Ma már olyan mértékadó, tekintélyes napilapok, mint például a Világgazdaság, Figyelő idéznek Gyurcsány beteges, benfenteskedő naplójából, ami intő jel arra nézvést, hogy az ország végzetesen és visszavonhatatlanul lelépett a demokratikus Európához csatlakozás útjáról, és a bálványimádás balkáni, keleti formája, egy személyi kultuszos időszak veszi kezdetét.
Hogy nem sül le a bőr a képiről a nagy illuzionistának. Most pofázik a laikus közönség véleményéről, azok után, hogy mindenféle szakmai egyeztetés és egyetértés hiányában szétkúrják az egészségügyet, stb., stb.
Meg ha vki még emléxik a választások előtti (un.) programjukra - meg a most tett, azzal teljesen ellentétes lépéseikre. És még mindig vannak, akik tapsolnak nekik.
A demokrácia egyik nagy belső feszültsége, hogy a laikus közönségnek kell véleményt mondania szakmai problémákról, de mégis ez az egyetlen és lehetséges jó kontroll. És ennek kihagyása sokkal több kárt okoz, mint hasznot. Ezért aztán nekünk, politikusoknak kell igazodnunk a nyilvánosságnak ehhez a szerkezetéhez.
Nem könnyű egyébként olyan formába önteni a mondanivalót, hogy az könnyen befogadható legyen, hiszen a végső cél az, hogy a nézők, az olvasók értsék az álláspontunkat. Bizonyos értelemben jó tanárnak is kellene lennünk - van, amelyikünknek ez könnyebben megy, másnak nehezebben.
Gyerünk Feri, húzzál bele. Tanítsd csak ezt a hülye népet a te zsenialításoddal.
mi értjük, miről szólt a kommunizmus, értjük azokat az ideákat, amelyekből táplálkozott a XIX. század, értjük a romantikus utópiákat, meg a tudományosnak is hívott elméleteket. És van tapasztalatunk, hogyan működött és hogyan nem működött ez a rendszer, és fordult önmaga eszméinek megcsúfolásába nemegyszer. Erről mesélni kell a gyermekeinknek. Mesélni kell 1956-ról, arról, hogy ki volt Nagy Imre, hogy volt-e diktatúra, vagy „csak” puha diktatúra.
A miniszterelnök ma este moziba készül, Andy Vajna legújabb produkciójára kíváncsi a családdal együtt.
Így ír a készülődésről: "Este megnézzük a Szabadság, Szerelem című filmet. Nem volt módom elmenni a bemutatóra, most pótolom. A két kicsit otthon hagyjuk, a három nagy viszont, Péter, Bálint és Anita velünk jön."
Aznap még 400 másik ember temettek el, közöttük orvosi műhiba, több autóbaleset áldozatait, olyanokat, akik infarktust kaptak és nem kaptak időben orvosi ellátást. Ezekért is GYF a felelős, és még sem emlékezett meg róluk! A szemét! :)
2006-08-26 18:43 Senki sem képviselte a kormányt a legfiatalabb áldozat temetésén
Szombat délelőtt eltemették az augusztus 20-i budapesti vihar legfiatalabb áldozatát, egy 11 éves móri kislányt. A gyermektől szülei mellett barátai és osztálytársai vettek végső búcsút a móri Kálvária temetőben katolikus vallási szertartás szerint.
// <![CDATA[
var ord=Math.round(Math.random()*100000000);
document.write('');
// ]]>
Körülbelül 300-an kísérték utolsó útjára - értesült a Független Hírügynökség. A kormány részéről senki sem jelent meg a búcsúztatáson. Danks Emese kormányszóvivő a Független Hírügynökségnek megerősítette: a temetésen valóban nem vett részt senki a kormánytól, korábban Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter részvéttáviratot küldött a kislány családjának.
