Keresés

Részletes keresés

Claude Léon Creative Commons License 2009.07.15 0 0 30
Üdv. Lehetett 2 éve, XI. ker. Sasadin lefelé, a buszmegálló előtt, kicsit teknős a flaszter. Örültem, hogy gurul6tok, üres minden. Aztán ledobott a bringám. Szrencsére a káromkodások után jött az arrafelé ügyeletes tündérke, és összevakart kissé (mosdás+ragtapasz), így a brigámat sem kellett hazáig tolnom (a műszerkészletem nem volt nálam), majd 1 hónapig lakott a kertjében. u.i. volt egyéb is, arra sem vagyok büszke...
P1tuning Creative Commons License 2009.03.05 0 0 29
Sziasztok!

Egyszer haverommal jöttünk le a János-hegyről a beton úton. Épp bevettünk egy kanyart, megálltunk örülni és gratuláltunk egymásnak az új max sebességhez.
Elkezdtünk az erős lejtőn gurulni lefelé. Valahogy arra került a sor, hogy pacsizni akartunk egyet, de rosszul sült el és mindketten elvágódtunk. (Vmax 20-30)
Sérülések:
Barátomnak a jobb alkarján lett egy mélyebb seb.
Nekem volt 11 nap gipsz a jobb csuklómon, mert bár a röntgenen nem látszott semmi, az egyik izület rettenetesen fájt. Ezen kívül két tenyér teljesen és a bal vállam kicsit horzsolásos.
kb 2 hét volt amíg járóbeteg ellátásban részesültünk.
Károk a bringákban:
Barátomnak, elfordult a lámpája elöl.
Nekem: 10 cm-t ütött oldalra az első felni, azt ketten lábbal tapostuk kerek alakúra, hogy elforogjon a kiakasztott első fék mellett a villában.
Tanács: Soha ne akarjatok pacsizni, vagy kulacsot átadni menet közben. Inkább álljatok meg, nem ér annyit az egész.
Balesetmentes közlekedést kívánok mindenkinek!
P1tuning.
Ricsimo Creative Commons License 2008.05.31 0 0 28

Nores által említett helyen sok a probléma.

Járok arra én is, a Kis Lugas étteremnél szoktam balra kis ívben kanyarodni autóval.

Egyik este én is kevésen múlt, hogy nem ütköztem, egy sporival, aki elég jó iramban jött a biciklijárdán, lámpa nélkül, és nem számított arra, hogy ott valaki be is kanyarodhat.

Szerencsére meg tudtunk állni.

Való igaz! A bicikliút, nem komoly, haladósra vett biciklizésre  való.

Nores Creative Commons License 2008.05.27 0 0 27
pedig már éppen örültem, hogy nem ugrik fel ez a topik, arra nem is számítottam, hogy én fogok bele írni.
egy másik topikba már begépeltem, ide csak másolnám, ha szabad :)

szombaton indultam el itthonról bicajjal, és ma értem haza villamossal ...a János kórházból. közben volt egy kis mentős etap is.

sebesülések: eszméletvesztéssel járó agyrázkódás, 1 centis seb a homlokomon, benne 2 öltés, zúzódás a homlokomon, szemem alatt körben véraláfutás. jobb fülem lehorzsolódott, szép seb rajta. egyéb horzsolások itt-ott, leginkább a jobb vállamon és a jobb könyökömön.

történt: Szilágyi E. fasor bringajárdáján tekertem vagy 30-cal, mikor szemből nagyon későn pillantottam meg a jobbra kisívben fordulni szándékozó autót. a biztonsági mániám ütött most visszájára, vagyis hogy autó útját ne keresztezzem, amíg nem teljesen világos, hogy megadja-e az elsőbbséget. valami hülye pánik miatt azonnal fékezni kezdtem, és az első fék letapadt, én meg akkorát estem, mint az ólajtó. mikor kezdett kitiszulni a tudatom, már a fűben ültem, aztán felpattantam, kérdezetem, mi történt. mire odaért a mentő, emlékeztem is az esésre.
rendőrt nem hívtak, mert állítólag az autós nem volt hibás. biztos megállt volna 40 centire a lábamtól. én meg azt nem szeretem.
annyiból tényleg nem volt hibás, hogy - valószínűleg az autó elé estem - nem hajtott át rajtam.

szóval bringajárdán nem érdemes sietni. csak azok a szar lámpaciklusok is úgy vannak, hogy 30-cal kelljen tekerned...
kicsivadasz Creative Commons License 2007.12.09 0 0 26
...ne itt kersd! Temetőbe. Ott nincs wifi.
Előzmény: Ricsimo (25)
Ricsimo Creative Commons License 2007.11.27 0 0 25

Keresem azt a bringás sportársamat, akit Pünkösd hétfőjén  délután csaptam el a Döbrentei téren.

