Keresés

Részletes keresés

csaxotam Creative Commons License 2023.02.23 0 0 47

Egy másik fórumcsoportban már kérdeztem, de itt is bedobom. Érdemes télen betonmedencét építeni? Találtam egy cikket róla, de ez reális lehet? 

https://www.lanaconstruct.hu/medence-betonozasa-telen/

Dia91 Creative Commons License 2021.07.05 0 0 46

Sziasztok!

tegnapra elkészült a zsalukőből épített 3*6*1,5 m-es medencénk és végre feltöltöttük.

kőműves férjem építette, zsalukő flexibilis kültéri ragasztóval lett 3 rétegben lekenve.

majd lecsiszolva.

ezután 2 réteg klórksucsuk festéket kapott.

5 nap száradás után engedtük fel tegnap estére lett tele. Este már vegyszereztük is, bekapcsoltuk 3 órát a keringető szivattyút is.

ma reggelre eltűnk a vízből elég sok, a befúvók alá lement a vízszint.

mi a franc lehet a gond?

a festék alá is kellett volna vízzáró? Hát maga a festék full lepergette a vizet ha rálocsoltuk, mégis áttudja talán engedni a vizet?

nagy a pánik, már 1 millióban benne van 😔

ne hülyézzen le senki, ha a vízzáró hiányzik, de úgy tudtuk, hogy a festék alapbólvízzáró.

másik, hogy a szivattyú aknában nem vizes a zsalukő külső oldala, tehát ott nem látszik hogy átvizesedett volna.

help 😔😔😔

tibikat Creative Commons License 2016.07.24 0 0 45

Ezt nagyon jókor írtad ki, köszönöm szépen! Megyek is oda kérdezni! :) Köszönöm!!!!!

Előzmény: Karger (44)
Karger Creative Commons License 2016.07.23 0 0 44

Itt van egy kicsit forgalmasabb medence fórum, és többen is olvassák.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9066189

Morni76 Creative Commons License 2016.05.28 0 0 43

Sziasztok.
Az udvarunkban van egy üvegszálas falú medence, ami le van ásva talajszintig (így vettük a házat). Biztos van vagy 20 éves ha nem öregebb. Tavalyi évben felújítottuk csiszolás, hibák kijavítása és festés. Idén szeretnék egy homokszűrős keringetőszivattyút, fúvókákaz szkimmert telepíteni. Beszéltem a helyi uszodatechnilás boltossal aki szerint nem kellene a medence falát kivágni mert megrepedhet.
Én erre nem is gondoltam hogy egy üvegszálas anyag megrepedhet. Mi a véleményetek? Neki merjek állni vagy vegyek inkább egy belelógathatós szivattyút?

slakkia Creative Commons License 2016.02.05 0 0 42

Kedves Péter!

Ha küldesz nekem egy emailt, akkor szívesen segítek!

info@elimspa.eu

Üdv,

Attila

Előzmény: PeterToth1979 (41)
PeterToth1979 Creative Commons License 2016.01.02 0 0 41

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni, hogy most tavasszal tervezem egy 6m X 3m X 110cm-es zsaluköves, fóliás medence építtetését.

A kérdés az lenne, hogy mind a gépészetre, mind fóliázásra megvan az ajánlatom.

De maga a földmunka, illetve a zsalukövek, betonozás anyagköltsége, illetve kb. munkadíja még nincs.

Ezen kevés adatból valaki tud egy kb. , de aránylag reális költséget írni, hogy ezek mennyi lehetnek?

Előre is köszönöm,

Üdv.

P.

slakkia Creative Commons License 2015.12.16 0 0 40

Kedves Piroska!

Medence építéssel foglalkozunk többek között.

A weboldalunkon van pár infó rólunk: www.elimspa.eu

Keress minket bizalommal.

Előzmény: Kondakor Piroska (35)
gagi751114 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 39

S.O.S

Sziasztok!

Tegnap összeszereltem,feltöltöttem vízzel egy nemrégen vásárolt 7m x 4m-es medencét,ami

reggelre sajnos így nézett ki:

A medence lemez oldala elemelkedett a talajtól kb. 5cm-re,és a fólia megpróbál kitüremkedni alatta.

Ha valaki tudja mi történhetett,és mi a megoldás kérem segítsen.

Gyors válaszotokat előre is köszönöm-

Maradok Tisztelettel

a1hitelcentrum Creative Commons License 2014.05.20 0 0 38

Sziasztok! Eladó kb 16 m szegélykő körmedihehez

http://olx.hu/hirdetes/medence-szegelyko-ID2aWyP.html

RRolandRR Creative Commons License 2014.02.01 0 0 37

Sziasztok

Én ennek a gyártásával foglalkozom. az ár a fehérre vonatkozik. ha valaki szeretne egyedi szinben az ár megbeszélés szerint.

