Keresés

Részletes keresés

pife Creative Commons License 2019.07.18 0 0 14

Évek óta szenvedtem a kertben a barna hangyákkal, kicsikkel és nagyokkal. Sok helyen elintézték a füvet, táplálták a növényeken a tetveket, kiszedték a kövek közül a homokot, bejöttek a lakásba is. Amit idehaza kapni lehet, mindent kipróbáltam, hívtam szakembert, aki a kertre semmilyen garanciát nem vállalt, nem is használt, ráköltöttem egy csomó pénzt, kirpóbáltam bio és antibió dolgokat egyaránt. Az idén végre megtaláltam azt a két szert, amivel módszeresen megszabadultam tőlük. Nem árulom ezeket a szereket, jutalékot sem kapok, csak meg szeretném osztani azokkal, akik ugyancsak szenvednek. A német internetes piacon lehet őket kapni: az egyik olyan csali folyadék, amit bevisznek a bolyba, és kivétel nélkül nagyon szeretik (nem úgy, mint a nálunk kapható szereket, mert azokat nem szeretik az itten szemét hangyák), a másikkal pedig a nagyobb bolyokat lehet a kertben leönteni, és nagyon hatékony, a kő alatt lévő hatalmas bolyt is elintézte. Ez a két szer: Neudorff Loxiran Ameisen-Buffet, és SBM Protect Home Forminex Ameisenfrei zum Gießen, 125 ml. Jó harcot mindenkinek!  Feri

Scholl4 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 12
Bármi kérdésetek lenne hangyákkal, hangyairtással kapcsolatban, kérdezzetek.
Itt a fórumon válaszolunk.
Cégünk oldala:
Hangyairtás
kiwancsi Creative Commons License 2008.06.30 0 0 11
Lehet,de ez a lap nem jelenik meg.:-(
Előzmény: szalapala (2)
Flanell Creative Commons License 2006.06.13 0 0 10
Az ilyen, soron végighaladó elfonnyadás közelében mindig vonulnak a hangyák. Betegség nem lehetett, mert a Galition megszüntette.
Előzmény: szalapala (9)
szalapala Creative Commons License 2006.06.12 0 0 9
És az biztos, hogy hangya volt ?
Előzmény: Flanell (8)
Flanell Creative Commons License 2006.06.11 0 0 8
A kerti hangyák száraz időben növények gyökereinek rágcsálásával biztosítják folyadéxükségletüket. Nagyobb növényeknél nem annyira veszélyes, legfeljebb lelassul a növekedésük, de kisebb virágokat, palántákat mindenestől kinyírnak. Nekem idén a csillagrózsa sorából ettek ki egy fél métert, mire észrevettem, és szórtam egy kis Galitiont.
Előzmény: moonshadow (6)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.11 0 0 7

A kettben lévő hangyákat én sem irtom, nem zavarnak senkit. De az kissé sok, hogy a konyhától kezdve a kamráig mindent elözönlöttek, a kajákat menekíteni kell, mert mindent ellepnek. Amitől kiburult a bili, hogy egyik este az ágyamat is ellepték.

 

A kicsi fekete hangya nálunk is van, szintén kamrában. Érdekes faj. Ők kizárólag kajálni járnak be, mindíg ugyanoda, csak a földi maradványokat hurcolják magukkal. Nem másznak fel sehova, nem vonulnak sehova. Sosem irtottam őket. Sőt, szinte etetem. De az a másik egy nagyon pofátlan faj. Az egész házat megennék, ha hagynám.

 

Egyébként a növényekben szerintem nem tesznek kárt. Bár nekem volt olyan hangyám, ami szinte megette az élő barackfám törzsét belülről. De az valami nem tudom milyen faj volt, egy biztos, extra nagy méretű hangyák voltak, ilyet még nem is láttam. Szerencsére ezek nem jönnek be a házba.

Előzmény: moonshadow (6)
moonshadow Creative Commons License 2006.06.11 0 0 6

Nem is a kiirtásuk érdekelne, mert az alkalomadtán nem probléma, hanem az, hogy ez az invázió nem jelent-e veszélyt a növényeinkre.

Mert ha nem akkor tőlem elférnek, előbb szeretek tájékozódni, nem rögtön írtani.

 

Egyébként a lakásban lévő hangyákat mi az üzletekben kapható hangyairtó korongokkal irtottuk ki amikor szárnyashangyák voltak.

 

Van még a lakásban egészen kicsi méretű hangyák is, azokat nem bántjuk, mert nincsenek sokan, nem is zavarnak, egyébként meg úgy tudom a poratkákat meg ilyeneket megeszik.

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.11 0 0 5

Ezek a trükkök konkrétan semmit sem érnek. 1,5hónapja küzdök velük, eredménytelenül. Egyelőre a BioKill nevű szer ért valamit.

Részletek itt : http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9144307&la=55766579

Előzmény: szalapala (2)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.11 0 0 4

A barnás hangya az valószínűleg a sima kerti hangya lesz. Nálam is van egy csomó ilyen túrás most. Ezeket nem bántom, mert tapasztalatom szerint idővel szépen visszamennek a föld alá. Házba ez ritkán megy be, növényeket nálam még sosm pusztított el. 

A fekete verzió már más tészta, azokkal épp most vívom a harcomat a házon belül. Megszálltak :-)

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.11 0 0 3
Nem hinném, hogy növényevő fajjal lenne dolgod.
szalapala Creative Commons License 2006.06.11 0 0 2
A faevő hangya, mint olyan, viszonylag ritka kis hazánkban.
Ez a termeszek egyik tulajdonsága, azok meg szerencsére még nem hódították meg a mérsékelt égövet.
Ezzel szemben a házba majd bevonulhatnak, ha nem vigyázunk.
Erre megakadályozására vannak mindenféle trükkök Itt
Előzmény: moonshadow (-)
cserella Creative Commons License 2006.06.11 0 0 1
Éljenek a nullázók! /kimaradt/
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.11 0 0 0
Azért, hogy nullázhassak. :-)

0
Előzmény: moonshadow (-)
moonshadow Creative Commons License 2006.06.11 0 0 topiknyitó
Nem értem, hogy miután megnyitottam a topikot, miért kell még ide is írni valamit, miért nem jelenik meg egyből a topik?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!