Szerintem ez a kézicsomagoló, a két futószalaggal Diósgyőrben, de ha nagyobban tennéd fel(úgy 500kB-hoz közel, csak attól nagyobb ne legyen, mert az Index nem fogadja el), akkor biztosabban meg tudnám mondani...
Tudom, hogy nem ide tartozik, de a régi igazgatónk Kálmán Bandibácsi is elment... Ezt most azért ide..., mert egy oldalon vannak és van aki "gépiparista" és ide benéz, legalább tudja....
Én..., "mi"( a Bereczki család) úgy évente 1-2 alkalommal megfordultunk náluk. Itt a feljemben az idézet, ami poháron..., vagy netán borosüvegen áll...: "Ide figyelj Visi Imre, ha ebből iszol nem kell bögre, sose hagyjon el a mámor, ezt kívánja Szondi Sándor!..................................................................................................
Mintha újból az édesapámat vesztettem volna el..., megint kitéptek a szívemből egy darabot...... Elment Visi Imre bácsi. Írnom kéne róla, de most nem megy. ................................................................................................................................... A két barát újra együtt... nagyobban....
Most volt május 1, majdnem lemaradtam róla. Akkor egy kis "Éljen május elseje..." képriport, itt az "ősök" még nem ismerték egymást, de rajta vannak:-) Időpont: 1960-egy-kettő...
Tudom, rég jártam erre, de köszönöm a szavaidat. Egy kis "vidámság":
"A csokoládé zöldség ! A csokoládét a kakaócserje babjából nyerik! A bab zöldség. A cukrot cukorrépából nyerik. A répa és a bab is zöldség. Tehát a csokoládé zöldség. Hogy egy lépéssel továbbmenjünk - a csokoládéban tej is van, tehát a csokoládé egészséges. A mazsola, meggy, barack és eper, amivel meg van töltve a csokoládé, a gyümölcsök közé tartoznak, úgy hogy egyél csak amennyi jólesik. A csokoládé jó a stressz ellen : Nézd meg : A "STRESSZED" visszafelé olvasva : "DESSZERT(S):-)))))))))))"
Jó, hogy van ez a topik. Sajnos a fotókon látható emberek lassan elmennek, mint ahogy "elment" a gyár is, és elment az a korszak, amit a képek felidéznek.
A következő eléggé off, ezért elnézést kérek, de a személyes érintettségen túl nekem ez jut eszembe.
Nem tudom hány ilyesfajta topik van, valaha volt magyar gyárakról, amiknek jó része lehetne ma is (csak akkor nem lenne ilyen sok embernek luxuskocsija, luxusháza, luxusnyaralója). Jó sokmindent elvettek tőlünk az elmúlt majd 20 évben: nincs már diósgyőri csoki, van helyette klassz tejbevonó mikulás, estére lenyaljuk majd a szájpadlásunkról. Meg van helyette jó drága Milka, Nestlé, stb. Köszönjük! Nincs már magyar disznó, van helyette jó dioxinos ír. Nincs már magyar aszalt szilva, van argentin. Nincs Ganz villamos, mozdony, van Siemens sokkal drágábban. Nincs már Bábolna, Győri Vagon és Gépgyár. A sor végtelenségig folytatható. Köszönjük! Támogassuk csak pénzünkkel a német, svájci, francia ipart!!! Nincs már magyar elmegyógyintézet sem a Lipóton, hogy bevonulhassunk...
Azokat az évtizedeket amiket a háború után tbk. a képen látható emberek is beleöltek egy ország felépítésébe ellopták. A fényképeket, serlegeket, okleveleket, naplókat kidobták, a gyárakat "elprivatizálták". Kidobták és ellopták a múltunkat!
Ki mondja, hogy az elmúlt rendszer mindenben hű de jó volt ? De még létezett egy ország, s eltekintve attól, hogy akkor is voltak még egyenlőbbek, tényleg valahol magunknak építettük. Ma hol van ez?
S ami még a képekről eszembejut: hányan járnak ma a kollegáikkal horgászni? Hol vannak vállalati tűzoltóversenyek vagy egyéb versenyek? Ezekben nem is az volt feltétlenül a lényeg, hogy ki nyer. Ezek megadták az embereknek az összetartozás érzését. Ment a család, a gyerekek, főztek, ettek, ittak. Hol van ez ma? Hány embernek jó érzés bejárni a munkahelyére, ahova legtöbbször a külföldi tulajdonos/gyarmattartó eljön ostort csattogtatni, parádézni? (Vagy a magyar minimálbéres vállalkozó néha begurul a Jaguárjával...).
Ha máshol nem, legalább itt maradjon meg ez a kor, ez a hangulat.
Megint tűzoltós képek akadtak a kezembe: egy verseny úgy 83-87 között. A kép szomorú aktualitása a 3 Józsi, akik sajnos már nincsenek közöttünk, a háttérben a legkisebb(legalacsonyabb) és mögötte a legnagyobb(legmagasabb) tűzoltónk látható, mindjárt ki is emelem őket.
Ismét egy kép az "öreg" csokis cimborákról, helyszín Kisgyőr, szarvasbőgés idején, úgy 6-8 éve. Lentebb: Ongán tartott műhelybuli, megyen ám a "pu-pu-zás", na meg egy nagy "mellypohh" Imrebácsinak, úgy apumódra:-)))