szeretnem a jovoben epulo hazamat automatizalni. Egy kozponti PC-re gondoltam, amire ra lehetne kotni a futest, a riasztot, ontozorendszert, kulonbozo erzekeloket, satobbi. es aztan tetszes szerint beallitani/finomhangolni.
A problema az, hogy ehhez nem (sem) ertek :) Igy erdekel minden info, irodalom, link ebben a temaban, kulonosen a csinald-magad modszerek, lehetoleg a kalyhatol kezdve :)
Akinek van mar hasonlo tapasztalata, ossza meg!
Indítottam egy youtube video sorozatot az okos otthonról. Amazon Echo dot Alexa is benne van. Sokat dolgoztam vele, ha valakinek segít akkor már megérte.
Sziasztok! Mi a vélemény a SONOFF wifis kapcsolókról? Egy ideje szemezgetek vele, de nem tudom mennyit lehetne egy rendszerben kezelni? Leginkább az a verzió érdekelne amit a vezetékbe kell belekötni, mert azt el tudnám tüntetni és az egész rendszert 1-2 tablet-tel vezérelném.
Mivel sokan érdeklődnek, gondoltam nem árt ha a fórum tagjai is tudnak róla, hogy már van magyar alternatíva a házak automatizálására. Saját termék, magyar, önerős fejlesztés, országos kereskedelmi hálózat. Kameleon System. a www.evotronics.eu oldalon található bővebb információ illetve érdemes a sajtómegjelenéseket figyelni. Index, Elektroinstallaterur, Construma kiállítás, Info Show. :)
Sziasztok! Mi innen merítettünk ötleteket a lakásautomatizáláshoz: http://www.skyedge.eu/hu/544-blog/576-smart-home . Okos öntöző, okos biztonság, intelligens ajtócsengő, gyerek figyelő, intelligens légkondi, okos háztartási gépek és még sorolhatnám. Érdemes böngészni!
Én megszállottja vagyok annak, hogy minden automatizálva legyen otthon. A függöny automatikusan húzódik el, a robotporszívó kitakarít a lámpák már felkapcsolódnak mikor hazaérek. Csak egy szavamba kerül, hogy valami működésbe lépjen a lakásban. Nagyon nagyon megkönnyíti és kényelmessé teszi az életet. Egy húzós nap után kinek van kedve robotolni még otthon is?? Még mindig sokszor találkozom olyanokkal akik nagyon ellenzik ezt a technológiai fejlődést, nekik ajánlanám figyelmébe ezt az oldalt : http://www.skyedge.eu/hu meg igazából azoknak is, akik szeretnek olvasgatni ebben a témában :)
Zöldár: szerintem nézz be egy-két biztonságtechnikai webshop-ba. Ott biztosan találsz olyan mozgásérzékelőt, amit keresel. Szinte minden ilyen érzékelő működőképes nappal is.
Hát én különösebb automatizálást nem tudok most. A problémám a következő : egy társasház körfolyósójának a végén lakunk.
A betörés védelem első fokozatában arra gondoltam ,hogy ha valaki eljön a két ablakunk előtt és az ajtóhoz ér, azt valahogy jelezni kéne.
Éjszaka , sőtétben ezzel nincs is gond. Van az un. mozgásérzékelő, ami az elhaladáskor automatikusan bekapcsolja a kívánt világítást. Tehát ha valaki odajön az ajtóhoz, nyomban meg lesz világítva. De van e nappalra olyan érzékelő, ami mozgást érzékelve bekapcsol valamijelzést ? Pl. előbb szolid hangjelzész, majd fél - egyperc mulva egy intenzivebbet. Azért lenne ez a késleltetés, mivel felesleges felhajtást nem akarok - aki tudja a titkos kapcsoló helyét (családtag stb. ) az egy mozdulattal hatástalaníthatja.
Vagy üreskapukat döngetek ?
A betörésvédelemnél ezen megoldások már léteznek ??
Parhuzamosan. Minden egysegnek 64bites egyedi azonositoja van.
Azert linkeltem be a hobby-board oldalt is, mert felkesz allapotban meg olcsobb...Ja, es megbizhato vasarlasilag mind az aagelectronica, mind a hobby-board...
Nalam csupan a futes, vilagitas, mozgaserzekeles, hard drive videorecording, locsolasvezerles, internetes tv musor, internetes meteo, divxnezes, zenehallgatas megy egy gepen 2003 oktober ota heti 1x soft upgrade es ujrainditassal
Hát mivel nekem elég sok mindent kéne majd ezzel a géppel vezérelnem, nem merem rábízni egy xp-s gépre..... főleg ha neten is van.... nekem is van hogy metekig megy a gépem, de azért néha megáll egy kicsit gondolkodni....
Oprencer meg maradt a mindenes, mert az a gep a web bongeszo, tv rekorder, miegymas, de ha nagyon akartam volna akkor:
picoXP - the smallest XP on earth! Not meant to be a joke because this project will really output a booting XP sized in 14Mb which can still be used to acess NTFS drives and use cmd.exe as shell. There is no support for GUI apps, only for console based tools.
ugye a ds1621 max 8 cimet kaphat, kell neki 4 derot, satobbi, igy maradt az 1-wire, 1 soros porton 256+ ki es bemeneti egyseg, igy nem kellett soros bovito kartya...