Keresés

Részletes keresés

MGB 1967 Creative Commons License 2022.05.14 0 0 1234

Na látom hogy már az pécsi URO-CLIN csinálja. Tavaly ehhez még Pozsonyba kellett mennem.  

Előzmény: savanyuubi (1232)
MGB 1967 Creative Commons License 2022.05.14 0 0 1233

Tudod hogy előtte nekem az MRi kizárta a rosszindulatú daganatot.  

Előzmény: Diótörő (1231)
savanyuubi Creative Commons License 2022.05.10 0 0 1232

A Rezüm Vízgőzterápia már Magyarországon is elérhető. Bővebb információért látogassatok el a következő honlapra: http://replantmed.hu/rezum

 

Diótörő Creative Commons License 2022.05.09 0 0 1231

Az évekig jóindulatú prosztata megnagyobbodásnak titulált bajom a műtét után rákosnak bizonyult.

Ha csak ezzel a technikával próbálkoztam volna, ma már nem élnék.

Tehát szvsz. előtte kellene csinálni egy biopsziát és ha az negatív, akkor mehet a kukta.

MGB 1967 Creative Commons License 2022.04.14 0 1 1229

Olvasd el a tárgyban tett hozzászólásaimat. 5,5 hónap katéterviselés után Rezum kezelés Pozsonyban pont egy éve, azóta tökéletes vizelés (6-7 órát nem kell wc-re mennem, úgy, mint 10 éve és azelőtt) és a szexuális funkciók is megmaradtak.

 

https://forum.index.hu/Article/showResultList?o=4&aq_text=&aq_cre=&user_id=1763423&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9215595

Előzmény: atari22 (1228)
atari22 Creative Commons License 2022.04.11 0 0 1228

Üdvözlet mindenkinek!
Prostata túltengés, II. stádium. A doki prosztata TUR műtétet javasolt.
Ha volna valakinek tapasztalata, vagy bármlyen információja, a
témában, kérem ossza meg velem. Előre is köszönet.

ektomo Creative Commons License 2022.03.27 0 1 1227

igen, radikális prosztata és kismedenceinyirokcsomók eltávolítása volt a műtét.

A robot asszisztált műtét már nem a jövő hanem a jelen. (csak nálunk újdonság mert bazi drága) A világ nyugati felében ezerszámra csinálják (a laporoszkópos műtéteket váltotta ki)
Az előnyeiről a NET-en rengeteg írás van, érdemes elolvasni ezekete. pld. http://drszaborobotsebesz.hu/index.php?page=robotsebeszet

Gyakorlatilag minden szempontból előnyösebb mint a laporoszkópos műtét
Az 5.5 óra műtét idő valószínűleg azért volt mert egyrészt a mi orvosaink még nem rutinból csinálják, (bár ez nem azt jelenti hogy "gyakorlatoznak" a betegen) valamint a robotos technikával nagyon precizen és alaposan tudnak dolgozni (példul idegkimélés stb)
Szemléletesen azt mondanám hogy a hagyományos vs robotasszisztált műtét között olyan a különbség mintha egy mai modern autót egy kalapáccsal és kombinált fogóval állnák neki javitani avagy egy jól felszerelt diagnosztikai  és célműszerekkel ellátott márkaszervizben javítanánk.

Előzmény: Diótörő (1225)
ektomo Creative Commons License 2022.03.27 0 0 1226

küldtem levelet a megadott címre

Előzmény: _Aud__ (1224)
Diótörő Creative Commons License 2022.03.26 -1 0 1225

Műtét és műtét között is van némi különbség.

Ektomo 5,5 órás műtétet írt robot asszisztálással, nálam 1,5 óra volt,robot nélkül és ha jól tudom, itt is radikális eltávolítás volt.

Nem tudom, hogy mit csináltak 5,5 órán keresztül. Lahat hogy ez a jövő, de gyakorlatozzanak máson.

Én most a kialakult hegesedésnek mondott szűküléssel bajlódom, ha megint bedugul, nem tudom még mit lehet csinálni.

