Keresés

Részletes keresés

perepunk Creative Commons License 2013.01.27 0 0 26

Viucces, hogy megint müködik, 2 napig "pihent" és újra minden a régi, pixelhibát nem látok rajta, semmi egyszercsak bekapcsoltam azt ment :) mindenesetre, mindenképpen emgnézetem! Remélem nem okozok semmi bajt azzal, hogy addig is használom.

Előzmény: notiservice (25)
notiservice Creative Commons License 2013.01.26 0 0 25

1-2 munkanap

Előzmény: perepunk (24)
perepunk Creative Commons License 2013.01.26 0 0 24

köszönöm a választ már fel is kerestem a honlapjukat, és mivel a huszadik kerületben lakom, így közel is van hozzám, a közeljővőben fel is fogom önöket keresni, tudom, hogy hibától függ, de mennyi időt vesz általánosságban igénybe egy monitor javitás?

Előzmény: notiservice (23)
notiservice Creative Commons License 2013.01.26 0 0 23

Szia!

 

Így távolról biztos senki nem tudja neked megmondani pontosan mia gondja a monitorodnak.

 

sok minden okozhat ilyen hibát, de ha egy idő után megjvult magától az általában a puffer elkok kiszáradása okozza, ha ezeket kicseréled lehet, hogy megjavul.

De akár lehet a vezérlő panel vagy a kijelző hibája is.

Amennyiben az utobbi akkor nem javítható.

 

De általánoságban elmondható, hogy nálunk a monitorok javítása 3500-9500Ft közöt javíthatók gazdaságosan.

 

 

 

Előzmény: perepunk (21)
kisbetu Creative Commons License 2013.01.26 0 0 22

Várj újabb két hónapot, azalatt a kondik kipihenik magukat, kicsit regenerálódnak, és pár hétig megint használható lesz.

Előzmény: perepunk (21)
perepunk Creative Commons License 2013.01.26 0 0 21

Remélem jó helyre intézem kérdésem, kérem aki tud segitsen. Van egy Asus PG191 monitorom, hibásan került hozzám sokáig csak a sarokba hevert, mert gépre kötve bekapcsolva csak fehér kép jelenik meg az egész monitoron, a boot képernyő is fehér, aztán mikor betöltödne a windows képernyő akkor egy pillanatra eltűnik a fehérség de természetesen újra fehér képőernyő vár a windows helyett.

 

Nos így raktam félre mondván nem müködik. Aztán szúrópróba szerűen megpróbáltam újra (letelt kb 2 hónap a beszerzés óta) és csodák csodájára elöször a képernyőt kettéosztva de bejött a kép, majd a monitor újra inditását követően teljesen müködöképessé vált. Örömittasan újongva használtam és ment is tökéletesen kb 2 hónapot, most újra fehér képernyő fogadott reggel bekapcsoláskor minden létező kábelt kicseréltem, (VGA, áramkábel) átdugtam a videokártyán másik helyre de semmi. Csak a fehérség újra..

 

Nem tudom miért indult el magától, és most miért romlott el, semmi irracionálisat nem csináltam, nem mozgattam, nem dugtam át időközben semmit.

 

Írtam egy monitor szerviznek, de csak a standart szöveget kaptam vigyem be stb...

 

Ha valakinek volt hasonló gondja akkor kérem segitsen mi lehet a baja, illetve mennyiért lehetne megjavitattni, milyen alaktrész szállt el?

 

(Most újra várakozó állásba vagyok hátha magától megjavul megint..... :D)

 

kacsatoll Creative Commons License 2012.06.14 0 0 20

Tiszteletem

 

NOVITA TFT monitorom tegnap kezdett vacakolni. Készenléti üzemből nehezen akart visszakapcsolni.

Ma reggel már csak villog a LED, ilyenkor valamilyen kattanásszerű hang is hallatszik és a LED halványabban villog, -mintha próbálna beindulni.

A gépen másik monitor tökéletesen működik.

Aki tud, kérem segítsen!

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 19
Üdv Mindenkinek!
Remélem jó helyre intézem kérdésem.
Van egy acer 5315 laptopom. Sajnos tegnap vettem észre rajta hogy ha le akarok játszani egy filmet akkor a film lila-zöld színekben pompázik.Nincs más szín.
Csináltam korábban egy videodriver frissítést gondoltam ez a hiba,de felraktam a régit de nem változott.Minden médialejátszónál ezt generálja.
Fotók szine jó,és megnéztem egy youtubot az is ok. De a laptopon tárolt és lejátszott filmfájlok lila-zöldek.Minden szinész háromhetes vizihulla.......
Mr_Fusion Creative Commons License 2007.01.09 0 0 18

Jut eszembe, az 1280x1024 4:3-as alternatívája az 1280x960, ami a legtöbb helyen szintén benne van a default felbontások listájában, valszeg pont ezért, mert a másik változatának nem jó a képaránya.