A gyerekek visszajöttek nyaralásból, az Őrségben töltötték az utolsó hetet. Csodálatos, ami történik az ország nyugati csücskében. Azt mondhatnánk, hogy a határszél elhagyatott vidékén, ott, ahol a madár se jár, ahol régóta a szegénység volt az úr, nagyot változott a világ. A falvak kesergés helyett maguk erejéből új életet teremtettek. Persze, kellett hozzá pénz is. De leginkább kellő bátorság a szembenézéshez, majd akarat és program a változtatáshoz.
Hétrétországként kulturális fesztivált szerveznek, ahogy ott mondják: a szerek és porták fesztiválját. Lapozgatom a gyerekek által hazahozott prospektust, hallgatom meséjüket. Festőket látogattak, mesemondó nénit hallgattak (ki hinné, hogy a mesemondó nem más, mint a nagyrákosi polgármester, Eszti néni), a szomszédba mentek kecskesajtot venni.Gyerekeink a fesztivál vége után érkeztek, amit láttak és éreztek az nem egy kiemelt hét tapasztalata, az az ottani hétköznapokról szól. A porták kinyílnak a vendégek előtt, 54 címet találtam, ahol várják a vendégeket kemencés finomságokra vagy éppen falutörténeti mesékre. Közben az ember átsétál Ausztriába vagy Szlovéniába, a közösség nem féltékenykedik egymásra, béke van. Bár nem akartam szóba hozni, mégis idekívánkozik, hogy lám-lám, lehet így is, nem pedig csak úgy, ahogy mostanában Szlovákiában megtörténik. De ez egy másik történet.
De nem folytatom. Nem szoktam reklámot csinálni senkinek és semminek itt a blogon, most mégis azt mondom, hogy érdemes benézni a www.orsegitelehaz.hu oldalra, nem csodálkoznék, ha másokat is legalább annyira megérintené az Őrség nagyszerű hangulata, mint gyerekeimet, és rajtuk keresztül engem is.
A hétvége nem ad sok esélyt a pihenésre, de nem is nagy baj, tenni kell a dolgunkat. Igen, tesszük a dolgunkat – ahogy olvastam egy trikón, amit a csütörtöki futás végén kaptam blogos barátaimtól. Köszönöm nekik.
Más. Ferikénk valakinek diktálja a blogját, majd Keszthelyi András politikai államtitkár leellenőrzi azt...Tényleg állami pénzből kell ennek az önmagamutogató pszichopatának az ömlengéseit finanszírozni???
"Ma a legfontosabb, hogy tegnap estétől Toller Laci felépüléséért aggódunk és szorítunk. Folyamatosan kapom a híreket Laci állapotáról. Tegnap éjfél körül Páva Zoli, Komló polgármestere hívott, hogy ott vannak a kórházban, Lacit kitolták a műtőből. Nagyon szorítunk neki! Gyerünk Laci, gyógyulj meg! Sokaknak kellesz még ezen a világon!"
Majd ezek után a kormányfő ismét leszögezi: ő írja a blogját. Helyesebben diktálja, majd utána többszörös szűrőn keresztül jut el az Amőba csapatához, ahol már csak a helyesírását ellenőrzik. Az első szűrő Keszthelyi András, a miniszterelnök politikai tanácsadója, aki a Gyurcsány által diktált szöveg nyers kéziratát kapja meg, és szól ha változtatni akar rajta.
"Akkor visszajön és azt mondja, hogy ő ezt nem mondaná, ő ezt nem írná, nem így fogalmazna. Ha bármilyen értelemben tartalmilag hozzá kíván nyúlni, ahhoz felhatalmazást kér. Tízből egyszer fordul elő ilyen. Ilyenkor rendszerint vita van. Én ezekben a vitákban nem szoktam engedni, hogy a saját stílusomat, időnként redundáns fogalmazásomat, hosszú, terjengős, bonyolult jelzős szerkezeteimet megváltoztassák, mert akkor, az nem én vagyok. Márpedig a blog személyes műfaj. Andrást időnként zavarják ezek a mondatok. Ilyenkor önérzetesen kikérem magamnak, hogy nem tudom, és nem akarom megváltoztatni a stílusomat, de természetesen van, amikor valami miatt igaza van Andrásnak. Van, amikor nagyon hosszúra sikerül a bejegyzés, belejövök és akkor csak mondom és mondom. Ilyenkor megesik, hogy egy vagy két részt kiveszünk aznapról, és másnapra átcsúszik a szöveg.
