Az ORTT Panaszbizottsága szerint az MTV híradója megsértette a médiatörvény szelleméből fakadó tájékoztatási alapelvet azzal, hogy nem tudósított a budakeszi Himnusz-szobor avatási ünnepségéről. A panaszbizottság szerint a Himnusznak emelt szobor avatása minden magyart érintő esemény.
Na most akkor az Anima Sound System Himnusz feldolgozasa is kotelezo lesz leadni a M.Radioban?!
Mekkora baromság már egy versnek emlékművet állítani...
Az emlékművet megfesthetné valaki - erről kötelező lenne tudósítani -, a festményről valaki írhatna egy rock-operát - ezt kötelező lenne lehúzni kritikailag -, az operából lehetne egy ikebanát csinálni - kötelező híradással -, arról valaki írhatna kisregényt - különtudóstása a Híradóban -, a regényből természetesen film készülne - Eperjes játszaná a címszerepet, a "sírjaink domborulnak" rész helyett víg mulatozás lenne, nehogy pesszimista kicsengése legyen, természetesen kötelező lenne jó kritikát írni róla. A filmről esetleg újra verset lehetne írni, és így folytatni az örökkévalóságig. Az ORTT pedig forró ütőerőt a magyarság lüktető hüvelykujján tarthatná az idők végezetéig, ámen.
Az ORTT nevu gittegylet megint nem gondolkodott, hanem hulye nacionalista agymenestol fogva dontott, hogy belerughasson a "komcsikba"
HASONLITSUK OSSZE!
Himnusz-szobor
Alkoto: A lakossag altal nem is ismert valaki Politikai vonulata: Nem tudom, de a turulos es egyeb stilusu motivumok alapjan szelsojobbos.
Serto motivum: Mindossze csak a bibliai 2 parancsolat megrsetese. Ennek kovetkezteben a katolikuokon kivul minden mas hazai vallas kepviseloit irritalja Isten abrazolasa.
Belpolitikai hozzaallas: Lasd az ORTT dontese es a Szoborrol szolo topikban a jobbos regalasok
Himnusz-zenei feldolgozas
Alkoto: Hires,ismert egyuttes, bar nem a legnagyobb de a lakossag jelentos resze altal hallott/ismert tarsasag Politikai vonulata: A jelenlegi Koztarsasagi Elnokot (aki koztudottan nem balos) az egyuttes ajanlotta a partok, igy a Fidesz figyelmebe.
Serto motivum: Mindossze csak a technozenet betilto Mikola es Semjen feleknek lehet barmi kifogasa. Egyebkent SEMMI.
Belpolitikai hozzaallas: A jobboldal anno kiatkozta, hogy megszentsegteleniti a Himnuszt a feldolgozas.
Az ortt-nek végül is igaza van. Ez tényleg egy, a magyarság egészét érintő esemény. Joga van mindenkinek az egészséges élethez: hogy egy jót röhögjön ezen a giccses szörnyedvényen (hiszen a nevetés javítja a közérzetet). Mint a műkő oroszlános milleninumi emlékművön abban a vasi faluban. Arról beszámolt a Hiradó egykoron.
De eleve a kivitelezésen túl is milyen durva már az egész koncepció. Mekkora baromság már egy versnek emlékművet állítani, pláne egy ország himnuszának. Eleve minek neki, hiszen anélkül is használják és éneklik eleget, ünnepélyeken, iskolákban, meccseken, stb. - nem egy halott dolog. Ez ugyanúgy csak devalválja, mint Király Linda! Legfeljebb csak elrettentő példaként kellett volna felhozni, hogy az embereknek mit nem akarnak lenyomni a torkán "művészet" címszó alatt...
szerintem még simán lehet igaza is az ortt-nek, puszán csak az a kérdés, hogy fel tudják e mutatni, hogy hol van specifikálva, hogy mely eseményekről kell kötelező jelleggel tudósítania a közmédiának. mert mondjuk ha az alkotmányban, vagy a médiatörvényben le van írva, hogy bármilyen himnusszal, vagy szoborállítással esetleg budakeszivel kapcsolatos eseményt közvetíteni kell, akkor egy szava se lehet senkinek. de ha ez viszont nincs leírva, akkor nagy gáz van, mert innentől kezdve bármire hivatkozva bárkit pofán lehet verni, hogy erről vagy arról miért közvetítettek vagy miért nem.
Szerintem nem fejezi ki egyik oldal állapotát sem. Gyk: egy majdnem kétszáz éve írt vers alapján született. A jobboldalt egy műalkotáshoz hasonlítani... már bohccsánatot kérek...
Az az emlékmű kb. olyan pontosan fejezi ki a jelenlegi magyar jobboldal állapotát, mint ama másik, turulos: zavaros, esztétikailag értékelhetetlen, hazug.
Nem vagyok náci, és szerintem szép az emlékmű, mégha ideológiailag kicsit zavaros is, és Isten ábrázolása tilos is. Én láttam "élőben" és nem értem, miért kell nácizni: semmi köze aktuálpolitikához. Wagnert nem akarod betiltani? Ő ugyanis antiszemita volt, és a náciknak tetszett a zenéje. Ami a közvetítést illeti, szerintem nem biztos, hogy kihívták rá a közszolgálatit, ez is hiba, ha így történt. Ennyi erőből mindenhova ki kéne menniük, ahol eléneklik vagy felolvassák a Himnuszt (ballgások, szóbeli érettségi :-))
OFF: A közbeszéd színvonalára jellemző, hogy buzizásra pedofil katolikusozás a válasz, anélkül, hogy a tisztelt olvtársak ismernék a másik felet, máris csoportba sorolják, máris sztereotipizálják, építik az ellenségképet. Hja, így könnyű.
Egyébként meg úgy gondolom, a "köztv" feladata a közösség szolgálata. Ha a Ti melegfelvonulásotokat nem adná le a közszolgálati vagy bármely más adó, akkor már Brüsszelben járnátok nyilt levélben követelve elégtételt.