Keresés

Részletes keresés

Éberhard Creative Commons License 2006.05.27 0 0 36
Durva. Szuárez helyibe jol lebasztam volna a Michelt is meg a Butragenyót is.
Előzmény: Martin Vazquez (26)
mondial Creative Commons License 2006.05.19 0 0 35

nem volt falábú, csak egy átlagos csatár

Manolo télleg jobb volt nála, csak ő nem a BEG győztes Barcában, csak az Atleticoban játszott

Előzmény: Ramos_ (34)
Ramos_ Creative Commons License 2006.05.19 0 0 34

falábú Julio Salinas??

ez durva

Előzmény: Galgadio (27)
Ramos_ Creative Commons License 2006.05.19 0 0 33

mit vártál komolyan miről lesz szó a spanyol válogatott topicban pár héttel a vb előtt?:)))

óriásiak vagytok mindannyian

az Éberhard kolléga meg egész egyszerűen frenetikus:)

Előzmény: Galgadio (22)
zeuszka Creative Commons License 2006.05.19 0 0 32

Na, hát szerintem ez a belga generáció volt olyan jó, mint a spanyolok akkori nemzedéke, nem volt köztük különbség, ilyenkor jön a szerencse szerepe.

Előzmény: Martin Vazquez (31)
Martin Vazquez Creative Commons License 2006.05.19 0 0 31

a belga válogatott történetének legszebb hat évét produkálta 1980-tól. Guy This vezette ebben az időszakban a csapatot és az öreg remekül ötvözte az ifjakat a veteránokkal.

1980-ban ezüstérmet nyertek az olasz Eb-n, Pfaff, Gerets, a két Van der Elst, Coeck, Vandereycken és Ceulemans igazából azon a tornán lettek elismert játékosok.

1982-ben Vandenbergh-nek tapsoltak, az ő góljával verték meg a nyitómeccsen a címvédő argentinokat, mi meg Czernatinsky nevét jegyeztük meg egy életre.

1984-ben alaposan leszerepeltek, de abban az évben szerencsésen elhalászták az olaszok elől Vincenzo Scifót, aki azt követően parádés karriert futott.

Az 1986-os 4. hely a szerencsének köszönhető, könnyű csoportban voltak. kikaptak a házigazdáktól, majd Irak és Paraguay testén keresztül mentek tovább.

a szovjetek ellen remekeltek, a spanyolok ellen szerencsések voltak, aztán Maradona már megálljt parancsolt.

Don Quixote Creative Commons License 2006.05.19 0 0 30

De acuerdo!

Akkor maradjon meg ez a topik a régebbi spanyol válogatottaknak, a másik meg a 200-os VB-csapatnak.

Előzmény: Galgadio (22)
Don Quixote Creative Commons License 2006.05.19 0 0 29
Már itt is nyomod a baromságaidat?
Előzmény: Éberhard (24)
zeuszka Creative Commons License 2006.05.19 0 0 28

Azért az a 86-os belga csapat sem volt kutyaütő, a nyolcvanas években kurva erős klubjaik voltak, és ne felejtsük, hogy a bombaformában levő szovjeteket verték ki.

A 90-es spanyol csapat meg a csoportban szar volt, a belgák ellen ott nem is érdemeltek volna győzelmet, mázlijuk volt.

Előzmény: Galgadio (19)
Galgadio Creative Commons License 2006.05.19 0 0 27

Én azt olvastam valamelyik lapba, hogy Butragueno nem nagyon kedvelte Manolot, lehet, hogy aféle "szakmai féltékenység" volt közöttük.

Pedig szerintem Manolo sokkal jobb csatár volt, mint a falábú Julio Salinas.

A jugók ellen valóban nagyon hiányzott.

Butragueno egyébként harmatgyönge volt azon a VB-n, egyetlen gólt sem rúgott, de a mezőnyjátékhoz sem rakott sokat hozzá.

Korea és Belgium ellen nem játszottak rosszul a spanyolok, de a plávik ellen csak szenvedtek, ahogy én visszaemlékszem.