Ha olvassa ezt, vagy valaki ismeri, kérem írjon.

blablablabla Creative Commons License 2007.10.15 0 0 24

velem történt:

 

fordulok rá az üllőire a ferihegyi gyorsforgalmi híd alatt, a városközpont felé, majd balról egy áéllat majdnem elüt: fékezek: én előre repülök a 96kgmommal és tenyérre érkezem fejjel lefele, majd hasra a betonra: 2 hétig növesztettem vissza a husomat a keezmen és a lábamon. jaj de fájt. de nem tört el semmim.

Csokivadász Creative Commons License 2007.09.03 0 0 23
Nores Creative Commons License 2007.07.30 0 0 22
csak hobbi. most már hiányom van, ha nem megyek :)
Előzmény: meszab2 (21)
meszab2 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 21

Üdv neked is!

Csak így tovább a km-erekben!

Gyors számolást végeztem, és az én egy hónapi 300km-erem tényleg kevesebb mint a te 500km-ered (6000km/évi km-rel számolgattam ...)

Még1szer jó kerekezést kívánok!

 

Üdvözlettel:

meszab

 

u.i.honnan ez 6000km/évi teljesítmény? Ha nem vagyok túl indiszkrét:)

Előzmény: Nores (20)
Nores Creative Commons License 2007.07.26 0 0 20
Üdv!

1999 és 2004 között csak 7000 ment bele, ez kb. évente 1200 km-t jelent.
az utóbbi pár évben viszont évente 5-6 ezret nyomok, ami így ki is adja pár napon belül a 20000-et.
Előzmény: meszab2 (19)
meszab2 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 19

Hello Nores!

 

Csak 300km, igen. Betűvel inkább nem írom le:)

Szóval rem. lesz benne még jópár km de a kíváncsiság kedvéért megszeretném tőled kérdezni hogy mennyi időbe telett ez a 20ezer km?

 

További szerencsés kerekparozast!:)

 

Üdv,

meszab2

Előzmény: Nores (17)
Csokivadász Creative Commons License 2007.07.25 0 0 18
volt egy olyan, vagy 10 éve, jövünk le haverral a Nagykovácsi úton, kb. 40 körül, lelassúlt a sor, én meg maradva a sáv jobboldalán a balra indexelő BMW-t jobbról akartam megelőzni. De nem kanyarodot be, hanem, jobbra kanyarodot kicsivel késöbb. Neki az ajtaja bánta, nekem meg a hátsó kerekem. Nem estem el, de a 2,2-es gumi beszorult a vázba.
Nores Creative Commons License 2007.07.25 0 0 17
300 km?
én lassan a 20 ezrediket nyomom bele. gondoltam is, kap egy mosást már, így két év után megint :)

1. balesetem: M1-M7 bevezető kettéválik az Erzsébet és Petőfi híd felé vezető irányokba. Budaörsről jövet a járdán jöttem, mert az autópályáról ledudáltak :)
igen ám, de a Petőfi híd irányába szerettem volna átvágni a híd alá kanyarodó két sáv egyikébe. elnézek balra, a két szélső sáv szabad, így megindultam. egy autós viszont későn kapott észbe, és - már a záróvonalon - átvágott a Petőfi szélső sávjából az Erzsébet sávjába. ezzel a manőverrel szépen vitte is ki alólam a bicajt. mázli, hogy csak az első kerék került átfedésbe a kocsival, én meg a földre huppantam. semmi komolyabb bajom nem történt, de a bicónak már annál inkább.
a szép még a sztoriban, hogy azzal vágtam vissza az autós azon kérdésére "hogy nem figyelsz?", hogy a záróvonalon tilos átvágni. különben pedig én is azt akartam, csak ellentétes irányban :)

2. balesetem: frontális ütközet egy bicajossal. ő volt a hibás, én pedig a naív: nem hittem, hogy nem tér ki előlem...
következmények: kilazult fog, véraláfutásos szem, ja és egy szép kis agyrázkódás. jó volt. nagyon.

ja és a lényeg. a tanulságok:
elsőnél: fáradtan (mögöttem 100+ km) nem bírsz már eléggé koncentrálni a forgalomra.
másodiknál: csöngő! csöngő! hátha észrevesznek téged. persze akkor még nem volt csengőm.
Előzmény: meszab2 (16)
meszab2 Creative Commons License 2007.07.25 0 0 16

Sziasztok, 

Első történet a kettből:

12éve kb, az aratás befejeztét ünnepeltük vidéken. Traktorral vitték ki a mezőre a bogrács, tüzelő,hust meg stb.. Pont egy kisvölgybe ékeztünk mikor a szemközti domboldalt a kedves bátyám mutatja hogy milyen szép szilvafák vannak a jarmű jobb oldala felöl. Én meg balról már téptem a taktor mellet a műveletlen mezőn.... és lám, mikor megemeltem a merevvillaá mountainbikémet a völgy alján látható emelkedőnél PONT egy darab fociméretű kőbe ütköztem!!!:) Végülis mindenki a csodaszép szilvafákat nézte, és csak a bátyám nézta végig az esésemet ... Elnézést, még a traktoros és látta ahogy elsuhanok az elsőkerék mellet .........

