Keresés

Részletes keresés

Pepin Creative Commons License 2017.08.22 0 0 1405

Hát, jó lett volna a 142-es topicban egy link. Így nem lehet megmondani. Viszont az látszik, hogy nem nyugszanak. :(

Előzmény: fehér atléta (1404)
fehér atléta Creative Commons License 2017.08.22 0 0 1404

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=144900734&t=9216949

 

Ez ugyanarra való hivatkozás, mint az előző hozzászólásokban, vagy valami újabb terv?

Izak2 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 1403

http://budapest.hu/Documents/V%C3%A1ros%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9si%20F%C5%91oszt%C3%A1ly/_Bal%C3%A1zs%20M%C3%B3r%20Terv.pdf

 

41. oldal:

A közúthálózat hiányzó elemeinek kiépítése Budapest sugaras-gyűrűs közúti főhálózata csak a belső városré- szekben teljes. A város folyamatos terjeszkedését egyre kevésbé követte a főúthálózat kiépítése, leginkább a harántirányú közúti kapcsolatok hiányoznak, a meglévő hálózati elemek pedig gyakran hiányosak vagy töredékesek. Ezért nem áll rendelkezésre folytonos, kapacitív transzverzális közúti kapcsolat. A harántirányú kapcsolatok pótlásával elkerülhetők a zsúfolt kerületközpontok, amelyek így mentesülnek a gépkocsiforgalomtól, mindezt a közösségi közlekedési lehetőségek integrált fejlesztésével együtt kell megvalósítani. Ugyanakkor a korábbi – a kapacitások nagy volumenű bővítésére, a minél nagyobb forgalom lebonyolítására fókuszáló – tervek nem valósíthatóak meg, a budapesti közlekedésfejlesztés koncepciójába illeszkedő, felülvizsgált fejlesztések megfogalmazására van szükség. Feltűnő hiányosság a Körvasút menti körút, a délkelet-pesti kerületeket összekötő út, a csepeli gerincút vagy a Nagy Lajos király útja.

51. oldal: 

A fejlesztések célja az úthálózat ésszerű és területileg egyenletesebb terhelése, a lakó-kiszolgáló úthálózat indokolatlan terhelésének kiváltása, az átmeneti zóna fejlesztési lehetőségeinek megteremtése, illetve a zsúfolt, városrészközpontokon átvezető főutak tehermentesítése. Ilyen az M0 autópálya északnyugati szektora, a 10. számú főút budapesti szakasza, a Körvasút menti körút, a délkelet-pesti kerületeket összekötő út, a Csepeli gerincút, a 31. számú főút fővárosi szakasza, a Ferihegyi repülőtérre vezető út és a Nagy Lajos király útja.

Izak2 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 1402
Izak2 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 1401

Bár - most látom a doksi elejét - ez egy 2015-ös dokumentum az önkormányzat honlapján, 2014-2020-as időszakra.

Izak2 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 1400

Sziasztok,

 

hosszú idő után újra itt.

Ezt találtam: http://www.bp18.hu/images/dokumentumok/polgarmesteri-hivatal/foepiteszeti-csoport/Kt-185_2melleklet.pdf

 

160. oldal:

"Külső Keleti Körút (KKK) vállalkozási terület és Csévéző út közötti szakaszának legalább fél szélességben történő megépítése, benne külön szintű kereszteződés kiépítése a Ferihegyi gyorsforgalmi út és a vasúti pálya felett"

 

Csak nem sikerül lekerülni a napirendről.

Erről bárkinek van esetleg bővebb infója?

lászlómester Creative Commons License 2017.02.20 0 0 1399

Mit szóltok a szikkasztó építéséhez? Van egy "Tűzoltó-tó" nevű "műtárgy" az erdő szélén. Nem lehetne inkább abba vezetni a csapadékvizet? Nem tudom, hogy manapság mi a szerepe ennek a dupla gödörnek.

lászlómester Creative Commons License 2017.02.10 0 0 1398

Igazad van. Nem tudom, miért írtam Kétújfalut, mikor végig a Flórra gondoltam.

Egyébként valahogy nem értem, miért kell terjeszkedni, mikor csökken a kerület lélekszáma. A végén egybeolvadunk Vecséssel. Remélem, a Flórt békén hagyják.

Előzmény: Pepin (1397)
Pepin Creative Commons License 2017.02.09 0 0 1397

Ne bolondozz már, a Kétujfalu már így is tele van. Én sokkal jobban félek attól, hogy a Flórt fejlesztik fel. Itt már régóta készül valami disznóság.

