Keresés

Részletes keresés

egyenlítő Creative Commons License 2006.06.18 0 0 72
Lehet, hogy megfogta őket ez a klip: Ki itt a főnök?
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.18 0 0 71

a fidesz lehet liberális, majd utána nemzeti sámánista, majd ortodox, végül telekinetista vagy statiszta világnézetű, akár

 

az lenne a hír, ha nem így lenne, így a topic felesleges

b.viridis Creative Commons License 2006.06.18 0 0 70
Őszintén irigyellek.
Sokszor megtapasztaltam életem során, hogy elvek nélkül tényleg könnyebb.
Előzmény: urál (69)
urál Creative Commons License 2006.06.18 0 0 69

Érdekes.

 

Én viszont huszonéves korom második felére már kinőttem az ilyesmit. Így nekem a párt nem több, mint egy a (párt)vezért a közéletben támogató legális szervezeti forma.

Előzmény: b.viridis (67)
b.viridis Creative Commons License 2006.06.17 0 0 68
Deal! :-)

neked is minden jót
Előzmény: tbando (59)
b.viridis Creative Commons License 2006.06.17 0 0 67
Sajnálom, de nem tudok veled egyetérteni.
Nekem, mint egyénnek életem derekára azért valahogy csak- csak kialakult egy stabil értékrendem. Ezen belül készséggel revideálok szinte bármit, ha meggyőződök arról, hogy tévesen gondoltam.
Még akár azt is el tudom képzelni, amikor külső kényszerítő hatásra (akár pozitív is) képes lennék egy drasztikus pálfordulásra, persze ezt csak azért mondom, hogy never say never. De az is biztos, hogy egy ilyen után utálnám magam jól és az életbe' többé a számra nem venném az értékrend szót.
Hülye idealistaként szeretném azt hinni, hogy egy párt is tulajdonképpen egyének gyülekezete, jelesül olyan egyéneké, akiknek van és nagyjából hasonló az értékrendjük.
Innen gondold tovább te.
Előzmény: urál (56)
Makulata Creative Commons License 2006.06.17 0 0 66

Erre vár minden liberális. Hogy végre legyen liberális párt Magyarországon. Kapitalista, enyhén konzervatív, atlantista elkötelezettségű liberális-konzervatív párt. Ami gond nélkül lehet szavazni!

Ez a német FDP definiciója! Csakhogy az FDP manapság már csak a Mittelstand lobbypártja: ugyanis a legtöbb liberális eszmét már évtizedekkel ezelõtt átvette a CDU is (a CSU alig), az SPD is. Az MDF viszont a magyar "középosztály" érdekeit szeretné érvényre juttatni.

A német Mittelstand-nak semmi köze a magyar "középosztály"-hoz, még csak köszönõviszonyban sincsenek, ugyanis:

A német Mittelstand: csaknem kizárólag önnálló vállalkozók, max. hmmm... 150-200 fõ alkalmazottal, beleértve az önnálló orvosokat, ügyvédeket, pénzügyi- , adóügyi tanácsadókat is, + vezetõ beosztású alkalmazottak, managerek.

A magyar "középosztály" viszont hagyományosan a hatalmon lévõ uraságokat kiszolgáló kádereket, hivatalnokokat, tisztviselõket jelenti - a Horthy rencerben ugyanúgy, mint az átkosban, sajnos még ma is :-(

