Szép jó estét! Az új CREDO buszokról van már valakinek fotója vagy videója? Egyébként ma láttam az egyik újoncot, Szanazug felé tartott! Szépen csillogott a délután napfényben!
Sajnos a lassan az IKARUS autóbuszok kikopnak, de az előttem szólóval egyet értek a 200-as sorozatból még sok fut az Magyarországon, de csak idő kérdése, hogy mikor csapnak le rájuk a lángvágósok!
Még valami, néhány Körös Volános busz Romániához került, ha jól tudom. Nem tudja véletlenül valaki, hogy melyik város kapta meg őket?
Összesen körülbelül 210 db, hirtelen összeszámoltam 40db Credot, nem felejtettem ki az újakat sem. Valóban lassan túlsúlyba kerülnek az Ikarusokkal szemben, de még talán a 200-as sorozat felé billen a mérleg :), de valaki erősítsen meg, ha nem így lenne.
Egyébként még mindig CKG-953 dolgozik GNX-328 helyett.
Ki tud ebben segíteni hogy a KÖRÖS Volánnál hány db. busz van forgalomban ?? Ha lehetne típus szerint. Szerintem a CREDO-k át vették a vezetők helyét az IKARUS-okkal szemben.
Gondolom HCC-346 leállt, 348-as testvére meg a Volvo megérkezése óta benn van, legalábbis nem láttam azóta, és még ELE-311-et elvették Szeghalomról(Körösnagyharsányba járt), HXU-115 sofőre hajtja, valószínű, hogy ezt a Contactot is leállították.
Esetleg még a mezőhegyesí címerezés tolhatja el egy kicsit a selejtezéseket, nem tudom, van-e idén megrendelés rá. 492 talán még elég jó, rég nem voltam vele. CJD-370, DZD-960, BHM-396 esélyesebbek szerintem, bár ki tudja!? Itt minden lehetséges...
Nem tudom az indokot, próbálkoztak már a tél folyamán a szólósítással, most végleges marad. Hát reggelente bizony tele ment el Kétegyházáról Gyulára a Mezőkovácsházáról érkező HZE-127 előtt, ami szintén tömve szokott lenni iskolaidőben.
LJF-824 helyére kikerült Csorvásra ELL-372 a nyárra.
Helyiben valóban több a csuklós, ám szerintem ez csak a javítások miatt van, nem végleges. LLX-486 helyén BPG-700 jár, tegnap ha minden igaz HZE-183 helyén volt DUD-273, LSV-054 helyén GNX-343 jár.
Helyiben úgy látom több csuklós maradt kint idén, mint múlt évben, kíváncsi vagyok mennyire vannak/lesznek kihasználva!?
És a végére tanuságként Esztergomból:
"Egy három éve húzódó ügy végére tett pontot néhány hónapja a Vértes Volán, amikor július negyedikei hatállyal felmondta az Esztergom városával kötött helyijárati szerződést." (forrás:Indóház)