Viszont-eladóknak más árképzés.

További méretek tartos megrendelés esetén!

.............................................................................................................................................................................

http://aprod.hu/hirdetes/tulfolyo-valyu-takaroracs-250mm-ID1PGnx.html

Üdv 

Roland

brigi 77 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 36

Milyen medencére gondoltál?Kivitelezéssel foglalkozunk,írj ha érdekel.

Előzmény: Kondakor Piroska (35)
Kondakor Piroska Creative Commons License 2010.06.07 0 0 35
Sziasztok! Szeretnénk egy kisebb medencét a kertbe. Tudtok olyan kivitelezőt, aki nem horror áron, de jó minőségben dolgozik? Vagy merre kutakodjak?
felsov Creative Commons License 2010.05.01 0 0 34
A másik " Beton Medence" topikban most irtam ilyet!
Üdv: felsov
Előzmény: orosg (31)
felsov Creative Commons License 2010.05.01 0 0 33
Irtad,hogy a kömüves az utolsó "betonmáz" simitáskor a cement-viz pép-be medencefestéket kevert?????
Megirnád a vizzáró medencefesték nevét és árát???
Köszönöm előre is!
felsov
Előzmény: GoldenRetriever (25)
Haragan Creative Commons License 2009.06.22 0 0 32
Hellosztok!

Szeretném kérdezni, hogy műanyag medencéhez festéket hol lehet kapni (Budapest vagy környékén), vagy egyáltalán létezik-e (az izofix medencefesték nem jó rá)

Előre is köszönöm
orosg Creative Commons License 2009.05.21 0 0 31
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Belekezdtem egy 4x4x 1,2m-es medence kiásásának, egész jól haladunk....
25-ös zsalukőből szeretném építeni, csempézve, természetesen vízzáró rétegek stb.
De közben gondolkodtam rajta, hogy a betonozás nem tudnám kalálkában sem viszonylag gyorsan, mondjuk 2 nap alatt megönteni. Erre azért gondoltam, hogy szükség van, mert így " kvázi monolitnak" mondható csúfolható lenne(természetese vasalva, kötés lassítóval stb...), és így talán jobban vízzáró lehet.

A kérdés az lenne, hogy mennyi lehet egy ilyen medence munkadíja, csak betonmunka, vasalás.
Az ásást én csinálnám, és a gépészet csövek elhelyezését is, csak a nehéz részét adnám ki. Természetesen a hozzávaló anyagokat szintém hozatnám, szóval minden kézre állna, csak keverni kell a betont, és önteni, vasalni, beönteni.

Van ilyen tapasztalatotok?

A másik kérdes, hogy érdemes szkímert, falátvezetőt, csöveket nézni? Hány db kell egy ekkora medencéhez, külön gépészet aknám van, ezért belógatóst nam szeretnék.

köszi, minden segítséget:

Orosg
PRAETORIANUS Creative Commons License 2008.08.23 0 0 30

Emberek!

Miért nem a főtopikot követitek?

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9066189&la=82042052

vízmániás:) Creative Commons License 2008.08.22 0 0 29

Hát ez így elég macerás megoldás lenne,,,

Bár jelenleg nem tudom milyen a medencéd belső kialakítása.

De az utólagos szigetelések már sosem lesznek tökéletesek.

Inkább készítess rá egy polycírbonátos fedést.

Melegen tartja a vizedet és még tisztítanod is kevesebbet kell.

Előzmény: imibar (27)
imibar Creative Commons License 2008.08.20 0 0 28

Szia!

Az én medencém is zsalukőből van. Be van vasalva és a belseje ki van öntve betonnal. Lefestettem vízzáró festékkel, de szerintem az elszivárgó víz mennyisége elhanyagolható a kiloccsanó vízhez képest, vagyis nem számottevő. Nem akarom elkiabálni, de több mint öt éve csináltam és a fent leírtakon kívül nagyon jó bevált.

Üdv Imre

Előzmény: silver975 (26)
imibar Creative Commons License 2008.08.20 0 0 27

Sziasztok!

Beton medencém van, kb1,5m-re be van süllyesztve a földbe. Hiába van fólia teteje a víz nem melegszik fel rendesen, mert szerintem a föld elviszi a hőt. Ha valaki tudna egy utólag felvihető belső hőszigetelést, tájékoztasson róla. Előre is köszi a segítséget.

silver975 Creative Commons License 2008.06.08 0 0 26

Sziasztok!

