Keresés

Részletes keresés

PunciImado Creative Commons License 2023.12.12 0 0 197

Az érzékeny makkra van megoldás. Ha gondolod, akkor megírom, hogy nekem mit javasoltak erre a problémára.

Előzmény: Utazó_1 (71)
Veronika890109 Creative Commons License 2020.09.27 0 0 196

Szia! Kerestem Googleba mert ma észre vettem higy a kisfiamnak is lett egy ilyen pici fehér csomó. A te képet adta ki. Mi lett vegulis a kimenetele? Anyukám azt mondta zsír csomó és ki fog fakadni. Nálatok mi lett? Elmúlt magától vagy vitted dokihoz? Válaszod előre is köszönöm! 

Előzmény: Safaszabina (191)
Zodika2 Creative Commons License 2018.09.17 0 0 195

Sziasztok!

A saját történetünket szeretném megosztani veletek, hátha valakinek segít. A kisfiúnknak nagyon csúnyán fitymaszűkülete volt. Olya annyira, hogy konkrétan egy gombostűfejnyi lukon tudott csak pisilni. Kb. 1 éves kora után elkezdtünk egyik orvostól a másikig járni, feltérképezve a lehetőségeket a probléma megoldására. Végül egy nagyon kedves urológus dr-nő A Szent Kristóf egészségházban felírt nekünk egy szteroidos krémet, melynek neve: Dermovate, ami elvékonyította a fityma bőrét annyira, hogy kismértékben ugyan, de óvatosan fürdés után már minimálisan fel tudtuk húzni a bőrt a kis makkján. Fél évig ment ez így, de azon kívül, hogy eljutottunk a makk feléig, ha kihagytunk pár hetet, mert a fiamnak egy idő után már nagyon fájt a húzogatás, újra kezdhettük az egészet. Így ment ez 3 éves koráig. Mire javasolta a Dr-nő, hogy vágjunk bele a műtétbe, teljes körülmetélést javasolt altatásban. Maga a műtét a Heim Pál gyermekkórház urológiáján történt meg és 20 perc volt, a fiam jól tűrte a műtéttel járó procedúrát. 1,5 nap benntartózkodás után mehettünk is haza.  El kell, hogy mondjam, hogy a gyógyulás nagyon lassú folyamat! Nadrágot, alsó neműt nem viselt el 1,5! hétig, mert a folyamatos nedvedzés hatására a pöpöse mindenhez hozzáragadt, amely felszakította a bőrt a makkon! Ami után nagyon fájt és vérzett. Így feláldoztam pár nadrágot, melynek kivágtam az elejét abban járkált itthon. Az orvos napi 3x-i lemosást ajánlott Betadinnal, és 2x-i Betadin kenőccsel való kenegetést. Mivel a kukihoz hozzányúlni nem lehetett, ezért a lemosást úgy oldottam meg, hogy mikor pisilt egyet a kukit leöblítettem meleg vízzel, majd messziről rálocsoltam a Betadint. A kenegetést meg akkor intéztem, amikor aludt. A pisilés eléggé csípte a kis sebes felületet, ezért volt szükség az összes kis-nagy dolog után a vizes lemosásra is. Ha pedig el kellett mennünk valahova egy Betadin kenőccsel bekent gézlapot raktam a kis pöpösére úgy húztam rá a kis alsónadrágot. 1,5 hét eltelte után már bevetettem a Betadinos kenegetés mellé a sudocream-est is, amit állaga miatt napközben is többször fel tudtam tenni már, mert nem olyan sűrű, mint a Betadin kenőcs. 2 hét után pedig eljött a teljes gyógyulás. A makkról leesett az összes varr a kis fitymája is nagyon szép lett, újra járunk oviba J. Azért a 4. hétig a biztonság kedvéért kis sudocream-et raktam rá, hogy minden rendben legyen. Azóta semmi problémánk nincs.

Lori123 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 194

Szia! mi lett vègül is a kicsivel mert nàlunk ugyanez a helyzet :/ ? 2 èves mùlt es pont ilyen neki.

Köszi a vàlaszt!

Előzmény: Safaszabina (192)
Safaszabina Creative Commons License 2016.09.17 0 0 192

sya valaki tudja miez ?rossz vagy ne aggpdjak 10 honapos kis fiam kukijaert vagy menyek reggel orvoshoz.

