Keresés

Részletes keresés

Vip Girl Creative Commons License 2009.02.03 0 0 61
Pár napja néztem a svájci frankot, akkor még 185 körül volt (vételi ára) most 10 ft-tal több. A következő pár hétben vajon marad ez az állapot, visszaesik, vagy még 185 alá is esik? (jó kérdés, tudom.... :) ) Azért merült fel, mert ez a 10ft-os növekedés szinte egyik napról a másikra felveti a kérdést.
Kavics78 Creative Commons License 2009.01.05 0 0 60
Koszonom!
Előzmény: Híd (56)
Híd Creative Commons License 2009.01.02 0 0 59
Az alapkamatnál? A nulla a minimum, az alá nem mennek.
Előzmény: cirkóniu (58)
cirkóniu Creative Commons License 2009.01.02 0 0 58
Van valamilyen minimum, ami alá nem mehet le?
Előzmény: Híd (57)
Híd Creative Commons License 2009.01.02 0 0 57
A Bank of England 2%-ra lenyomta az alapkamatot, azért esik a font, ami amúgy is nagyon volatilis deviza volt, olyan, mint a forint.
Előzmény: cirkóniu (55)
Híd Creative Commons License 2009.01.02 0 0 56

Az lenne a kerdesem, hogy mi indokolja a dollar ilyen merteku eseset az utobbi 3-4 hetben (de akar az utobbi 2 napban)?

A Fed nemrég nulla százalékosra csökkentette az alapkamatát.

Lehet e szamitani az emelkedesere? az elkovetkezendo 2 evben? Effektiv visszamegy-e ujbol 200HUF fole?

A jóisten tudja, földi halandó nemigen.

Előzmény: Kavics78 (54)
cirkóniu Creative Commons License 2009.01.01 0 0 55
Ugyanez lenne a kérdésem, font devizanemben.
Előzmény: Kavics78 (54)
Kavics78 Creative Commons License 2008.12.19 0 0 54

Sziasztok!

Az lenne a kerdesem, hogy mi indokolja a dollar ilyen merteku eseset az utobbi 3-4 hetben (de akar az utobbi 2 napban)?

Lehet e szamitani az emelkedesere? az elkovetkezendo 2 evben? Effektiv visszamegy-e ujbol 200HUF fole?

Koszonom!

Híd Creative Commons License 2008.07.10 0 0 53
Igaz, és amíg az eurózónában "csak" 4 százalékos infla érinti a népet, ott nem is lesz olyan kamat, ami a 7 százalékos ellen véd.
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.10 0 0 52
Alapvetően egyetértek, csak egy kis színest fűznék hozzá: a külföldi befektető esete viszont más, mint a belföldié. A magyar lakost közvetlenül érinti a 7% körüli infla, amit a nettó betéti kamatokkal csak erősen akciós konstukcióban tud meghaladni, vagyis a befektetései reálértéken nem növekednek. A külföldi befektetőt viszont az infla nem érinti, neki a (prompt árfolyam/határidős árfolyam)*nettó hozam érdekes.
Előzmény: Híd (49)
Híd Creative Commons License 2008.07.09 0 0 50

Ez olyan, mint amikor valaki az ideális testsúlyra hajt. Mindenki pofázza, hogy ha ezt eszik, azt sportol, ez lesz meg az lesz, aztán csak lefogy. Persze közben lehet, hogy néha hízik pár kilót.

A forint árfolyamára kb. annyira szabad fogadni, mint arra, hogy a szomszédod fogyókúrája eredményes lesz x időn belül. Nem te eszel, nem te sportolsz helyette, nem tudod befolyásolni az eredményt.

Előzmény: Törölt nick (48)
Híd Creative Commons License 2008.07.09 0 0 49

Bazze, veszítesz a váltáson vagy 1-1,5 százalékot, kivéve talán az OTP-t, mert ott csak 0,4%-ot. Ha nem jön be a számításod, és nem gyengül a huf, csak marad, ahol most van, akkor a visszaváltáson ugyanennyit buksz. Marad a 4,5%-ból 2 %-od, a hülyének is megéri! De csak annak!

Ott a 9-10 százalékos forintbetét, vedd azt, és ne variálj. Azt biztos, hogy nem szívod meg, de ez az eurózás lutri.

Itt egy cikk róla, de én is kérdeztem már több elemzőt, mind ugyanezt mondja.

http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2008/07/07/ugye_erdemes_eurot_venni/

Búza meg euró... Az euró gyengülését Trichet okozta, aki nem lengetett be újabb kamatemelést, hát a kamatvadászok szépen eladták a német államkötvényeiket, és veszik a magyar, polákot meg a többi jobban kamatozót. Ha a külföldi intézményi befektető forintba teszi, te miért akarsz olyan mulya lenni, hogy euróba teszed a lét?

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 48

Egy kis érdekesség

"A 280 forint/euró árfolyam sem elképzelhetetlen" - stagfláció-közelben a gazdaság hirszerzo.hu Szentkirályi Balázs 2008-02-23 10:13

"Akár 1 százalékkal is eltérhet a várttól az idei inflációs cél, ezt pedig nehéz lesz eladni a befektetőknek" - érvelt az alapkamat emelése mellett a Budapest Alapkezelő portfoliómenedzsere. Bebesy Dániel szerint 2009-ben sem lesz jobb a helyzet: a kalkulált 3 százalék helyett akár 4 százalék is lehet a pénzromlás üteme.

Ha 2009-ben sem sikerül elérni az ígért alacsony szintet, akkor a befektetők bizalma megrendülhet az MNB vezetőiben, ami további negatív következményekkel járhat. "A gyenge forint sem segíti az inflációs cél teljesülését" - sorolta aggályait az elemző. Bebesy szerint, ha a kamatemelés elmarad, akkor biztosan tovább gyengül a forint, ami az import drágulását, azaz további áremelkedést hozhat. "A 280 forint/euró árfolyam sem lesz elképzelhetetlen" - magyarázta az esetleges következményeket a szakember.

Bebesy 25 bázispontos kamatemelést jósolt, bár hozzátette, hogy ezzel együtt is tovább gyengülhet a forint, tehát szerinte egy még szigorúbb beavatkozás hatásosabb lehetne.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.a_280_forinteuro_arfolyam_sem_elkepzelhetetlen_-_stagflacio-kozelben_a_gazdasag.57857.html

Áttörte a 230 forintos határt az euró/forint árfolyam

hirszerzo.hu  MTI 2008-07-09 12:56

Áttörte a 230 forintos küszöböt is az euró/forint árfolyam, 229,55 Ft-on is volt üzlet, a dollárral szemben 12 éves rekordár született: 146,45/55 forint.

Szerda délben 229,85,95 forintot ért egy euró, de valamivel korábban 229,55 forintos történelmi csúcson is kötöttek üzletet.

A forint a dollárral szemben is tovább erősödött, az amerikai devizát 146,45/55 forinton jegyezték, ami több, mint 10 éves rekordárfolyam. Legutóbb 1996 márciusában lehetett ennyi forintért dollárt venni.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.attorte_a_230_forintos_hatart_az_euroforint_arfolyam.72138.html

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 46
Hát, letöltöttem a csv fájlt, a vételi/eladási egységesen 0,9417, beleértve a dollárt is. A pénztáros kisasszony magyarázata szerintem (ön)ámítás, arról nem beszélve, hogy az euró számláda utalt ft-ot is a citi lakossági deviza árfolyamán kapnád meg, fillérre ugyanannyiért. A citinél egyszerűen ez a policy, a devizával nem keresik a lakosság kegyeit.

Az én feltételezett emberem az eurót bőven váltja, mert ha marad egy is kevés, jó lesz legközelebb. Viszont, mondjuk bolgár, lengyel, török valutát nem igen éri meg tartogatni. Ha pedig a visszaváltás veszteségét is hozzáadjuk a számlához, határozottan jó ötletnek tűnik a kp keret utólagos feltöltése.
Előzmény: Híd (43)
Híd Creative Commons License 2008.07.08 0 0 45

Szerintetek meddig tart a forint erősödése, meddig fog lemenni?

Vagy 5-6 évig, amíg be nem vezetik az eurót.

Igen aktuálisnak tartom egy kevés euró vételét, ám napról napra erősödik a forint, ezért nem merek lépni.

Mire kell az euró? Nyaralni? Akkor lépjél nyugodtan. 1-2 ezer forintot nyerhetsz vagy veszíthetsz 1000 eurón, emiatt ne stresszeld már magad.

Követheti az erősödést látványos gyengülés, vagy megmarad ez a szint kisebb-nagyobb változásokkal?

Devizakockázat mindig van, de elvileg, hogy nincs sáv, hát többnyire erősödnie kéne.

Előzmény: Törölt nick (44)
Híd Creative Commons License 2008.07.08 0 0 43

Kérdeztem a Citit, hogy hogy váltja a kártyás vásárlásnál külföldön az eurót. Na, erre jött a hadova, hogy nyissak egy euró számlát, utaljam át oda, amit külföldön költeni akarok, mert ők előbb az eurót dollárra, aztán azt forintra váltják, és az nekem nem éri meg. Csak devizaszámláról éri meg nekem külföldön költeni. Kérdem, MasterCarddal is így megy? Mondják: igen, ők amerikai bank, náluk másképp nem mükszik, a MasterCard sem euró-elszámolású.

És akkor kihoznak erre egy devizaárfolyamot, ami vetekszik a többi bank valutaárfolyamával...

Nem tudom, ki mikor vesz föl valutát kártyával. Az én feltételezett emberem vált eleget, és csak akkor vesz föl, ha valami előre nem látható kiadás jön, pl. elromlik az autó, be kell fizetni egy büntetést stb. Erre 50 euró nem elég. Persze mindenki másképp gondolkozik erről a kérdésről :)

Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.08 0 0 42
Ezt a dollárra váltást egyébként nem értem, semmi nem utal rá. Ilyen kb. akkor van, ha visa kártyával fizetsz Lengyelországban, ahol a kereskedő zlotyban számol, a visa dollárban, a magyar bank meg forintban. A zloty-dollár árfolyamot viszont ebben az esetben a visa adja, ami kb=középárfolyam, tehát nem a citi barátságtalan árfolyamát használja. Azt egy bennfentesnek még elhinném, hogy a citi durva spredje valamilyen könyvelési bonyodalom eredménye, de a dollár spreadje sem szebb, mint az euróé, tehát erre mégsem utal semmi.
100 euró esetén egyébként a jelen árfolyam mellett pont ugyanannyi a citi és az otp külföldi kp felvétel "ára", de jellemző módon akkor szorul az ember külföldi kp felvételre, ha nem váltott elég valutát. Márpedig ilyenkor max. 50 euró hiányzik a büdzséből;)
Előzmény: Híd (36)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.08 0 0 41
Ennek lehet 2 oka is. Az egyik, hogy napon belül új árfolyamot jegyeztek az aznapi erős árfolyamingadozásra tekintettel. A spread láttán ennek kicsi az esélye, nem tud akkorát mozogni az árfolyam, hogy a citinek veszteséget okozzon. A másik lehetséges ok, hogy fizetéskor nem történik meg a "végleges" tranzakció. A kártyához tartozó számlán zárolásra kerül az összeg az adott napi árfolyamon, de maga az elszámolás még hosszú utat jár be: először a kereskedő és a saját bankja számol el, aztán a kereskedő bankja és a kártyatársaság, majd a kártyatársaság és a vevő bankja, végül a tényleges tranzakció az adott napi árfolyamon kerül elszámolásra a vásárlóval. Ha tehát 2 kereskedő az aznapi tranzakciót nem azonos napon számolta el a bankjával, akkor különböző napi árfolyam tartozik a "végleges" elszámolásukhoz.
Előzmény: víztorony (38)
Híd Creative Commons License 2008.07.08 0 0 40
Nem tudom, az ügyfélszolgálatot kellene megkérdezned. Lehet, hogy nem úgy nézik, mint pl. az OTP, hogy aznapi első devizaeladási, hanem napközben változtatják.
Előzmény: víztorony (38)
Híd Creative Commons License 2008.07.08 0 0 39

A Citi drága, a többi bank "pénzért" is olcsóbb, mint a Citi "ingyen". Akár vásárolsz, akár kp-t veszel föl.

Előzmény: Törölt nick (37)
víztorony Creative Commons License 2008.07.08 0 0 38
citibankos hitelkartyaval eszmeletlen arfolyam(ok)on szamolnak (nem kp-felvetkor, azt meg sem probaltam), hanem sima vasarlasnal...

nem is ertem igazan, egy nap tobb uzletben vasaroltam, mindegyiket mas arfolyammal szamoltak... ez hogy van?
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 37
Ám a topic címe nem az, hogy eurót olcsón;) 3 lehetőséget írtam, 3 különböző célhoz.
Előzmény: Híd (36)
Híd Creative Commons License 2008.07.07 0 0 36

A Citi átkúrt téged, barátom. Nem kicsit... Előbb dollárra váltja a lét kp-felvételnél, aztán forintra egy brutális árfolyamon a kp-felvételnél. Annyit fizetsz azért az ingyenesért, hogy belegebedsz. Cca. 3%-ot tesz rá, amikor az eurót dollárra váltja, majd még 3 %-ot, amikor visszaváltja forintra. Kicsit több, mint 6% az "ingyenes" kp-felvétel. Így 100 euró kp. felvétele 6 euróba kerül minimum.

Citi devizaárfolyam

Az OTP-nél pl. 1% + 3 euró a kp-felvétel meg 0,4%-ot tesz rá árfolyamban. Így 100 euró felvétele 4,4 euróba kerül.

Így lesz az "ingyen" drágább, mint az 1%+3 euró

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 35
Én az alábbiakat szoktam:
No 1. : a citibank TOP és VIP csomagban havi 2 külföldi kp felvétel ingyenes, az átváltási árfolyam a visa/mastercard deviza árfolyama.
No 2. : az OTP EUR automatái deviza eladási áron, normál belföldi kp felvétel díja mellett adnak eurót.
No 3. : a Nyugatinál 2 pénzváltó verseng a közönség kegyeiért, a banki valutaárfolyamnál általában sokkal kedvezőbb árakon.
Híd Creative Commons License 2008.07.04 0 0 34
csiriz Creative Commons License 2007.12.16 0 0 33
OTP-s Euro automaták csak Otp-s kártyát fogadnak el. Más kártyával nem müxi.
Előzmény: Híd (25)
veerik Creative Commons License 2007.10.24 0 0 32
Vagy, ha épp nincs olyan a penzmag.hu-n, akkor tegyél föl te hirdetést, hogy mennyi eurót akarsz váltani, és milyen árfolyamon.
Előzmény: blogeria (30)
víztorony Creative Commons License 2007.10.15 0 0 31
penzmag.hu-n nincs?
blogeria Creative Commons License 2007.10.15 0 0 30
Szeretnék EU-t vásárolni, persze jó áron!
Nearr Creative Commons License 2007.10.11 0 0 29
Sziasztok!

Szeretnék GBP-t vásárolni "jó" áron! Esetleg tudnátok segíteni, hogy ezt hol tehetném meg ill., hogy kinél?

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!