A 84-es EB-n tizenöt éves voltam, de valahogy az-az EB kimaradt az életemből.

Csak az összefoglalókon láttam, ahogy Arconada belepkézte Platini szabadrúgását:)

Előzmény: Martin Vazquez (26)
Martin Vazquez Creative Commons License 2006.05.19 0 0 26

1990

nekem megvan a teljes meccs, valóban szar, de ott van a többi között. a meccs után Butragueno és Michel állítólag átvették a hatalmat Suarez kapitánytól és ők állították össze a csapatot. az a Manolo, aki a selejtezők legjobb csatára volt, kikerült a kezdőből, a továbbiakban Salinas játszott a helyén. Manolo csereként sem kapott többé lehetőséget, pedig a jugók ellen elkélt volna.

1984

nyolc éves voltam, de emlékszem a döntőt követően ez volt a népsport címlapján:

"A gyűlölt és szeretett Arconada"

Előzmény: Éberhard (23)
Éberhard Creative Commons License 2006.05.19 0 0 25
Ezek a spanyolok a vébéken, ebéken mindig szarok valahogy. Szerintem most sem lesz máskép. A csoportbol továbbmennek talán, de többet nem nagyopn lehet várni tölök. Még nehogy a végin a csoportba is gondok legyenek, mert Tunészia nem rosz csapat. A kozákokrol nem is beszélve.
Éberhard Creative Commons License 2006.05.19 0 0 24

Hi!Szavasztok srácok!

Emlékesztek még a kilencvenes vébén a spanyol urugváji meccsre. Mindenki azt hitte, hogy mekkora meccs lesz, mert két latin futballnagyhatalom, meg minden. Aztán lett egy kurv@ gyönge meccs. Csaka második félidő második fele volt izgalmas, amikor az uruk behozták az Alcamendi gyereket. Az 30 éves volt akkor, de má tök ősz volt a haja, biztos génhibás volt. ettől függetlenül jól megkeverte a spanyol védőket. Sancsiszék sokszor csak keresték a lasztit. Az öreg Endzó Francseszkóli is jól muzsikált, tette vette a lasztikat. A spamyolok kib@szott gyöngék voltak el se nagyon mentek az uru kapuig. Hénaró Andrinua meg majnem fejelt egy öngólt. A spanyol balhátvég Himenez se volt semmi, amikor a vége előtt vagy 10 perccel a Bengoecsea lövését kézzel védte ki a Zubizaréta helyett. A bíró gondolkodás nékül befújta a tizenegyest, amit az a hülye Rubén Szóza fölévágott vagy két méterrel.

Szóval emlékeztek még, srácok?

Éberhard Creative Commons License 2006.05.19 0 0 23

Hi!

Emlékesztek még a kilencvenes vébén a spanyol urugváji meccsre. Mindenki azt hitte, hogy mekkora meccs lesz, mert két latin futballnagyhatalom, meg minden. Aztán lett egy kurv@ gyönge meccs. Csaka második félidő második fele volt izgalmas, amikor az uruk behozták az Alcamendi gyereket. Az 30 éves volt akkor, de má tök ősz volt a haja, biztos génhibás volt. ettől függetlenül jól megkeverte a spanyol védőket. Sancsiszék sokszor csak keresték a lasztit. Az öreg Endzó Francseszkóli is jól muzsikált, tette vette a lasztikat. A spamyolok kib@szott gyöngék voltak el se nagyon mentek az uru kapuig. Hénaró Andrinua meg majnem fejelt egy öngólt. A spanyol balhátvég Himenez se volt semmi, amikor a vége előtt vagy 10 perccel a Bengoecsea lövését kézzel védte ki a Zubizaréta helyett. A bíró gondolkodás nékül befújta a tizenegyest, amit az a hülye Rubén Szóza fölévágott vagy két méterrel.

Szóval emlékeztek még, srácok?

Galgadio Creative Commons License 2006.05.19 0 0 22

Úgy nézem, hogy odaát az Espana topikon szinte kizárólag a 2006-os VB-csapatról esik szó, úgyhogy a korábbi spanyol válogatottak számára megtarthatjuk ezt a topikot.