Előzmény: urál (55)
főbuha Creative Commons License 2006.06.17 0 0 65
Egy dolog a kérdésről. Más dolog a Fideszről.
Előzmény: urál (64)
urál Creative Commons License 2006.06.17 0 0 64
Ez az értelmes ember véleménye e kérdésről.
Előzmény: padisah (63)
padisah Creative Commons License 2006.06.17 0 0 63
ez egy nagyon szar duma volt, remélem tudod...
Előzmény: urál (61)
padisah Creative Commons License 2006.06.17 0 0 62
a gond ott kezdődik, hogy a baloldal redkívül sikeresen osztja meg a középosztályt, és általában a produktív rétegeket. Ami szerintem ellentmondás az a "ballib" kifejezés, hiszen a baloldal erős, elosztó államot akar a lib meg ennek az ellenkezőjét. Már persze ha nem szdsz-féle korcs-liberalizmusról van szó. Egyébként az szdsz, pont amiatt hogy belemegy egy ilyen szövetségbe, ahol teljesen nyilvánvaló hogy az erősebb baloldali párt felül fogja írni az ő liberális programját látványosan bizonyítja hogy nem önálló szervezet, hanem az MSZP szatelit szervezete, kifejezetten arra a célra létezik, hogy megossza a középosztályt, és lejárassa a liberális értékeket...
Előzmény: o0-0o (53)
urál Creative Commons License 2006.06.17 0 0 61

Nem vehető komolyan az, aki a vélt, vagy valós hosszú távú érdekei miatt nem képes váltani. Az ideológiájához vert helyzetben is masszívan ragaszkodó ember idióta. Az ideológia ugyanis nem más mint jelmez, amit bizonyos alkalmakkor viselünk. Egy eszköz. A mi eszközünk és nem mi vagyunk az eszköze!

 

Ez is része az ember szabadságának. Tehát, hogy nem esik a saját szövege áldozatául.

Előzmény: főbuha (60)
főbuha Creative Commons License 2006.06.17 0 0 60

"A világnézet bizonyos határok közt nyugodtan váltogatható!"

 

Ja. Viszont a határokon túl kezdődik a komolyan vehetőség. Akár idegesen is.

;)

Előzmény: urál (56)
tbando Creative Commons License 2006.06.17 0 0 59

Egy pohár sör mellett biztosan jól el tudnánk beszélgetni az elveinkről. És tán még hasznos is volna, mégha nem is tudnánk meggyőzni egymást.

 

minden jót

tBandó

Előzmény: b.viridis (54)
urál Creative Commons License 2006.06.17 0 0 56

Azért szólhatna már nekik valaki, hogy a világnézet mégsem gatya, amit ha teleszarok eldobom, húzok újat.

 

Dehogynem. Nincs ezzel semmi gond, ha nem valami vállalhatatlanra vált az ember (kommunista, náci, nyilas). A Fidesz liberálisai enyhén nacionalistára váltottak. Belátták, hogy ezzel nem győztek, azt is belátták, hogy vezetőjük körül kialakult egy olyan keményvonala slepp amihez nekik semmi közük, ezért ők most -jó okkal- visszatérnének a liberális térfélre a vezetőjüket meg új párt alapítására biztatnák, hogy megszabaduljanak tőle.

 

Helyesen teszik. A világnézet bizonyos határok közt nyugodtan váltogatható!

Előzmény: b.viridis (2)
urál Creative Commons License 2006.06.17 0 0 55

Persze!

 

Erre vár minden liberális. Hogy végre legyen liberális párt Magyarországon. Kapitalista, enyhén konzervatív, atlantista elkötelezettségű liberális-konzervatív párt. Ami gond nélkül lehet szavazni!

Előzmény: o0-0o (-)
b.viridis Creative Commons License 2006.06.17 0 0 54
mert a szoci-szadesz szvsz álbalos, álliberális államvezetésébe bele fogunk rokkanni

