Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 35

Magyar Bálint szeret miniszter lenni, bár se esze, se tudása, gyakorlata nincs hozzá.

Az egyik legnyugibb minisztérium lehetne, de a Bálint+egy csomó buta Szdsz nyaló folyamatos botrányt generál. 

De most az egészségügy a legfontosabb az Szdsz csapatnak és ezért lehet hogy a Bálint gyerek hajlandó áldozatokra is. Pl. londoni vagy havannai követ. És még ott van Demszky. Az ő Főpolgármestersége nem kapott még zöld lámpát a főnökségtől.

Egyébként ő is szeret főpolgármester lenni.

igen7 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 34
jáááááááááááááááááááááááájjjjj NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!
markastor Creative Commons License 2006.05.18 0 0 33
:DD

Kádár népe még mindig kísért.
Előzmény: Törölt nick (31)
Kagakusha Creative Commons License 2006.05.18 0 0 32

"Magyar párt, Magyar miniszterrel


Népszabadság • Kádár Judit • 2006. május 18.


"Magyar Bálintban a bizalom töretlen" - nyilatkozta a napokban a koalíciós tárgyalások kimenetelét illető találgatásokra válaszul Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke az egyik kereskedelmi rádióban.

De kinek a bizalma? És hogyan lehet töretlen? Hiszen a kampány során a miniszterelnök kétszer is utalt rá: az új ciklusban szocialista oktatási minisztert szeretne. "Egy kis nyugalom most már nagyon jó lenne" - jelentette ki Gyurcsány az Orbán Viktorral folytatott tévévitában, mivel nyilván tisztában volt vele, hogy az oktatási rendszer megújítása körüli, évek óta tartó szüntelen felfordulás mekkora károkat okozott, s nem csak a szabad demokratáknak. (Nem világos, a nyugalom óhajtása miért jelentené a reform céljainak - például az etnikai szegregáció megszüntetésének - viszszavonását, amint azt Zolnay János a Népszabadság május 12-i írásában feltételezi.) A választásokat megelőzően az állampolgárok bizalma is megingani látszott: a közvélemény-kutatások szerint az oktatási miniszter fokozatosan lecsúszott a népszerűségi listák alsó felébe. Olyannyira, hogy több újságcikk feltételezte, még a végén elveszíti pártjának a választásokat.

Négy éve a politika iránt érdeklődő embereknek úgy tűnhetett, hogy a szabad demokraták a koalíciós tárgyalásokon egyetlen komoly feltételt támasztottak: Magyar Bálint legyen az oktatási miniszter, s ezért készek voltak az egészségügy rendbetételéről is lemondani. Sokan úgy emlékszünk, az első közös kormányzás idején, 1996-ban, amikor a Tocsik-botrány kitörése után az SZDSZ-nek ki kellett volna lépnie a koalícióból, hogy rendezni tudja szétzilálódott sorait, a párt azért maradt mégis bent a kormányban, hogy Magyar Bálint miniszter a helyén maradhasson.

Egy 2005 nyarán készült interjúban arra a kérdésre, hogy vajon az SZDSZ esélyét növeli vagy csökkenti az érettségi és felvételi vizsgák körül akkoriban kirobbant botrány, Magyar Bálint így válaszolt: "Nem ez a szempont vezérel, és bizonyos értelemben nem is érdekel. ... Nem érdekel, hoz-e szavazatokat a bukás korlátozása vagy az integrált oktatás megvalósítása. Nem azért lettem oktatási miniszter, hogy az SZDSZ szavazatait maximalizáljam, hanem hogy megvalósítsam a liberális oktatáspolitikát." (Magyar Hírlap, 2005. augusztus 12.) Ez a szerencsésnek nem mondható kijelentés mindenesetre alátámasztani látszik, hogy Magyar Bálint számára az oktatási reformnál semmi nem volt fontosabb. De hogy a pártjának se legyen?

