Keresés

Részletes keresés

4kisördöganyája Creative Commons License 2008.09.24 0 0 19
Kisfiam most elsős a Gyermekházban. EGyenlőre maximálisan meg vagyok elégedve. Priviben amire tudok válaszolok:lukacsi pont krisztina kukac gmail pont com
Előzmény: VReeka (16)
babu72 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 18
Szia!
Mikor a fiam nyolcadikos volt beírattuk előkészítőbe. A központi felvételinél is kértük, hogy ott írhassa meg.
Először 0.-ik évfolyamos volt és idén az eredményei alapján került a Bajza utcai gimibe. Kellet ez az egy év, hogy kellőképpen felzárkózzon.

Előzmény: evike1974 (17)
evike1974 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 17

Sziasztok!

Tudna valaki többet mondani a bejutási lehetőségekről a Bajza u.-i gyermek házról?

Kösz évi

VReeka Creative Commons License 2008.09.17 0 0 16
Valaki az általános iskolával kapcsolatban tud segiteni vagy priviben lehet érdeklödni?
Köszi
R.
babu72 Creative Commons License 2008.09.14 0 0 15
www.gyermekhaz.hu
Előzmény: Mona 77 (14)
Mona 77 Creative Commons License 2008.09.11 0 0 14
Sziasztok!
Valaki tanácsot tudna adni mi módon lehet bekerülni a Lakkozó suliba???
A kisfiam most megy 1.-be és nagyon nem javasolja neki az óvonő a sima ált.isk.-t( nagyon okos csak magatartási probl. van) Káposztásmegyeren lakunk, ezért szeretném a Lakkozóba vinni. Valakinek van tapasztalata????
gajmat Creative Commons License 2007.07.10 0 0 13

Sziasztok!

Valaki meg tudná nekem mondani, mi a tananyag 11-ben matematikából?

Köszi!

Buffyka Creative Commons License 2006.11.17 0 0 12
Fel kell keresni az igazgatónőt, ő dönti el, hogy kit vesznek fel. Mi anno bementünk az előző sulis papírokkal, beszélgettünk, és bekerültem.

Nem akarlak elkeseríteni, de 17 évesen már sajnos elég minimális javulást lehet elérni, szóval csodát ne várj :( Mindenesetre biztos jobb, ha ilyen iskolába kerül, egy sima középiskolába biztos nem fognak vele foglalkozni, ahogy nekem mondta anno egyik „kedves” tanárom: „a középiskola nem kötelező”
Előzmény: farkaslány (10)
szomorce Creative Commons License 2006.11.12 0 0 11

Szia!

Ha ezt beírod a Google keresőbe, találsz úgy láttam több elérhetőséget is emailben:

Kunné Szörényi Katalin gyermekház

http://google.co.hu/

Előzmény: farkaslány (10)
farkaslány Creative Commons License 2006.11.10 0 0 10
Szeretnék érdeklődni, hogy hogyan lehet az intézményükbe bekerülni és milyen módszereket használnak az oktatás-nevelés területén.

A fiam 17 éves, dyslexiás, dysgraphiás, Újpesten élünk, egyedül nevelem. Jelenleg gimnáziumba jár, de a 10. osztályt több okból meg kellett ismételnie.

Gyermekház Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola
Fenntartója: Gyermekház Alapítvány
Igazgatója: Kunné Szörényi Katalin
Székhelye: 1063 Budapest, Bajza u. 26. Tel.:321-56-75
e-mail: kunkati@vipmail.hu
Újpesti telephelyei: 1041 Budapest, Virág u. 32.
1043 Budapest, Tél u. 52.

kaktusz7 Creative Commons License 2006.09.05 0 0 9

Szerintem is jó tanárt fogtam ki. Le tudta kötni a gyerekek figyelmét 45 percen keresztül, irányította az órát.

Még az is odafigyelt, aki közben zenét hallgatott. :-)

Az Antigonéról volt szó, és az emberi cselekvések mozgatórugóit elemezték (hagyományok, istenek akarata, személyi ambíciók, politika), úgy, hogy párhuzamot vontak mai dolgokkal. A gyerekek szemmel láthatóan értették.

Állítólag irodalomból már van nekik kidolgozott tanmenetük, órákra lebontva, mit kell leadni.

Előzmény: szomorce (8)
szomorce Creative Commons License 2006.09.05 0 0 8

Jó, hát biztos kifogtál egy jó tanárt. :)

Én meg egy nem annyira jót.

Aztán az egész suliról meg fogalmam sincs, hogy lehetne képet alkotni.

Speciel mondjuk az sem találkozik az egész sulival, aki oda jár, az is csak egy részével...

:)

Előzmény: kaktusz7 (7)
kaktusz7 Creative Commons License 2006.09.05 0 0 7

Nem az a poroszos fegyelem volt, kötetlenebb volt a tanár-diák viszony. Nem az a kérdésfeltevés-jelentkezés-felszólítás-válasz menetrend volt, hanem inkább közös beszélgetés, amit a tanár irányított. És nem volt gond, ha valaki elkésett, rágózott, vagy discmant hallgatott.

Ez most nem értékelés a részemről, hanem tényközlés. 

Előzmény: szomorce (6)
szomorce Creative Commons License 2006.09.05 0 0 6
Miért, milyen volt a diákok kezelése?
Előzmény: kaktusz7 (5)
kaktusz7 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 5
Én egy irodalom órát láttam, az elég jó volt. Persze nem csak a leadott anyag, meg a leadás módja volt fontos, hanem a diákok kezelése. (Mivel a gimi kimondottan a magatartási zavarral küszködő, ámde értelmes gyerekek előtt áll nyitva.)
Előzmény: szomorce (1)
kaktusz7 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 4
Kösz a felajánlást, lehet, hogy élni fogok vele szeptember 1. után. :-)
Előzmény: tulpen (3)
tulpen Creative Commons License 2006.08.18 0 0 3
Pontosabban fogalmazva Anyósom nem a Bajzában van,hanem az újpesti suliban,de a nevelt lánya a Bajzában német tanár.;)
tulpen Creative Commons License 2006.08.18 0 0 2
Szia!
Anyósom ott dolgozik. Tanár. Nagyon sokat mesél nekem az iskoláról,gyerekekről,csak pozitivat tudok mondani.
Ha van konkrét kérdésed biztos jobban tudok segiteni.Kereshetsz priviben is.
andrea.fogarassy@freemail.hu
Előzmény: kaktusz7 (-)
szomorce Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1

A Bajza utcában? Én láttam a szöveges értékelésüket, amit a gyerekekről írtak, meg amit a gyerekek is írtak a tanárokról. Az elég jó. De viszont láttam egy töriórát is, viszonylag fiatal, 30-as srác tartotra: katasztrófa volt, illetve pont olyan, mint az összes többi gimnáziumban.

Szerintem az iskola jó, a tanárok vegyesek.

kaktusz7 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 0

0 tapasztalat?

(Most hogy van, én nullázhatok, vagy ezt tiltja a szabályzat? :-))

kaktusz7 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 topiknyitó
Van valakinek tapasztalata a Gyermekház Gimnáziumról?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!