Egy medence építésébe fogtam.Kicsit elhamarkodottan mert nem gondoltam, hogy ez ilyen költséges.  :) Igazából egy mozaikos burkolatú medence az álmom.Tudom, hogy ennek a kivitelezése a legdrágább.De...Az lenne a kérdésem,hogy ezt a medencét csak és kizárólag betonból lehet kiönteni, vagy  lehet csinálni zsalukőből is amit utána leglettelnék és vizzáróvá tenném?Nagyon hálás lennék annak a ki megválaszolná mert kezdek elkeseredni.    Köszönöm:  Attila

GoldenRetriever Creative Commons License 2007.09.27 0 0 25
Pontosítok,vasbeton,elég komoly vas van benne, a vízzárózás a következőképp zajlott.A zsalukövet bedurvázta a kőműves,aztán még egy ugyanilyen réteg,aztán a vakolat,aztán 2 vízzáró. A 3 réteg azt tudom, hogy malter volt, aztán a 2 vízzáró meg cement és víz, ez dörzsölte bele olyan sima lett,mint a csempe. Ja és mindezt természetesen medencefestékkel,ami a megfelelő rétegben önmagában vízzáró!Hétvégén felrakom a szűrőberendezést a garancia miatt had szokja....ha tiszta lesz a víz, mert most egy hete csak a por megy bele,akkor teszek fel képet....A vízszivárgás 1 hétután sem látszi,pedig csak 2 rétegben van lefestve,ami színt adott a falnak,de elég jól bekapta....ezért tavasszal újra lefestjük és akkor lesz a tuti.Sokan azt mondják elmegy a víz, eddig én nem vettem észre és azért mertem ilyet csinálni,mert apámnak 7 éve ez a technikáju épített medencéje van, a víz csak fölfelé tud elmenni belőle (párologva). És fele a műanyagnak,telepített medencének. A fóliás medence szintén több hiszen az alapja majdnem ugyanez csak gyengébb kivitelben, erre raknák a fóliát...
Előzmény: feketefelho (24)
feketefelho Creative Commons License 2007.09.26 0 0 24

Szia!

Mivel teszitek vízzáróvá a zsaluköves betont?

Előzmény: GoldenRetriever (20)
skorpio07 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 23

És akkor még 1-2 kép. Még mindig nem a végleges állapot. :)

nappal

este1

este2
Előzmény: skorpio07 (22)
skorpio07 Creative Commons License 2007.08.21 0 0 22

Szia CsomóBill!

Azt hittem, már nem hallok felőled! :)

Már vasárnap úsztunk a medencénkben, úgyhogy nagy az öröm. Még vannak hátra finomítások, de már nem bírtuk kivárni, hogy teljesen kész legyen. :)

Végre elértem odáig, hogy pár képet felrakjak. Akkor kezdjük.

Kezdetek

Behálózva

A következő lépés.

Csövezés-1

Csövezés-2

Betonlövés-1

Betonlövés-2

Most egyelőre ennyi, de amint lesz időm, még folytatom.

Üdv.: skorpio07

Előzmény: CsomóBill (21)
CsomóBill Creative Commons License 2007.08.20 0 0 21

Örülök, hogy segíthettem!

Majd várjuk a képeket!

Üdv

Bill

Előzmény: skorpio07 (12)
GoldenRetriever Creative Commons License 2007.08.06 0 0 20
Igazából rosszul fogalmaztam, nem én építem, építettem én is, de sokkal olcsóbban, mint egy kész medencét.Leírom, hogy:

A medence 5,5x3,5x1,5 méteres lesz. Ezért ástunk neki egy 5,9x3,9,1,5 méteres gödröt.Ez egy hét alatt 2 embernek napi 4 óra munka volt...Muszáj volt kézzel,mert a parkosítás már tavaly elkezdődött, nem tudtam, hogy ilyen hamar fogok tudni építettetni.A földet könnyen el tudtam teríteni, mert 7500nm2 az egész birtok...Quad,rá az utánfutóés erre a föld, aztán kihord...Ezingyen volt, illetve kb fél liter benzinbe került...Ez most kész, pénteken jön a köműves, és aljzatbetonozás lesz.Előző nap soder bele 5 cm, rá a vasháló, amelynek a szélein kb. 30cm betonvas meghajlítva L alakban és 15 cm rákötni a vashálóra, a maradék függölegesen feláll,erre megy rá az első sor zsalukő.A zsalukő olyan 300 db lesz. Az aljzatbeton 3,5 m3. Egy hetet állni hagyjuk aztánzsalukövezünk, ami természetesen vasalva függőlegesen és vízszintesen is. A lépcső a rövidebbik oldalán lesz 2 db zsalukőszélességben.A lépcső felrakása előtt természetesen vízzárózva,majd a lépcső megépítése,ami még külön vízzárózva. A vízforgató belógatós lesz ,olyan 15-20 m3 -es, az bőven elég,igaz 30m3 lesz a víz, de max nem egy órát keringtetem.Mindezt pedig egyenéőre műanyag alapú medencefestékkel lefestem, majd egyszer csempézve lesz.

