A Fidesz a kormány és az országos választási bizottság választásról szóló jelentését sem fogadta el, mert szerintük hiányos. Balsai István (Fidesz) szerint a kormány nem tett eleget a választójog egyenlősége elvének, vagyis szerinte nem zárták ki a kettős szavazás. Az első fordulóban érvényes szavazókerületek után egyes "vándorszavazók" más választókörzetben részt vehettek a második fordulóban. A politikus szerint az is visszás volt, hogy egyes választási szórólapokat hivatalos választási értesítővel együtt kézbesítettek ki.
Télleg, valakinek nincs meg, amikor Mónika felolvassa azt, hogy "oszt jónapot"? Sajnos csak az mtv onlájnon néztem, de ott is nagyon tetszett OVi "lelkesedése". :)))
Cinikus,hatalommániás, lábszagú szerencsétlenek. Jó lesz majd, mindig a ciklus folyamán arra hivatkozni, hogy a parlament majd' fele, tehát a keresztény-fidesz logika szerint a félország nem hagyta jóvá a választások eredményét, de persze a zsarnoki, vörös hatalom nem vesz tudomást a nép tiborci szenvedéséről és "biborban áztatják tógáikat", hogy Gallicust idézzem. Szóval semmi nem változott:ez az alkotó ellenzékiség, hogy a választott hatalom legitimitását, ab start megkérdőjelezzük, hogy aztán a későbbi, bármilyen intézkedés meghozatalakor a mindenre érvényes népnyúzó jelző alakalmazható legyen...
Panaszkodj csak Tiborc, szavaid meghallgatásra találnak az alkotó ellenzék padsoraiban...
'Ja, bocs, igaz, a balosok mindig azt mondják, hogy a gyűlölet a jobboldalról ered, most már látom, hogy ez pártállástól független, veleszületett tulajdonság. Oké, vettem, további jó élvezkedést!:-)'
Mitől gyűlölködés az, ha megjegyezzük, hogy szeretnénk egy normális parlamentet, azonban a nyitóülés ellenzéki performansza nem ez irányba mutat?
Azért ennyire nem árthatott meg neki az a borocska, hogy egyszerre ketten is támogatják:))) Sőt, most látom, valami testőrféle is támogatja háturul. Nem esik neki valami jól:))
Ja, bocs, igaz, a balosok mindig azt mondják, hogy a gyűlölet a jobboldalról ered, most már látom, hogy ez pártállástól független, veleszületett tulajdonság. Oké, vettem, további jó élvezkedést!:-)
Nem szomorkodom, kedves paja.:-) Nem értek egyet én sem azzal, amit tettek, szerintem felesleges erőlködés volt. Tökmindegy már. Mindenesetre sürgősen be kéne foltozni a joghézagokat a vál. tv.-en és kapcsolódó rendeletein, és az ilyen formában teljesen igazságtalan átjelentkezős rendszert megszüntetni. (Sztem úgy lenne korrekt, ha a nem lakóhelyén szavazó a lakóhelye szerinti jelöltre szavazhatna, nem pedig az ottanira. Végülis külföldről is így szavaznak, nem? Legföljebb nem aznap este lesz végeredmény.)
Tehát pl. ennek a buta fideszes tettnek a kapcsán sokkal célszerűbb lett volna egy olyan topic, amiben pl. ezekre a hiányosságokra keresnénk megoldási lehetőségeket, nem pedig - szintén feleslegesen - azon tépni a szánkat, hogy jajjezekmámmeginmicsinátak.:-))
Nincs nagy ügy, pusztán arról van szó, h 1 hagyományos protokoll porcelánboltjába bement a fidesz-kdnp elefánt, természetesen a konstruktív ellenzékiség szellemében.
Nem tudom, miért kell ebből olyan nagy ügyet csinálni. Sem a fidesznek, sem nektek. Mint ahogy szintén baromságnak tartottam dft bemutogatós-listázós és egyéb nyavalygásait is anno, de a szerver-ügy is ugyanolyan felfújt, piti kis dolog volt a másik fél részéről. Soha nem tudhatjuk meg az "igazi igazságot" pl. a választásokkal kapcsolatban, azt hiszem, ez nem kérdés. Biztos vagyok benne, hogy irdatlan disznóságok állnak a háttérben mindkét részről.
Szóval: ezzel a valóban felesleges 'nemmegszavazással' most meg a baloldal labdázik, ki tudja meddig, miközben ujjal mutogat a fidesz hasonló ügyeire. Akkor itt most ki tanult kitől? Ki tartja magát különbnek kitől?
Okés, de ez igaz az mszp-re is. Vagy ha úgy érzed, nem, akkor jöjjenek a dícséretek, hogy ezt meg azt milyen jól csinálták/mondták. Fura, hogy ilyenekkel sehol sem találkozom...
Az a helyzet, kedves hokum, hogy mindaddig szomorkodnod kell, amig a Fidesz képviselői azt hiszik, hogy a képviselői fizetésért elég a nem, nem soha karlengetés az országgyűlésben.
Hass oda, hogy tanuljanak meg gondolkodni és dolgozni, Orbán hülyeségeinek szolgai követése helyett.
Ez nem Fidesz fikázó topic, hanem a Fidesz+csatolt szövetségese megint egy infantilis, csakazértisnem baromságot volt képes elkövetni, mindjárt az első napon.
Mellesleg még az oltári pofátlanság jelzőt is nyugodtan mellétehetjük - ha számbavesszük hány és milyen súlyos visszaéléseket követtek el éppen ők a kampány során. Mertük szóvátenni....:O))
Nem értem, miért kell még egy fideszgyalázó topic. Szomorú, hogy ennyi embernek nincs jobb dolga, mint az ellenzéket fikázni. Inkább istenítsétek az mszp-t, gyurcsányt és hőstetteit! Vagy az nem menne ilyen jól?
Tudod, az a baj ezzel az egésszel, hogy a demokrácia (egyik) lényege az íratlan szabályok, szokások kialakulásában és megtartásában van.
A kialakult szokások szerint, ha valaki nem szavazza meg a választások végeredményéről beszámoló jelentést, akkor az az egész választás érvényességét kérdőjelezi meg, burkoltan, vagy nyíltan, de választási csalást kiált.
A választási törvény hiányosságainak taglalásának nem ez a szavazás a fóruma. A rendszervál(to)zás egyik oka, lényege az ilyen demokratikus hagyományok, szokások kialakulásának és betart(at)ásának a vágya volt. Pont ezek a vágyak, remények sérülnek az ilyen értelmetlen, nem a helyükön történő viselkedések miatt. Sajnos sok esetet lehetne sorolni, amelyek szembe mentek, az egyébként is kis számú és még gyenge demokratikus hagyományainkkal, kialakulásukkal. És szerintem (jó lenne, ha nem lenne igazam), ebben a hagyománytaposásban a FIDESZ élen jár(t).