Az SZDSZ ilyen gyorsan felejt? Idén a párt kis híján kimaradt a parlamentből, amivel április végén még Kuncze Gábor is tisztában volt, amikor megköszönte a taktikai okokból az SZDSZ-re voksoló szocialista érzelmű szavazók támogatását. Azóta egyre erősödnek a hangok, hogy a párt segítség nélkül, a maga erejéből is átlépte volna az ötszázalékos küszöböt. És már megint úgy látszik, a koalíciós tárgyalások központi kérdése ismét az, hogy Magyar Bálint legyen az oktatási miniszter. "Szocialista politikusok szerint azonban Gyurcsány Ferenc hitelességének szempontjából kulcskérdés, hogy MSZP-s miniszter irányítsa az oktatási tárcát" - írta a helyzetet értékelve a Népszabadság (2006. május 12.). A kampány során ez ellen egyetlen liberális politikus sem tiltakozott; senki sem állt elő azzal, hogy az SZDSZ ragaszkodik Magyar Bálint miniszterségéhez. Az többször is elhangzott, hogy előbb a program legyen meg, a személyekről azután kell tárgyalni. Magyar Bálint pedig úgy nyilatkozott, ha nem lesz újra miniszter, "talál magának feladatot" (Magyar Hírlap, április 10.). Mindez azt a hitet kelthette, hogy a pártvezetés belátta: a pártnak nem érdeke a népszerűségét vesztett Magyar Bálint további minisztersége. Azok a szabad demokraták, akik megkönnyebbülve szavaztak saját pártjukra, mert egyébként nem értettek egyet az oktatási reform megvalósításának módjával, egyebek közt a felsőoktatásban hosszú ideje uralkodó kaotikus állapotokkal, a szocialista átszavazókkal együtt most keserűen csalódhatnak.

Magyar Bálintnak, a rendszerváltás egyik emblematikus alakjának személyisége ólomsúlyként nehezedik a pártra, amely, most úgy látszik, talán kész az Országgyűlésbe éppen hogy bejutott SZDSZ jövőjét is kockáztatni érte. Kinek jó ez?

Kádár Judit
az SZDSZ tagja
"

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.16 0 0 31
Ugyan ez még tavalyi hsz., de most is aktuális a téma, a kiváló Munkáslevelező briliáns megállapítai:

---------
Tisztelt Szerkesztőség!

Mi itt nagyon világosan látjuk a dolgokat. Már mint ebben az érettségi botrányban. Az egyszerű emberek is tudják, hogy mindig meg kell nézni azt, hogy kinek az érdeke? Tehát biztos nem a Miniszter Úr a hibás, mert neki koránt sem áll érdekében a napvilágra került botrányos történet. És így az SZDSZ-nek sem. És a Miniszterelnök Úrnak sem áll az érdekében, mert ő is rosszul jár, ha megint elbocsátana egy Minisztert. Az MSZP-ben biztos vannak olyanok, akik szivesen lennének Oktatási Miniszterek, de ők kétszer is meggondolják, hogy megéri e ilyen áron kerülni ebbe a szép de felelőségteljes tisztségbe. Tehát azért olyan nagyon nekik sem áll érdekükben ez a csúnya eset. Az MDF pedig nem tudna ilyen alá való eszközökhöz folyamodni. Most már csak le kell vonni a helyt álló következtetést. Ez ami történt csakis a FIDESZ-nek jó mert el tereli a figyelmet a FIDESZ gyanús üzlemeiről. Tehát éppen nem Magyar Bálintnak kell lemondania hanem inkább a FIDESZ-nek kell elgondolkodnia hogy szabad e ilyen eszközöket igénybe venni a szegény tanuló gyerekek árán. Ez az igazi kérdés, nem pedig a meghurcolt Magyar Miniszter úr további támadása.

Üdvözlettel:

egy egyszerű munkáslevelező
---------
Callie Creative Commons License 2006.05.16 0 0 30
Sőt, a fika eszi meg az óvodást.
Előzmény: Curika (27)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.16 0 0 29
Úgy tűnik mostanra már átálltak a médiákok. Nagyobbrészt szociszimpik, ami érthető is, biztonságosabb az úgy.

Ne kiabáljuk el, mert bizonyára Fletónak is sok hibája van, de nem az a pöcsölős, hezitáló tipus. És ugye MB-nek a fél ország előtt, élőben üzente meg, hogy ennyi vót. Ez valszeg nem véletlen, mert a Viktor azzal nehezen támadható, hogy a végsőkig ragaszkodna Magyar Bálint miniszterségéhez:-)
Az azért jelent valamit, hogy egy kis időre felfüggesztette OV sorozását, hacsak egy fél mondat erejéig is. De ilyet véletlenül nem tesz az ember, hiszen a saját ritmusát törte meg.
Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.16 0 0 28
Amíg kezükben a média jelentős szegmense, lehet ugatni bármiről, de ők képviselik az erőt a koalícióban.

A komcsik nélkülük, a médiahátszél nélkül a fasorban sincsenek és az első neagatív intézkedésbe belebuknak.