Még akár egyet is értenék veled, ha a kampány során akár csak egy pisszenés erejéig is megemlítik Fideszék, hogy ide egy más gazdaságpolitika, egy kiadós államreform kell, stb. E helyett nyomattak egy valódi balos, közel kommunista kampánydumát. Ettől függetlenül gyanítottam, hogy ők is rákényszerülnek az évtizedes elhibázott gazdaságpolitika átalakítására, de nem ártott volna egy kis megerősítés.
Ettől persze még nem szavaztam volna rájuk, mert a kiigazítást a mostani koala is megcsinálja, szvsz nem jobban, nem rosszabbul, mint ahogy azt a Fidesz tette volna.
Valahogy mostanság annyira dominálnak a gazdasági kérdések, hogy az emberek szépen megfeledkeznek arról, hogy nem csak kenyérrel él az ember.
No, hát nekem itt, a gazdaságon túl vannak komoly bajaim a Fidesszel.
És hadd engedjem meg magamnak azt a luxust, hogy az elveimet helyezem előbbre az anyagi érdekemnél.
Előzmény: tbando (52)
o0-0o Creative Commons License 2006.06.17 0 0 53
A kígyó a választások második fordulója után bújt ki a bőréből. A liberális jobboldal nem nagyobb ellentmondás, mint a kapitalista baloldal. Az utóbbi tény és való.
Előzmény: egyenlítő (51)
tbando Creative Commons License 2006.06.17 0 0 52

Én meg úgy voltam vele, hogy az elkövetett sok hibájuk ELLENÉRE is rájuk kell szavaznom, mert a szoci-szadesz szvsz álbalos, álliberális államvezetésébe bele fogunk rokkanni.  És bár teljesen elhibázottnak éreztem a fidesz un. konzultációs kampányát, azzal nyugtatgattam magam, hogy biztosan jobban értenek hozzá. Hát nem jött be. De talán nem is baj. Mert ma már sajnos úgy látom, hogy ennek így kellett történnie. 

 

Ez persze sovány vigasz a ránk váró perspektíva tükrében. 

Előzmény: b.viridis (48)
egyenlítő Creative Commons License 2006.06.17 0 0 51
Könnyű a kígyónak. Nem kell forgatni a köpönyegét. Egyszerűen kibújik a bőréből, oszt jónapot.
Vajk Creative Commons License 2006.06.17 0 0 50
szerintem az egyszeri nyugdíjasnak tökmindegy, miért kap pénzt, a lényeg, hogy kap.
Az időszakos választás pedig igen kockázatos, hiszen ha ilyenre törekszik ferkó, akkor azért mindenki észreveheti, hogy megyó sem vitte végig és ferkó sem tudja végigvinni a 4 évet.
Szerintem felesleges időszakost kiírni, hiszen a jobboldalon erodálódik a fidesz-domb,egyre kisebb lesz, igaz keletkezhet helyette egy másik, de szintén nem nagy domb.
És ezek közük amkis dombocskák közül a mdf lesz 2010 re a legnagyobb...
Előzmény: o0-0o (49)
o0-0o Creative Commons License 2006.06.17 0 0 49
Egyáltalán nem biztos, sőt nagyon valószínű, hogy a most bejelentett csomag nem lesz elég, javít a helyzeten, de nem eleget. Lehetséges jövőre egy második csomag. Vagy kissebb adagokban, sok kis csomagocska (a szeptemberit követő januári gázáremelés, stb...). És különben meg nagyrészt a választási propaganda miatt nyerhetett ismét az MSZP. Két és félmillió nyugdíjas megnyerése közelmúlti, azonnali, vagy közeljövőbeni juttatásokkal elég egy választás megnyeréséhez. És a nyugdíjasok nagy része, mint például a környezetemben lévők, nem is foglalkoztak mással, nem is követték figyelemmel a tényeket, pl amire a külföldi elemzők figyelmeztettek (hiány, adósság, stb). Ezzel nem bántani akarom a nyugdíjasokat, mert megérdemlik amit kapnak (sőt többet is), csak a helyzet abszurdítása az ami nem korrekt. nem azért osztanak, mert szerintük megérdemlik, hanem azért hogy hatalomra kerülhessenek. Így volt ez a2002-ben a 19000 forittal is.
Előzmény: főbuha (46)
b.viridis Creative Commons License 2006.06.17 0 0 48
Mint ahogy meg a fidesz hitelessége meg a fideszé, amin a 3. bekezdésben elmélkedsz.

