Kik és miért juttatták Magyarországot a jelenlegi helyzetébe?
Ami szerintem pártfüggetlenűl megfigyelhető, hogy a rendszerváltás óta egyirányba menetel az ország. Ki mit gondol, mi ennek az oka?
"Olyan próféciák tömkellege található benne amik mind pontosan teljesedtek, és ezeket a beteljesedés időpontja elött több száz évvel írták le" Óh...igen! És persze mindannak az ellenkezője is valahol! Így könnyű ám prófétának lenni! Minden eshetőséget megjósolunk. Valamelyik biztos hogy bejön. Röhely!
"Mikor jártál utoljára egy psychiátriai osztályon? Nem volna már időszerű?"
Elhamarkodottan ítélsz.
Én éveken keresztül kutattam a Bibliai próféciák jelentését úgy hogy ateista voltam.
Olyan próféciák tömkellege található benne amik mind pontosan teljesedtek, és ezeket a beteljesedés időpontja elött több száz évvel írták le. A nem hívő tudósok a tinta és azokat az anyagokat amire írták megvizsgálták. Arra az eredményre jutottak hogy a próféciákbeteljesedése elötti időből származnak.
Neked is azt ajánlom, hogy elöbb olvass és utána alkoss véleményt.
//"...Odafenn a Jóistennél reklamálhatsz! Ő teremtette ilyennek ezt az egész virtschaftot!..."//
Hüha! Korábban nem kellet ekkora futamot megtenni. Itt voltak a földi helytartói, akinél lehetett reklamálni. Amelyik pedig nem felet meg a célnak, az el tudtuk zavarni.
Attól tartok éppen Isten (ember, nemzet, élet és család) ellenére vircsaftolnak itt ma az urak.
Ha a Kalevala ide illene, abból is szívesen olvasnám a hivatkozott részt. A kifogásolt irodalom mellett van más is, ami ide illene. Be is másolnám szívesen, de előtted már más "demokraták" cenzorálták félhivatalosan. Egészen hivatalosan még nem merték. Lehet, hogy már csak reád várnak vele?
HA, lett volna VALÓDI rendszerváltás, most nem tartanánk itt!
Bocs., de engem is nagyon "zavart" (hogy finom legyek), hogy munkahelyemen azok "osztották az észt", akik az u.n. rendszerváltás előtt, mint párttitkárok, mint agit-prop titkár, és mint munkásőrök teljhatalmú urak voltak?!(Ma is ők az "urak" ) Akkor, mondja meg már valaki, hol volt itt IGAZI rendszerváltás?!
Ráadásul a parlamentben is, ha körülnézek mindeütt régi ismerős arcokat látok 1990-től a mai napig. Félreértés ne essék: NEM AZOKRÓL AZ EGYSZERŰ PÁRTTAGOKRÓL van szó, akik, mint szimpla párttagok megpróbáltak maguknak egy kis jobb beosztást, stb... kikaparni. NEM! Azokról beszélek, aki a legfelsőbb vezetésben - a KORMÁNYBAN benne voltak!! Egyszerre, de megváltoztak!- és ez vonatkozik BÁRMELYIK oldalon lévő politikusra! (hozzáteszem, nem voltam párttag és most sem vagyok,nem is leszek, soha, semmilyen pártnak a tagja!!)
A floodolással kapcsolatban ne velem vitatkoz. Ez a szabály. Ha nem tudja valaki, hogy honnan vette le, hát akkor www.google.com -be be kell másolni egy nagyobb, jellemző szöveget és már löki is. Fel is lehet rakni a netre és akkor lehet oda linkelni. Neten nem található cucokból meg csak a lényeget kell bemásolni/begépelni, ha van forrás akkor annak megjelőlésével. Ahogy Derek is jelezte a többség nem olvassa végig a túl sok és hosszú hsz-eket.
Ne erolkodj en meg soha nem szoltam egy moderatornak sem,most se . Pedig volt par szemelyeskedo mocskolodas iranyomban ,akkor sem.De ez a floodolas az teljesen felesleges,majd en meg berakom a Kommunista Kialtvanyt es a Kalevalat jo? Vagy inkabb a Toket a Bibliaval,hogy egyensuly legyen.
Rengeteg témához fűződő anyagnak még linkje sincs. Akkor mi van? Maradjunk sötétségben, vagy kapunk engedélyt végre, oszlatni a homályt? Valóban veszélytelenebb indexre tenni témát, mint kibeszélni, csak éppen nem célszerű.
Én a magam részéről (és mint tapasztalom, mások is) jobban szeretem az eseményeket összefüggéseikben látni, mint megmondóemberek által közvetített részigazságokat, vagy éppen hazugságokat ismerni belőlük.
Akit pedig ez zavar, hát ne olvassa. Elvégre szabadon választhatja meg tudását, vagy éppen tudatlanságát mindenki. Legalábbis a fáma szerint.
De azért engedtessék már meg, hogy az igazságról legalább beszélgetni lehessen.
Ez akkora bűn?