Mellesleg nem csak a VB-n, hanem az EB-ken is voltak ígéretes spanyol csapatok.

Ott van pl. az 1984-ben ezüstérmes gárda, 1988-ban viszont Micheléknek nem nagyon ment. 1992-ben nem voltak ott, 1996-ban viszont csak 11-esekkel estek ki a házigazda angolok ellenében (Hierro a felső lécre vágta a 11-est).

2000-ben akár a legjobb 4-be is be lehetett volna kerülni, ha Raul nem baltázza el a franciák ellen azt a 11-est.

2004-ről viszont nincs mit beszélni. Szégyen!

Martin Vazquez Creative Commons License 2006.05.19 0 0 21

Socrates lesen volt mielőtt Zubi hálójába fejelt, de utólag valóban jobban járt a spanyol gárda azzal a vereséggel.

emlékszem, a negyeddöntő a belgák ellen magyar idő szerint éjfélkor kezdődött, rengeteg helyzetet kihagytunk, Pfaff nagy formában védett. a büntetőpárbajban Zubi egyet sem tudott megfogni, Eloy meg kihagyta és mentünk a levesbe.

Előzmény: brasil82 (18)
Martin Vazquez Creative Commons License 2006.05.19 0 0 20

Sanchez Pizjuan stadion, a Sevilla jelenleg is ott játszik tudtommal.

Előzmény: Galgadio (12)
Galgadio Creative Commons License 2006.05.19 0 0 19

Igazad van, végül is, lehet, hogy a spanyolok is jobban jártak így, hiszen azokat a dánokat kapták, akik ellen egy parádés 5:1-es győzelmet arattak.

Az már más kérdés, hogy a negyeddöntőben azért az akkori spanyol válogatottnak illett volna legyőzni Belgiumot...akik szerintem azért fekete lóként kerültek be a 86-os VB legjobb négy csapata közé.

Előzmény: brasil82 (18)
brasil82 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 18
Érdekes annak a 86-os meccsnek a megítélése még ma is. Én magam nem láttam a mérkőzést, akkor mindössze 4 éves voltam, és bár többször is mutattak már összefoglalót arról meccsről, de abban csak Sócrates gólját mutatták meg, viszont akárhányszor olvasok erről a találkozóról, spanyol oldalról mindenki Míchel gólját emlegeti, a brazilok viszont azt állítják, hogy bár valóban szabályos volt az a gól, de nekik legalább kettő, de inkább három "egyértelmű" tizenegyest nem fújt be a játékvezető!
Én nem tudok igazságot tenni, de ahogy te is írtad, mindkét csapat továbbjutott.
Csak csendben jegyzem meg, hogy nem biztos, hogy Brazília jobban járt a csoportgyőzelemmel, hisz így a negyeddöntőben az akkori EB címvédő franciák ellen kellett játszani, míg ha másodikok lettünk volna, akkor Belgiummal találkozunk, akik nem voltak ugyan rosszak, de a Platiniékhez nem hasonlítanám őket.
Na, de 20 év távlatából olyan tökmindegy!
Galgadio Creative Commons License 2006.05.19 0 0 17

Ha jól emlékszem, utoljára a 86-os mexikói VB-n volt brazil-spanyol tétmeccs.

Igaz, az csoportmérkőzés volt, 1:0-ra győztek a brazilok úgy, hogy Míchel szabályos gólját nem adta meg az a k..va bíró.

Bár a spanyolok csoportmásodikként így is továbbmentek.

Előzmény: brasil82 (16)
brasil82 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 16
Üdv!

Ha Spanyolország és Brazília a papírforma alapján nyeri a csoportját, és a nyolcaddöntőt is sikerrel veszi mindkét csapat, akkor a negyeddöntőben BRAZÍLIA - SPANYOLORSZÁG MÉRKŐZÉS LESZ!!!
Galgadio Creative Commons License 2006.05.19 0 0 15
Javaslom, hogy gyerünk át arra a topikra.
Előzmény: Ramos_ (9)
Galgadio Creative Commons License 2006.05.19 0 0 14

Én nem várok túl sokat a mostani spanyol kerettől: a selejtezőkön is eléggé bukdácsolt a csapat.