_Aud__ Creative Commons License 2022.03.25 0 0 1224

Tisztelt Ektomo!

 

Édesapám kapcsán szeretnék érdeklődni. Nála most állapították meg, gleason mintavétel, 1-1, 4-4, rosszindulatú...

 

Alapvetően mi is műtétben gondolkodunk.

 

Szeretném kérdezni, hogy önnél teljes radikális eltávolítás volt-e, környező nyirokcsomókkal együtt?

 

Számomra nagyon újszerűnek tűnik a robotasszisztált műtéti eljárás. Érdekelne, hogy ki és melyik korházban műtötte, illetve tudna-e abban segíteni, hogy az Ön műtéti eljárását végző orvost hogy tudnánk mihamarabb elérni, megkeresni (magánrendelésen felkeresés, vagy elég csak a korházban a rendelésén felkeresni stb...), hogy a műtétet mihamarabb el tudjuk végeztetni?

 

Név és egyéb érzékeny adat miatt, a választ a knitamasdrive@gmail.com címre is küldheti.

 

Válaszát előre is köszönöm.

 

Tamás

Előzmény: ektomo (1220)
ektomo Creative Commons License 2022.03.24 0 0 1223

A prosztatarák-sejtek növekedéséhez/szaporodásához tesztoszteron-ra van szükségük. Tesztoszteron nélkül úgymond "éhendöglenek" ;-) a ráksejtek (legálább is nem növekednek/szaporodnak olyan mértékben mintha van sok-sok tesztoszteron a szervezetben.)
Amennyiben a rák kezelését (műtét és/vagy sugárkezelés) valamilyen okból nem tudják elindítani akkor általában hormonkezelést indítanak. Ennek a lényege hogy gyakorlatilag megszünteti a tesztoszteront a férfi szervezetében és ennek segítsgével akadályozzák a rákos selytek növekedését/terjedését addig is amíg az "igazi" kezelést be nem tudják indítani.
Sajnos ez nem egy "végleges" megoldás mert egyrészt a hormonkezeléssel szemben egy idő után rezisztensé válik a páciens, másrészt ha leállnak a hormonkezelés akkor viszonylag gyorsan vissza áll a tesztoszteron szint és vele együtt újra elkezd(het) növekedni a rák.
A hormonkezelés hatásosságát a PSA mérésével figyelik. Nekem a "kiindulási" PSA-m 86 volt, majd 2 hónap hormonkezelés után lement 1,6-ra (!)
Örvendezve mondtam a dokinak az eredményt, de aztán hamar lehűtötte a kedélyeket mindván hogy ez a kedvező PSA szint alakulás csak átmeneti...
Vagyis a hormonkezelés nem egy végleges terápia, inkább egy segédeszköz ami lassítja a kór terjedését.

Előzmény: Primexben (1222)
Primexben Creative Commons License 2022.03.22 0 0 1222

Jobb egészséget!

Meg írnád miért kellett hogy hormon kezelést kapj?

Előzmény: ektomo (1220)
Diótörő Creative Commons License 2022.03.17 -1 0 1221

Szia!

Nekem októberben volt hasonló műtét, de azt orvos csinálta, másfél órás volt és epidurális érzéstelenítésben csinálták, de kértem bódítást, vagy mi a szöszt, sok mindenre nem emlékszem.

Három hétig voltam bent, mert a seb nehezen zárult be, már csak az újra kötözések miatt voltam csak bent.

Nekem jóindulatú prosztata megnagyobbodásnak indult, de a végén a szövettan 5 %-os rákosodást mondott, de az utóvizsgálatok szerint nincs áttét ( egyelőre).

Viszont valami miatt hegesedés lépett fel valahol a húgycsőben, emiatt vékonyodott el a vizeletsugár, de legalább folyik ( egyelőre ).

Sok az egyelőre, de hát ez van.

A műtét előtt hét ! hónapig volt bent katéter, az nem volt kellemes, főleg a havonkénti cserék.

No jobbulást kívánok Neked.

Előzmény: ektomo (1220)
ektomo Creative Commons License 2022.03.16 0 1 1220

Üdv mindenkinek,
ma éppen egy hete csinálták meg a radikális prosztata eltávolítás műtétemet. Úgy gondolom "szerencsés" voltam mert olyan helyre kerültem ahol már robot asszisztált (da Vinci robot)  eljárással csinálták a műtétetet. (Úgy tudom jelenleg itthon MO-n csak két helyen van ilyen robot és ezen a két helyen csinálnak ilyen műtétet. Én az adott helyen a 13. robotos páciens voltam.)

Történetem a szokásos, nehéz pisilés, alhasi fájdalmak, magas PSA (86), biopszia, gleason score 3-3 és 3-4, szövettan, diagnosztizált rák. Aztán némi huzavona és 3 hónapnyi hormonkezelés után műtét.
Maga a műtét 5,5 órás volt (nagy műtét). Reggel kb 7:30 kor vittek a műtőbe aztán valamikor délután 3 kor ébredtem a kórteremben.
Jelenleg minden cső el van távolítva belőlem, és próbálok nem bepisilni...két napja itthon vagyok (vagyis pontosan 5 napig voltam korházban)

Ha valakinek kérdése van és tudom a választ (vagy csak sejtem, esetleg ötletem van) nagyon szívesen próbálok segíteni.

 

üdv
ektomo

 

Petykó50 Creative Commons License 2022.01.23 0 2 1219

Bármilyen típusú sugárkezeléshez, 4 db. arany-markert szúrnak be gáton keresztül - helyi, injekciós érzéstelenítésben - a 2 prosztata lebenybe, Nem kellemes, de tűrhető, és gyorsan megy. Utána kb. 7-10 nap után történik egy Ct vizsgálat, ez alapján állítja össze az kezelőorvos és fizikus a sugárterápiás tervet.

 

Szerintem hívja fel a 06-1/224-8600 OOI számot, ha a központ jelentkezne, Dr. Ágoston Pétert kérje, és kérjen időpontot hozzá. Legyen kézügyben vizsgálati lelete, h. tudja addigi állapotáról tájékoztatni.

 

Legjobb az, ha mostani kezelőorvosa irányítaná hozzá, ha jelzi neki, h. sugárterápiás szakorvos véleményét is ki szeretné kérni!

 

Késlekedni nem érdemes, mert előfordulhat, h. sikeres sugárkezelés után  - amely kinyírta a prosztatában levő daganatot - közben a ráksejtek a nyirokutakon "kiszöktek", és nyirokcsomó v. más áttétet okoznak! Saját tapasztalat!

Előzmény: sonajmis (1218)
sonajmis Creative Commons License 2022.01.22 0 0 1218

Először is,köszönöm a választ!

 

Lenne még pár kérdésem pl:Marker beultetésre került?Csak egy góc volt a prosztatába?Ha több van,akkor is alkalmazható ez a kezelés? Lehet választani onkológust?Ugy értem,hogy vidékről lehet közvetlenül az OOI intézethez vagy az emlitett Dr Ágoston Péterhez fordulni? Esetleg magánrendelésre?

Ugy gondolom a csontizotóp és a Ct vizsgálat után érdemes továbblépni.

 

Örvendetes,hogy tünetmentes,további jó egészséget kivánok!

Előzmény: Petykó50 (1217)
Petykó50 Creative Commons License 2022.01.21 0 1 1217

Közel 4 éve volt Cyyberknife kezelésem: kulturált körülmények között, 5 alkalommal, kétnaponta volt a besugárzás. A prosztatából a rákos sejteket teljesen elpusztította, nyáron ezt igazolta egy PET-Ct vizsgálat.

Sugárterápiás szakorvos tudja megmondani a leletei alapján, h. melyik kezelés indokolt (például Dr. Ágoston Péter az OOI intézetből, Bpest, Kék-golyó utca).

Előzmény: sonajmis (1214)
Petykó50 Creative Commons License 2022.01.21 0 1 1216

Ezelőtt 6 évvel max. 8-ig ment fel a PSA érték, biopsziát javasolt az urológus.

