Tényleg, igazad van, a Middle Class Revolt kazettát pár éve egy Profi közértben vásároltam 200 ft-ért. De máshol tényleg nem nagyon láttam Fall lemezeket itthon.
A Pólus MM-ban időnként tényleg akadnak egész jó lemezek. Mondjunk Fallt azért láttam már máshol is, pl. a egy időben a Middle Class Revoltot kazettán valami 200 Ft körüli összegért lehetett kapni a Tescoban.
Én múltkor Kinks cd-ket kerestem és ugyanígy jártam, aztán egy könyvesboltban találtam meg a Village Green Preservation Society c. lemezt. Egy könyvesboltban, milyen hülye ország ez. Smiths lemezeket láttam múltkor a Pólus Center media marktban, a Rank-et pl 990 ft-ért, meg ott néha vannak jó dolgok, vettem már ott Ween cd-t is 990-ért, ill. az egyetlen hely, ahol láttam magyarországon Fall cd-t, igaz csak egy válogatást.
Oké, kösz a tippeket. Csak azon csodálkoztam, hogy ugye a Smiths elég ismert zenekar, mégse volt tőlük egy darab lemez se, üres volt a Smiths zenekarnak fönntartott kis szekció a lemezpolcon.
Ja, még annyi, hogy áthidaló megoldásként tudok ajánlani olyan kipróbált lemezboltokat, ahol normális áron beszereznek Neked olyan lemezeket, amik még forgalmazásban vannak. El tudom képzelni, hogy a Rather Ripped is hamarabb megérkezik megrendelésre, mint ahogy a forgalmazó nagyobb mennyiségben behozza.
Nahát, pénteken én is az MCD-ben vettem a Mars Voltákat!
Egyébként az abszolút kurrens és az átlagnál jóval populárisabb lemezek kivételével valószínűleg mindenből max. 1 példányt tartanak a legtöbb helyen. Szóval lehet, hogy van időnként Smiths is, de épp elvitték. Pár hét múlva talán megint lesz 1-1 db. Gondolom, majd (pár hét késéssel) a Rather Rippedből is lesz azért, amikor megjelenik.
Ha nem lenne annak valamekkora varázsa, hogy az ember bemegy a boltba nézelődni, és egyből hazaviheti, amit kiválaszt, már rég be nem tenném a lábam lemezboltokba.
Francba, akkor a Rather Rippedet is rendelhetem majd meg külföldről. Egyébként pénteken egy darab Smiths-lemezt se láttam az MCD-ben. Mi az isten van, az emberek elkezdtek jó zenét hallgatni vagy mi.
Én is erre számítottam, mikor rájöttem, hogy újraértékelem a SY munkásságát (ugyebár köztudott, hogy régebben ahhoz ragaszkodtam, hogy a legelső EP után semmi számomra érdekeset nem adtak már ki), de egyáltalán nem ez a helyzet.
Ne haragudj, Mr. Rock, nem akartalak megbántani, csakhát a Mars Volta ilyen borzalmas progrock/posztharkór/emó zenét játszik, azért írtam, amit írtam :(
Így van, már készülök is rá... Leszedem egy másik lemezről a jappán nyelvű oldalcsíkot, és azzal fogom lefényképezni. A szöveg meg valami ilyesmi lesz: Extremely limited Japanese edition with bonus cd-r: mgtrn - 8 perces gitárszóló
Hapcika, nagyon rosszul esett, amit írtál:((( Azért vettem Mars Volta lemezeket, mert a húgom is tagja a zenekarnak, de eddig még nem hallottam a zenéjüket, azt hittem, Belle and Sebastian- és Flaming Lips-feldolgozásokat játszanak, de tévedtem:(
És van bolt, ahol megkapod? Én azt fontolgatom, hogy inkább visszatérek a megrendelgetésre, mert még a viszonylag népszerű előadóktól is alig lehet valamit fellelni a boltokban (pl. megvettem volna egy-két hiányzó korai Sonic Youth-t, ha belefutottam volna).
Persze csak poénból titkolóztam; nem voltam még biztos benne, hogy mit veszek. De itt az eredmény: The Mars Volta - De-Loused in the Comatorium/Frances the Mute/Scabdates
Ja, és respect azért a szmájliért, amit a Walkter-topikodban láttam: </P> (Gondolom, ez valami olyasmi, hogy szegény Walker beivott egy kicsit, félrecsúszott kalapban ül, és kilóg a nyelve.)
Lehet egyébként, hogy veszek még ma lemezt, de nem mondom meg, hogy mit, nehogy odaszaladjatok a boltba, és lenyúljátok előlem!