Keresés

Részletes keresés

Wic Creative Commons License 2009.01.22 0 0 313
lehagytad, mikor készült:

2009. január 22.
igazságkeres Creative Commons License 2009.01.22 0 0 311

Ez az üvegzsebű Keller Laci olyan mérhetetlenül kis képességű, hogy ha Tőle várjuk a gazdasági válság megoldását, jobb ha most feladjuk. Bár Veres János se az a közgazdász lángelme.

3 éve fikázzák a FIDESZt, hogy milyen hülyeség az adót és járulékokat csökkenteni -most érdekes módon ők is ezt csinálják.

Le kellene állítani a presztizsberuházásokat, meg a barátoknak juttatott mutyi pénzeket. Egyébként pedig mondjanak le! MOST!!!!!!!!!!!!!!!!  

Ponta Zire Creative Commons License 2009.01.22 0 0 310

Varga Mihály helyében válaszolnék a mszp-s felkérésre, imígyen:

- Öszödi üdülő állami tulajdonba vétele, majd reális áron való privatizálása

- piaci áron való áramtarifa alkalmazása gyurcsány cégénél: nagyobb áfa-bevétel

stb.

Legalább így éreznék, hogy hülyére vannak véve és mehetnek a k. anyjukba.

Előzmény: Törölt nick (308)
Ponta Zire Creative Commons License 2009.01.22 0 0 307

Az emeszpé által iderotyogtatott szar szőnyeg alá söpréséhez.

 

Nincs új a Nap alatt, az mszp nem ért semmi pozitív, építő feladathoz.

Előzmény: nopoliticians (305)
Phat_Mammma Creative Commons License 2009.01.22 0 0 306
Két lehetőség van:

1. Keller et. tréfés kedvében van.

2. Keller et. becsavarodott.

:-)
Előzmény: Ponta Zire (303)
nopoliticians Creative Commons License 2009.01.22 0 0 305
Mihez?
Ponta Zire Creative Commons License 2009.01.22 0 0 304
Remélem, üres kézzel távozik a möszöpö.
Előzmény: Ponta Zire (303)
Ponta Zire Creative Commons License 2009.01.22 0 0 303

A PM elkérte a Fidesz adójavaslatait

 

A Pénzügyminisztérium felkérte a Fideszt, hogy bocsássa rendelkezésére adócsökkentési javaslatainak részleteit.

 

Keller László pénzügyminisztériumi államtitkár csütörtökön közölte: a Varga Mihályt a Fidesz alelnökét levélben kérte arra, hogy küldje el a Fidesz adócsökkentési programjának részleteit, hogy érdemben lehessen vitázni róla a január 29-i parlamenti rendkívüli ülésen. Az államtitkár ígéretet tett arra, a pénzügyi tárca kész elvégezni a Fidesz javaslataihoz kapcsolódó modellszámításokat.

 

 

Persze majd a szocik a jan.22-én kért levélre még választ várnak és érdemben át is nézik jan. 29-ig :-D

Már mindenkinek tisztán látható, hogy az mszp a hülyék gyülekezete. Kapálóznak mindenfelé, mert nyaku(n)kig ér a kaki. Maguk is belátták,  hogy kormányozni nem tudnak, ez az akciójuk is ezt bizonyítja.

Wic Creative Commons License 2006.07.11 0 0 302

méér, olyan ez, mint a Bungie Jumping.

 

Jó, csak nem szabad lenézni... :o)

Előzmény: JPBemondó (301)
JPBemondó Creative Commons License 2006.07.11 0 0 301

 

"Kuncze leszophat bő nyállal "

 

Hát, gusztus dolga...

 

Előzmény: Törölt nick (300)
Ponta Zire Creative Commons License 2006.07.10 0 0 299

Kuncze Gábor az SZDSZ elnöke hétfőn sajtótájékoztatón kérte az ellenzéket, hogy térjen vissza a kampányban képviselt elveihez, és támogassa a koalíció önkormányzati törvényre vonatkozó módosításait. Kuncze elmondta, szeretnék, ha hatékonyabban működő, a helyi kezdeményezésekre jobban támaszkodó önkormányzati rendszer jönne létre. Szerinte az ellenzéké a felelősség, ha nem tudják egy szinttel csökkenteni a rendszert.