Ha én magam írom a blogot teljes egészében, mondjuk hétvégén vagy Brüsszelben, akkor is mindig közvetlenül elküldöm Andrásnak, és ő küldi csak tovább az Amőbához. Ilyenkor rendszerint csak a helyesírását ellenőrzik, nem jó, ha minden nap fricskáznak, hogy rossz a központozás vagy sok az elütés a szövegben
Olyan nincs, hogy a blogot más írná helyettem. Kizárt. Illetve tegyünk egy vallomást, mert egy volt. Amikor indult a blog és már többedszer halasztottuk, hogy mi is legyen az indulási dátum, annak egyik oka az volt, hogy a beköszönő szöveget nem akaródzott megírni.
Amikor nekiálltam, akkor mindig valami furcsa sületlenség sült ki belőle. Végül azt a kompromisszumot kötöttük, hogy rendben van, elindul a blog, egyetlen feltétellel: ezt a számomra ismeretlen műfajú beköszönést írja meg valaki a nevemben és utána – bizony isten mondom - én minden nap magam fogom írni.
A lelkes blog-olvasók talán emlékeznek rá, hogy „Kedves Net-polgár!” címen jelentkeztem be 2006. februárjában. Na, az a sokat fricskázott, vagy sokat kritizált első bejegyzés az egyetlen, ami nem tőlem származott.
Ha úgy tetszik ez a most már ötödik hónapja működő blog legnagyobb titka és legnagyobb csalfasága."
"Tegnap óta nem megy ki a fejemből az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) folytatott vita. Nagyon önérzetesen utasítottam vissza azt a fenyegetést, hogy a magyar cégek el is tudnak menni Szlovákiába – persze csak papíron –, mert ott kisebb az adó - írta internets blogjában a kormányfő. Persze, mondhatja azt az ország egyik leggazdagabb embere, hogy akkor elmennek az országból, de mi, a többiek, itt maradunk. Azokkal a milliókkal, akik nem mennek. Mert nem akarnak, és nem tudnak. Nekik iskola kell, meg út, meg nyugdíj, meg ezer dolog. Velük mi lesz?"
Hát kedves Ferikénk, érdekes a te lelked. Elküldöd a fél országot a francba, mert mernek a tiedtl eltérő véleményt hangoztatni, majd utána meég neked áll följebb? Te sértődsz meg?! Hát hogy van ez, Ferikénk?
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Kóka János gazdasági miniszternek szóló utasítása értelmében nem kerülhet olyan, a gázár-kompenzációs rendszer átalakítására vonatkozó javaslat az asztalra, amely a lakossági fogyasztók bármely csoportja számára áremelést eredményezne - nyilatkozott újságíróknak Batiz András kormányszóvivő pénteken a szóvivői tájékoztató után.
Batiz András emlékeztetett a kormányfő korábbi, a Mol-vezetőkkel folytatott megbeszélése után tett bejelentésére, amely szerint a lakossági gázárak nem emelkednek idén. Utalt arra is, hogy az ellátás biztonsága érdekében tett erőfeszítések jegyében szóba került stratégiai tározó megépítésének idén nem lesz olyan költsége, amely a lakosságra hárul.
Hozzátette: a magyarországi lakosság 90 százaléka háromezer köbméter alatti gázmennyiséget fogyaszt évente. Ha a földgáz ára később egy forinttal emelkedne is a gáztározók megépítésével kapcsolatos beruházás miatt, az is csupán párszáz forintos többletköltséget jelentene az emberek döntő többségének. A szóvivő szavai szerint a kompenzációs rendszer átalakítására vonatkozó munka tovább folytatódik.