 

Annak eldöntéséhez, h. vállaljam-e a biopsziát, saját magam jártam utána, h. milyen egyéb vizsgálat létezik, amelynek az eredményéből arra lehet következtetni, h. daganat van a háttérben!

 

Ez a PCA3 tesztvizsgálat, amelyet magánrendelésen Budapesten végeztettem (előzetes prosztata nyomkodás után, a vizeletből történik). Ez sajnos pozitív lett, tehát kb. 70-80% valószínűséggel rákos elváltozás lehet a háttérben. (kb. 58 ezer Ft-ba került a vizsgálat).

 

Ezt követően MR vizsgálat, majd a biopszia igazolta a daganatot.

 

https://www.pentacorelab.hu/kapcsolat

 

Előzmény: gondokkal teli (1212)
Diótörő Creative Commons License 2022.01.21 -1 0 1215

Lásd 1206.hsz.-om.

Amikor már eldugultam, akkor kezdtem el szedni valamilyen prosztata kisebbítő bogyót, természetesen semmi eredménnyel.

Pedig akkor még egy jóval korábbi biopszia révén jóindulatú prosztiról beszéltünk.

Aztán hét hónapi katéter viselése után ( havonta csere-nem kellemes ) jött a műtét.

A 72. születésnapomat a kórteremben ünnepeltem.A többit leírtam.

Ha Nálad tudható, hogy rosszindulatú a prosztid, akkor ne sokat vacakolj, kikapni és aztán jöhetnek a vizsgálatok, hogy vannak-e áttétek.

Az eredmény szerencse kérdése is egy kicsit.

Előzmény: sonajmis (1214)
sonajmis Creative Commons License 2022.01.21 0 0 1214

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék,van-e valakinek tapasztalata vagy valamilyen információja a  Cyber Knife kezelésről?

Ha jól tudom,nálunk(MO) három féle kezelés érhető el a rosszindulatú prosztata daganatra.

Műtét,sugár és hormonkezelés. Mennyire biztonságos manapság az utóbbi kettő?Valahogy 64 évesen már nem szeretnék kés alá feküdni.

MGB 1967 Creative Commons License 2022.01.18 0 0 1213

Biztos eredményt az MRi (natív és kontrasztanyagos) adna. Ha az bizonytalan eredményű, akkor biopszia.

Nekem 69 volt a legmagasabb PSA érték, de akkor a krónikus gyulladásra rájött még egy heveny is. És két hét után lement 25-re.

 

Minél gyorsabban menjél el MRi-re. 

Előzmény: gondokkal teli (1212)
gondokkal teli Creative Commons License 2022.01.18 0 0 1212

Üdv sorstársak! 

 

Egy éve még nem volt semmi bajom, legalább is nem tudtam prosztata problémámról.

Aztán szép lassan kezdődtek a vizelési gondok. Tavaly decemberben urológia, majd vérvétel, ahol a PSA érték 125 volt.

Ezután a doki szétturkálta a fenekem, s azt mondta, hogy nem talált daganatot.

Felírt egy Omnic Tocas nevű gyógyszert, ami december 28-án elfogyott.

10 napig szünetelt az urológia, 15.000 Ft-ért magán vérlaborban a lelet szerint a PSA érték 106.

December végén vettem tökmagolaj kapszulát, egy doboz prostayolt, egy doboz saballót.

Tegnap újabb magánlabor, a lelet most PSA és szabad PSA .

A PSA most 90, a szabad PSA 10.480, az össz pedig 0.12

Mit tanácsoltok, melyik vizsgálat adna biztos eredményt?

Köszönöm a segítséget.

MGB 1967 Creative Commons License 2022.01.16 0 0 1211

Értem :(

Előzmény: Diótörő (1210)
Diótörő Creative Commons License 2022.01.16 -1 0 1210

Múltkor megnézte UH-val, mert éppen csuráltam előtte és azt mondta, hogy nincs visszamaradt vizelet.

