Már rég nem téma a KKK megépítése. Demszky idejében fel lett pörgetve a madaras áruház nyomására, de lakossági ellenállásba ütközött, és ment vissza a fiók mélyére a terv.
Több budapesti és agglomerációs fejlesztésnek lőttek, köszönhetően Lázár János és Fürjes Balázs személyes rivalizálásának (is).
Annak ellenére lesznek projektek elkaszálva, hogy EU-s per és pénzvisszavizetési eljárás is járhat a leállításukért. (Mondjuk a büntetést úgyis velünk fizettetik ki, szóval ez eddig sem zavarta a politikusok többségét.)
"Számos vasúti fejlesztés megy a levesbe a lista szerint. Ilyen a Köki–Kecskemét-vonalfejlesztés (visszafizetés, szabálytalansági eljárás)..."
"A déli körvasút II. ütemének napokban elbizonytalanodott tervezésénél a „Megbeszélendő” széljegy szerepel, a szakértők itt is a folytatás mellett törtek lándzsát."
"A 75 százalékon álló átfogó agglomerációs-budapesti kerékpáros hálózati stratégia folytatását pedig azért (is) ítélték folytatandónak az NKK szakértői, mert a projektnek erős lakossági támogatása van, fél éven belül lezárható lenne, és a lezárás visszafizetési kötelezettséget generálna. A szigorú válasz ennek ellenére itt az: „Lezárni!”"
"A miniszter idő előtt lezárná a kelenföldi új buszpályaudvar, a Galvani híd, az óbudai-szigeti gyalogos-kerékpáros híd, a Salkaházi Sára rakpart – Közraktár utca előkészítését, sőt a dél-budai Centrumkórház megközelíthetőségének tervezését is, pedig az NKK-szakértők szerint javasolt lenne folytatni, mert a korai lezárás magát a kórházberuházást is veszélyezteti. A válasz ebben az esetben is: „Lezárni! SOS!”"
Ez a mostani kerületi "vezető" korábban nem tudom, miket követett el az itt élők ellen, de a 2007 - 2008 közötti vérzivataros KKK időkben minden lépését volt szerencsém követni. Meggyőződésem volt, hogy amiket akkor tett, azok olyan elemi bűnök, melyek miatt itt a büdös életben még egyszer vezető hivatali pozíciót nem szerezhet. Elég nagyot tévedtem.
Most, hogy újból alaposan kimutatta a foga fehérjét, ismét arra gondolok, hogy véglegesen elvágta magát a kerülettől ez az ember. Persze valószínűleg most is tévedek, mert az itt lakók meglehetősen feledékenynek tűnnek.
Kísért a múlt. Újabb kis színes a Flór Ferenc utcából (csak Mester László nevét írták el). Jó lenne már, ha valaki tényleg olyan vezetné a kerületet, akit érdekel is hogy az itt lakók mit szeretnének, hogy szeretnének itt élni, stb.
Köszönöm. A kérdésem egyébként mindössze abból fakadt, hogy természetesen megkérdeztük a mérést végző úriembereket is, de azt a kevéssé hihető választ adták, hogy csak az új műszerüket tesztelik éppen... és az ilyen válaszok bennem itt a kerületben - érthető okokból - gyanút ébresztenek.
Lehet véleményezni a KÉSZ tervezetét. Határideje: 2021. szeptember 28.
Dokumentációk itt. Sajnos a Jóváhagyandó munkarészek és a Megalapozó vizsgálatok nem elérhetők (elfelejtettek ezekhez linket rendelni).
A Telepítési tanulmányterv c. anyagot ajánlom mindenki figyelmébe, de különösen azoknak, akiket érint a KKK a iparvasút vonala mentén. Bemelegítésként részlet a 32. oldalról:
"A terület alatt észak-dél irányban halad a tervezett Külső keleti körút alternatív nyomvonala, amelynek felszínre érkezését biztosítani kell a terület északi határán, e 2260 m2 területnagyságú terület a Szabályozási Koncepció tervlapon, mint a „telek zöldfelületként kialakítandó, be nem építhető része” került lehatárolásra és a KÉSz rendelet-tervezetben e területrész szabályozásra."
Sajnos nincsenek kérdések. Mindaddig, ameddig Budapest fejlesztési terveiben megmarad a KKK, addig az érintett kerületeknél is. Senkinek ne legyen kétsége, a jelenlegi fővárosi vezetés mindent el fog követni, hogy Demszky 2007-es álmát adandó alkalommal valóra váltsa. Ez csak idő és pénz kérdése.