A hétvégén bejelentett megszorító intézkedések kezdenek egyre nagyobb vihart kavarni a miniszterelnök blogjának olvasói körében is. Eddig általában dicsérő, Gyurcsány Ferencet támogató, szimpatizáns hozzászólásokat lehetett olvasni a blogon, ám most egyre nagyobb számban találkozni bíráló bejegyzésekkel is. A Pandrea felhasználónevű hozzászóló így ír: "hiányolom a korábbi nyíltságot és őszinteséget , ezért is fogadtam kicsit vegyesen a "reform bejelentéseket". Nem a szükségességét vonom kétségbe, mert az nyilvánvaló volt, hogy tovább úgy nem mehet , mint korábban, de több publicitásra számítottam, alaposabb tájékoztatásra és még mindig nem késő.
Jó lenne, ha kiállnál a nyilvánosság elé és elmondanád a tőled megszokott őszinteséggel és helyenként egyszerűséggel, hogy a „kicsik” is jobban értsék , hogy mi miért történik." És ez még egy szimpatizáns hozzászólásnak számít. Vanak, akik keményebben fogalmaznak.
Na, addig irigyeltétek, amíg megkaptátok ti is a mi Ferinket nagyvezírnek. Már dübörög a karizmaipar, termelik a nyálat a rajongó nyugdíjasok. Lehet majd mosakodni. :)) Hiába, a hétvezér népe vagyunk. Három már van, Orbán, Gyurcsány meg a Győzike, a maradék négyet hamar összekaparjuk.
"A Narancs delegációja a polgári fantázia tobzódását és a hazafias művészet elfojthatatlan élniakarását jelző képzőművészeti alkotások között válogatva szert tett egy minden képzeletet felülmúló, a nyolcvanas évek Jason Donovan- és a kilencvenes évek Take That-ábrázolásait a nemzeti szimbólumok bevetésével tökélyre fejlesztő Orbán-portréra (a védjegy szerint Székely Aurél grafikus eredeti munkájáról készült kis szériás saját kezű másolat; ára 1400 forint), melyen az ilyenkor kötelező fehér ingbe bújtatott sztár (a képaláírás szerint a magyarok miniszterelnöke) gyengéd, mégis átható tekintettel mered egyenest rajongója szeme közé. A képen jól fésült húszéves szívtipróként ábrázolt Orbán portréja a következő években a tisztes polgári leányszobák elengedhetetlen tartozéka lehet, átadva a múltnak az amúgy is romokban heverő boygroupok és nu-metal zenekarok kultuszát, megannyi álmatlan éjszakát okozva a felnövekvő generáció idolokra éhes hölgytagjainak. "
5, Orban "Igeje"
"A Fidelitas nem ért egyet a kormány javaslatával, hogy nyilvánítsák nemzeti ünneppé június 19-ét. A Fidesz ifjúsági szervezete szerint az utolsó szovjet katona távozásának évfordulója helyett Nagy Imre kivégzésének napja, június 16. legyen a magyar függetlenség napja.
... A szervezet szerint Orbán Viktor Nagy Imre 1989-es június 16-i temetésén elmondott beszéde is fontosabb volt, mint az utolsó szovjet katona távozása, mert Orbán akkor kezdeményezte a szovjet csapatok kivonását az országból"
6, Allando utemes eljenzes, Viktor-Viktor-Viktor
7, A Nemzet Miniszterelnoke megszolitas hasznalata
8, Orban a nemzet nagyja (Makovecz es Polgari korei)
"Most menjetek! Vonulásotok végén az Erzsébet téren, volt Engels téren vár benneteket fiatal reménységünk, olyan szellemi és erkölcsi érték hordozója, kiből száz évben egy ha születik, a magyar nemzet miniszterelnöke, Orbán Viktor.”