 

Az Index kérdésére, hogy mit ajánlanak a törvény támogatásáért cserébe, Kuncze kijelentette, működőképes és olcsóbb önkormányzati rendszert. Kiderült, amennyiben az ellenzék nemmel szavaz módosításokra, az SZDSZ sem támogatja a módosítás azon részét, hogy hat évre válasszák meg az önkormányzatokat.

 

 

Ponta Zire Creative Commons License 2006.06.09 0 0 298

http://index.hu/velemeny/jegyzet/hiany060609/

 

"Amikor Gyurcsány Ferenc azt mondja, az ellenzék támogatására van szüksége a reformok megvalósításához, nem együttműködni szeretne, hanem meg akarja osztani a felelősséget. Ám a felelősség a mindenkori kormányé. A miniszterelnököt és a kormánytagokat delegáló pártok nyerték a választásokat. Az ellenzéknek nincs felelőssége. "

 

Hát ez az! Jó reggelt!

Tata Creative Commons License 2006.05.05 0 0 297
Tata Creative Commons License 2006.05.05 0 0 296
"a kerületi önkormányzatok rendszere kicsit bonyolultabb kérdés..."

Szerintem nem. Most jelenleg úgy áll, hogy a pénzek és jogok 23+1 felé oszlanak, de ha valamivel gond van, akkor a balhét a főpolgármester viszi el. Sokszor van olyan, hogy a főváros tervei a helyi, sokszor szemellenzős ellenkezéseken buknak el, viszont az átlag pesti mindenért Demszky-t szidja, miközben pl. a kátyús utak java része kerületi kezelésben van. Sokkal gördülékenyebben menne minden, ha mind a jogok, mind a kötelességek egy kézben futnának össze, ha már egy városról van szó, és nem 23-ról...
Előzmény: Devil Inside (292)
Tata Creative Commons License 2006.05.05 0 0 295
"A Navracsics féle elképzelésekben szerepel a (parlamenti és önkormányzati) képviselők számának felezése."

Az SZDSZ-ébe is, de ha már az előző ciklusban nem sikerült a végére járni, akkor most vár várhat pár hónapot (max. egy évet), hisz a változás most már csak 2001-től léphet érvénybe...
Előzmény: Devil Inside (291)
ex_lx Creative Commons License 2006.05.05 0 0 294
Dettó, és asszem, ha a kerület egy kalap alá kerül a megyével, akkor az olyan békejavaslat lesz, mint Dávid Ibolyáé volt: uramisten, csak nehogy elfogadják.
Előzmény: Devil Inside (292)
lábatlan Creative Commons License 2006.05.05 0 0 293
Ha a megyei helyett regionális, a települési helyett kistérségi önkormányzatok lesznek, akkor csökken a létszám, ez helyes.

A megyei tanácsok a szocialista nómenklatúra parkolóhelyei, a megszüntetésüket a jobboldal is támogatni fogja, szvsz. (Inkább néhány szocialista platform akar majd valamilyen ellentételezést a leépítendő köztiszviselők számára.)

A települési önkormányzatok megszüntetése azonban rosszul érintené a Fidesz szavazóközönségét, mert a (fideszes) falvak ügyeit a közeli (szocialista) városban "intéznék", ami nyilván hátrányosan érinthetné a falusiakat. Gondoljunk például a falusi általános iskolák, orvosi rendelők bezárására ("ésszerűsítés"). Ha a kormány nem képes és hajlandó valamiképpen garantálni az egyes települések érdekérvényesítő képességét, akkor a Fidesz itt gáncsolni fog.
Előzmény: Tata (288)
Devil Inside Creative Commons License 2006.05.05 0 0 292
A megyerendszerét én is, a kerületi önkormányzatok rendszere kicsit bonyolultabb kérdés...
Előzmény: jobbhorog (290)
Devil Inside Creative Commons License 2006.05.05 0 0 291
A Navracsics féle elképzelésekben szerepel a (parlamenti és önkormányzati) képviselők számának felezése.
Előzmény: Tata (288)
jobbhorog Creative Commons License 2006.05.05 0 0 290
A megyerendszer és a kerületi önkormányzatok eltörlését én a magam részéről megszavaznám és támogatom.
Előzmény: Tata (288)
Tata Creative Commons License 2006.05.05 0 0 289
Na! Végre egy konkrétum, ami aztán tényleg ON, és nem kommentálja senki?
Előzmény: Tata (288)
Tata Creative Commons License 2006.05.05 0 0 288
Na tessék, egy konkrétum, hogy mihez kellhet az ellenzék támogatása is. Nem azonnali tűzoltás, hanem hosszútávú hatású reformok:

Ősszel radikális létszámcsökkentés az önkormányzatokban?
"A megyéknek vége van" - Még a nyáron minden kétharmados törvényhez hozzányúlna a koalíció
Kósa András 2006. május 4. 18:10

Megvan a szándék a koalíciós partnerekben, hogy akár már az őszi helyhatósági választásokig végrehajtsák az helyhatósági reformot, és csökkentsék az önkormányzati képviselők létszámát. Határozottan nyúlnának a megyerendszerhez is, bár itt valószínűbb, hogy átmeneti idő után. A szándék megvalósítása persze az ellenzéken is múlik, a kormány mindenesetre az összes kétharmados törvényhez hozzá akar nyúlni még a nyáron.

A mostani töredékére csökkenhet a helyhatósági testületek létszáma, ha megvalósulnak azok az elképzelések, melyek az MSZP és az SZDSZ között folyó koalíciós tárgyalásokon merültek fel a témában. Az elsősorban a kisebb parlamenttel és a közigazgatási reformmal foglalkozó úgynevezett közjogi munkacsoport egyik tagja a Hírszerzőnek azt mondta, a két párt szándékai szerint már az őszig úgy módosítanák az önkormányzati törvényt, hogy a kisebb testületekre lehessen szavazni.

A régiók szerepének erősítése szintén közös szándék. Mint az Index szerdán megírta, a konszenzus érdekében az SZDSZ lemondana arról, hogy 2010-től választott polgármesterek helyett megbízottak kerüljenek szűkített hatáskörrel a budapesti kerületek élére (egy budai szocialista kerületi polgármester pedig ezt elfogadható megoldásnak tartotta volna korábban a Hírszerzőnek nyilatkozva), cserébe viszont a szocialisták belemennének, hogy a ciklus végére két lépcsőben megszűnjön a megyerendszer.

"Türelmi idő" a megyéknek

Egy szabaddemokrata forrásunk megerősítette a megyék számára adandó türelmi időről szóló értesüléseket, hozzátéve ugyanakkor, hogy „a megyéknek vége van”, funkcióik egy részét a választott regionális önkormányzatok, másokat a kistérségek vennének át.

Kevesebb is elég belőlük (fotó: zalamedia.hu) Kevesebb is elég belőlük (fotó: zalamedia.hu) A változás technikailag lehetséges, a parlamenti menetrendet figyelembe véve egy hónap alatt végigfuttatható egy törvénymódosítás a Házon. Kérdés persze, hogy mit szól ehhez a két párt (a köztudottan erős „önkormányzati lobbival" valószínű minden pártnak meg kell majd küzdenie saját berkein belül) tágabb közvéleménye, illetve az ellenzék, hiszen kétharmados törvényről van szó.

A választások előtt a közigazgatási reform volt az egyik olyan kérdés, amelyben szinte konszenzus volt a pártok között: nem kell 3200 települési önkormányzat egy ekkora országban (közhellyé vált a témában a „svéd példára” hivatkozni, ahol körülbelül hatszáz a hasonló testületek száma), és erősíteni kell a régiók, valamint a kistérségek szerepét is.

„Kisebb és hatékonyabb szervezetek”

Az MSZP 45 pontos programjában „kisebb és hatékonyabb szervezetek létrehozása” szerepel, valamint, hogy „az önkormányzati finanszírozás átalakítása során növeljük a régiók és a kistérségek szerepét és hatáskörét'. Az SZDSZ egyszer már benyújtott egy javaslatot az önkormányzati testületek létszámának radikális csökkentéséről. A párt programjában ugyanakkor az szerepel: „ki kell mondani, hogy az SZDSZ-nek nem volt elég ereje ahhoz, hogy a 2002-es kormányprogramban meghirdetett regionális reform végrehajtását kikényszerítse”, méghozzá nem elsősorban az ellenzék miatt, „sokkal inkább a kormányzati hatalom, az ágazati érdekek és a megyei politikai elit volt érdekelt a halogatásban”. A liberálisok tizennyolc területet határoznak meg konkrétan, melyek regionális kezelésbe kerülhetnének, például a nyugdíj-, és egészségbiztosítás, állategészségügyi és élelmiszerellenőrzési állomások, kincstár, közigazgatási hivatal.

