Keresés

Részletes keresés

Darwin Creative Commons License 2023.08.13 0 0 32

Darwin Creative Commons License 2023.08.13 0 0 31

Darwin Creative Commons License 2023.08.13 0 0 30

11 years ago... :)

Előzmény: Darwin (29)
Darwin Creative Commons License 2012.01.24 0 0 29

Aztán mechanikus e a magyar narancs?

McAlecSir Creative Commons License 2007.09.04 -1 0 28
nagyon jó témákat vettél elő, gratula érte:_

utánpótlás akkor lesz minőségi, ha TÖMEGBÁZISON alapszik majd itthon a foci...
sajnos a pályabezárások idejét éljük, ezért ebben én nem bízok. A mai gyerekekben már nem látszik akkora tűz a MOZGÁS, a SPORT iránt , mint mondjuk 15-20 éve. Azóta csak süllyed és sínylődik a magyar foci. bár már a '70-es évek elejétől, közepétől komoly bajok vannak. a legnagyobb, hogy megszűntek és megszűnőben vannak az utánpótláscentrumok. enülkül pedig bajos lesz tömegsportként kezelni a a focit.súlyos hiba az iskolai testnevelés ledagradálása,elszomorító, hogy ma már nem osztályozzák a diákokat tesi órán, mondván "mi értelme, ne sérüljön a gyerek gyenge lelke"-mondvacsinált indokok. ami régen is működött,az nem kell tönkrevágni, régebben is voltak túlsúlyos és ügyetlen gyerekek, mégis túlélték a tesi órákat. akkor sokkal keményebb hajtás volt az órákon,mint most. komolyabban kell edzeni a testet és az elme is épebb marad...
Előzmény: BBking (-)
angyalhentes Creative Commons License 2007.08.17 0 0 27
De e nézőszám ott körül van.
Előzmény: BBking (26)
BBking Creative Commons License 2007.08.17 0 0 26
"A német Bundesliga 2 Európa egyik leggazdagabb másodosztályú bajnoksága, és a 18 másodosztályú klub mintegy tízszer annyit költhet a 2007-2008-as szezonban, mint a magyar élvonal csapatai."

"Míg a legkisebb szurkolótáború csapatoknak 6000 fős átlagos nézője van a helyszínen, addig a Köln, a Mainz, az Aachen vagy a Mönchengladbach 20-30 ezer embert is képes hetente stadionjába vonzani."

Azert tizszer nem rosszabb a magyar elvonal, mint a nemet masodosztaly, ugyhogy van remeny! :)
BBking Creative Commons License 2006.06.08 0 0 25
Megneztem a "kedd 21"-et, ahol a honi labdarugas es politikai elit prominensei elemeztek(?) a magyar labdarugas helyzetet, kulonos tekintettel az EB palyazatunkra.
Nehany onkenyesen kiragadott gondoloat, mely megutotte a fulemet:
Toller: Ha lenne 500 millionk focira, bajnokcsapat, ha 300, stabil ermes lenne a pecs...
Gyarfas: Miert nincs foci? Nincs labda, vagy kapu?
Meszoly: Akkor leszunk kinn a vilagversenyen, ha mi rendezzuk...
Kosa: ...dozsa...

Nesze semmi, fogd meg jol. Mindenki, mint az imamalmot hajtja a magaet. Kis magyar pornografia....

Utanpotlas? No az nincs. A 8 eves gyerekek szulei ket ugyveddel mennek az edzesre szerzodest kotni...

