Keresés

Részletes keresés

Ponta Zire Creative Commons License 2006.07.03 0 0 12
Gyurcsány megvédi a köztársáságot. De mivel már látszik, hogy koncentrálta a hatalmat, ezért önmagától kell megvédenie a Köztársaságot, azaz önmagát.
John Doe(520i) Creative Commons License 2006.05.05 0 0 11
Utólagos engedelmeddel kölcsönvettem :))
Előzmény: djurma (-)
merkal Creative Commons License 2006.05.05 0 0 10
Ez azért nem hiteles, mert az elődeire ugyanezeket mondták. Ezek után nem gondolom, hogy nehezebb lesz tőle megszabadulni, mint elődeitől. Persze egyenlőre nem is kell.
Előzmény: Pacemaker (9)
Pacemaker Creative Commons License 2006.05.05 -1 0 9

Megyónak abszolút nem voltak diktatorikus hajlamai, Hornnak sem, ez mondjuk kierült  mivel simán meg elhetett tőlük szabadulni. GYF most kezd lenni a hatalma csúcsán, mind gazdasági mind politikai értelemben. Lassan átveszi az egész mszp irányítását, jelentős befolyása van az szdsz-es holdudvar felé is. Mindenesetre nem lesz könnyű tőle megszabadulni, a személyiségéből adódóan nem hinném, hogy olyan ember hogy harc nélkül lelépne.  

Előzmény: merkal (8)
merkal Creative Commons License 2006.05.05 0 0 8
Diktatorizmussal vádolják GYF-et. Ahogy elődjét, MP-t is, és az ő elődjét, HGY-t is.
Ha valóban diktátorok lettek volna, nem lehetett volna leváltani őket. GYF mindössze 2 éve min.elnök, eléggé korai tehát a diktátor címmel felruházni, bár szó, ami szó, van néhány aggasztó momentum vele és ezzel kapcsolatban. Mindenesetre a pártban történtek miatt valószínűbb, hogy őt inkább el lehet majd távolítani, ha a fejébe száll a hatalom...
Előzmény: Pacemaker (7)
Pacemaker Creative Commons License 2006.05.05 -1 0 7
Azzal hogy a felső vezetőt leváltotta a PÁRT mi változott a PÁRTban?
Előzmény: merkal (6)
merkal Creative Commons License 2006.05.05 0 0 6
A párhuzam felfedezése kizárólag nézőpont kérdése.
Ha megpróbálod elképzelni egy OV fóbiás ember gondolatait, minden egyes érve érthetővé, mi több: elfogadhatóvá válik.
Ez igaz persze a másik oldalra is.
Számomra is ez okoz dilemmát, jogy jój döntöttem-e a választásokon.
Sajna, nincsenek adekvát válaszok, csak sejtések, pletykák, mindkét oldalon. Az egyetlen támpont az, hogy míg az MSZP-ben több felsővezető-váltás is volt már, addig a FIDESZ-ben nem. És csak ott nem, a mai parlamenti pártok közül....
Előzmény: Ponta Zire (5)
Ponta Zire Creative Commons License 2006.05.05 0 0 5
Erős párhuzamot vélek felfedezni a valóság és ezen írás között.
Előzmény: djurma (-)
qncogi Creative Commons License 2006.05.04 0 0 4

Igen humoros, találó, szellemes. Már égetően szükség volt egy újabb ilyenre.

Már egy ilyen újabb fikatopic(nyitóra).

 

Előzmény: djurma (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.04 0 0 3
1 másodperc :)
Kis Gösser Creative Commons License 2006.05.04 0 0 2
Gratulálok Lucky Luke!
Előzmény: Törölt nick (0)
Kis Gösser Creative Commons License 2006.05.04 0 0 1
0
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.04 0 0 0
0szt j0nap0t
djurma Creative Commons License 2006.05.04 0 0 topiknyitó
Én, a köztársaság

(Egy fiktív k-k-európai miniszterelnök beszédvázlataiból.)

„Jó napot kívánok ÉN! IGEN, ÉN! Kezdjük az elejÉN: ÉN tudom, mekkora a költségvetési hiány. Tudom, mert ÉN csináltam. De nem mondom meg, nem ÉN! Nem tartozik rátok.

Ha tudnák a polgárok, hogy áll az ország, az megzavarhatná a választások rendjét. A választások rendje az, hogy a választó tudatlan. A választások rendjét egyébként bármi megzavarhatja. Itt van például a választás. Ha választani lehet, az maga a bizonytalanság. Egy dolog biztos: egy ember, egy program, ÉN.

Ha ÉN lennék az egyetlen jelölt, nyugalom lenne, egyetértés, együtt dobbanna tízmillió szív, egyetlen, tiszta hangon szólna az egész köztársaság: az ÉN hangomon. Az egész hercehurcát, kampányt, vitát, ribilliót meg lehetne spórolni. Egy ember, egy program, egy párt, egy köztársaság.

Aki az ÉN barátom, az a köztársaság barátja. A köztársaság tehát ÉN vagyok. IGEN, személyesen. Az arcommal komplett toronyházakat tudok befedni, a fülem három, az állam négy emelet. Az állam ÉN vagyok. ÉN vagyok az aszpirin az ország minden fájdalmára. ÉN vagyok a válasz – függetlenül attól, hogy mi volt a kérdés. ÉN vagyok az Alfa, az Omega, az LGT, de még a P. Mobil is.

ÉNekelek, táncolok, egyszerre öt tévécsatornán is ott vagyok. Interjút készítek saját magammal, sőt, szimultán interjút egyszerre két saját magammal. Minek ide bárki más, ha itt vagyok ÉN? Mutatóujjammal egész országokat tudok fenyíteni, de simogatok is, ha kell, mert az jól néz ki a képernyőn. Árnyékommal még a saját kormányomat is eltakarom, minisztereim többségét nemcsak arcról, de névről sem ismeri fel a nép. Két ujjammal a saját pártomat is fölcsippentem, s zsebrevágom.

Egy este fogtam egy üveg viszkit, egy jó szivart, csendre intettem Klárát, és megírtam Magyarország következő tíz évének programját. Tízmillió ember boldogságának receptjét. A felelős kormányzás egyetlen lehetséges, egyedül üdvözítő útját. Hát ilyen a jó viszki, ilyen vagyok ÉN. Séróból nyomom a programot, egyetlen este alatt, egyes-egyedül ÉN, szakértője mindennek.

A dokumentumot, ami a köztársaság jövőjét tartalmazza, fogtam, és beletettem egy borítékba. Nem mutatom meg senkinek, még megzavarná a választásokat. De csak itt, csak most, csak Önnek, megsúgom; és lassan súgom, hogy mindketten megértsük: az áll a papíron, hogy
„ÉN! IGEN, ÉN! ÉN SZEMÉLYESEN!”

*

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!