Előzmény: lászlómester (1396)
lászlómester Creative Commons License 2017.02.09 0 0 1396

Erről hallottatok?

Kicsit furcsállom, hogy ilyen sablonos a térkép az utcaneveket illetően. Attól tartok, hogy a már így is elviselhetetlen forgalom a Halomi úton és az Üllőin tovább fog nőni. Vagy rávezetik a Kétújfalu utcára? Elvileg lehet véleményezni.

lászlómester Creative Commons License 2015.05.07 0 0 1395

"Az önkormányzat vezetésének és a képviselőknek (az adott terület egyéni képviselőjét is beleértve) nincs kellő rálátásuk a kerület fejlesztéseire."

 

Így van.

Előzmény: Pepin (1393)
fater69 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 1394

Köszönet az írásokért. Három "apró" megjegyzés:

 

1. "Az önkormányzat vezetése azt mondja, hogy nem is lesz ott út, hiszen nincs rá pénz". Ez a legpofátlanabb tereléses/hülyének nézős érvelés az önkormányzat részéről, erről úgy látom, pártállástól függetlenül képtelenek leszokni.

 

2. "nincs napirenden a KKK "felélesztése". Nincs a francokat. Olyannyira van, hogy Budapesten már a 0. ütem másfél éve el is készült, és a fővárosi utcanévjegyzékben is már így szerepel ez a szakasz. Az hogy a XVIII. kerületi önkormányzat - látva a lakossági ellenállást - most épp maszatol a kérdésben, nem azt jelenti, hogy a főváros vezetése nem eltökélt a KKK kérdésében.

 

3. "A "helyben szokásos" értesítési mód ugyanis önkormányzatunknál is a Hivatal egyetlen hírdetőtábláján való kifüggesztés". Na ez valóban probléma, amióta sikeresen megszüntették a korábban már jól működő internetes tájékoztatást. Elegendő volt egy tartalomfigyelést beállítani, és minden lényeges önkormányzati hirdetményről időben értesültünk (ami jelen helyzetben igencsak a vakszerencsén múlik).

Előzmény: Pepin (1393)
Pepin Creative Commons License 2015.05.06 0 0 1393

Hogy meglegyen itt is:

- egyik beszámoló,

- másik beszámoló.

 

Pepin Creative Commons License 2015.05.05 0 0 1392

Voltam, de még nem volt időm megírni. Elképesztő mondatok hangzottak el.

Előzmény: fater69 (1390)
lászlómester Creative Commons License 2015.05.05 0 0 1391

Egyetértek. Hozzátenném még azt is, hogy a környékbeliek megkérdezése nélkül pottyantotta a Hargita térre azt a gusztustalan betonkockát, ahol most rendszeresen fényezheti magát.

 

Így van ez a volt Liget Mozi előtti pihenőpark átépítésével is, ahol az addigi jó szolgálatot tevő kerülőutcácskát szüntette meg. Most naponta kb. 20 ember veszi igénybe a felújított parkot, akik közül 3-4 a hajléktalan (ők biztosan örülnek annak, hogy ilyen szépen felújított környezetben józanodhatnak).

 

Aztán itt van a Kossuth tér átépítése: régen volt ott egy épület, ami a legendás "Lőrinci Park" volt, aztán vendéglő lett, aztán lebontották (nem a mostani vezetés, de ez sem jobb az előzőnél). Most látom a terven, hogy újra felhúznak oda egy épületet. Akkor miről is beszélünk?

 

Végül nem feljtem el megemlíteni, hogy a képviselők csak 4 évente tartanak fontosnak minket. Választások előtt többszor is jártak nálunk kampányolni, aláírást gyűjteni. A választás napján többször felhívtak telefonon, hogy "Ugye számíthatunk a szavazatára?".

 

 

Ez a videó pedig egyből beugrott, amikor olvastam itt a lakossági tájékoztatóról. Tervek már vannak, de nem tudom, hogy az itt élők közül megkérdeztek-e valakit: 

 

 

Előzmény: fater69 (1390)
fater69 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 1390

Én se megnyugtatásnak emeltem át ezt a hozzászólást, nagy melléduma az egész. Ughyban egyébként sem bízom 2008 óta. Amikor a Fővárosi Közgyűlés lakossági nyomásra leszavazta a KKK-t, ő gyorsan időt kért, beszélt a frakció tagjaival, majd megismételt szavazás, és láss csodát, a KKK terve életben maradt. Ez egyértelműen az ő "érdeme".