BBking Creative Commons License 2006.05.24 0 0 24
igen, a fejetol budosodik a hal, de megsem emiatt tartunk ott, ahol. Ugy gondolom, a "megujulast" nem az "elit" szinten kell kezdeni, hanem az utanpotlasban. Jelenleg van egy darab "klasszikus" futballakademiank (pontosabban van a Varszeginek), mely velemenyem szerint keves ahhoz, hogy megfelelo szamban neveljunk ki tehetsegeket. Az allamnak be kellene szallni a tomegsportba, mint ahogy az iskolakat is finanszirozza (jol, rosszul mikor hogy), legegyszerubb az lenne, ha az iskolak vennek at a sportolok kepzeset, kb ugy, mint amerikaban. Akkor nem lehetne uzleti alapokon mukodtetni, az allam biztositana a felteteleket es az eredmenyeket is o kerne szamon a pedagogusokon (mert egy kicsikkel foglalkozo edzonek elososorban pedagogusnak kell lennie, nem edzonek).
Előzmény: Lecsó. (22)
angyalhentes Creative Commons License 2006.05.24 0 0 23
Tenyleg nincs mit kommentalni ezen: ez bebasz.
Előzmény: Lecsó. (22)
Lecsó. Creative Commons License 2006.05.24 0 0 22

Ez betesz minden olyan próbálkozásnak, mely a Magyar foci megújulására irányulna.

:((

 

Előzmény: BBking (13)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2006.05.24 0 0 21
Hát ennyit a megújulásról... süllyedünk tovább a mocsárba.
Előzmény: BBking (13)
motoman Creative Commons License 2006.05.24 0 0 20
Ez például a röplabdában nálunk is megoldottnak tekinthető, pár éve a junior, vagy ifiválogatott az nb1-ben játszott. Ezek a srácopk ma megállják a helyüket bárhol. Tegyük fel, hogy a magyar utánpótlás (u19) válogatott bekapcsolódik a hazai nb2-be, havonta egyhetes összetartáson játszik 3-4 meccset, s emellett a klubjában is tudna játszani. Évek alatt kialakulna egy magja a felnőtt válogatottnak, ez jó hatással lenne a focinkra.
Előzmény: BBking (19)
BBking Creative Commons License 2006.05.24 0 0 19
En azt nem ertem, ha angliaban nem okoz gondot (tudom okoz, megis ez van) evi 50-60 meccs lejatszasa, akkor nalunk ennek a fele miert sok? legyen pl a 12 csapatos bajnoksagban 4 kor, mint a skotoknal, maris lenne meccsrutin. Azt is meg lehetne csinalni, hogy az ifi es egyeb bajnoksagok legjobbjaibol osszeallitanak egy "valogatottat", amely bekapcsolodik a bajnoksag egy adott szakaszan a pontvadaszatba. A leglenyegesebb szerintem az lenne, hogy az edzesek es merkozesek ritmusa kovesse a nyugaton megszokott merteket. Nem kell se tobbet, se kevesebbet dolgozni, mint ott, ahol a mienknel komolyabb presztizse van a focinak...
Előzmény: motoman (18)
motoman Creative Commons License 2006.05.24 0 0 18
Figyelembe véve, hogy Spanyolországban, ill. Angliában több az igazolt játékos, a hasonló minőségű bajnoksághoz elég lenne hat csapat is az első osztályban. De ez meg nem vonzaná a nézőket. valamilyen rájátszásos rendszer kellene, ahol a bajnokság második felében a hasonló erősségű csapatok mérnék össze erejüket. Izgalmasabb összecsapások lehetnének, ez növelné a nézőszámot, kevés lenne az olyan mérkőzés, amire azért nem mennek ki az emberek, mert ez úgy is fix 1-es vagy 2-es. Szerintem jobb volt a 12 csapatos elsőosztály, de a focink nem fejlődött tőle.
Előzmény: Darwin (16)
BBking Creative Commons License 2006.05.24 0 0 17
esetleg az amator statusz. ha valaki penzt akar keresni a focival, igazoljon kulfoldre, igy is ez van, ha egy magyar jatekos ketszer egymas utan egyeneset rug a lasztiba, mar igazol is kulfoldre a kispadra. ennel az is jobb lenne, ha a profi labdarugasra koltott penzt az utanpotlasba fektetnek es adjon az RTLK faszajo hajtos U meccseket!
Előzmény: Darwin (16)
Darwin Creative Commons License 2006.05.24 0 0 16
szerintem az tény, hogy azonos emberanyag mellett 18 csapat színvonaltalanabb bajnokságot produkál mint 10-12. (persze egy olyan ligában mint a spanyol vagy angol, ahol a csúcs az már télleg világcsúcs ez kevésbé számít) semmi nem indokolja a bővítést túl a csapatvezetők-tulajok egyéni érdekein. a magyar futballnak egy kissebb bajnokság tehetne jót.
Előzmény: motoman (15)
motoman Creative Commons License 2006.05.23 0 0 15
Pont néhány éve azt tartották a bajnokság legnagyobb bajának, hogy sok csapat játszik benne, nagyon felhigult a mezőny. Átszervezték az egész bajnokságot, 12 csapatos első osztály, NB1/b, nem is volt olyan régen. Azután visszaállították a régi rendszert, majd most megint még emelni akarják a létszámot? Kapkodnak össze-vissza, de ettől nem lesz jobb a "magyar narancs". Nem ettől fejlődik a foci, hanem egyéb más tényezőktől, amig a háttér nincs biztosítva (utánpótlás, rendezett pénzügyek, szakember hiány), addig marad minden a régiben. Szarból nem lehet várat építeni.
Előzmény: BBking (14)
BBking Creative Commons License 2006.05.23 0 0 14
Az a véleményem a javaslatról, hogy a magyar labdarúgás érdeke nem a "profi" csapatok gazdasági megerősítése piacdegen eszközökkel, hanem a versengő piac szabályainak megfelelően a legjobbak "támogatása" oly módon, hogy a gyengék és életkeptelenek fennmaradásaát nem segítik adminisztrativ eszközökkel. Ha akár szakmai, akár gazdasági oldalon összemossák a jól és rosszul teljesítőket, akkor a jól teljesítők okkal gondolhatják, hogy mi értelme van a törvényeket betartva gazdálkodni, mi értelme van a csapatot szakmailag jól összerakni? Engem ez a hozzáállás elkeserít. Komolyan van, aki azt gondolja, hogy akkor lesz nagyobb esélyünk EB rendezésre, ha felhígítjuk az első osztályt, ha meghagyjuk a posztokon az egyesületet csődbe taszító "menedzsereket"? Normális helyen ahol egy menedzser rosszul teljesít, megvonják tőle a bizalmat. Itt most teljesen mindegy, hog szakmai, vagy gazdasági szempontot nézzük.
Előzmény: BBking (13)
BBking Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13
Több időt kérnének a klubok