Pótkocsin vitték haza a moutimat, első villa elgörbűlt.

Második nagyobb esésem, nagyonn szerencsém mikor még anno a gyerekkoromban eg yolyan utcán laktunk ami egy hatalmas dombon volt és az alján meg szinte 90fokkal elkanyarodott. Számtalanszor, sokszor szinte már büszke voltam hogyfék nélkül tudok lemenni .... de egyszer nem jött össze!:) Mármint a féknélküli bravúr összejött, de a hosszan lévő gurulásom már sajnos nem:) Egész utca kijött, mivel még hála a szomszédom jött a zöld Trabantjával. Ő szépen megállt az ut jobb oldalán, nekem meg csak ugy szépen a domb tetejéről indulva elsőnek az ut közepén mjad ki a külső sávba majd be egészen majd ujból ki ... és lám PUFFFF! Egy hatalmasat estem az árokba, a hátsó felemre. Bicikli meg szépen megállt -mivel a jobb oldali pedal megállította.

Na ezt már nem bírta ki a merev villám. Mivel elgörbűlt ujfent másodszor, sajnos az egyik autószerelő ismerősünk hegesztett rá egy ujabb nyakat.Innentől már kotyogott szegénykém nyaka.

Ez a két nagyobb szerencsémvolt gyerekkoromban. Most picit:) felnőttem és muszaj voltam venni egy ujabb kerékpár a főváros utcáira+környékére. Itt még hála semmi nem volt, igaz még csak 300km benne lesz 7végére....

Mindenkinek sok szerencsét és jó "landolást"!:)

B

Csokivadász Creative Commons License 2007.07.25 0 0 15
védőszemüveg? :)
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.25 0 0 14
Eddigi legsúlyosabb bringás balesetem otthon történt. A bringám kerekét fújtam fel, mikor lefele nyomva a pumpa m?anyag nyele eltört és a rúd a tenyerembe állt. A sebészeten 8 öltéssel varrták össze a mancsomat. Azóta csak bringás keszty?ben merek pumpálni :)
Előzmény: Szab_pazsit (10)
Csokivadász Creative Commons License 2007.07.19 0 0 13
második, 2-3 éve, mentünk a bringás úton a Görzenálnál. Azóta se tudom, tudjuk, pontosan, hogy történt, valószínű meleg volt (nyár du.) lehet megszédültem, és elestem. A mögöttem jövő meg belém. Az első kerék gyorsszárának a füle találta el a fejem. Két helyen kellett összevarrni hátul. Eszméletvesztés. 3 fogom kitört. (az órám meg eltűnt a baleset, és a kórházi vizsgálat közt)
Előzmény: Csokivadász (12)
Csokivadász Creative Commons License 2007.07.19 0 0 12
az első nagyobb, olyan '95 körül volt, elmentünk haverokkal cseresznyézni. Aztán valamiért, talán hülyülésből elkezdet a haver kergetni, Ő futott utánam, én meg tekertem a földúton. Lehagytam, de néztem, hogy hol tart, előre meg nem  aztán jött az úton keresztül ásott gödör, olyan 50cm széles, 20 cm mély. Az állított meg. Agyrázkodás, a vállam lehorzsoltam.
Egy hét kórház
Előzmény: Axel" (-)
Konnektororrú Creative Commons License 2007.07.06 0 0 11
Engem '89-ben elütött egy lakott területen belül 120-szal tépő BMW, miközben balra kanyarodtam a főúton. Jó messze mögöttem egy kanyar volt az útban, amikor kanyarodás előtt hátranéztem, még semmit sem láttam, aztán eccercsak ott volt a bömbi. 14 éves voltam. Német rendszáma volt, de magyar csávó vezette. Nekem semmi bajom nem lett. Repültem állítólag 3 métert, de már akkor megtanítottak reflexből úgy esni, hogy egy kis combhorzsoláson kívül nem lett gáz. Eszelős mázli, hogy a bimmer nem a lábamnak, hanem a bringának ütközött neki, és gyakorlatilag kivágta alólam. A fickót úgy lekúrta a röndér, hogy öröm volt nézni. A bringán a váz, az elsővilla, és az első kerék lett totálkár, a többit átépítettem egy másik vázra, és egészen két évvel ezelőttig az volt a telken az első számú bringám. Egy Csepel Marathon volt egyébként az a bringa, ami a balesetkor troppauer hümér lett.
Szab_pazsit Creative Commons License 2007.07.06 0 0 10
Ne bízd el magad. Az is lehet, hogy az egyes balesetek olyan súlyosak, hogy már ide se tud utána írni az illető. :(

Persze az is lehet, hogy csak el van süllyedve ez a topic. CM-en vagy KT-ben azért lehet olvasni balesetekről.
Előzmény: 9423 (9)
9423 Creative Commons License 2007.07.06 0 0 9
Sziasztok!

