Keresés

Részletes keresés

Dagadt_58 Creative Commons License 1 napja 0 0 1657

Szia!

Megnyugtattál. Nekem 1 hónap hormon után jött a top CT, és 2 hónap után a sugár, de külön be volt jelölve a tervben a kóros nyirokcsomó. Az nem tünt el.

Majd meglátjuk.

Jó egészséget!

Dagadt 

Előzmény: pusztafaszi (1656)
pusztafaszi Creative Commons License 1 napja 0 0 1656

Nem vizsgálták,mióta a kezelés véget ért. Csak psa kontrollok szoktak lenni.

Előzmény: Dagadt_58 (1655)
Dagadt_58 Creative Commons License 2 napja 0 0 1655

Szervusz!

Bocs, de egy kérdés. A sugárkezelés után mikor "néztek be" a medencédbe? Nekem 9 hónapja fejeződött be a sugarazás, de azóta se uh, se CT, se mr. Senkit nem érdekelt mi van bennem. 

Lehet, hogy nem akarják ezekkel az elektromos kütyükkel felkavarni a prosztatámat? Nem tudom.

Jó egészséget mindenkinek!

Dagadt

Előzmény: pusztafaszi (1653)
János55 Creative Commons License 2 napja 0 0 1654

Szia,

Nekem a jelöléshez beállítják a gépet és megy a sugár, ez csak"" terápiás gép úgy tudom. A legutóbbi kezelés előtt a filctollas jel kopottsága miatt a kezelő SZABADKÉZZEL újrarajzolta, másnap meg kérte, hogy kicsit mozduljak, hogy ott legyen a jel. Bementem ma a sugárterápiás orvoshoz, elmondtam, hogy mi történt. Mutatta  a számítógépe képernyőjén, hogy hogyan van beállítva stb. majd megnézte a sugárgépnél is azt mondta minden rendben.

Nem nyugtatott meg, mert nálam csak egy 6mm-es gócot kellene sugarazni.  De nem tudok mit tenni.

Ma volt a 15. kezelés, - 25 lesz összesen -most már egyre jobban érzem a volt prosztata helyén a sugár hatását - nem mondom, hogy fáj de a határán van. Ezen kívül a gyengeség-fáradtság egyre erősebben jön elő, ezt nagyon nehezen viselem, ördögien táncolnak az idegeim.

Már most is, de ha vége a kezelésnek pláne lehet agyalni, hogy majd mennyire sikeres.

Jobbakat mindenkinek!

Előzmény: maxnicki (1628)
pusztafaszi Creative Commons License 2 napja 0 0 1653

A hormon blokkolás nagymértékben csökkenti daganat kiterjedését mivel a prosztata ráksejt "kajája" a tesztoszteron. Már annál, aki reagál a kezelésre. Önmagában nem gyógyitó kezelés!

Miután csökkent a méret,igy kisebb területet kell sugárral kezelni.Nálam ez a szisztéma működött . Sugár előtt fél évvel kezdték a kezelést,a nyirokcsomó áttét eltünt, a prosztata jóval kisebb lett.

Előzmény: Diótörő (1652)
Diótörő Creative Commons License 2 napja 0 0 1652

Szia! Nem tudom, hogy mi alapján írja elő a hormon kezelést, de talán az lehet az ok, hogy a hét hónap katéter után eleve vastagabb a húgy vezeték és félő egy újabb szűkület kialakulása, mivel már amiatt is volt egy kisebb műtét.

Előzmény: Módocila (1651)
Módocila Creative Commons License 3 napja 0 0 1651

Szia!

Gondolom nem lehetsz nyugodt, hogy ilyen drasztikusan emelkedett a PSA. Neked a hormonkezelést az urológus írta fel. Ezt mi alapján döntik el, hogy sugárkezelés, vagy hormonkezelés? Nekem a műtő orvos mondta a prosztata eltávolítás után, hogy nem kell mennem sehová, mikor onkoteam-t kellett volna felkeresnem, gondolom a további kezelés miatt. Még várok 2 hónapot, és elmegyek egy újabb PSA-ra, ha tovább emelkedik, felkeresem az urológust.

Neked minden jót, kitartást!

Előzmény: Diótörő (1650)
Diótörő Creative Commons License 3 napja 0 0 1650

Szia Sorstárs !

Milyen gonosz a sors, sokan nem is tudják, hogy a rendelőjükben urológia is létezik, sajna mi tudjuk.

Nekem két éve volt az eltávolító műtétem, mert egy dugulást követően hét ! hónapig hordtam a katétert. A mindig jóindulatúnak titulált proszti megnagyobbodás utólag rákosnak bizonyult, de ct és mri-ket követően nem találtak áttétet.

Manapság úgy átlag kéthavonta van psa mérés, ami a műtét utáni 0,09-ről szép lassan megyeget felfelé ( 0,2  0 4,  0,44, 0,66 és legutóbb 1,02 )

Most megint elkezdtem szedni a hormon tablettát, ami hívatott gátolni a dagi növekedését. De egyelőre semmi újabb ct és társai.