A végső szót Kisteleki István mondja majd ki. A Magyar Labdarúgó-szövetség első embere az elnökséggel karöltve igennel vagy nemmel felelhet, ám mindkét szónak óriási jelentősége lehet.



Hétfőn fontos kérdések kerültek napirendre a Magyar Hivatásos Labdarúgóliga közgyűlésén. A jövő, s megint csak a jövő. A mi bizonytalan ügyekkel, tartozásokkal, kizárásoktól fenyegetett futballjövőnk. Vészesen telnek a napok, a bajnokság a véghajrához érkezett, az aranyérem sorsa teljesen nyitott, a kiesés kérdése nagyjából eldőlt, ám az utolsó sípszóval nem ér véget az idény. Június 15. a határideje a ligahitelek viszszafizetésének.
Kisteleki István a rend, a fegyelem és a törvényesség alapján ki fogja zárni azokat, akik nem fizetnek. Mondhatnánk, így van ez rendjén, itt az idő rendet tenni, ha Olaszországban a Juventust, a Milant, esetleg a Laziót megfegyelmezhetik, kizárással fenyegethetik, akkor nálunk mindez hatványozottan igaz lehet. Csakhogy a magyar futballnak – tetszik, nem tetszik – szüksége van mondjuk a Ferencvárosra, az Újpestre, a Honvédra, a Diósgyőrre. Az MLSZ vezetősége roppant nehéz helyzetbe kerül, ha olyan döntést kell hoznia, amely hatalmas szurkolótáború csapatokat érint.
Ezért is lehet nagy jelentősége a hétfői MHLL-közgyűlésnek.