Ebben igazad van, annyi megszorítással, hogy talán nem csak a fanatikusaik körében kellene hitelesnek lenniük.
Talán bugyuta, de meggyőződésem, hogy az idei választásokat a Fidesz a proteszt szavazók miatt veszítette el. Nekem pld. nagyon nem tetszett, amit a legutóbbi négy évben művelt a preferált pártom, szívesen büntettem volna őket azzal, hogy idén voksolás helyett inkább sétálok egy kiadósat. Semmi komolyabb bajom nem lett volna, ha négy évig egy normális, koherens jobboldali értékrendszer alapján kormányzó jobboldal regnál fölöttem. Na, erre nem tartottam alkalmasnak a mostani Fideszt, Orbánnal az élén. 1998- ban, a választások után nem sokkal volt egy interjú Orbánnal, akkor egészen értelmes volt, mondhatni meggyőzött, hogy habár nem rájuk szavaztam, de én is az ország polgára vagyok és ő az én miniszterelnököm is akar lenni. Kár, hogy a folytatás már nem sikeredett olyan jól.
Előzmény: tbando (42)
főbuha Creative Commons License 2006.06.17 0 0 47
Jaaa, hogy félidőbe. Aha. Ja.
Előzmény: főbuha (46)
főbuha Creative Commons License 2006.06.17 0 0 46

Hitelét vesztett? Már?

Ha a szavazók komolyan a választási propaganda alapján döntöttek, lehet.

Előzmény: o0-0o (45)
o0-0o Creative Commons License 2006.06.17 0 0 45
ha félidőben új választások lesznek vajon abból ki kerülne ki győztesen? Egy hitelét vesztett, "reform"csomagokba belegyengült baloldal, vagy egy kettészakadt jobboldal?
Előzmény: Makulata (43)
tbando Creative Commons License 2006.06.17 0 0 44

Gondolod, annyian vannak a Schmukk Andorék?

Előzmény: Makulata (43)
Makulata Creative Commons License 2006.06.17 0 0 43
Pontosan így látom én is. Hozzáteszem: ha a Fidesz nem hajlandó támogatni a 2/3-os törvényeket, Gyurcsány félidõben új választásra fog törekedni - az akkor már amúgyis szétesett Fidesz teljesen le fog gyengülni, az MDF pedig erõs ellenzék lesz.
Előzmény: o0-0o (41)
tbando Creative Commons License 2006.06.17 0 0 42

A szövegem nem csak neked címeztem. Hanem mindenkinek aki hozzád hasonlóan gondolkodik.  És szinte ilyen a teljes polidili. Nem csak az indexes. Az országos is. Ezért a többesszám.

 

A 2-ik bekezdéseddel viszont tök egyetértek. És bár az utolsó mondatával is, de szvsz azt a szadesz is tudja, és szvsz így tarja helyesnek.  Ezért inkább arra kéne felhívni a figyelmüket, hogy a totális ideológiai konfrontáció a hatékonyságukat rontja. Arról nem is beszélve, hogy elismerni a másik fél szempontrendszerének a jogosultságát, még nem kompromisszum. De ha az is lenne, nem ördögtől való az. Csinálnak ők ilyet, potom 2-3 miniszteri állás az ára. Valszeg ezt kompenzálják túl. De az ő dolguk.

 

Mint ahogy meg a fidesz hitelessége meg a fideszé, amin a 3. bekezdésben elmélkedsz.  Személy szerint drukkolok nekik, de megintcsak egyetértve veled, nehéz dolguk lesz. Mindaddig, amig szimpla pofázmánykeresésnek minősítjük az útkeresésüket.

 

 

Előzmény: b.viridis (34)
o0-0o Creative Commons License 2006.06.17 0 0 41
A szocialisták most bele vannak mélyedve a "reformokba" :) Nem érnek rá holmi Fidesszel foglalkozni... esetleg csak annyira, hogy megpróbálják azt elhitetni, vagy rákényszeríteni a jobboldalt, hogy csatlakozzon a "reformokhoz".
Előzmény: JEFFREY (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!