiány "szállt le" tegnap Kecskeméten: az idén érkező Gripenek ennyivel növelik az államháztartás deficitjét."
Valóság: A Gripenek beszerzése a költségvetés tervezett része volt (jó pár éve), tehát velük nem indokolható a tervezettnél magasabb hiány.
Na jól van, leszállok a népszabiról, nincs sportértéke.
Ezek a népszabisok jól beindultak (legjobb védekezés a támadás), egyik szerzőjük a demokráciával akadt össze, mert szerinte nem jó az, hogy egy kormány nem azt csinál, amit akar. Meg minek is olyan, hogy alkotmány. Csak tudnám, miért nem vándorol ki Észak-Koreába, ott imádják az ilyen felfogást, nagy karriert futna be.
"A dakota indián földművesek fordulnak fohászukkal esőért a Nagy Istenséghez oly természetességgel, ahogyan a magyar érdekképviseletek az Alkotmánybírósághoz (élelmesebbek az államfőhöz) a nekik nem tetsző adóemelések láttán. Ez az utolsó, elkeseredett védekezés - ha a köztársasági elnök nem akar direkt keresztbe tenni a kormánynak az aláírás halogatásával - aligha érhet sokat. Egyébként az elnöknek, ha nem akarja gyorsan aláírni azt a pakkot, nem kell külön felszólítás: megteheti azt csak úgy, magától is. Persze az Alkotmánybírósághoz, elnökhöz és a Nagy Istenséghez fordulni mindig megéri: valamit mindig lehet találni. És ez hiba. Ami vagy a kormányzati apparátus készülékében van, vagy az alkotmányban, vagy a jogértelmezőknél. De az biztos: képtelenség, hogy egy országban nem lehet úgy összeállítani egy törvénycsomagot, hogy abban ne lehessen találni valamilyen alkotmányossági bakit. "
Népszabi megint : Főcím: "Milliárdok a tiszai gátakra" A kormány úgy döntött, hogy több mint 11 milliárd forintot szabadít föl a 2006-os központi költségvetés általános tartalékából a tavasszal a hazai folyókon levonult árvíz miatt megsérült töltésszakaszok és gátak megerősítésére, helyreállítására. .... -------- Nos a cikkben csak arról nem esik szó, hogy a nagy csinadrattával meghirdetett és sikeresnek mondott Vásárhelyi-tervből a 700km felújítás helyett csak 70 km valósult meg.
Főcím: "Megbonthatja a csomagot az államfő A normakontroll felborítaná a költségvetést "
Csúnya rossz Sólyom megint alátesz az államnak, csak azért, mert árokásó,mert nincs velünk és ellenünk van, etc...
Pontosabban: Önmagában az is felboríthatja az idei költségvetést, ha a köztársasági elnök - több szervezet kérésének engedve - előzetes normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól a héten elfogadott megszorításokra. Ráadásul több ponton is felmerülnek alkotmányossági aggályok: több adófajtánál önmagában az évközi emelés is ütközhet az alaptörvénnyel.
OFF: El is mondták őket mindenféle rémhírterjesztőnek, vészmadárnak, hitelrontónak stb... De itt nem Gyurcsány hazugságairól van szó. Hanem a médiákról.
Nem is tudom, ki szajkózta állandóan, hogy megszorítások jönnek? Ha elfelejtetted volna, a Fidesz. Ez kellően előkészítette a terepet, h megszorítások jönek, és ez ellen rúg-kapálni feleslegesnek tartják az emberek.
Most egy egész nyílt hazugságot hallottam a RTL klubbon (MSZP): -Újabb benzináremelés szerdától. A benzináremelés oka a forint árfolyamának esése, és a világpiaci ár drágulása. --------------------------------- A forint esése megállt, sőt most kicsit erősödik. A világpiacon nem nő az benzinár, sőr júniusban esett is. Nálunk meg folyamatosan emelkedik, a választások óta kb 35Ft-tal. Erre csak egyik ok lehet a kormány pénzéhsége, a másik ok az, hogy a MOL részvényei MSZP kézben vannak.
Mindig is csodálkoztam, ki az a h..e, aki emelt díjas SMS által szavaz... no de nemcsak nekik szól a "tényfeltáró" műsor, a Napló. Amit most teljes egészében a kormány elleni tüntetés lejáratásának szenteltek.
Itt szépen, lépésről-lépésre látszik az agymosoda láthatatlan működése: -1. Kérdés hogy visszavonja-e a kormány a Gyurcsány-csomagot : jó, persze, ez teljesen ojjektívnak tűnik. -2. Bemutatunk egy tüntetést, amin a kormány ellen tüntettek, hogy vonják vissza a fletócsomagot. -3. Utána felteszik a költői kérdést, hogy a kormány néhány ezer tüntető hatására visszavonja-e csomagot. -4. Kérdés, hogy volt-e értelme a tüntetésnek, ha a kormány úgysem vonja vissza a csomagot (ezt nem kellett volna már direktbe mondani, de a műsorvezető véletlenül elköpte) No tessék, így rágják a szádba a következő lépésként bekattanó gondolatot: A kormány ellen tüntetők hülyék, mer azt hiszik, hogy pár ezer ember összegyűlik egy napra, és rögtön visszakozik a kormány...
Az igazság pedig, hogy a tüntetők közül senki se hitte, hogy Gyurcsány még aznap halálra váltan, kezét tördelve, könnyes szemmel fog bocsánatot kérni; hogy a tüntetők nem ezt várták, csak nem akarnak birka módra menni a vágóhídra, ezért élnek a tüntetés jogával; no ez valahogy teljesen elsikkadt.
Index, Tóta W. Árpád (A TÓTAW az Igaz Isten Párt nevében szóla): Valós számok a cikk címe, és lord Haw-Haw-ra hajazó lelkesültséggel emel kardot (gagyog és ragyog) a tandíj mellett. "A mélyből jött, de kitartó, szorgalmas, érdeklődő és fegyelmezett, és ezért mindig ötös diák eddig se fizetett, ezután se fog" A tervezet szerint a diákok 15%-a nem fizet, ebben benne vannak a rászorulók is. Azaz a jól tanuló diáknak is lesz szerencséje, de asszem a protkósokat, aki miatt nem lesz tandíjmentes, nagyon fogja utálni. "Az egyetemek így kevésbé kényszerülnek arra, hogy jegyzetboltjukon és más kerülőutakon keresztül vámolják meg a diákokat. A diák viszont rákényszerülhet, hogy frissen megszerzett tudását már tanulmányai mellett munkába állítsa, pénzért." Mert már a cikkíró is járt szenetrakodni, ő aztán tuggya.... " De a statisztika azt mutatja, hogy mégis elkelt itt valahogy több millió autó, számítógép, mobiltelefon, meg minden." Hmmm... autók: a legtöbbje hitelre, oszt utána meg sírnak, hogy az utóbbi időkben nagyon lecsökkentek a lakossági megtakarítások. Számítógép: MErt ez egyre olcsóbb, plána hogy a kormány fizeti a felét; mobiltelefon: ez is évről évre olcsóbb, de nem azért, mert többet keresünk, hanem mert minden kínai bárkán van egy mobcsitelcsigyár. "Egyetemre járni, meg sokat keresni, meg mindent megvenni, ami benne van a Media Markt-katalógusban, az nem alapvető emberi jog. " A tanuláshoz való jog szerepel a magyar alkotmányban, dehát Árpi jobban tuggya.
GYurcsány Feri interjú a népszabiban! Jaj hát ez egy gyöngyszem, nem is kell kommentár: http://www.nol.hu/cikk/408891/ Idézek:"Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét"