Köldöknél laparoszkóppal bemennek, elzárják peteveztőket ( ismerős mesélte huszonéve 3 gyerek után csináltatta, akkor viszonylag új módszer volt )
Egyszerüen nem értem, ha valaki nem akar gyereket és tartós megoldásra vágyik, miért ne csináltathatná meg ? Sokan kinlódnak a fogamzásgátlással és ez még mindig jobb megoldás mint az abortusz.
Eleve az a baj, hogy senki nincs tisztában a műtét biológiai részével. Ez a fórumozó is kasztrálásnak vélte, meg a műtét után a férfi hangjának megváltozására gondolt.
A női művi meddővé tételi műtétek mibenlétét nem ismerem.
Ez tényleg nagyon butus hozzászólás volt.... mesterséges megtermékenyitéssel később is lehet a nőnek gyereke, mármint akkor is, ha elzárják vagy kiveszik a petevezetékeit ( gondolom igy csinálják a müvi meddővétételt, nem ? )
Én ebben a témában a döntés szabadságát üdvözlöm. A mai világban van lehetősége szinte bármelyik férfinak hozzájutni az infóhoz. A műtéti összeg sem akaszthat senkit hasba. Ha valaki az idejét a való világ nézésével tölti, az az ő baja.
A médiákon meg ne csodálkozz, majd ha élőben mutatják a műtétet, és lesz műhiba is, mondjuk "véletlenül" kiherélnek egy manuszt, az ország 93%-a a tévé előtt fog csücsülni:)
Jaj VEE, te hajlott korod ellenére még mindíg a naív kisgyermeki létben leledzel...:)))
Mindíg elfelejted, hogy ez alapjában véve egy konzervatív ország, nagyrészben ilyen beállítottságú emberekkel! Nem lesz könnyű megvilágosítani az elméket. Akit érdekel a téma, hidd el megtalálja a megfelelő helyet az infó begyűjtésére! Mindamellett mégis maxirespect, hiszen nem pár perce vívod a (látszólag) szélmalomharcodat.
"Az általam kezdett vasectomia per következtében lehetővé tett rendeletmódosításkor én már régen túl voltam a műtéten, de azóta bárki (minden 18 év feletti nő és férfi) élhet ezzel a lehetőséggel."
Íme egy reagálás erre:
"Akkor már értem a túlbuzgóságodat. Valószínűleg a műtét kibillentett valamit a szervezetedben és ez hat az idegrendszeredre is. Mint a macskáknál. Viszont biztos szépen tudsz szopránban énekelni.
Egyébként már annak idején is gondolkoztam rajta, hogy miért teszik lehetővé a parlamentben ezt az állatságot. Ha egy 18 éves lány sterilizáltatja magát 30 évesen már hiába szeretne gyereket. És még panaszkodnak a fogyó népesség miatt."
A válaszom ez volt:
"Itt talán nem kellene belemennünk ebbe az orvosi kérdésbe, de annyit mégis tudni kell - mentségedre, ezzzel sajnos még az orvosok többsége sincs tisztában -, hogy a műtét során csak az anyag 10%-át szállító vezetéket kötik le, tehát minden ugyanúgy működik tovább.
(Néhány hónap múlva ingyen utazhatok a tömegközlekedési járműveken, de még szerencsére nincs ilyen jellegű problémám, bár a heti hat némileg csökkent...)
Eléggé hasznos lenne, ha ezt tudatná a média, mert akkor azok, akik már nem tudnak több gyereket vállalni, ily módon megoldhatnák a problémájukat. És hogy a féárfiak műtétje sokkal egyszerűbb és komplikációmentesebb, mint a nőké.
És még annyit, hogy a műtétet kérők 3 hónap után visszamehetnek, amikor újabb 3 hónapra hazaküldik őket gondolkodni. Mindez a 26 év alattiaknál 6+6 hónap, tehát egyálalán nem arról van szó, hogy hirtelen felindulásból rögtön következhet a műtét. Ugye ezt sem tudtad?
Jó, hogy háromnegyed év után ismét felbukkant a fórum, így talán ismét tudomást szereznek néhányan e témáról.
Nemrégen járt nálam egy vidéki egyetemi városban élő nyugdíjas labororvos és katonakórház-igazgató barátja. Szóba hoztam az ügyet és eléggé meglepő volt, hogy egyikük sem tudta, hogy mi történik egy férfival a műtét után. Azért lepődtem meg, mert a férfi sebész...
Igen, ambuláns műtét volt a kerületi sztk-ban. Tudod, nekik is kell a bevétel:)
Mondjuk nekem a műtét után azt mondta a doki, hogy üljek fél örát a váróban, ránéz mégegyzer, biztos ami biztos. Jól is tette, mert kellett még egy öltés.
Most , így egy év elteltével már keresnem kell a heget, olyan szépen begyógyult.
Ez úgy értendő, hogy szakrendelőben végezték a műtétet?
Persze, több mint negyedszázada én is ambulánsan lettem túl rajta, de az egy kis kórházban történt, rendes műtőben, asszisztenciával. És percekkel később már ballagtam is a távoli buszmegállóhoz. Sőt, aznap délután hosszú lépcsőn mentem le a hegyről, bár a kollégám rákérdezett, hogy fáj-e a lábam, hogy kissé lassabban megyek?
A kérdésem hozzád, illetve azokhoz akik tudnak segíteni/ajánlani:
Elvált 40-es férfi vagyok, a jelenlegi tartós kapcsolatommal mindketten 2-2 felnött gyermekkel. Több gyermeket nem szeretnénk, most már csak élni (egymással, egymásnak és a gyermekeinknek). Szóval én vállalnám a védekezés tartós módját magamra művi úton (vaszektómia). Olvastam hogy ferenc.life megcsináltatta. Tudnál ajánlani orvost? Illetve tudna valaki ajánlani? Nem szeretném olyannal csináltatni aki két évente csinál egyet :) Illetve érdekelne a költség vonzata is...
A köznyelvben az impotencia az erektilis diszfunkciót (közösülésképtelenség, impotentia coeundi) jelenti. A vasectomia nem okoz szervi eredetű erektilis diszfunkciót, tehát nem eredményez köznyelvi értelemben vett impotenciát.
Én is visszaolvastam pár napja és hasonló a véleményem - amit akkor is leírtam -, ugyanis amikor negyedszázada harcoltam ezért a lehetőségért, nem éppen erre a helyzetre gondoltam, hanem leginkább azokra, akik már túl vannak a számukra elegendő utódon. Dehát a szabadságba ez is bele kell hogy férjen. És a cölibátust vállalókat sem bántják a döntésük miatt, bár ők nem titkolják az e törvény és gyakorlat iránti rosszallásukat és megvetésüket.
"Hiszen ők sem szólnak bele, ha te kilencet akarsz."
A felvilágosultak a világon mindenütt csak kommentálni szokták. Udvariasan és művelten. Mint teszik azt a tengerentúlon a 19 gyermeket számláló Duggar családdal is.
Ízelítőképpen a perezhilton.com-ról (teljesen modern és áptúdét):
It's not moral to have a zillion kids, no matter what you think your religion tells you. It's bad for the kids, and it's bad for the earth. Plus, who can afford to send nineteen kids to college? Think about it. If you can't afford a kid's college education, you shouldn't have them. (Bllixa)
I cannot believe how many people that woman's womb has churned out. I think 19 kids is a little excessive. WEerd shit must go on in that family, soon the kids are going to start coming out with Downs and shit. Obviously its "against their religion" to use birth control, so get ready for some retarded Duggar babies. Breeder madness. (Moonmoth)
maybe they should stop having fucking kids… it's becoming gross (timo)
The All Beige Brigade is a front–these are the kinkiest fuckers alive. Daddy Duggar is a perv of epic magnitude (G0 Ask Alice)
Stop having fucking babies you dumb ass religious cult jesus-lovin bitch! (BubblestheCat)
Close the baby factory ASAP!!! (vanhelsingbride)
Working people who pay taxes are the ones paying for these evil people to breed like insects. These crazies are selfish and disgusting. They couldn't do this without assistance!! (lopezfanyeah)
I think the mom is actually retarded. She is way to happy to be human (perezsbestfriend)
These people are such pigs. How much off the system are they going to suck? Like Mama Dugger, the world is just one big nipple to them. (Bellagio)
Someone sterilize that man! (Dutchie2010)
I still can't believe she's had this many children. It's a vagina, lady, not a clown car! (face_time)
These people are so disgusting. Every time I read about them it makes my skin crawl. There isn't any way to give 19 children the attention they deserve. And what really gets me is that this earth is so over populated to begin with and they are just adding to it. If each of their children had 19 kids…and so on…you do the math. I have to go, I am going to vomit… (Blueskies18)
They aren't sending their kids to college. They don't believe girls need an education. They're training their daughters to be baby machines like their clown car vagina mother. (lau115ren)
IDIOTS! Please in the name of the God you claim gives you the uncontrolled right to fill the world with your children, close your legs and call it a day! These disgusting and selfish people need to get the
fuck off my TV now! Perhaps a sickly preemie is a sign that it's time to STOP!!!! (Snickers)
Ne vedd komolyan. Én például "lecsúszok" az adókedvezményről (ha lesz) mert miután végleg eldőlt, hogy csak egy gyermeket vállaltunk, (erről szól a topik) nem tudnék hármat csinálni, így engem hátrány érhetne, mert mostmár esélyem sincs, hogy én is élhessek a lehetőséggel. Csak kukacoskodom, tojok rá, hogy pereskedjek:)))
Kár ezen filozofálnod. Ha neked fontos a sok gyermek, hogy a "haza fényre derüljön", akkor csinálj sok gyermeket. Azokat az "önző liberálbolsevik nemzetvesztő alakokat", akik meg csak a maguk örömére szekszuálisoskodnak, csinálnak gyermeket, és annyit, amennyi nekik tetszik, nem pedig az elvárt számút, hagyd szépen békén. Hiszen ők sem szólnak bele, ha te kilencet akarsz. Ők már tudják, hogyan kell a modern kor színvonalának megfelelően, kultúráltan védekezni.
Szükség van 2-3 gyerekre. Egy gyerek nem gyerek, két gyerek fél gyerek, három gyerek egy gyerek. A megélhetési célú gyerekgyártás valóban kártékony. Erre ösztönöz a jelenlegi társadalom. Régen a természet végezte el a népességszabályozást, ráadásul hosszútávon a faj szempontjából sokkal hatékonyabb módon. Ma már nem. Valaha a gyerekhalandóság 50 %-os volt. (Anyáméknál 9 volt és 6 maradt életben felnőtt korára, de ők elég jó, középparaszti körülmények között éltek) Ma már messze nem. Van aki gyermekáldásnak, várandósságnak, s van ki terhességnek nevezi. A szavak ereje ugye.