Olyan tervet, beadványt fogadtak el a tagok, amely egyrészt alapjaiban változtatná meg a magyar futball jelenlegi rendszerét, másrészt mentőövet nyújthat több, adósságban fuldokló klubnak. Korábban már foglalkoztunk a témával, egészen pontosan a REAC, a Pápa és a Vasas közös ötletével, amelynek az volt a lényege, hogy mindenki kapjon egy év haladékot. Aki tartozik, az is, aki tisztességesen gazdálkodik, ám a szakmai munkában elmarad a többiektől, az is. S ezen a hétfőn megszületett a végleges terv. Az MHLL-közgyűlés az első pontban elfogadta Ferencz Gábor lemondását, ugyanakkor háromfős jelölőbizottságot hozott létre, amely egy hónapon belül dönt az utódlás kérdéséről. Döntés született, hogy a profi csapatok továbbra is saját maguk kívánnak gazdálkodni a marketing- és televíziós jogokkal, valamint az ebből származó bevételekkel.

És akkor jöjjön a lényeg: az MHLL tagságának többsége támogatja és így indítványozza a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségének, hogy a következő szezonra emeljék föl az első osztály létszámát tizennyolcra, ne legyen kieső, a két másodosztályú bajnok csatlakozzon az NB I-es mezőnyhöz, s akiknek adósságuk van, kapjanak haladékot a pénz visszafizetésére.

Az indíték logikusnak tűnik, és igazságosnak mondható: a gazdasági és szakmai válságba került klubok egyaránt kapjanak egy év haladékot. Kutasi Róbert, akinek a vezetésével a REAC egy fillérrel sem tartozik, s valószínűséggel már kiharcolta a bentmaradást, a következőt mondta: „Ha ez a futballbéke ára, akkor mi ezt mellszélességgel támogatjuk. Legyen nyugalom, közös gondolkodás, hiszen a nagy álom, a 2012-es Eb-pályázat mindennél fontosabb. Ezért döntöttünk úgy, hogy segítő kezet nyújtunk azoknak, akik gazdaságilag kerültek reménytelen helyzetbe, és azoknak is, akik hiába dolgoztak tisztességesen, fizettek ki mindent, a pályán nem sikerült bizonyítaniuk. Az MHLL tagságának többsége amellett van, hogy a Ferencváros, az Újpest, a Honvéd, a Diósgyőr és a Vasas fontos része a magyar futballnak, a példaként említett klubok nemcsak ellenfelek, hanem társak is egy olyan üzletben, amely reményeink szerint milliárdos hasznot fog majd hozni. Ezért kell a türelmi idő…”
motoman Creative Commons License 2006.05.19 0 0 12
Persze a testnevelők felfedező szándékát (bocs a fogalmazásért) is serkenteni kellene. sokuk le se szarja, ha tehetséget látnak
Előzmény: BBking (11)
BBking Creative Commons License 2006.05.19 0 0 11
Nekem ezert tetszik a Joga Bonito torna. Gyakorlatilag azt csinaljak, amit te is szeretnel, jo, kokemeny marketing van mogotte, de hosszu tavon a rohadt kapitalistak is tudjak, hogy eloszor be kell etetni a gyerekeket. Orulnek neki, ha pl ez nem csak egy kampany lenne, hanem az orszag tobb pontjan kijelolnenek allando "duhongoket" ahol (akar internetes regisztracio alapjan) le lehetne foglalni a palyakat, fizetni csak akkor kelljen erte, ha nem veszik megsem igenybe. Egesz hetvegeket kinn toltenenek a gyerekek ezeken a modern "grundokon", a jatekosfigyeloknek meg sem kellene mozdulniuk, mindossze kimenni a palya szelere es nezelodni...
Előzmény: Lecsó. (10)
Lecsó. Creative Commons License 2006.05.19 0 0 10

Minden óvodába 5 focilabda, általános iskolába 10.

Testnevelő tanárok megnyerése, ne csak az a néhány megszállott foglalkozzon a focival.

 

Minden olyan csapat, melynek stadionja nem fut állandóan legalább 2/3-os házzal ingyen legyenek kötelesek beengedni a 14 év alatti fiatalokat.

Akár külön szektorok létrehozását is előirnám.