Sajnos tegnap nem tudtam elmenni a lakossági fórumra, kíváncsi vagyok, milyen lesz a visszhangja az ott elhangzottaknak.

Előzmény: Pepin (1389)
Pepin Creative Commons License 2015.05.04 0 0 1389

Vicces. Lefordítom. "Emberek, szó sincs róla, hogy utat építenénk! Mi csak le szeretnénk ide teríteni némi aszfaltot, mert mi ilyen jó srácok vagyunk."

Előzmény: fater69 (1388)
fater69 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 1388

Ezt a tájékoztató hozzászólást találtam az "arckönyvben":

 

"Ughy Attila

Tisztelt kerületiek,
kedves Flór Ferenc utcában lakók!

NINCS NAPIRENDEN AZ ÚTÉPÍTÉS

Az utóbbi napokban egy sor álságos és valótlan hír jelent meg az egyik legkedvesebb és legszerethetőbb kerületi utcáról – úgy érzem, itt az ideje, hogy Önök első kézből, objektíven és információgazdagon értesüljenek a városvezetés és a jómagam álláspontjáról.

Biztosíthatom Önöket, hogy a Flór Ferenc utca varázsa nem tűnhet el (!!!): az utcabeliek, a kocogók, a bringások, a pihenni vágyók továbbra is élvezhetik az útszakasz előnyeit.
Szándékaink szerint csupán olyan intézkedések történnek majd, amelyek jelentősen növelik a környéken élők komfortérzetét és az ingatlanok értékét.
Ennek legfontosabb pontja a csapadékvíz-elvezetés megoldása.
Amint az mindannyian tudjuk, ez súlyos probléma, az utca környékén (adottságainak köszönhetően) pedig kiváltképp az.
Ezt fel szeretnénk számolni: korszerű technológiával épülő szikkasztó gerenda kialakítására kerülhet sor az útpálya alatt, amely egyértelmű megoldást jelenthet.
Mivel ez hatalmas költségvetésű beruházás, ennek elkészülte egy-két éven belül esedékes.

Természetesen minden igazolható szakmai érv alapján ez maga után vonná az útpálya szilárd burkolattal való ellátásának tervezését, az út por- és sármentesítését is.

Ugyanakkor jelzem:
AZ ÚTÉPÍTÉS NINCS ÉS NEM IS VOLT NAPIRENDEN,
hiszen sem forrás, sem lehetőség sincs a kivitelezésre, nem beszélve arról, hogy egy ilyen horderejű ügyben sohasem döntenénk az ottélők megkérdezése nélkül.

Vagyis a jelenlegi nem szilárd burkolatú közút az átmenő forgalom számára továbbra is zárva marad, annak megnyitásáról nem esett, nem esik szó.

A középtávú terveink szerint megtartjuk, pluszban ki is világítjuk a természet „sétáló utcáját”, a kerékpárutat pedig tovább fejlesztjük. Esztétikus és biztonságos útszakaszt szeretnénk, és elkötelezettek vagyunk aziránt is, hogy az utcában tapasztalható területi rendezetlenségeket is megszüntessük a lakók bevonásával és a pontos birtokhatárok rögzítésével.

Kérek mindenkit, hogy dolgozzunk együtt az alaptalan híresztelések ellen!
A hatékonyság, a pontos és gyors információáramlás végett ezért forduljanak közvetlenül a hivatalunkhoz, vagy írjanak nekem itt, a FaceBook-on, ahol egyébként is rendszeresen beszámolok majd a fejleményekről.

Üdvözlettel:
Ughy Attila polgármester"

(Forrás: https://www.facebook.com/events/1601712050103858/ )

Előzmény: fater69 (1387)
fater69 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 1387

Naná, mivel többek között megváltozott a közösségek tájékoztatására vonatkozó jogszabály is. Most se lenne lakossági fórum, csak a civilek elindítottak a határozat ellen egy procedúrát, és gondolom villámhárító gesztusnak szánja a kerület a hétfői összejövetelt. Nem lenne rossz megint összejönni pár százan, úgy azért jobb "beszélgetni" ;)

Előzmény: Pepin (1385)
Pepin Creative Commons License 2015.04.29 0 0 1386
Előzmény: Pepin (1385)
Pepin Creative Commons License 2015.04.29 0 0 1385

Csak most egy kicsit ravaszabbak voltak. Most előtte engedélyezték az útépítést, majd megvárták, amíg letelik a fellebezési idő, és csak utána tartják meg a lakossági fórumot. Sajnos a Flór utcának önmagában nincs akkora lobbiereje, szórólapot eddig kettőt láttam, azokat is csak az erdőben.

