1944-ben a Német Birodalmi Vasúton az Auschwitzba menő szerelvények még a hadiszállítmányokhoz képest is elsőbbséget "élveztek". Hitlernek fontosabb volt a zsidóság kiirtása még a háborús győzelemnél is.
Vajon miért fontosabb egyeseknek ma az SZDSZ elleni küzdelem, mint a választási eredmény?
>>Hitlernek fontosabb volt a zsidóság kiirtása még a háborús győzelemnél is. Vajon miért fontosabb egyeseknek ma az SZDSZ elleni küzdelem, mint a választási eredmény?<<
Vajon miert fontosabb egyeseknek a Fidesz es Orban Viktor elleni kuzdelem, mint az orszag sorsa? (ld. oszodi beszed)
Jajj, de jó! :-) Már megint a régi hollós biznic. Egyenlítő egyenlít... figyelő figyel. A szemét antiszemiták meg megkapják a magukét, ha nem is értelmes válaszok formájában.
És ezzel a hasonlattal cinkosan összekacsintottál azokkal, akik az SZDSZ-t zsidópártnak tartják
...és pedofilnak, buzinak, drogosnak. Vagy legalább is annak mondják.
A plakátok még kint vannak az utcán. Nem én raktam ki őket. Meg kellene magyarázni, hogy miért, és hogyan kerültek oda. Hogy erre a válasz Izrael Hamasz-ellenes politikája lenne, azt kétlem.
"De azok akik enniyre elitelik Izrael-t (en nem tagadom hogy itt is sok elitelendo jelenseg van mint minden orszagban), akik ennyire ellensegesek, azok egy minta regi idok rossz emlekeit hoznak vissza.."
Nem igazán értem, hogy minek írsz egy polfórumba. Ha valamelyik cionista fórumon hozsannázod Izraelt, valszeg örömködhetsz a sok együttérző olvtárstól.
Viszont a következtetésed sunyi és otromba. Mitől lennék pl. én ellenséges. Ha megtennéd, hogy rámutatsz arra, arról amit leírtam mi nem fedi a valóságot. Ezek történelmi tények. Volt olyan amerikai író ( Gordon Thomas ) aki a Hagana 1945-47 közötti tevékenységét "középkori mértékű kegyetlenség"-ként jellemezte. Nem minősítve, tényszerűen.
Egy ország alapítása nem fehér kesztyűs kislányok pünkösdi ( vagy bocs hanukai ) körmenete . Nem értelmiségiek tiszteletteljes vitája . hanem (sokszor kegyetlen) harc. Ami természetes volt Mose Dajan, Ariel Sharon, Ben Gurion stb számára. És természetes a PFSZ, a Hamasz stb számára. Neked nem természetes ? A fennt említett urak aktív idejükben TERRORISTÁK voltak a mai terminológia szerint. Majd államot alapítottak és államférfiak lettek, akik a saját országuk megmaradását kívánták minden eszközzel biztosítani. És ezért elismerés illeti őket.
De, pajtás, Izrael nem az én országom, ezek a fiúk nem az én hőseim, semmi közöm hozzájuk. És engedtessék meg, hogy meg legyen a véleményem a dolgaikról, amik nem szükségszerűen egyeznek a Tieddel. És nem szükségszerűen a Te véleményed igaz, pláne, ha egyéb érved nincs, mint "jujj milyen ellenségesek, ezek nem szeretnek ! ". A tények ismerete nem szeretem-nemszeretem kérdése. És ha síránkozáson kívül nincs mondanivalód, ha képtelen vagy a normális párbeszédre, akkor mit keresel itt ? Persze a tények elhallgatása, elferdítése, meghamisítása évezredes technika. Csak a végén a makacs TÉNYEK mindig felszínre kerülnek.
Izrael lételeme, hogy fenntartsa a fenyegetettség látszatát, hogy a világ zsidóiban táplálja a "végső menedék", a holokausztáldozatok mítoszát, mivel létezése , ellenségektől körülvéve , ettől függ. Életfeltételként kezelik, hogy a világon minden zsidó köteles segíteni Izraelt, egyébként kiközösítik . Ez az állam megmaradásának záloga vezetői szerint , ennek rendelnek alá minden propagandát és kifinomult információs manipulációt. Kisértetiesen hasonló helyzetben van, mint egykor a Szentföld keresztes államai, 900 évvel ezelőtt. Ők cc. 100 évig bírták.