 

A profi csapatokat kötelezném, hogy 2 évente mindenki rendezzen nagyszabású kölyöktornát amatőr (falusi, iskolai) csapatok részére.

A legjobbak jutalma kollégiumi elhelyezés, beiskolázás, leigazolás lenne.

Nevezhetjük draftnak is :))

 

El kell érni, hogy minnél több ügyes gyerek, született tehetség legyen focista.

Mert megvannak ezek a srácok most is szerintem, csak meg kell őket találni!

 

 

Előzmény: BBking (5)
BBking Creative Commons License 2006.05.19 0 0 9
Magyar narancs:

magyar narancs
motoman Creative Commons License 2006.05.19 0 0 8
ez az ami a fejlődést gátolja. A szülő ne szóljon bele abba, hogy ki játszon, üljön le a nézőtérre, és örüljön, ha tehetséges a gyereke. Egy kis profizmust kellene belecsempészni a dologba, legyenek mondjuk nyolc-kilenc évesen igazolt labdarúgók, később kollégiumi képzés, orientáció, stb. A klubbok meg ne szólhassanak bele a képzésbe, ne a klub keretein belül történjen a képzés. az egészet meg be lehetne vinni alapítványi viszonyok közé. Nagyobb értelmet kapna a tehetségkutatás, a lubbok meg kész labdarúgókat vásárolhatnának ezektől a központoktól. Mindenki jól járna, mert a klub sem költene annyit az utánpótlásra.
Előzmény: BBking (5)
BBking Creative Commons License 2006.05.19 0 0 7
ma mar nincsenek grundok, a lakotelepi palyak is uresen konganak... talan az iskolarendszer is ludas a dologban, mert ma mar 2-3 orat kell otthon tanulni ahhoz egy gyereknek, hogy teljesitse az iskolaban az elvart szintet...
Előzmény: angyalhentes (6)
angyalhentes Creative Commons License 2006.05.19 0 0 6
Es minden lakotelepen meg grundon fociztak.
Előzmény: Lecsó. (0)
BBking Creative Commons License 2006.05.19 0 0 5
Ez nagyon általános. Első kérdés, kik a célközönség? Mennyire fogadjuk el a már-már közhelyszámba menő tényt, hogy már a gyerekcsapatokban is azon műlik, játszik-e a gyerek, hogy milyen a szülő viszonya az edzőhöz? Nem csodálkozom, hogy a MOL kivette a pénzt a Bozisk programból, mert gondolom látták, hogy nincs aki felügyelje a szakmai és a pénzügyi tevékenységet. Elsőként tehát meg kellene találni azokat az embereket, akikre rá lehet bízni az egyesületek működtetését. A regionális utánpótlásképző központ jó ötlet, de ez nem az első lépcső. Első lépcsőben azt kellene biztosítani, hogy minden ezer lakosra jusson egy focipálya öltözővel, legalább 3 kisméretű pályával. Egy ilyen fenntartása talán a legkisebb falut sem terhel túl, ha igen, állami forrásból kiegészíteném a fenntartási költségeket a szükséges mértékben. Egy dolgot viszont kőkeményen betartatnék: csak és kizárólag szabadidősport céljára lehet igénybe venni, egyesületi szinten csak akkor, ha a sportolóktól semmilyen további költséget nem kérnek azért, mert használhatják a közvagyont.
Előzmény: motoman (3)
motoman Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4
Látod, az ilyen emberkől van herótom. Csak a készbe szeretnél beleülni?
Előzmény: Via Galvani (2)
motoman Creative Commons License 2006.05.19 0 0 3

Regionális utánpótlásképző központokat kell kialakítani, játékostoborzás, stb.Mondjuk minden megyében legyen egy-két-három ilyen, ahol megfizetett szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel, rendszeres versenyeztetésről gondoskodni kell, az sem baj, ha ezek a centrumok kikerülnek a klubok látóköréből, így a kitermelt tehetségek eladásából befolyt összegek szintén az utánpótlásba folynának vissza. Kezdésnek ennyi.

Előzmény: BBking (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!