Keresés

Részletes keresés

csg67 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 33
Tegnap mentem végig az új M6-oson. Gyönyörűen meg van csinálva az út, tereprendezve a környezet, füvesítve, fásítva, ahogy kell. Benzinkutak is épülnek, ahogy láttam átadás előtt vannak. Sajnos van olyan pihenő ami nincs még teljesen kész, de a kommunális épületek már állnak, van ahol az utolsó simítások kellenek, van ahol még aszfaltozásra vár a parkoló. Mindent összevetve egy-két hét múlva szerintem tökéletes lesz. Kár, hogy nem Szekszárdig, Pécsig lehet rajta végigmenni, csak Dunaújvárosig. Még több ilyen út kellene! Úgyhogy húzzunk bele!
Előzmény: zaimoo (31)
mártonka Creative Commons License 2006.06.14 0 0 32
Nem erről van szó, természetesen!- nem kell kiforgatni!- csak egy nagyon egyszerű, régi-régi, népi közmondás szerint kellene dönteni:
"addig takarózz, amíg a takaród ér"!!!!
Kell az autópálya?- persze!- kell a korszerűbb közlekedés?- persze!...DE!- csak akkor, ha abba nem roppanunk bele!-
Sajnos egyenlőre úgy néz ki, hogy "dafke" építik, mert majd "mi megmutatjuk"... no meg, jól hoz az a "magán-bankszámlákra" is.....no meg a pártkasszának is!...
Előzmény: Kutya_füle (25)
zaimoo Creative Commons License 2006.06.13 0 0 31
Ha jó üzlet, akkor majd biztos épít valaki oda gyorsan benzinkutakat.  Kicsit nehéz lett volna akkor benzinkutat építeni a nagy semmi közepén, amikor még nem volt meg az autópálya.
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.13 0 0 30
A benzinkút az autópálya mellett egy nagyon jó üzlet. Feltéve persze, hogy időben kijelöli a hatóság a helyét, kiírja a pályázatot, stb.
Előzmény: zaimoo (29)
zaimoo Creative Commons License 2006.06.13 0 0 29
Szóval szerinted a benzinkutak építése állami feladat ?    ..honnan jön ez a komcsi gondokodás ?
Előzmény: Calvano (27)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.13 0 0 28
Igen, kell. Évente 50-100 km, minél több uniós forrás felhasználásával.
Előzmény: Létszámfeletti (-)
Calvano Creative Commons License 2006.06.13 0 0 27
"Kell most az autópálya?"

Senkinek sem kell, pláne benzinkút nélkül, és 80%-ban teli hibákkal, HITELBŐL.

Normális ez?
először jártam itt és.. Creative Commons License 2006.06.13 0 0 26
kutyaszán? :))
Előzmény: Kutya_füle (25)
Kutya_füle Creative Commons License 2006.06.13 0 0 25
Á, nem kell. A meglévőket is meg kellene szüntetni. Bicikliút kell meg szélmalom. Autó se kell, főleg nem ilyen gyorsak. Hintó kell meg ló.
gitana19 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 24
Figyelmedbe ajánlom a Csorna-Móvár útvonalat. Csak 2 kátyú van, 1 Csornától Jánossomorjáig, 1 meg J.somorjától Móvárig.
Előzmény: Édy Endre (14)
először jártam itt és.. Creative Commons License 2006.06.13 0 0 23
a határmenti nagyvárosokig meg kell épiteni!! esetleg a határig nem, vagy csak később..
urál Creative Commons License 2006.06.13 0 0 22
De.
Előzmény: Szab_pazsit (21)
Szab_pazsit Creative Commons License 2006.06.13 0 0 21
Amugy igazad van, jelentős kiadások ezek. Nade mi volna a megoldás? Mert az szvsz nem megoldás, hogy csökkentsük az amugy is elég szerény nyugdíjakat...
Előzmény: urál (18)
csg67 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 20
Persze kell a bicikliút.
Csak gondolj bele abba, hogy én például évente vezetek 60-70 ezer kilómétert. Szerszámgépek szervizével foglalkozom az ország egész területén, a csomagtartóban van legalább 100 kg szerszám, műszer. Ha reggel 5-kor elindulok mondjuk Pécsre és 3,5 óra alatt leérek, akkor még meg is kell javítani a gépet és jöhetek vissza Pestre megint 3,5 óra. Könnyen összejön 10-12 óra. És másnap esetleg Győr, vagy Nyíregyháza... Ahol éppen elromlik egy gép. És az üzemeletetőnek azonnal kell a segítség, mert ha egy hétig áll a gépe lehet, hogy elesik a következő megrendeléstől és tönkremegy.
Szóval KELL az autópálya IS!
Előzmény: Szab_pazsit (15)
Devil Inside Creative Commons License 2006.06.12 0 0 19
Így van, a kamionoknak remekül megfelelel a Hungária-körút is.
A többi autósnak és biciklisnek is, hogy tele van kamionnal...
Előzmény: Szab_pazsit (15)
urál Creative Commons License 2006.06.12 0 0 18

Nem gondolom másképp. Hiába hantáznak a szociális demagógia stílusában, attól még a pénzt a nyugdíjrendszer és az egészségügy zabálja fel.