Költségvetés:
zsalukő:50.000 ft
vasháló:22.000 ft
betonvas: 18.000 ft
aljzatbeton: 30.000 ft
műanyag alapú medencefesték: 10.000 ft
munkadíj:70.000 ft
Beton körbe (napozó): 20.000 ft
beton a zsalukőbe: 30.000 ft
vízforgató: 50.000 ft

Összesen: 300.000 ft.

Amit nem számoltam az saját erővolt, vagy pl. a lépcső benne van a zsalukőbe és a munkadíjban...A vízzárózás, falazás, aljzatbetonozás szintén a munkadíjban, persze én és apu leszünk a munkások, a kőműves csak dirigál ezért ilyen olcsó lesz a munkadíj.

Hozzáteszem, ha ezt csináltatom vagy műanyag kész medencét veszek az egy millió alatt nincs meg.

Referenciaként apu medencéjét néztem meg, amit szintén ilyen módon csináltunk 7 éve, sőt az vese alakú, akkori árakon 150.000 ft volt és 7,5x3,5x1,5 a leghosszab részeken, a vese alak miatt nem tudom a pontos méretét, 27m3 az tuti benne a víz, de nincs csurig rakva, neki is belógatós 15m3 szűrője van, klórozza, semmi mást nem tesz bele és kristály tiszta a víz. Régebben vett minden csodaszert, de a klór az igazi.

Ha 50.000 ft-t tévedek akkor is 350 és sztem elég nagy. Bár nem hiszem, hogy tévedek,mert már mindent megvettem,a munkadíj lehet még kicsit több de nem hiszem, előre lebeszéltük. És igaz 1 hónap alatt lesz kész,de nem szakadtunk meg.A gödör ásása húzos volt, a derekam kicsit sajog,de megérte:-).Ha kész lesz teszek fel képeket!

Előzmény: skorpio07 (18)
skorpio07 Creative Commons License 2007.07.31 0 0 19

Szia .sonny.!

Köszi a pozitív hozzáállást! :)

Nem én csinálom, amint az az előző hozzászólásomból is kiderült. :) Nagyon sokat rágódtunk rajta itthon, no meg végigjártunk néhány "boltot", mire megtaláltuk a legszimpatikusabb medence tipust és a kivitelezőt. Persze az elején úgy gondoltuk, 1.5 mFt-ból simán ki tudunk majd jönni (kisebb műanyag medence, lényegében semmi extrával), de mire mindent összevetettünk, ide jutottunk. Egy ilyen építményt nem 1-2 évre tervez az ember, így előrelátóak próbáltunk lenni. Kombináltuk a medencét egy vákuumcsöves napkollektorral, ami előállít használati melegvizet, és nyáron emellett medencefűtésre, a téli hónapokban pedig még fűtéskiegészítésre is lehet használni.

Most nincs a közelben a részletes elszámolás, de ha előkerítettem, le fogom írni, mennyi az annyi. Ja és képeket is fogok felrakni, ha lesz rá időm, hogy kiválogassam őket. Nagyon nagyon sok kép és video is készül az építkezésről, hisz nem minden nap épít az ember magának medencét (mi legalábbis nem). :)

Te is tervezed a medencédet? Vagy milyen jellegű az érdeklődésed?

Üdv.:skorpio07

Előzmény: .sonny. (16)
skorpio07 Creative Commons License 2007.07.31 0 0 18

Szia GoldenRetriever!

Nem erről van szó. Én nagyon nagyra becsülöm azokat az embereket, akiknek van idejük és szakértelmük ahoz, hogy saját maguknak építsenek medencét. Biztos vagyok benne, hogy annak az effektív költsége jóval kisebb, mint ha megbízok ezzel egy kivitelezőt.

De van, akinek nincs sem ideje, sem szakértelme, és azért, hogy hónapok alatt összehányjon az ember valamit az udvarába (amivel azután több baja van, mint amennyi örömét leli benne), én nem sok értelmét látom. Azt hiszem, mindenkinek saját szíve joga eldönteni, hogy a lehetőségei közül mit választ.

Én a magam részéről úgy gondolom, inkább azzal foglalkozok, amihez valamennyire értek is, és a medencét építse meg az, aki már évek óta ezzel foglalkozik és nagyobb tapasztalattal bír, mint jómagam.

Szerintem rajtam kívül más is szivesen meghallgatná a te megoldásodat itt a medence építés fórumban, hiszen a fórum azért fórum, hogy mindenki leírja a saját tapasztalatait és véleményét. Lehet, sokaknak segítenél is vele, akik hasonló módon vélekednek mint te, és a szakértelmük is adott.

Sok sikert kívánok a medence építéshez!

Üdv.: skorpio07

Előzmény: GoldenRetriever (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!