"A fejlesztési terület belső szerkezetének kialakításánál meghatározó szerepet játszik a tervezett Külsőkeleti körút alternatív nyomvonalának szabadon tartása..."
„Szintén tervezői feladat Szemeretelep keresztirányú kapcsolatának javítása a vasúton és az úton át."
Hozzászólásokat olvasva legtöbben a Vecsésig/Ferihegyig tartó metrót ill. gyorsvasutat részesítik előnyben. Nem tudom, miért kell erőltetni a gyorsforgalmit, ami eredetileg a föld alá volt szánva...
Nem akarlak bántani, mert nem te vagy az ellenség. Ha arra gondolsz, ami a publikus változata a visszahőkölésnek, akkor nem tudod, hogy honnan kapta az igazi pofont a polgármester... A zöld terület burkolása miatti forrásmegvonás híre csak arra kellett, hogy relatíve kisebb presztízsveszteséggel tehesse le a fegyvert.
Pedig egyszerű. Mindenki arra gondolt, hogy elég nagy lesz az ellensúly - gyk. az összes képviselő - a polgármester ellen. Senki nem számított arra, hogy az első füttyszóra az összes képviselő telibeszarja a választóit és beáll a polgármester mögé.
Tudom, hogy protest szavazás volt, az is világos, hogy miért.
Viszont azok után, amit ez az ember annak idején elkövetett a kerület ellen, megmagyarázhatatlan, hogyan voltak képesek a múltját nagyon jól ismerő helyiek mégis rászavazni.
Na mindegy, a Flór utca lakói ez alkalommal megúszták. Bízzunk benne, hogy a hátralevő pár évet túléljük valahogy nagyobb cirkuszok nélkül...
A belátás bölcsességére gondoltam. Az is igaz, hogy inkább a sunyiság és aljasság jellemzi a képviselőket. Tavaly a választás előtt akivel csak beszéltem, mind azt mondta, hogy azért szavaz rájuk, hogy Orbánékat megleckéztessék. Ezek meg azt hiszik, hogy a különleges képességeik miatt nyertek.
Ezúton is gratulálok mindazoknak, akik az önkormányzati választáskor elfelejtették, hogy kik, és milyen aljas módszerek ellen kellett küzdenünk 2008-ban. De gondolom, most már beugrott...
Kösz a tanácsot, de épp eleget tájékozódtam, és pont az a bajom, hogy egyáltalán nem tűnik annyira komplikáltnak a helyzet. Nagyon is világosak a szándékok, de legfőképp a tettek.
Láthatóan nem sok minden változott 2008 óta, ugyanazok az etikátlan módszerek köszönnek vissza. Persze nem vitás, biztosan én látom rosszul... De én kérek elnézést, azt az ominózus "roadshow-t" nem tudom olyan könnyen elfelejteni, és képtelen vagyok az akkori vezetőknek megbocsátani az ellenünk elkövetett dolgaikat. És ha most ugyanazok a szereplők ugyanúgy kezdenek viselkedni, akkor az engem ugyanúgy feldühít.
Közben volt időm kicsit utánaolvasni a történteknek. Hát ez sajnos nagyon úgy néz ki, hogy lefutott menet.
Az egyik blogger leírja, hogy az önkormányzati választásnál ugyan az "orrát befogva", de csakazértis protest szavazott polgármestert. Mert időközben ő is elfeledte, hogy kik ellen, és milyen aljas módszerek ellen kellett küzdeni 2008-ban. Most meg fogja a fejét... mert nem gondolta volna, hogy ez lesz..
Márpedig az önkormányzat honlapján már nem feltételesen, hanem kijelentő módban írnak a Flór szilárd útburkolatáról (aki még nem tudná, az ördög a részletekben rejlik). Hisz a kerület elnyerte a megpályázott támogatást, és nem fogja veszni hagyni ezt a pénzt.
Ha egy másik kerületben laknék, mindössze annyit mondanék, hogy nesze neked, edd meg a főztödet. De így csak a gyomorideg kerülget már megint, hogy mikor fognak valami agyament, ideerőszakolt "fejlesztési" beruházás miatt (mint amilyen pl. az elmebeteg KKK) megzuhanni a környékbeli ingatlanárak, amibe aztán majd együtt szépen mind beledögölhetünk...
Hamar felejtenek az emberek. 13 év alatt sikerült elfelejteteni, hogy kiknek, és miért is lenne oly fontos a Flór Ferenc leaszfaltozása. Meg hogy milyen alak ez a polgármester, anno milyen módszerekkel "mesterkedett" , hogyan próbálta manipulálni a helyi lakosságot. Ideje lenne felébredni, mielőtt túl késő nem lesz.