Safaszabina Creative Commons License 2016.09.17 0 1 191

Syasztok szerintetek aggodnom kenne 10 honaps fiam kukijaert a fityma bore alatt feher apro kisgojo alakuformak latszodnak .mi lehet rossz vagy neaggodjak elmulik 

 

Mendy81 Creative Commons License 2011.10.06 0 0 189

Sziasztok! Megírnám az Én észrevételeimet ,tapasztalataimat .nekem is segítségemre voltak a hozzászólások.

Nekünk a fütyi fél oldaka teljesen le volt tapadva, 5 éves Dr-néni ítr kenőcsöt elocom, szteroidos krémet.nem vagyok gyógyszer párti de ilyen csekély mértékben használt adagtól nem lesz semmi baja.Akinek egy egész életen át kell szedni a sztreoidos gyógyszereket  ahhoz képest ez kutyafüle.Szóval ez a krém elvékonyítja a bőr és könnyebb felhúzni.reggelente Én vazalinnel kentem jó vastagon ez puhán tartotta neki.

Szóval két kehi krémezés után  felhúzta neki a doki, az ujjával  dörzsölgető módon.Előtte bekente érzéstelenítővel.Fájt neki sírt, előtte adtam itthon fájdalom csillapítót is.A lényeg hogy így szépen feljött neki nem repedt be sehol.

KAmillázuk és arnica montana 9 ch szedünk + tetrán kenőcs.

Az első két nap kamillába pisililés ,mert nagyon csípte a pisi.Már második nap nem fájt neki de volt hiszti,meg ordibált ,hogy csíp ,este magától mondta ,hogy nem is fáj neki csak fél ,hogy fájni fog.De ugyanúgy hisztizik mintha fájna neki ,krokodil  könnyek stb.De nincs mit tenni muszály húzgálni ,mert ha egy szer belekezdtünk végég kell csinálni ,inkább mint mégegyszer.

Ja van még egy módszer csak én mire betudtam  szerezni kifutottunk az időből de kisebbiknek már ezzel kezelem.

 

http://bionom.hu/biobolt/aromaterapia/illoolaj-keverekek/gatmasszazsolaj-stadelmann.html#comment-1561

pacsuli Creative Commons License 2011.05.04 0 0 188

köszi mindenkinek! MrRIr :OOO ez nagyon elrettentően hangzott :OOO sajnálom :((( ez szörnyű.

buktabok Creative Commons License 2011.04.20 0 0 186

Szia,

nekünk is hasonló volt, bár nem tudom, mennyire picike nektek. Voltunk is sebésznél 2 évesen, mondta, kell műteni, de aztán egy ismerős urológus azt mondta, hogy ha pisilésnél nem gond, akkor simán lehet várni akár kiskamasz korig. És láss csodát, 6 évesen magától megoldódott a probléma.

Előzmény: pacsuli (184)
H_G Creative Commons License 2011.04.19 0 0 185

Az nincs, de a sebésztől nem kell annyira félni. Nem akarnak mindenáron operálni ők sem, csak ha tényleg kell. Nálunk a letapadás-problémát a lehetőségekhez képest nagyon humánusan oldotta meg (a mások által már emlegetett Dr. Mona), nem volt traumatikus élmény a gyereknek, nem kezdett utána tartani az orvosoktól vagy ilyesmi.

 

 

Előzmény: pacsuli (184)
pacsuli Creative Commons License 2011.04.19 0 0 184

Sziasztok, van valakinek tapasztalata konkrétan fitymaszűkülettel? Többnyire a letapadásról olvastam csak hozzászólásokat. Tegnap a gyerekorvosunk megnézte a kisfiamat (8.5 hónapos), és szerinte nagyon picike a luk a kukiján, konkrétan alig találni meg. Ezt én is látom. Szerinte esélyes a körülmetélés, egy éves kora után vigyem sebészhez :( Van valakinek bármilyen alternatív tapasztalata, ami megoldotta a problémát? köszi!

IIdikó Creative Commons License 2010.11.07 0 0 183

Üdv!

 

Csak azért írok, hátha valaki utánamjövő olvassa a topicot:

A Ftorocort, Pimafucort,  Advantan, egyéb szteroidos krém CSAK fitymaszűkület esetén javasolt.  Pont az a lényegük, h elvékonyítják a bőrt, így "enged" egy kicsit. A szteroid gyulladásgátlók kötőszöveti sorvadást eredményezhetnek, nem ajánlatos orvosi ellenőrzés nélkül kenegetni. Letapadásban nem segít.