A hozzá nem értő, köcsög Magyar pedig miniszter lesz, mert az akar lenni.
A dologról ennyi a lényeg.
Curika Creative Commons License 2006.05.16 0 0 27
"Oktatási tárca - újból Magyar Bálint?" Én ezt nem értem hogyan lehet az hogy egy 6% párt 3 minisztert követel magának. én ilyet csak itt magyarországba hallotam, ilyen nincsen a világba sehol. Lasan márt a lekvár rakja el a nagy mamát.
Meccsnéző Creative Commons License 2006.05.16 0 0 26
Van másik potenciális koalíciós partnerük...
Előzmény: Törölt nick (24)
kalmarkalman Creative Commons License 2006.05.15 0 0 25
Mi a problémád mocskosszájú fafej? Nem tetszik ha  a választói felelősség gyakorlati alkalmazásáért szólal fel valaki?
Előzmény: Mr. Roboto (14)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.14 0 0 24

Eddig?

Látsz valami olyan jelet, hogy ezután másként lesz?

 

Előzmény: Meccsnéző (22)
Meccsnéző Creative Commons License 2006.05.14 0 0 22

Ez eddig az MSZP gyengesége volt.

Az SZDSZ még náluk is többet ártott ennek az országban. Permanensen és minden időszakban.

90-94 : riogatás (MSZP-MDF koalával, népiességgel -ezt egyébként már akkor sem értettem)

94-98 : a hatalom "kontrolljaként" az esztelen privatizációkkal (energia, autópálya)

98-02 : az állandó demokrácia-féltéssel (tényleg bántottak valakit?), a külföldi sajtó félrevezetésével, saját hazánk lejáratásával (akkor ők ezt kritikának hívták)

02-06 : erre még mindannyan emlékezhetünk.

 

Az a minimum, hogy az oktatást végre ne kapják meg.

A gazdasági felső vezetésből is ki kellene öket tenni (Kókástól)...  

Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.14 0 0 21

Egyébként ez engem is idegesít!

 

Mi az, hogy 375 ezer szavazó programját valósítja meg egy kormány?

Miből vannak ezek a szavazók? Aranyból? És mi van a 2*2,2 millió szavazó programjával?

 

 

Előzmény: Meccsnéző (19)
fölösleges dolog Creative Commons License 2006.05.14 0 0 20
Ahoz képest,hogy Gyurcsány a tévé vtában rúgta ki,már a kérdés felvetése is érdekes.Vagy úgy jár vele,mint Megyó Csillaggal?
Előzmény: djurma (-)
Meccsnéző Creative Commons License 2006.05.14 0 0 19

Nem lesz Ő miniszter (remélhetőleg vele együtt az elvei is távoznak).

 

Van egy kb. 16 oldalas riport vele a 2005 decemberi Mozgó Világban, ahol elég döbbenetes az a vehemencia, ahogy a pártja  (6% !) által elképzelt reformokat mindenáron keresztül akarja vinni.

Ahogy fogalmaz, akár a szocik ellenében is.

Az a fajta koala kényszer, ami eddig volt, talán elmúlt. Bízom abban, hogy nem szórakozhat tovább a gyerekeinkkel és ami jól bevált, az megmarad - függetlenül attól, hogy ki találta ki.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.14 0 0 18

Ha én Gyurcsány lennék, az MDF külső támogatásával alakítanék kormányt, tisztán szocit! Az első évre megtenné, hiszen ekkor fognak megtörténni a kormányidőszak legkellemetlenebb döntései.

 

 

Ha pedig én lennék a kormányfő, paktumot kötnék a Fidesszel, mint Antall az SZDSZ-szel.

 

Előzmény: castropia (16)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.14 0 0 17

Végül is mindegy milyen tárca, ha az nem pénztárca!

:-))

Előzmény: zsufazekés (15)
castropia Creative Commons License 2006.05.14 0 0 16
Szerintem a Szadi már azért dob be olyan neveket mint M.Bálint, mert rájött arra, hogy gyakorlatilag az MSZP többségben van a Parlamentben (hiába lépne be a koalícióba, úgyis leszavaznák őket).
Ugyanis, ha 3-4 képviselővel többen hiányoznak a Fidesz frakcióban mint az MSZP-ben akkor a 190 fő +Gyenesei helyben többséget alkot.
Ha az kevés, Béki Gabriella gyakran (pl. Szili/Sólyom választás) átszavaz, vagy a két Leisztengeres megvásárolt MDF-es.
Azonkívűl a SZDSZ frakciót állandóan sakkban lehet tartani, hogyha ha ti nem szavazzátok meg, akkor majd Ibolyáék.
Ezért gondolkodik az SZDSZ, hogy ilyen felállásban érdemes-e a kormányzati felelősséget bevállalni. Ezért szinte bárkit kérhetnek miniszternek, hogy "beszálljanak".
zsufazekés Creative Commons License 2006.05.14 0 0 15
A baj az, hogy hirtelen nem tudnám megmondani, hogy melyik tárcát bíznám rá szívesen az SZDSZ-re. Dehát tettszett volna elegen az MSZP-re szavazni, akkor nem lenne koalíciós kényszer.
Előzmény: Törölt nick (9)
Mr. Roboto Creative Commons License 2006.05.14 0 0 14

Azért remélem te is az utcán végzed. Hajléktalanként...

