2010. július 21., szerda 12:31 | Frissítve: 1 órája
A diplomáciai protokoll megsértéséről írtak
"A magyar sajtó is észrevette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedden nem a legjobb teljesítményt nyújtotta. Már a visegrádi négyek kormányfőinek fogadásakor komolyan megsértette a diplomáciai protokoll és az udvariasság szabályait. Személyesen csak a lengyel kormányfőt fogadta, akivel a legjobbak a kapcsolatai. Iveta Radičovát, a miniszterelnökök között az egyetlen nőt, a külügyminisztérium államtitkára, Németh Zsolt fogadta" - írja a Sme című liberális napilap szerdán.
"Orbán szintén habozott, amikor az újságírók felszólították, hogy fogjon kezet Radičovával, és a leülésnél a széket a miniszterelnök asszonynak (Petr) Necas húzta ki az asztal alól" - jegyzi meg a lap. A folyosón kellett állnia
A szervezőknek felrója, hogy az Orbán-Radičová találkozó után a szlovák kormányfőnek nem biztosítottak helyiséget az újságírókkal való beszélgetésre, Radičovának a folyosón állva kellett nyilatkoznia. A magyar újságírók sem kaptak tájékoztatást, és a szlovák kollégáktól tudták csak meg, mikor és hol lesz a kétoldalú találkozó.
"A visegrádi négyek tegnapi keddi tanácskozását követően csak a szlovák kormányfő tartotta fontosnak a sajtót tájékoztatni négyszemközti megbeszéléseiről Orbán Viktorral" - mutat rá az Új Szó.
Ja, tlee van a fiókja ilyesmivel,aztán a hetedrangúak csak alákanyarítják az aktuális kancellár nevét, had örüljön az a meg választott lúzer. Így meg ez világszerte, nem is értem, miért csodálkozunk:))
már miért nem? ez az ember engem folyamatosan gyaláz már évek óta, csak mert nem tekintem a nemzet miniszterelnökének és nem rá szavazok. amúgy a fotó azért lett mellékelve, hogy el tudd dönteni szalonképes-e orbán.
Ha nem vetted volna észre én többesszámban írtam, így annyira vezérem/nem vezérem egyik vagy másik nekem mint neked. Én azért a nemnél maradnék, ha szabad. Nekem senki ne ugráljon se búzatábában, se gáton, se olimpián, ha nincs ott semmi dolga. Ennyi.