Sajnálatos, hogy Izraelnek a palesztín konfliktusra az erőpolitikán ( katonai és gazdasági) kívül nincs valós válasza. Szvsz óriási hibát követ el, amikor a demokratikusan megválasztott Hamasszal való együttműködést elutasítja, megpróbálja gazdaságilag megfolytani. Ez olyan hiba, ami csak élezi a konfliktust. Pedig a megbékélés az, ami egyedül szolgálhatná Izrael fennmaradását.
Balfour egy zsido "otthon" letesitesere tett igeretet es nem egy onallo orszagra.
Lehet hogy voltak penzekkel kapcsolatos visszaelesek, de ezek nagyon mertekelt mennyisegben es azt mindenki szigoruan eliteli.
Sok igaz ember el a vilagon, meg a holocaust idejeben is.
De azok akik enniyre elitelik Izrael-t (en nem tagadom hogy itt is sok elitelendo jelenseg van mint minden orszagban), akik ennyire ellensegesek, azok egy minta regi idok rossz emlekeit hoznak vissza.................
"Holokausztbiznisz". Leírni is szörnyű. Teljességgel egyetértek. Elítélendő, aljasság. De némely, egyébként elitélt, ill. per alatt álló honfitársad tettét nem én minősítem így, csak utalok rá. Nem lehet a náci szörnyűségekkel takarózni köztörvényes ügyekben. Mint végső érvvel. Számháborúba meg nem akarok belemenni, értelmetlen. Neked a "hatmillió" sok, nekem egy is.
Izraelt nem a holokauszt hozta létre, bár kiváló utólagos "ultima ratio". És kiváló ösztönző volt a kitelepülésre, az ország lakosságának megnövelésére, az új honfoglalásra.
Csak emlékeztetnélek, hogy a cionista világkongresszus már az első vh. előtt döntött "erec israel" területén egy zsidó állam alakulásáról. Balfour ehhez adta ígéretét. Ezért harcolt ( különös kegyetlenséggel) a Hagana akkor, amikor még semmiféle "holokauszt" nem létezett. Ezért kezdődtek a tervszerű földvásárlások, az arabok szó szerinti kivásárlásai. És a harc a "Mandátum" területén az angolok és az arabok ellen.
Szóval megértem a cionista "nemzeti" érzéseidet, el is fogadom. Te viszont a történelem valódi tényeit fogadd el, mert egyébként droidként élheted az életedet.
Csak a régi mesefordulattal tudom befejezni: " Aki nem hiszi, járjon utána."
Ps. Én megpróbálok "józanész" maradni, de kétlem hogy csak egy igaz ember van.....
És ezzel a hasonlattal cinkosan összekacsintottál azokkal, akik az SZDSZ-t zsidópártnak tartják, beletettél egy rahedli áthallást a témába, és meg is adtad a topik alaphangját: újabb meddő vita indulhat az antiszemitizmusról.
jozanesz - lehet hogy jozanesz a nick-neved de nem hiszem hogy ez lenne az eros pontod.
Holocaust "biznisz" - remelem remegett a kezed mikor ezt leirtad. Hogy tud valaki meg erre gondolni is. HAT MILLIO EMBER HALALA az biznisz. En az egesz csaladomat ott vesztettem el. Nem tudom milyen jo "uzlet" ez nekem.
Probalj meg kicsit humanusan gondolkodni. Lehet hogy mar a haboru kezdete elott is vandoroltak ki zsidok ide, de Izraelt 48-ban alakitottak, a holocaust utan. Izrael azert jott letre hogy meg egy "holocaust" ne tortenjen meg, se a zsidokkal se, nagyon remelem, mas neppel se a vilagon.
Azért ez így elég erős hasonlat. Felettébb derogáló az SZDSZre nézve. Nem is igazán értem.
Az SZDSZ 2002 óta hatalomban van. Talán azt akarod sugalmazni a hasonlatoddal, hogy bármire képes célja elérésére, úgy mint Hitler? Vagy azzal akarod befektíteni az SZDSZt, hogy megbélyegezi és elnyomni igyekszik a sajátjával ellentétes véleményeket, gondolkodásmódot?
