Keresés

Részletes keresés

pofetta Creative Commons License 2006.05.12 0 0 35
Hát én állásvesztésrõl sem nagyon hallottam. Bizonyos munkakörökben nem lehetett ugrabugrálni, de egy géplakatost nem rúgtak ki azért, mert nem elég lelkesen integetett május elsején. 56-ot nem volt tanácsos nyiltan ünnepelni, március 15 még az iskolában is ünnep volt. A múzeumkertben persze ott voltak a rendõrök, vagy az örökmécsesnél. Ha nem volt rendbontás, akkor nem avatkoztak bele.
Nem volt fenékig tejfel a rendszer, de a diktátumokat másképpen élte meg a kisember.
Pl. a 60-as években nem szerették valamiért a csõnadrágot viselõ ifjakat. Állítólag néhányat bevittek a jardra. Ha a gatya nem jött le a cipõn át, akkor verés lett belõle. Nem találkoztam olyan emberrel, aki saját történeteként mesélt volna errõl. Lehet, hogy csak UL. A nyugati útlevélhez 4 db A/4-es lapott kellett kitölteni, az összes rokon adataival. Ha disszidens volt közöttük, akkor a kijutás reménytelen volt. A munkahelynek is véleményeznie kellett a kérelmet. A hetvenes évek elején egy kolléganõm állítólag azért nem kapott útlevelet, mert a munkaügyis ezt írta be: „kiutazása ellen kifogásunk” ehelyett: „kiuatazását támogatjuk”.
Úttörõként jó nagyokat marháskodtunk, kiszesként mindenkit megbíráltunk, amikor nem, akkor meg jó nagyokat marháskodtunk.
Előzmény: n0ri (33)
március 15. Kristóf Creative Commons License 2006.05.11 0 0 34

6. Lenin et. kör SMS-en értesítette legbizalmasabb bolsevik et.-kat a Téli-palota elleni ostromról

n0ri Creative Commons License 2006.05.11 0 0 33

Kedveseim

Rengeteg olyan topik van, amiben kedvére szidhatja egymást jobb és baloldali, Gyurcsány és Orbán-fan. Ezt a topikot meg kéne hagyni annak, aminek indult. A fiatalok egy része rettentő keveset tud a rendszerváltás előtti időről, a legismertebb tévhiteket kéne eloszlatni. A 70-es évektől, de főleg a 80-astól egy viszonylag stabil, elfogadható életszínvonal volt jellemző és a politika is hátrahúzódott az emberek életéből. Nem lehet összekeverni az ötvenes évek diktatúrájával. Ha ezt nem tudják a fiatalok, akkor nem csoda, hogy nem értik, miért olyan népszerű az MSZP. Persze, azt tudjuk, hogy az egész hamis alapokon nyugodott ezért gazdaságilag összeomlott, nem lehet visszacsinálni, és bár nyílt politikai üldözés nem volt, de aki átlépett egy bizonyos határt, annak annyi volt. Börtön ritkán, de állásvesztés szért volt.

cren Creative Commons License 2006.05.11 0 0 32
Az utolsó mohikán a muszteren:

Előzmény: texas rangell (31)
texas rangell Creative Commons License 2006.05.11 0 0 31
El, mert a kergemarhákat- egy kivételével-likvidálták.. :oP
Előzmény: szarvasmarha (26)
texas rangell Creative Commons License 2006.05.11 0 0 30
Kicsi bogár, arany ganajtúróm, miről zümmöx itten? Nem-e? Hát kkor miért szavaztak az emberek négy év ilyen xar kormányzás után a kormányra, mit gondolsz?  :o)
Előzmény: Recepciós (25)
szarvasmarha Creative Commons License 2006.05.11 0 0 29

:-)

Előzmény: Gép-ész (28)
Gép-ész Creative Commons License 2006.05.11 0 0 28

Még szép, hiszen már május van :)

Előzmény: szarvasmarha (26)
pert1 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 27
Szerdán és szombaton, de hétfőn kedden tényleg nem volt érdemes megvenni azt ami akkor kapható volt.
Előzmény: tbando (23)
szarvasmarha Creative Commons License 2006.05.11 0 0 26

"Történelem módosító apró hazugságok"

mi zujs az áprilisi terrorista veszéllyel?

csak nem elmúlt????:-))))))))

Recepciós Creative Commons License 2006.05.11 0 0 25

Az említett médiaregényed nem módosította a magyar történelmet.

De csak hazudozz tovább hátha neked majd sikerül.

Előzmény: texas rangell (20)
cren Creative Commons License 2006.05.11 0 0 24
"Nem is törtünk be a szerverbe, csak nézgelődtünk.."

Kukkoltunk!
Ne tessák a szavaimat megmásítani, az az én privilégiumom.