Jelenleg 74 múltam és érdeklődéssel várom a jövőmet.

Előzmény: Módocila (1649)
Módocila Creative Commons License 4 napja 0 0 1649

János55

Szia!

Kösz a választ, és a tanácsokat. Nekem az eltávolító műtétet végző orvos mondta, hogy nem kell mennem sehova. Mármint az onkoteam elé, hogy a további teendőket {pl sugárkezelés} megbeszéljük. Őszintém örültem neki, mert a feleségem gégerákban halt meg. 35 sugárkezelést kapott, és láttam a fokozatos leépülését, a kezelés végeztével a tudatvesztését. Senkinek nem kívánom, és mikor nekem is a sugárkezelést ajánlották fel{indok, hogy öreg vagyok, és előtte volt a vastagbél műtétem}és ezért nem vállalják a műtétet, kerestem olyan orvost, aki nem látott problémát, és elvállalta. Hát úgy látszik, ez a rohadt ráksejt képes felébredni téli álmából, és újra szaporodni. Még nem tudok semmit, várok 2 hónapot a következő PSA mérésre, és ha tovább emelkedik, tovább lépek. Lehet, hogy mégis sugárkezelés lesz a vége. Neked további felépülést!

János55 Creative Commons License 4 napja 0 0 1648

Szia,

1. várhatóan emelkedni fog

2.PET CT-re az urológusod is küldhet

3. másnak is, de jó lenne ha ez lenne a legnagyobb gondunk!

Előzmény: Módocila (1643)
maxnicki Creative Commons License 2023.11.25 0 1 1647

Sziasztok 

Túl vagyok a 10 sugaron eddig semmi mellékhatás 

Remelem így is marad 

udv mindenkinek 

Előzmény: János55 (1640)
János55 Creative Commons License 2023.11.25 0 0 1646

Szia, most kezdek kicsit javulni. Hát borzasztó volt ez a négy nap. Remélem "csak" vírus tényleg. DE az egész medencém, különösen a volt prosztatám helye nagyon fájt. A sugártól gyulladás keletkezhet ahogy olvastam. Remélem nem az volt...hétfőn megyek a sugaras orvoshoz megbeszélni a "jövőt". Két napja még nem gondoltam, hogy folytatom.

Előzmény: Dagadt_58 (1644)
Dagadt_58 Creative Commons License 2023.11.25 0 0 1645

Szervusz!

Egy mérés nem mérés! Két mérés fél mérés!.... Ez egy nagyon régi méréstechnikai szlogen. Ha tartós a változás, akkor aggódj.

Addig is jó egészséget!

Dagadt

Előzmény: Módocila (1643)
Dagadt_58 Creative Commons License 2023.11.25 0 1 1644

Szia!

Szerintem a dokinál igaza van. A vírusok tudják így leverni az embert a lábáról. Nálam 3-4 napig szokott tartani, és egyik napról a másikra megszűnik.

Én a sugarat meg a hormont eggyütt kaptam, így a mellékhatásokat nem tudom szétválasztani. Nekem is voltak csontfájdalmaim, de én azt a Firmagonhoz kötöttem, de a vírusok is csinálnak ilyet. A sugártól inkább pisilési gondjaim voltak.

Jó egészséget!

Dagadt

Előzmény: János55 (1642)
Módocila Creative Commons License 2023.11.24 0 0 1643

Nekem 2 éve volt a prosztata eltávolításom 74 éves koromban. Nem volt semmi problémám, de egy MR vizsgálat kimutatott egy közepes kockázatú rosszindulatú daganatot, ami még nem törte át a burkot. A műtét után a PSA 0,023 volt, utána mostanáig 0,008. A most mért PSA viszont egy kis emelkedést mutat, 0,04 . Nem tudom, kinek mi a tapasztalata, ez most gyorsuló ütemben emelkedni fog? Pet CT-re ki írhat beutalót, az az orvos aki műtött, vagy más orvos is? Más kérdés. Akin szintén prosztata eltávolítást végetek, tapasztalt olyat, hogy a hímvesszője, azon kívül, hogy merevedésre képtelen, méretben erősen lecsökken? A PSA egy kicsit idegesít. Azt hittem, a 2 évig állandó 0,008 más úgyis marad. És ez az emelkedés, pofánverés.

János55 Creative Commons License 2023.11.24 0 0 1642

Szia, bocs, hogy megint én. De nagyon rosszul vagyok egész nap. Neked mik voltak a mellékhatások? Hogy lehet enyhíteni, kibírni

Előzmény: Dagadt_58 (1625)
János55 Creative Commons License 2023.11.24 0 0 1641

Szia, hát ha nálam ez a mellékhatás akkor nagyon durva...

Előzmény: Dagadt_58 (1625)
János55 Creative Commons License 2023.11.24 0 0 1640

Szia, nekem a tizedik volt 21.-én este 38 fok láz de csak este-reggel azóta is,durva végtagfájdalom, fejfájás, elesettség. A háziorvos szerint valami vírust kaptam el, covid negatív. Azóta nem mentem sugárra, lázasan nem lehet. De nem tudom, hogy tényleg vírus, vagy a sugár mellékhatása? Nálatok volt ilyen aki sugarat kapott? Nagyon rossz a közérzetem!

MGB 1967 Creative Commons License 2023.11.22 0 0 1639

Értem. Hát az valóban nagyon alacsony.

Előzmény: pusztafaszi (1636)
Dagadt_58 Creative Commons License 2023.11.21 0 0 1638

Szervusz!

Családomnak már mondtam, 7-tel talán majd kezdődik az életkorom, de 8-cal biztos nem! (65 vagyok.) És nem érdekel ha csak 5, de az a "régi, megszokott" lenne! Na ezt nem mondta el senki, mielött belémvágták a 2x120-ast. Persze nem is hittem volna el hogy ÍGY FÁJ!!

Ma voltam vérvételen. Ami elromolhat, az elromlott. Minden érték elszállt, a csontjaim ritkulnak, a többiről pedig már lemondtam. Legalább hőhullámaim nincsenek, és nem nőnek a melleim.

Van még lejjebb? Nem tudom.

Jó egészséget mindenkinek!

Dagadt

Előzmény: pusztafaszi (1637)
pusztafaszi Creative Commons License 2023.11.21 0 0 1637

Mivel géppel csinálják az elemzést,így minden esetben más lesz, akkor is ,ha ugyan ott csináltatod. Én már ezen túltettem magam,ha netán lenne még 10 évem, azt a sok aggódásból eredő egyéb betegségek rövidítenék meg. Úgy szar az egész ahogy van!

Előzmény: Dagadt_58 (1635)
pusztafaszi Creative Commons License 2023.11.21 0 0 1636

Szeptemberben 2.9 volt.

Előzmény: MGB 1967 (1633)
Dagadt_58 Creative Commons License 2023.11.21 0 0 1635

Szia!

Kezdek ebbe a "mérhetetlenbe" nem bízni. Nekem májusban a SOTE laborjában 0,34-et mértek. Júniusban az OOI-ben "mérhetetlen"<0.09-et.  Ma a Péterfy laborban 0.23-at.  Mi a valós érték? Azt mondták a sugárterápia után 1 évig fokozatosan csökken. (Jó esetben.) Egy hónap alatt nem eshetett 0.34-ről 0,09 alá! És ha igen, akkor nagy a baj, ha 5 hónap alatt felment 0.23-ra!

Egy éve a Péterfy labor adott psa=11,67-es leletet, amiből egy Glason 9-es mintavétel lett. Már kezdek semmit sem érteni. 

Mindenkinek jó egészséget!

Dagadt

Előzmény: pusztafaszi (1632)
Dagadt_58 Creative Commons License 2023.11.19 0 0 1634

Szia!

Köszi a gyors választ. Nálam a libidó így HT közben is visszajött. Állítólag az agy képes bizonyos funkciókat átvenni. De ha lehet még rosszabb erogén zónák nélkül!

Köszi az infókat!

Jobbulást mindenkinek!

Dagadt 

MGB 1967 Creative Commons License 2023.11.19 0 0 1633

Mennyi a tesztoszteronszinted? 

pusztafaszi Creative Commons License 2023.11.19 0 0 1632

Szia!

Egyelőre nem veszek észre változást. A psa a mérhetetlen tartományban,a tesztoszteron szint lassan emelkedik. Valamivel jobb erőben vagyok,de a libido és az ezzel összefüggő dolgok a nullával egyenlőek,sajnos.

Előzmény: Dagadt_58 (1631)
Dagadt_58 Creative Commons License 2023.11.19 0 0 1631

Szia!

Van valami változás? Mi vár rám? (Már ha megérem!) Még "élek", ha ezt ami van életnek lehet nevezni. Lelkileg mélyponton vagyok. Mi lesz velem 2 év múlva. Mondj valami bíztatót, ha van ilyen! Vissza lehet térni a régi énhez?

Ha úgy gondolod írj priviben!

Dagadt

Előzmény: pusztafaszi (1545)
János55 Creative Commons License 2023.11.18 0 0 1630

Szia, nekem elsőre egyszer beállították állították CT-vel, azóta sem.

Előzmény: Dagadt_58 (1629)
Dagadt_58 Creative Commons License 2023.11.18 0 0 1629

Szia!

Az első 4-5 alkalommal CT-vel ellenőrzik. Az első oda-vissza kőr után egy picit mozdul az asztal. Ekkor pontosítják a célzást. Később már csak hetenként CT-znek, hogy ellenőrizzék a pontosságot.

Jó egészséget. 

Dagadt

maxnicki Creative Commons License 2023.11.17 0 0 1628

nekem tetováltak pontokat és mindig először szkennelnek utána jön a sugar ha jól tudom

ma lesz az 5 ik

kezelés de Ideáig semmi mellékhatás 

nekem állítólag megelőzés céljából írtak elő

de mindig van csúszás a kekgolyoba 1-1,5 óra 

jobbulást minden sorstársnak

Előzmény: János55 (1627)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!