Esetleg a hasonlatod révén azzal akarod burkoltan megvádolni az SZDSZt, hogy nem is a magyarság érdekét szolgáló párt?
Netalán azzal akarod lappangó módon megbélyegezni azokat, akik ellenzik az SZDSZ politikáját, hogy mind náci, fasiszta?
Mert az SZDSZ az a kulturharcos párt, mely számára a magyar nemzet, hagyomány, szolidaritás és keresztény értékek még annyit sem jelentenek, mint a MSZP-nek.
Nem az antiszemitizmus problémájára gondoltam, bár ez nyilván nem választható el az SZDSZ-szel szembeni érzelmektő. Különösen nem a holokausztbizniszre.
A kérdésem az, hogy mi hajtja az embereket arra, hogy mindenáron az SZDSZ-szel harcoljanak, akár más, fontosabb (általam legalább is annak gondolt) céljaik helyett is? Miért az első dolga néhány pártnak, hogy öndefinícióját az SZDSZ-szel szembenállásával kezdje?
Az Auschwitzba menő vonatok elsőbbsége a katonai szerelvényekkel szemben csak hasonlat volt, egyszerűen nem találtam ennél jobbat.
1942-ben Haifában a zsidó vezetők tanácskozásán döntés született arról, hogy minél több zsidót kell Palesztínába vinni, hogy az államot meg tudják alapítani .
Eichmann 1938-ban ugyan ezekkel a vezetőkkel tanácskozott a német zsidók kitelepítéséről.
Végerdmény: 2000 év után önálló zsidó állam. A Közel-Kelet legerősebb állama. Milliárdos " kárpótlások" világszerte. "Holokauszt " biznisz.
Sok kérdés vár még válaszra a vonatokkal , az okokkal és a miértekkel kapcsolatban. Balfour-tól Ben Gurionig 30 év telt el.
Ez is egy lehetséges olvasata az szdsz politikájának (egy parlamenti küszöbért küzdő párt számára minden megszólalási lehetőség fontos), de szerintem nem erről van szó, a holocaust emlékének felhasználása a napi politikában max vadhajtás.
A történelem nagy katasztrófáinak emléket a fiatalok elfelejtik, és egy-két generáció után képesek ugyanazokat a hibákat elkövetni. Nézd meg, hogy ma mennyien szavaznak a komcsikra, akik ráadásul ugyanolyan tehetségtelenül kormányoznak, mint a rendszerváltás előtt végig, az adóelkerülő miniszterelnök egy kitelepített középpolgár házában lakik. De a fiatalok ezzel nem törődnek.
A holocaust emlékét azonban sikerült életben tartani: ilyen tömeges népirtást a zsidókkal szemben nemigen lehet elkövetni, amíg ez az emlék el. Ha a fiatalok emlékeznének a kommunizmus rémtetteire, ma nem a komcsik bénáznának a kormányban.
A történelem tele van népirtásokkkal, terrorral, elnyomással, igazságtalansággal. Az auschwitzi vonatok - ha csak képletesen is - végül visszafelé is közlekedtek és hatalmasságok bocsánatkérését, anyagi kárpótlást és közvetve földet is hoztak a meghurcolt, korábban hazátlan népnek. Kevés, hasonlóan sanyarú sorsú, üldözött népnek adatott meg ugyanez.
A vonatok visszatértek a halál gyomrából az életbe. Ideje leszállni és élni.
ennyire azért nem jó a párhuzam :-) mentségemre szolgáljon, hogy nem én találtam ki, a topicnyitóval pedig te tudod megbeszélni. én csak azt írtam le, hogy az szdsz-nek érdeke fűződik ahhoz, hogy a radikáljobb támadja őket. (a tiszta ivóvíz párt is csak elnyerhetne érdemi támogatottságot, ha a választók fenyegetve éreznék a tiszta ivóvizet.) figyelő kartács ebbe mindig belehallja, hogy szerintem az szdsz futtatja a miépet -- pedig én nem írtam ilyet. mivel jómagam is ismerek radikáljobbos embereket, tudom, hogy sokan vannak, akiknek lelki igényük van erre. az szdsz maximum rájátszik erre: provokálja őket, aztán a radikáljobb ugrik, a tiszta ivóvíz párt az szdsz pedig körbehordozza a véres kardot, hogy lám, szükség van rájuk, hiszen.