"- A tizenegyedik kiadás a végleges kiadás lesz - jelentette ki. - Végső formájába öntjük a nyelvet, abba a formába, amilyen akkor lesz, amikor senki se fog már más nyelvet beszélni. Ha befejeztük a munkát, a hozzád hasonló embereknek újra kell majd tanulniuk beszélni. Persze azt hiszed, fogadni mernék rá, hogy a mi fő feladatunk az, hogy új szavakat találjunk ki. Pedig szó sincs róla! Mi pusztítjuk a szavakat - mindennap tömegével, százszámra. Letisztítjuk a nyelvet a csontjáig. A tizenegyedik kiadásban egyetlen olyan szó sem lesz, amelynek 2050-ig el kell avulnia.
Mohón beleharapott a kenyérbe, teli szájjal nyelt néhányat, aztán tovább beszélt, a tudósokra jellemző szenvedéllyel. Keskeny, sötét arca átszellemült, szeme elvesztette gunyoros kifejezését s szinte álmodozóvá vált.
- Gyönyörű dolog ez a szópusztítás. Persze az igék és a melléknevek közt végezzük a legnagyobb irtást, de a főnevek százait is teljes joggal kiirthatjuk. S nemcsak a rokon értelműeket, hanem az ellentétes értelműeket is. Mert ugyan miféle létjogosultsága van egy olyan szónak, amelyik pusztán csak egy másik szónak az ellentéte? Hiszen minden szó magában hordja az ellentétét is. Vegyük például a „jó” szót. Ha egyszer van egy olyan szavunk, mint a „jó”, ugyan mi szükség olyan szóra is, hogy „rossz”? A „nemjó” éppolyan megfelelő, sőt megfelelőbb, mert a „jó” tökéletes ellentéte, míg a másik szó nem az. Ha pedig a „jó” nyomatékosabb kifejezésére van szükség, mi értelme annak, hogy egész csomó olyan, teljesen haszontalan szót használjunk, mint például a „kitűnő, a „ragyogó” meg a többi hasonló? Ezeknek a jelentését tökéletesen fedi a „pluszjó”, vagy a „duplapluszjó”, ha még fokozottabb értelmére van szükségünk. Persze már most is használjuk ezeket a szóalakokat, de az újbeszél végleges változatában csak ezek lesznek meg. A végén a jóság és a rosszaság egész fogalomkörét ki fogja fejezni hat szó -
azazhogy igazában egyetlenegy szó. Fel bírod fogni ennek a szépségét, Winston?
Winston arcán fanyar lelkesedésféle suhant át Nagy Testvér említésére. Mindazonáltal Syme rögtön felfedezett bizonyos hiányosságot Winston elragadtatásában."
Tévedés ne essék, én ezek ellen nem szeretnék harcolni.
Ennek oka hogy vallásos ember lévén Isten szabályait tartom be ami így szól:
Ne harcolj a fennálló hatalom ellen, mert minden hatalom Isten által állnak fenn a maguk viszonylagosságában és csak addig amig Ő megengedi. Ha a fennálló hatalom ellen lázadsz akkor Isten ellen lázadsz.
Ebből az következik, hogy én csak figyelem, hogy mit művel a fennálló rend.
De azért engedtessék már meg, hogy az igazságról legalább beszélgetni lehessen.
nem azért fogják törölni mert 1984 van és mindenki részt vesz benne csak "ÉN" nem, henem mert
"Agya tevékenyebb lett. Leült a deszkaágyra, hátát a falnak támasztotta, a palatáblát a térdére fektette, s tervszerűen hozzálátott, hogy átnevelje magát.
Feladta; ez már eldöntött tény volt. A valóságban, mint most rájött, már jóval előbb kész volt feladni, mielőtt még döntött volna. Attól a pillanattól fogva, amióta bekerült a Szeretetminisztériumba - s igen, már azokban a percekben is, amikor Juliával együtt ott állt tehetetlenül, miközben a teleképből jövő érces hang megszabta, hogy mit tegyenek -, megértette annak a kísérletnek a könnyelműségét és együgyűségét, hogy szembeszálljon a Párt hatalmával.
Most már tudta, hogy a Gondolatrendőrség hét éven át figyelte, mint valami bogarat a nagyítóüveg alatt. Nem volt cselekedete vagy hangosan kimondott szava, amelyet ne jegyeztek volna fel, s nem volt egyetlen gondolata, amelyet ne tudtak volna kikövetkeztetni. Még azt a porszemet is gondosan visszatették a naplója fedelére. Hangfelvételeket játszottak le, fényképeket mutattak neki. Némelyik fényképen Juliával volt látható. Igen, még... Nem küzdhetett tovább a Párt ellen.
Különben is, a Pártnak van igaza. Így kell lennie: hogyan tévedhetne a halhatatlan, kollektív agy? Milyen külső mértékkel lehetne ellenőrizni a Párt ítéleteit? A józan ész statisztika dolga. Csupán arról van szó, hogy meg kell tanulnia úgy gondolkozni, ahogy ők gondolkoznak. Csak...!"