Mit szól az ellenzék?

Kérdés persze az ellenzék magatartása, bár Orbán Viktor „alkotó ellenzékiséget” ígért a Várban megtartott beszédében, és még a választási kampányban többször beszélt a politikusok létszámának felére csökkentéséről (beleértve a helyhatóságokat is), kormánypárti forrásaink nem tápláltak túl sok illúziót a Fideszt illetően. Ahogy egyikük fogalmazott: „A Fidesz majd biztos mindenre azt mondja, hogy még radikálisabbat, még radikálisabbat, és erre hivatkozva nem szavaz meg semmilyen változtatást”.

A koalíció mindenestre megkezdi majd az egyeztetéseket, én nem csak a közigazgatási reform kérdésében. Mint megtudtuk, a két párt szándékai szerint őszig minden kétharmados döntés igénylő reformot beterjesztenek majd.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=12383
ex_lx Creative Commons License 2006.05.05 0 0 287
Írtam, ez egy nagyon gáláns számítás volt, és azért volt, hogy senki se kezdjen el lovagolni azon, hogy most 5-10-20 ezer ide vagy oda.
Előzmény: Wic (285)
Tata Creative Commons License 2006.05.05 0 0 286
Szerintem a vezető beosztásúak sokkal kevesebben vannak (igaz, nagyobb fizetéssel), és a programban azok számát akarják csökkenteni.

De még ha 1-2 milliárdot is fizetnek ki, az akkor is csak töredéke az amúgy megspórolásra szánt 3-400 milliárdnak, ráadásul egyszeri költség, az év végéig már többet spórolnak meg azzal, hogy megszűnik a poszt, az azt követő időkről nem is beszélve.
Előzmény: ex_lx (283)
Wic Creative Commons License 2006.05.05 0 0 285
150.000.-Ft/hó az hol köztisztviselői bérezés? az sima közalkalmazotti.
Előzmény: ex_lx (283)
sir_bobby_charlton Creative Commons License 2006.05.04 0 0 284
Én úgy tudom, Orbánék az 5 éves államkötvény-referenciahozamhoz kötötték a hiteltámogatás mértékét (5 éves kötvényhozam-4%). Azóta viszont valóban fix a támogatás mértéke. Mindenki döntse el, hogy alapvetően csökkenő inflációt feltételezve melyik számít osztogatásnak, és melyik jelent egyre alacsonyabb kiadást a büdzsének...
Előzmény: Pig Beus (265)
ex_lx Creative Commons License 2006.05.04 0 0 283
"pár tíz(száz?)millió költségvetési szinten nem oszt, nem szoroz, "

Végeztem egy nagyon gáláns számítást.
Vettem 1000 (ezer !) főt, 150000 forintos átlagkötelezettséget (bér+minden egyéb) és három hónapra (úgy emléxem, ez a minimum) számoltam nekik végkielégítést. Az eredmény: 450millió.

Ebben nincs munkanélküli ellátás, átképzés.

Hja, hozzátenném, hogy a kormány által pluszban alkalmazott csinovnyikok húszezer körül mozognak...
Előzmény: Tata (282)
Tata Creative Commons License 2006.05.04 0 0 282
Ebben én nem vagyok biztos, de azt hiszem az a végkielégítésre szánt pár tíz(száz?)millió költségvetési szinten nem oszt, nem szoroz, inkább üzenetértéke van a dolognak, a karcsúsítást magukon kezdik el, és hosszútávon a karcsúbb struktúra sokkal nagyobb spórolásokat hoz.
Előzmény: Wic (281)
Wic Creative Commons License 2006.05.04 0 0 281
hogyne járna.
Előzmény: Tata (280)
Tata Creative Commons License 2006.05.04 0 0 280
Ja, és az állami vezetők körébe a lejárt mandátumú miniszterek és politikai államtitkárok is beletartoznak. Lehet, hogy tévedek, de nekik még végkielégítés se jár...
Előzmény: Tata (278)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!