Előzmény: Szab_pazsit (16)
mártonka Creative Commons License 2006.06.12 0 0 17
Persze, hogy nem állítják le az építést!- akkor miből tudnák lenyúlni azt az összeget, ami propagandájukra és párt financcíírozására köll?
Irtózatos "mani" van benne, pláne, hogy magántőkével megy a dolog, így aztán ember legyen a talpán, aki ki tudja bogózni, a valódi építési költséget!- de hát, ez a cél, így tudnak nyugodtan bugázni!
Szab_pazsit Creative Commons License 2006.06.12 0 0 16
A nagy baj a nyugdíjrendszer és az egészségügy miatt van.

Hát persze. És miután Te is 70 felett leszel, és esetleg kicsit betegesebb is már, akkor meg majd mindjárt másként gondolod.
(Nem, messze nem vagyok még nyugdíjas. :) Ettől még meg lehet őket is érteni...)
Előzmény: urál (13)
Szab_pazsit Creative Commons License 2006.06.12 0 0 15
Felesleges, nem kell, főleg M0 nem kéne.

A bringaut viszont jó ötlet. :-))
Édy Endre Creative Commons License 2006.06.12 0 0 14
Nálam nyernének egy piros pontot, ha kátyúmentesítenék a Makó-Békéscsaba utat. Csukott szemmel utazva is tudod, mikor léped át a megyehatárt.
urál Creative Commons License 2006.06.12 0 0 13
Nincs választása, autópályát nem lehet nem építeni. A nagy baj a nyugdíjrendszer és az egészségügy miatt van. Ezek zabálják a pénzt. Persze ezekhez sajnos nem nyúlnak hozzá.
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.12 0 0 12
Aha. És a mirelit árút 4 óra alatt a bács kiskun megyei feldolgozóból eljuttatod pécsre bicajjal... mennymá
Előzmény: Speedy González (10)
lajafix Creative Commons License 2006.06.12 0 0 11
Mivel vasútra se lesz pénz, bicikliútnak még jók lesznek a pályák. :(
Előzmény: BaSand (9)
Speedy González Creative Commons License 2006.06.12 0 0 10
Föl van az már találva (l. a vietkongot a háborúban).
Előzmény: Qqberci (8)
BaSand Creative Commons License 2006.06.12 0 0 9
Most 300Ft egy liter benzin. A forint gyengül, a kőolaj ára emelkedik, tehát jelentős benzinár emelkedés is várható a többi megszorító intézkedés mellé. Ki fogja használni az autópályákat?
Nem lenne jobb a vasútat fejleszteni?
Qqberci Creative Commons License 2006.06.12 0 0 8
Majd ha feltalálod a kamionbiciklit...
Előzmény: Speedy González (5)
Roxxx Creative Commons License 2006.06.12 0 0 7
Amit meg mindenkeppen megepitenek (befejeznek): M3, M35 Nyiregyhaza ill.
Debrecenig, M7 a hianyzo 3 szakasz (a most meglevo M7 nem osszefuggo),
M0 keleti es eszaki resz. Ez mind nagyon is ertelmes es logikus. A folytatasban
mar szerintem lassitani fognak (sajnos): M6 folytatasa de mar csak autoutkent,
M8 (Veszprem-Szolnok) egy kis resze Dunaujvarosnal, M9 kis resze Szekszardnal.
A tobbit nyilvan csak a tavoli jovoben, ha lesz penz.

Hogy van-e ertelme? Szerintem az, hogy az elmult evekben ill. hamarosan
Miskolc, Nyiregyhaza, Debrecen, Szeged -ig eler az autopalya, befejezik a nem
osszefuggo M7-est, es megepitik az M0 keleti reszet, az nagyon is fontos.
Ott van gazdasagi fellendules, ahol mar regen van autopalya (M1, regi M7
menten, keleten Gyongyosig).
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.12 0 0 6
M6
Előzmény: lajafix (4)
Speedy González Creative Commons License 2006.06.12 0 0 5
Építsenek inkább bicikliutat, az sokkal olcsóbb, és a bicikliseknek sokkal nagyobb a fájuk.
lajafix Creative Commons License 2006.06.12 0 0 4

Ugye ezt az M0ás keleti szakaszára érted, ami még hiázik az M3 és 4es út között? :)

Mert nekem ez fog hiányozni és lehet hogy nem csak 2007 végéig.

Előzmény: Törölt nick (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!