A csoportból azért illik továbbjutni, bár Sevcsenkóék védelmét nem lesz könnyű feltörni.

Ha tovvábjutnak, akkor a G csoport valamelyik továbbjutója jut nekik a nyolcaddöntőben. Ezek lehetnek a franciák, a svájciak, de akár Korea vagy Togo is.

Hogy őszinte legyek, egyik sem tűnik verhetetlen ellenfélnek, még a francia sem.

Elvileg tehát van esély egy jó szereplésre.

A többi már a fiúkon múlik. 

Előzmény: Dorado (11)
Galgadio Creative Commons License 2006.05.19 0 0 13

Nem mondom azt, hogy gyönge csapat volt, sőt!

De ez volt az utolsó nagyjugoszláv válogatott és nekem nem tűnt valami egységes csapatnak. Lehet, hogy a nemzetiségi ellentétek ekkor már parázslottak a felszín alatt?

Spanyol - jugó: két hasonló játékerejű gárda csapott össze 90-ben, de a pláviknak jobban kijött a lépés.

Egyébként én sem szeretem a jugókat, mert bunkó, durva, agresszív futballisták.

Amit a 2000-es EB-n műveltek, az pl. nem semmi volt...

Előzmény: mondial (8)
Galgadio Creative Commons License 2006.05.19 0 0 12

Hola Don Alonso!

Nem tudom, miért vagy annyira oda a 90-es VB-csapatért?

Nagy nevek voltak benne, de csapatként nem tűnt valami túl egységesnek.

A 86-os gárda szerintem jobb, egységesebb csapat volt, ami a VB-eredményen is meglátszott.

Azért ötöt vágni a dánoknak a nyolcaddöntőben az nem volt semmi. A Keselyű (El Buitre) egymaga négyet rúgott.:)))

A 90-es csapatról nekem annyi az emlékem többek közöt, hogy egy csoportban voltunk a VB-selejtezőkön. Sevillában egy olyan sima négyest kaptunk, mint annak a rendje.

Tényleg, hogy hívják azt a sevillai stadiont, ahol a spanyol válogatott vagy tíz éven keresztül nem kapott ki?

Valamikor a 90-es évek elején a franciák törték meg ezt a sorozatot.

Előzmény: Don Quixote (4)
Dorado Creative Commons License 2006.05.19 0 0 11
Hát nem tudom, ez azért kicsit erős. Raúl formán kívül jó ideje, Torres és Villa pedig kérdéses hogy mit tud világversenyen. Reyes, Joaquin... oké, de azért egyik se Ronaldinho, szóval a támadósor nem biztos hogy elég jó. Majd meglátjuk. Persze benne van egy jó szereplés...
Előzmény: Ramos_ (10)
Ramos_ Creative Commons License 2006.05.18 0 0 10
látom ismered a régi spanyol csapatot ami dícséretes de nem tudom mennyire vagy tisztában a maiakkal,  őszintén megmondom neked hogy a mostani spanyol keret minden idők egyik legerősebbje, az más kérdés hogy mit fognak alkotnia
Előzmény: Don Quixote (4)
Ramos_ Creative Commons License 2006.05.18 0 0 9
Előzmény: Don Quixote (-)
mondial Creative Commons License 2006.05.18 0 0 8
pancev, stojkovic, savicevic, katanec, hadzibegic, ivkovic, susic, vujovic
minden idők egyik legerősebb jugó válogatottja volt az sukerrel és boksiccsal a kispadon
Előzmény: Galgadio (7)
Galgadio Creative Commons License 2006.05.18 0 0 7

szerintem annyira jó azért nem volt a 90-es jugó válogatott.

A neveket tekintve biztos, hogy nem volt nagyobb a spanyolnál.

A csoportmeccseken le is zakóztak rendesen 1:4-re a világbajnokságot nyert nugatnémetektől.

Előzmény: zeuszka (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!