9, Orban a Szimbolum
Az MTI-nek csütörtökön egy magát megnevezni nem kívánó, a párt vezetéséhez közelálló politikus beszélt arról, hogy a tervek szerint el?ször öt megjelenési csoportot hoznak létre, és mindegyik kommunikációs csoportnak megnevezik a meghatározó politikusát is. A frakcióban várhatóan Áder János lesz a meghatározó személyiség. A "kritikus" csoport meghatározója az eddigi tervek szerint Répássy Róbert, a "szakért?é" Matolcsy György, a "szimpatikusé" Schmitt Pál, a "szimbolikus politikust" pedig els?sorban Orbán Viktor pártelnök jelenítené meg. Az index információi szerint egyébként az ötödik csoportot a "passzívak" munkanév alatt szerepelteti a koncepció.
10, Kulon szinesznoi alkalmazasa szamara
"A művésznő - aki 1998-ban KDNP-s képviselőjelölt is volt - feladata a múlt hét közepe óta elnöki tanácsosként a Fidesz-MPSZ társadalmi kapcsolatainak építése és az ezzel kapcsolatos kommunikáció. Az első, azóta mindkét érintett által cáfolt hírek még egészen másról szóltak, arról, hogy Sunyovszky lényegében az Orbán család szóvivője lesz, aki a politikus személyes életéről ad majd tájékoztatást. Tényleges feladata azonban a Fidesz-MPSZ-hez és annak elnökéhez forduló egyesületekkel, alapítványokkal, egyházakkal való kapcsolattartás lett."
11, LETEZESE maga a JEL (Malgot es polgari korei)
12, Csaba Kiralyfi szobranak mintazasa rola
"2004. szeptember 10. 12:25 Bunta Levente, Hargita megye tanácselnöke a Romániai Magyar Demokrata Szövetség miniparlamentje, az SZKT ülésén szó szerint a következőket mondta: „Székelyudvarhelyen nincs szükség olyan szoborparkra, ahol Csaba Királyfi Orbán Viktorhoz hasonlít.” Mint az Sylvester cikkéből is egyértelműen kiderül – egy magyar ember, Borbáth István RMDSZ-es városi tanácsos feljelentést tett a város központi parkjában elhelyezett emlékmű miatt."
"A miniszterelnök vasárnap este egy Varnus Xavér által adott koncertre látogatott el a Művészetek Palotájába. Erről ekképpen vélekedett: "Izgalmas repertoárral, benne általam korábban nem ismert darabokkal. A közönség élvezte az új orgona bemutatását, Xavér történeteit, merthogy szokása szerint nem elégedett meg azzal, hogy leült és játszott, hanem mesélt darabokról, zenéről, kultúráról, emberekről. Nem kétséges, hogy Xavér népszerű akar lenni, a szó legjobb értelmében. Azt szeretné, hogy a muzsikája is népszerű legyen." Majd ezt követően Gyurcsány Ferenc megköszönte mindenkinek a blogon és e-mailben kapott születésnapi jókívánságokat!"
Nem fogjátok kitalálni, honnan az idézet: a "pénzcentrum" nevű gazdasági oldalról...
Éreztem én, hogy nem marad el a mai napra rendelt szentencia...:o)
"Gyurcsány Ferenc nem fogadta el a meghívást a Da Vinci-kód című film magyarországi premierjére - derül ki a miniszterelnök blogjából. Az Amőba.hu-n olvasható internetes naplójában Gyurcsány Ferenc azzal indokolja döntését, hogy a meghívót "nem Gyurcsány Ferenc, második kerületi lakosnak küldték, hanem a miniszterelnöknek", és "a film pedig nyilvánvalóan bántó, sértő lehet hívő, vallásukat gyakorló vagy nem gyakorló polgárok sokasága számára"."
Könyörgöm, állitsa már le valaki ezt a pszichopata őrültet...