 

Itt van egy cikk:

http://tdk.dote.hu/20092010helyi_o1_1_2

1254 beteg adatain alapszik.

Anyuka_50 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 182
Sajnos mi inkább a műtétet választottuk, mert akkor még nem tudtuk, milyen kockázatai lehetnek. Azóta a kisfiúból nagy férfi lett, de a férfiassága bánta a műveletet, azóta is furdal a lelkiismeret :(
Pedig a kenőcs tényleg használ, sok helyen olvastam, NLcafé-n is voltak pozitív hozzászólások.
Előzmény: AliceCsodaországban01 (180)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 181
Ja és nem a kenőcsben lévő szteroid az ami használ, hanem valami adalékanyaga.
Ha jól tudom, ma már létezik olyan kenőcs is, ami szteroid nélül csak ezt tartalmazza, csak nem tudom a nevét, érdemes rákérdezni.
Előzmény: AliceCsodaországban01 (180)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 180
Ha jól emlékszem, már írtam erre a fórumra.

Igen nekünk HASZNÁLT a Ftorocort kenőcs! Nem, nem csak 5 napig szabad haszálni! Ill. csak addig szabad használni, ha valami nagyobb területre kell felkenni, pl. bőrgyulladás, ekcéma ilyesmi. Nekünk azt mondta a gyereksebésznő, hogy el se olvassuk a gyógyszer leírsáát, mert csak idegsek leszünk, az a pici felület (a makk, ill a környzetee, amire naponta egyszer fel kell kenni olyan kicsi, hogy ygakorlatilag semmi következménye nincsen.

Kb. egy hónap után látható a javulás. Két és fél éves volt az unokám amikor fitymaletapadás miatt begyulladt a kukija, a János kórház sebészetén azonnal kiírták két nap mulva műtétre, és ez a kenőcs mentette meg tőle.
Előzmény: kabala (179)
kabala Creative Commons License 2010.05.12 0 0 179
Sziasztok.

Az én kisfiam 3 volt februárban. Szintén letapadt a fitymálya. Hallottam a Ftorocort kenőcsről és ki fogom próbálni, de a védőnő azt mondta ne várjak túl sokat ettől a kenőcstől. Valakinek használt letapadásra is? Raja van , hogy csak 5 napig lehet használni. Valaki használta tovább is? Hányszor kenegetitek?
Várom válaszotokat.

Ági
medroller Creative Commons License 2008.10.30 0 0 178
Próbálkozzatok sima babakenőccsel, sokat odakenni éjjelre, hogy puhuljon föl, az néha segít. Nem kell egyből vágni, 3 éves vagy 3 és fél éves korig normális, hogy le van tapadva, lehet azon alakítani. Érdemes plasztikai sebésszel konzultálni, ha mégis be kell avatkozni, hogy ne kelljen az egészet eltávolítani, talán megoldható másképpen is.
Előzmény: muci76 (177)
muci76 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 177

Szia Pipacs!

 

Mi is ugyanezt a kört futjuk eppen, az en fiam juliusban volt 3. Itt ahol mi lakunk(Svajc) 3 eves korig szoktak varni, ezert mi pont most voltunk a gyerekorvosnal, es mar be is jelentett a korhazba, hogy megmutsek, de azert en meg probalkozom, mrtz azert ez egy alktatasban vegzett beavatkozas, amit ha lehet, inkabb elkerülnek... 

Van meg egy fontos dolog, amit a problemaval kapcsolatban tudni kell: nem mindegy, hogy "csak" le van tapadva a bor, vagy fitymaszukülete (is) van, mert ha igen, akkor azon csak a mutet segit. Ezert en a helyedben mindenkeppen megmutatnam orvosnak, esetleg többnek is, hogy eldöntse mi egyaltalan az ok. En is ezert jarok most utana a dolgonak, es otthon aztan elviszem egy orvoshoz, hogy legyen egy masodik velemeny is, meg aztan az itteni gyermek-urologussal is meg megbeszelem a dolgot. Amugy az en fiamnak sem lehet semennyira visszahuzni...

 

üdv, muci

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.14 0 0 176
Előzmény: Aminah (175)
Aminah Creative Commons License 2008.10.14 0 0 175

"női (csikló) fitymaszűkület "

 

Az meg mi????

Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.13 0 0 174
Nem viccből kérdeztem, van ilyen. (Bocs, ha éppen én világosítalak fel.)
Előzmény: AliceCsodaországban (173)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.10.13 0 0 173
Ilyen nincsen, a nőknek prosztatagyulladásuk se szokott lenni. A csiklón nincsen mi elzáródjon...
Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.02 0 0 171
Sziasztok, kicsit off leszek: női (csikló) fitymaszűkület ügyben van valakinek tapasztalata? Milyen orvos tudja ezt megállapítani, vagy kizárni?
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.09.03 0 0 163
Ftorocort kenőcsöt felirathatsz magadnak is a háziorvosnál, mindenféle viszketésre fel szokták írni, de vannak patikák (nagyvárosokban) ahol recept nélkül is kiadják teljes áron, végülis nem életveszélyes kenőcs ez... nem a szemedbe kell kenni oszt jóvan, írták már fel nekem a fülembe is.

Ha az orvos nem lát benne hibát, akkor biztosan nincsen is, unokámnál félig sem lehetett visszahúzni, nyugi. De ha biztosra akarsz menni, akkor naponta egyszer kicsit visszahúzod a fitymát, bekened, és garantáltan egy hónap mulva meglátod az eredményt. Ha használod nem árt, ez is biztos. De ne izgulj, nem lesz semmi baj, a fiúknál ez valahogy lassan alakul ki ez a végleges hátrahúzás, ez van.
Előzmény: mamuszika (162)
mamuszika Creative Commons License 2008.09.03 0 0 162
Kedves fiús anyukák/nagymamák, szeretném a tanácsotokat kérni!
A lassan 23 hónapos kisfiamnak csak kb fél cm-t tudom visszahúzni a bőrt a fitymán. Gyermeksebész már látta (vándorherék miatt látogattuk meg) és ő teljesen vissza tudta húzni. Azt mondta, nem lesz probléma... Nekem azóta sem sikerült jobban, ezért megkérdeztem a gyerekorvosunkat, hogy tudna-e vmilyen kenőcsöt ajánlani - mivel félek, hogy így előbb-utóbb gond lesz - de csak sima, mezei hámosító kenőcsöt javasolt (ezzel sem sikeredett jobban...). Itt többen írtatok a Ftorocort kenőcsről. Ezt recept nélkül is lehet kapni? Érdemes lenne kipróbálnunk? Esetleg később magától "rendeződik" a dolog? Köszi!
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.09.03 0 0 161
A fütyipromlémák nem annyira misztikus dolgok mint mondjuk az elefántkór vagy hasonlók. Kétfajta orvos van: az egyik azonnal késsel oldaná meg, a másik meg előbb kenőccsel. Ha utóbbival van dolgotok, akkor tök mindegy hogy hívják, a XI. kerületi gyereksebész rendelőn ügyelő doktornő ugyanúgy megeteszi mint egy akármilyen neves gyerekorvos. Ugyanúgy felírja az alkalmas kenyőcsöt, a különbség csak annyiban van, hogy esetleg - ha az állapot megkívánja - akkor előtte "fellazítja" egy tompa hegyű ollóval a fitymát kissé. (érzéstelenítéssel persze.)
Előzmény: dorka111 (160)
dorka111 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 160

Mi használtuk és működött.

 

Egyébként fütyi problémára Dr. Verebély Tibort ajánlom SOTE II. sz. Gyerekklinika. Na ő csak végső esetben operál. A Madarászban a kisfiam kétévesen már következő héten operálni akarták altatásban. De megúsztuk.

Előzmény: Anilee (151)
Jóvágású fiú Creative Commons License 2008.09.03 0 0 159
A Madarászban dr. Kerényit keressétek, ő a legjobb. Humánus, s nem fog vágni, ha nem muszáj vagy nem kéritek.
Előzmény: Pipacsvirág14 (158)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 158
Nekünk ő nagyon messze van sajnos. Rákerestem a neten és nem találtam magánrendelést, hogy hátha esetleg rendel közelebb is valahol..

Még a veresegyházi Misszióban reménykedem, hátha... Holnap felhívom őket. Jóval közelebb vannak, oda eljutok 20 perc alatt autóval. Nekem vidéki jogsim van:), Pesten nem vezetek.

De ha minden kötél szakad, akkor marad a Madarász. Annyi jót mondtatok arról a dokiról.
Előzmény: AliceCsodaországban (155)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 157

Köszönöm Neked is.

(na, azért kipróbáljuk a krémet is, hátha...)

Előzmény: mizseiszilvi (156)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!