Szerintem éjszaka is képződik és amiatt kell rohangálnom.

A bátyámnak is ez a baja.Fiatal korban reggelig kibírják a termelődött cuccot visszatartani, öregkorban meg ezek szerint nem.

Hát ez van :-(

Előzmény: MGB 1967 (1209)
MGB 1967 Creative Commons License 2022.01.16 0 0 1209

Értem.

 

És mennyi vizelet jön?

Előzmény: Diótörő (1208)
Diótörő Creative Commons License 2022.01.16 -1 0 1208

Nem voltam, két hét múlva kell mennem az újabb gyógyszer adagért.

A gyenge vizelet sugárról tud, arra meg mit tud adni, hogy ma éjjel is hatszor voltam csurálni.Szerencsére szinte azonnal vissza alszom, így nincs gond.

Horror, hogy mi mindent lehet csinálni, ha valakinek ilyen baja van. Olvasni is rossz.

Előzmény: MGB 1967 (1207)
MGB 1967 Creative Commons License 2022.01.15 0 0 1207

Voltál a héten az orvosnál?

Előzmény: Diótörő (1206)
Diótörő Creative Commons License 2022.01.15 -1 0 1206

Sziasztok, ez itt az én sztorim.

Tavaly egy eldugult éjszaka beverekedtem magam az Űllői úti klinikára, ahol nagy szerencsémre azonnal tudtak velem foglalkozni és kaptam egy katétert a végén egy zacskóval.Két hét után a helyi rendelő urológiáján kicserélték egy szilikonosra és azt követően havonta kellett mennem cserére, ami nem egy kellemes dolog.

 Tavaly ősszel végre megvolt a műtét, ami a vágásos technika volt, mert a dokim nem javasolta a Turpot, mondván nagy a húgycső szűkület lehetősége, na meg a proszti is nagy volt hozzá.

A katéter kivétele a műtét után kb. hét nappal megtörtént és szerencsémre semmi csepegés nem volt, három hét után hazamehettem. A műtét persze érzéstelenítésben törtét, hozzá lehetett kérni valamilyen kábítás szerű dolgot, így semmire sem emlékszem.

 Na most jó két hónappal a műtét után az a gond, hogy kezd szűkülni a húgycső, egyre kisebb sugárban jön a matéria.

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ez végül is egy újabb dugulást fog eredményezni, vagy netán így marad?

 Elmúltam 72 éves, nem tudom, hogy azt a bizonyos tágítást ebben a korban is lehet csinálni-e? A kórházban volt egy jóval fiatalabb ember, akinek naponta eggyel nagyobb átmérőjű katit tettek be és egy hét után mehetett haza. Meddig tud ez tartani vajon? Vagy évente kell ismételgetni?

 No ha van valaki, aki hasonló cipőben járt, érdekelne az ő története.

sonajmis Creative Commons License 2022.01.13 0 0 1205

Tisztelt Petykó50!

 

Olvastam a történetét és ezért regisztráltam ide,hogy fel tudjam venni a kapcsolatot Önnel.

Nagyon érdekelne Cyber Knife kezelés. Gleason:3+3,CT és Csontizotóp folyamatban.

Megköszönném,ha írna az e-mail cimre:hazibaratmis@gmail.com

Üdv

Előzmény: Petykó50 (1170)
János55 Creative Commons License 2021.12.17 0 2 1204

Jó és köszönet, hogy leírtad, tanulságos. De bármennyire az, még akkor is ha a műtét előtt tudod mi lesz az ilyen jellegű hatása nem tudhatod biztosan, hogy mi lesz a halasztás ára. Te szerencsés voltál tudtad még halasztani. De ez a halasztás akár végzetes is lehetett volna. Szerencsére nem így lett. De a valószínűsége benne volt. Nekem sem voltak rosszabb eredményeim, de bevállaltam -nem tudva a következményeket - a szexre gondolok - De amint már a műtét után is kiderült, ha várok pár hetet végem. Átmegy a rák a prosztataburkon, onnan egyenes az út.

Előzmény: B- oldal (1203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!