Orbán s.k.
sereg nélküli vezénylő tábornok*

------------------------
*Lásd: tárcanélküli miniszter
Előzmény: texas rangell (20)
tbando Creative Commons License 2006.05.11 0 0 23
Hogyne lehetett volna húst kapni. Csütörtökönként.
Előzmény: Amart (11)
pert1 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 22
Mindegyik tartott vagy 4-500 kiló lóhúst a nyereg alatt. Az ötvenes években pedig még a szenesemberek, szemetesek, szódások is sok mázsa lóhúst tartottak az istállójukban.
Előzmény: cren (19)
messelg Creative Commons License 2006.05.11 0 0 21

Te is "hazudsz", mert megyó nem volt III/3-as ügynök, hanem elhárító tiszt!

Nem megfigyelt, hanem elhárított!!!!

Előzmény: Recepciós (16)
texas rangell Creative Commons License 2006.05.11 0 0 20

Igen:

Nem volt taggyűlés

Becsületes úton jutottam a vagyonomhoz, a házamhoz (anyád..)

Nem is törtünk be a szerverbe, csak nézgelődtünk..

Előzmény: Recepciós (14)
cren Creative Commons License 2006.05.11 0 0 19
Fe kell világosítani a mai fiatalokat, hogy anno a magyarok nyereg alatt tartották a húst, ezért nem látszott, hogy van nekik.
:-///
pert1 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 18
A Megyóról már kiderült, hogy nem 3/3-as volt és nem ügynök, hanem titkos tiszt, most már csak annak kell kiderülnie, hogy a beceneve sem Megyó volt :-)
Előzmény: Recepciós (16)
cren Creative Commons License 2006.05.11 0 0 17
Még, még, még,
A burzsujnak sohasem elég!
Recepciós Creative Commons License 2006.05.11 0 0 16

Bizonyísd be a felsorolt tények ellenkezőjét és akkor kérdezz hülyeségeket.

Ha a megyóról kiderül annak idején még a választás előtt,hogy 3/3-as volt akkor ma nem itt tartanánk.

Történelem módosító Apró kis hazugság az egész MSZP.

Előzmény: szelíd galamb (15)
szelíd galamb Creative Commons License 2006.05.11 0 0 15

Mit fizet a fidesz ezért neked?

Recepciós Creative Commons License 2006.05.11 0 0 14

- Dübörög a gazdaság.

- Nem lesznek megszorítások.

- Kisseb a munkanélküliség nint 4 éve.

- Nem voltam ügynök.(D-209)

- Nem loptam a vagyonom(GyF.)

- Nem lesz gázáremelés.

- Nem lesz korházprivatizáció.

Folytassam,még?

szelíd galamb Creative Commons License 2006.05.11 0 0 13

Általában a háború után pár évvel ez máshol is így volt.

Előzmény: messelg (12)
messelg Creative Commons License 2006.05.11 0 0 12
Az ötvenes években volt jegyrendszer, akkor nem lehetett húst kapni.
Amart Creative Commons License 2006.05.11 0 0 11

Csak azért irtam meg a kis sztorit, mert mai fiatalok már olyasmit mondanak, hogy a '70-80-as években Magyarországon nem lehetett húst kapni, mert nem voltak nagy bevásárló központok. Ezért az emberek kénytelenek voltak saját maguk állatokat tartani.

Na csak annyit hozzá, hogy ebben az esetben csak az ok és az okozat cserélődött fel a fiatal agyában, azaz a húsboltok azért nem prosperáltak mert az embereknek volt elegendő saját háztájiban előállított hús, igy csak a városi lakosságnak volt szükséges húsboltokba járni. De én nem hallottam olyasmiről, hogy az átkosban bárki is éhezett volna amiatt, mert nem kapott húst!

pert1 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10
A kávéházban a kávéházi írók írtak, meg azok akiknek nem volt elég pénzük otthon fűteni, az átkosban feltehetőleh befellegzett a kávéházi irodalomnak, az írók meg olcsón fűthető lakásokat meg fizetést kaptak.
Előzmény: Amart (-)
bindera Creative Commons License 2006.05.11 0 0 9
Schmidt Pál:
a kommunizmust szidni nekem jól esik,hiszen sok jót nem kaptunk tőle

messelg Creative Commons License 2006.05.11 0 0 8
Dán filmvígjáték volt, az angol humorhoz hasonlított.
Előzmény: Wic (6)
Wic Creative Commons License 2006.05.11 0 0 6

pedig a haverokkal "A kopaszok bandáját" néztük meg a Bartók moziban.

ez valami akkoriban posztmodernnek számító szexfilm volt? :o)

Előzmény: messelg (1)
Mr. Roboto Creative Commons License 2006.05.11 0 0 5
Nyugi! Ma már minden felvilágosult fiatal tuggya, hogy a gengszterváltás előtt a párttitkárok kivételével mindenki el volt nyomva, éhezett, fázott, nem volt ruhája, stb.

Mondjuk a ma lelkesen komcsizók, az mszpt mocskolók szövegén látszik, hogy az igazi ellenzék még általános iskolába se járathatta a büdös kölkeit. Legalábbis a többségük nem tud hejesen irni.
(lásd ptiszai klónok tömege ;-) )
Előzmény: Amart (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!