A szemüvegemen elengedett a forrasztás. Nem nagy ügy. Irány az optikus, megforrasztja, 600 Ft, oszt jónapot. Nos így volt idáig. Ma meg: "Sajnos csak 1 hétre tudjuk vállalni" "Nocsak, ennyi munkájuk van?" "Á dehogy, csak most Pesten javítják (ide 200 km)" "Na, mindegy, és mennyibe fog kerülni" "1800 Ft" "Hm, elég húzósak lettek az áraik" "Ne higgye, de Pestre oda vissza nem 2 fillér" Ennyi a történet. Sapienti sat.
A kérdőív kitöltésével Ön hozzájárul, hogy felmérjem a címben megjelölt területen a vásárlói igényeket, szokásokat. Így még precízebben tudják kiszolgálni igényeit, annak érdekében, hogy Ön, a számára legmegfelelőbb látáskorrekciós megoldást tudja igénybe venni. A kitöltéssel az egyetemi tanulmányaimhoz nyújt nagy segítséget! Kérem, ha van 5-10 perce, segítsen a felmérésben! Előre is köszönöm a válaszait!
A feleségem nem rég vett át egy kis budapesti optikát, és ezért én is egyre jobban belelátok a "szemüvegiparba". Hozzánk sokan jönnek azzal, hogy elvitték a törött, vagy sérült szemüvegeiket az egy nagy optikába, és vagy kioktatást kaptak, hogy nem tudják használni, vagy közölték, hogy 2 hét és megcsináljuk, de ha szeretne újat, akkor az csak egy-két nap. Én is szemüveges vagyok, és 1 hétig se tudnék létezni a szemüvegem nélkül, persze, hogy rá lennék kényszerítve, hogy újat vegyek. Jó szemüvegforrasztót viszont azért lehet találni, aki pár nap alatt rendbe teszi a dolgot. Persze most magam ellen beszélek, de kicsit felháborodok azon, amikor a profit a lényeg, és a szerencsétlen, csak látni akaró ember (mint én is) meg van szivatva.
Marx már 100 évvel ezelőtt megmondta, hogy a legpazarlóbb rendszer a kapitalizmus és a pazarlás árát a plebs fizeti meg!!!!! Ilyen eccccerű:(((((((((((((((
Egyrészt azért, mert ez a fogyasztói társadalom, s ennek ez a lényege, ugyanis ha újat veszel , akkor van értelme keretet gyártani, forgalmazni, te meg boldog leszel az új kerettel.
Másrészt meg azért, mert Gyurcsók megmondja a frankót: el kell dobni, s egy mobil hívás keretében távolról rendbe rakja a szemedet.
A szemüvegemen elengedett a forrasztás. Nem nagy ügy. Irány az optikus, megforrasztja, 600 Ft, oszt jónapot. Nos így volt idáig. Ma meg: "Sajnos csak 1 hétre tudjuk vállalni" "Nocsak, ennyi munkájuk van?" "Á dehogy, csak most Pesten javítják (ide 200 km)" "Na, mindegy, és mennyibe fog kerülni" "1800 Ft" "Hm, elég húzósak lettek az áraik" "Ne higgye, de Pestre oda vissza nem 2 fillér" Ennyi a történet. Sapienti sat.