Előzmény: fater69 (1384)
fater69 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 1384

Lakossági fórum lesz a Flór Ferenc u-i témában május 4-én 18:00 órai kezdettel a Brassó Utcai Általános Iskolában. Ha jól emlékszem, 2007-ben is ott kezdődött minden a KKK ügyével kapcsolatban. Akkor annyian jöttünk össze, hogy az érintett lakók jó része az iskola falain kívül rekedt, és a nyitott ablakon keresztül volt kénytelen hallgatni az eseményeket. Halkan megjegyzem, hogy ehhez persze kellett előtte néhány száz szórólap terítése is, melyen figyelmeztették az aktivisták a környék tulajdonosait az ingatlanok várható brutális értékvesztésére.

 

Jó lenne, ha a fórumon kiderülne végre, hogy mi a fővárosi és a jelenlegi kerületi vezetés elképzelése a KKK ügyében, van-e ahhoz bármilyen köze a Flór Ferenc tervezett fejlesztésének, mi a helyzet a KKK elméleti nyomvonalán elvégzett erdőirtásokkal? Jó lenne tisztán látni, mert ha eldöntött tény, hogy ezek a mára már jócskán elavult, több évtizedes fővárosi tervek politikai okokból mégis megvalósulnak, akkor innen költözni kell, de gyorsan...

Pepin Creative Commons License 2015.04.09 0 0 1383

Csak szólok, hogy elindult egy aláírásgyűjtés. Az önkormányzat le akarja aszfaltozni, azaz kétsávos-járdás uttá szeretné alakítani a Flór Ferenc utcát. (Közvetlen összeköttetés az M0 és a Gilice tér között, de lehet, hogy csak a KKK felhordó útját célozták be.)

fater69 Creative Commons License 2014.12.16 0 0 1382

Nagyjából ezekből ki lehet következtetni a lehetséges helyét:

 

"...hasonló szerepe lehet majd Dél-Pesten az új hulladékhasznosítónak is, miután a dél-budapesti hőkooperációs rendszer részévé válhatna."

 

"...Folyamatosan napirenden van a Dél-budapesti hőkooperációs rendszer létrehozása, ami Csepel, Kelenföld és Kispest hőkörzeteinek összekötését jelenti. Célja minél nagyobb arányban ellátni ezeket a körzeteket Budapest második legolcsóbb hőforrásá- ból, a Csepeli Erőműből, megtalálva benne a kelenföldi és kispesti erőművek ésszerű helyét is."

Pepin Creative Commons License 2014.12.16 0 0 1381

Hát, logikusan elférne az M0 mellett (ahogy a másik is kint van a város szélén), mondjuk a Csepel szigeten az Auchan és tavak közti pusztán. De ebben a városban bármi lehet, még az is, hogy leteszik egy lakótelep mellé.

Előzmény: lászlómester (1380)
lászlómester Creative Commons License 2014.12.16 0 0 1380

Ez vajon merrefelé lesz?

 

Új hulladékégető épülhet Budapesten

Izak2 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1379

Izak2 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1378

mai portfolio cikk: http://www.portfolio.hu/ingatlan/varoskep/325_milliardbol_valhat_csucsszuper_varossa_budapest.1.204047.html

 

Fővárosi projektek között feltűntetve: Cséry telep kármentesítés és rekultiváció.

Külön a KKK-ról nincs szó.

fater69 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 1377

Van valami fejlemény útépítés ügyben? Én is próbáltam infót szerezni kerületen belül, de senki nem tud semmi érdemlegest. Ami viszont tudható, hogy a meglevő csatornahálózatot több helyen kellett alaposan átvizsgálni, mivel a most lezajlott kerületi fejlesztés miatt nagymértékben megnő a rendszer terheltsége. Viszont ha csak erről van szó, nem értem, hogy miért kavart a szaki.

Előzmény: Pepin (1376)
Pepin Creative Commons License 2014.07.29 0 0 1376

Mégiscsak épülni fog valamilyen út a Flór Ferencen. Megkérdeztem az utat ásó szakit, mit csinál, azt mondta, hogy a csatornát keresik, mert még az útépítés előtt ki akarják tisztítani. Vidám.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!