Te mocsok, rosszindulatú patkányfajzat.

Előzmény: kalmarkalman (13)
kalmarkalman Creative Commons License 2006.05.14 0 0 13

, ezért ha megszorítások lesznek, akkor ugyanúgy a balos rokonszenvet mutatók kerülnek majd nagyobb számban az utcára,

 

Nagyon helyes. Viseljék szavazatuk következményeit.

Előzmény: Kagakusha (12)
Kagakusha Creative Commons License 2006.05.14 0 0 12

"Viszont ebből nem következik, hogy Magyar Bálint lesz a miniszter (igaz, az se, hogy nem)."

 

Jobb lenne, ha az következne, hogy nem.

 

Professzor barátom mondta a minap, hogy felfüggeszti a tagságát nálatok (pedig alapító tag volt), ha megint ezt az ütődött MB-t rakjátok a nyakukba ...

Az oktatásügyben dolgozó balosok jó része is így gondolkodik. Mondjuk nem véletlen, hiszen Magyar Bálint politikája éppen leginkább őket lehetetlenítette el emberileg a munkahelyeken.

 

Ja, és még valami. Mivel az oktatásügyben a vezetők nagyobb része jobboldali kötődésű, ezért ha megszorítások lesznek, akkor ugyanúgy a balos rokonszenvet mutatók kerülnek majd nagyobb számban az utcára, mint a Bokros-csomag idején. (A szocpárti kötődésűek egyébként az SZDSZ-es vezetőktől sem várhatnak semmi jót, a Bokros-csomag jó példa volt erre.)

Szvsz. jól gondoljátok meg ezt a dolgot. 

Előzmény: Szabó G. Zoltán (7)
Megy Peti Creative Commons License 2006.05.14 0 0 11
Ne mondd már, hogy az informális hatalomról nem hallottál. A nem hivatalos információk sokkal megbizhatóbbak mint, amire hivatkozol. Itt nem a plebsnek szólnak a beírások.
Előzmény: Szabó G. Zoltán (7)
djurma Creative Commons License 2006.05.14 0 0 10

Én csak kérdésként írtam, de mindegy!

Kicsit lazábban, kevesebb arroganciával, ha lehet!
Előzmény: Szabó G. Zoltán (7)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.14 0 0 9

Inkább maradjon MB, és a Molnár nevű nem praktizáló orvost cserébe, ne cseréljétek be a csapatba, mert ő lenne a kormányotok neoliberális Mikolája. És mint ilyen ehggy időzített bomba az új kormányban. Ez a Rácz gyerök olyan kellemes ember, az enyhe tájszólásos akcentusával.

:_)

 

 

Előzmény: Szabó G. Zoltán (7)
Aragorn Creative Commons License 2006.05.14 0 0 8

Vagy ahol megegyezünk, ott mindenütt Magyar Báint lesz a miniszter?

Te meg ne fesd már az ördögöt a falra! Nincs elég bajunk?

:)))

Előzmény: Szabó G. Zoltán (6)
Szabó G. Zoltán Creative Commons License 2006.05.14 0 0 7
Én viszont állítom, hogy meg is történt, sőt, Kuncze is állította, még csütörtöki vagy mikori sajtótájékoztatóján.

Viszont ebből nem következik, hogy Magyar Bálint lesz a miniszter (igaz, az se, hogy nem).
Előzmény: djurma (5)
Szabó G. Zoltán Creative Commons License 2006.05.14 0 0 6
Látom, hogy úgy gondolod. Ezért bátorkodtam rámutatni, hogy hülyeség.

Amelyik területen megegyezünk, ott SZDSZ-es miniszter lesz, amelyiken meg nem, ott MSZP-s? Vagy ahol megegyezünk, ott mindenütt Magyar Báint lesz a miniszter? Vagy hogy képzeled, mi az az automatizmus, aminek okán abból, hogy az oktatási programban megegyeztünk, nyilegyenesen következik, hogy Magyar Bálint lesz a miniszter?
Előzmény: djurma (4)
djurma Creative Commons License 2006.05.14 0 0 5

megegyezés születhet ! ezt írtam, és nem állítottam, hogy meg is történt!
Ki nem tud olvasni?
Előzmény: Szabó G. Zoltán (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!