Ahogy látom nem sokan írnak ebbe a topikba.
Ezek szerint kevesen koccannak/baleseteznek bicajjal.
Ez nagyon megnyugtató. :-) :-)
gregi91 Creative Commons License 2006.06.18 0 0 8
az úton lévöt fújom is, a többit nem, de sztem már találkoztunk is.
Rooger Preed Creative Commons License 2006.06.18 0 0 7

"nem ismerem ezeket a szabályokat"

 

A szabály ismeretének hiánya nem mentesít alóla. A neved alapján kb 15 éves lehetsz. Ilyenkor már régen kéne kívülről fújni a KRESZ-t...

Előzmény: gregi91 (6)
gregi91 Creative Commons License 2006.06.18 0 0 6
nem ismerem ezeket a szabályokat, azt ismerem h. mi a szabály az úton, most is csak azért mentem járdán, mert nem volt senki, és csak 300m-et kellett mennem.
Előzmény: Szab_pazsit (5)
Szab_pazsit Creative Commons License 2006.06.18 0 0 5
De miért is mentél te a járdán 20-al? Ez hogy szabályos?
(Mondjuk a család hozzáállása már más tészta, azzal magam sem értek egyet természetesen)
Előzmény: gregi91 (3)
gregi91 Creative Commons License 2006.06.18 0 0 4
ja, csak ugy elmondom, haveromnak egy éve olyan esése volt, hogy utána 2hónap kómában volt, és utána 2hónap alatt tanult meg járni, mert lebénult az agyának egy része.
gregi91 Creative Commons License 2006.06.18 0 0 3
tegnap elött kb 20-al mentem a járdán amikor azt vettem észre hog ütközök, és repülök kb. 3m-et. Felkeltem, és néztem hogy egy 8éves(kisebbségi) gyereket ütöttem, el aki a kocsibehajtó sarkán jött ki kb 10-el (szóval szinte észre se vettem). a kisgyerek bmx-e tropára ment, mert teljesen félbehajlott az eslö kerék.
most következik egy beszélgetés:
én:nincs semmi baj?
kiscsákó:nincs (közben észreveszik az udvarban lévö testvérei az esetet, és hivják a szülöket)
1.asszony:micsináltál te...???
én:semmit, nem év voltam a hibás.
1.asszony:hogy csinálhattad ezt, he? szegény ártatlan kisgyerek...
(közben nézem h. jön még egy asszony)
2.asszony: (azt veszem észre, hogy fejbe csap egy topánkával) micsináltál te senkiházi----, fizesd ki!
én:haggyon már békén, nem lett a gyereknek semmi baja, és nem is én voltam a hibás.
2.asszony: hívom a rendörséget!!!
én:hívja csak!!! hívja csak!!!
2.asszony:fizesd ki!!inkább menny a ------- - - - -----.
én:megyek is megyek is...
(közben csapkodott a magassarkújával.
utána vettem észre, hogy nem kicsit elferdült a nyergem alján lávő alu tartó szerkezet.
kül a nyergem többet ér mint a kisgyerek bringája, meg kül holnap lopnak egyet...

(nem akartam ezzel senki személyiségét megsérteni, ez egy kifejezetten lopós csalós család, ja és nem vagyok fajgyűlölö)
Axel" Creative Commons License 2006.06.18 0 0 2
engem 1 kamion sodort le az útról csütörtökön. fékeznem kellett és elcsúsztam a murván... a pofám eléggé lehorzsolódott. most jegelgetem hál isten nem kellett összefoltozni. azért kell pár hét mire helyrejön. nagyon vigyázzatok az országutakon!
Előzmény: max38 (1)
max38 Creative Commons License 2006.06.18 0 0 1
emléxem ezelőtt 10 éve qrva nagybalesetem volt. Béna voltam és beakadt a lábam a bicó és a pedál közé. Fékezni kellett volna, így inkább estem és szalagszakadás lett a vége. Műtötték a bal lábamat. Egy heg még látszik. ill. a varrás nyoma.
Előzmény: Axel" (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!