Előzmény: Mr_Fusion (17)
Mr_Fusion Creative Commons License 2007.01.09 0 0 17

Az oldalaránnyal kapcsolatos anomáliákra az a rendkívül egyszerű válasz, hogy a számítógép-monitorokat nem TV/DVD/bármi egyéb nézésre szánták, így aztán minek igazodnának az ott használt szabványos oldalarányokhoz a pixelben mért felbontással?

A "szabványos" felbontások gyakran a frame buffer kettő hatványaival kifejezett egész számú többszöröseiből jönnek ki vagy sima, vagy valami nyakatekert logikával (attól függően, hogy akkor, mikor az a bizonyos felbontás volt divatban, milyen logikával olvasták épp a videomemóriát, vagyis mi volt a "kényelmes" méret).

Nekem, aki a másik végéről nézem a dolgot, pont az 1680x1050 (vagy az 1080xnemtommennyi, ami meg a HDTV, vagy annak egy változata, vagy mi) tűnik teljesen hülye felbontásnak, ami mindenből mindenhogy kilóg. Ráadásul az 16:10, ami hol is szabványos, ellenben az összes gyakrabban használt számítógépes felbontás 4:3-jával (egyetlen kivétel az 1280x1024, ami 5:4), ami viszont, ha jól tudom, az?

 

Egyébként elvileg léteznek olyan TFT monitorok, amiken ki lehet kapcsolni az automatikus nagyítást/interpolációt (bár mintha ez elég ritka fajta volna), így a kép ugyan nem lesz fullscreen, viszont nem is torzul; feltéve, hogy a kívánt felbontás mindkét irányban kisebb, mint a panel natív felbontása.

Előzmény: VREX (14)
locsemege Creative Commons License 2007.01.08 0 0 16
Nem teljesen értetted meg szerintem, amit írtam. Nem a maximális, hanem a természetes felbontásban kell használni a TFT monitort. Ennek az az oka, hogy a pixelek dedikált geometriai pozícióban vannak, azaz oda vannak gyártva, nem tud arrébb menni. Ebből az következik, hogy más felbontás esetén csak azt lehet tenni, hogy a kijelzendő pixelt a valós pixelekből valamilyen színátlagolással vezérelve rakják össze, ráadásul mivel többnyire a kijelzendő pixelek nem egész számú többszöröse, hányada a fizikai pixeleknek, a kép egyes részein a kijelendő pixel ráesik a valódira, máshol a kettő közé. Így adódik ki az, hogy a kép egyes részeken viszonylag éles, máshol nagyon életlen moslék lesz, de ez nem a monitor hibája.

Ezért írtam, hogy ha jó képet szeretnél, kizárólag a monitor természetes felbontásában hajtsd meg azt, semmi más nem elfogadható, legfeljebb arra a kis időre, amíg a beállításokat elvégzed. Nekem itthon LG, a munkahelyemen Samsung monitorom van, mindkettő pengeéles, jó minőségű képet ad.

Az arányokkal nem tudom, mi bajod, mindegyik felbontásban 1:1 az aspect ratio, így akármilyen a monitor felbontása, a kört mindig körnek fogod látni, nem lesz ellipszis belőle, tehát nem torzul a kép. Már feltéve, hogy a monitor természetes felbontását használod.
Előzmény: VREX (14)
VREX Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15
Köszi, már próbáltam, de a kártya csak 1600x1200-at tud (DVI-on). Azért köszi!
Előzmény: mr_ricsi (12)
VREX Creative Commons License 2007.01.07 0 0 14

Köszi!

 

Újabb Drivert letöltöttem, de az nem segített! Most 1280x800-on van, ami 16:10 oldalaránynak felel meg (közben rájöttem, hogy nem 16:9-es). Azt még mindig nem értem, hogy mi szükség van az ilyen 1280x1024 és hasonló idióta felbontásokra, merthogy ezek torz képet adnak és semmilyen létező oldalaránynak nem felelnek meg.

 

Azt értem, hogy ésszerű az LCD-t maximális felbontásában üzemeltetni, nade hogy más felbontában már nem is működik? Pl. 1280x800-nak még csak nem is egésszámú többszöröse a natív felbontás, akkor meg hogyhogy működik ebben a módban, de pl 1600x1000-ben meg nem?

 

Új monitorkártyát majd új géppel együtt veszek, de ilyeneket nem szoktak leírni a specifikációban, hogy 1680x1050-et tud-e, csak azt, hogy mi az a maximális felbontás, amit a kártya még tud. Vagyis, ha mondjuk maximum 1800x1350-es maximális felbontású kártyát veszek, akkor tetszőleges annál kisebb felbontást beállíthatok?

 

A képminőség azért messze elmarad az IBM Trinitronomtól. Ez csak a felbontás nem megfelelősége miatt van, vagy azért mert ez az LCD csak egy LG?

 

Köszi a segítséget!

Előzmény: locsemege (10)
pden Creative Commons License 2007.01.06 0 0 13
 

Sziasztok....

 

Tudna valaki tanácsot adni mi tévő legyek.....

 

Van egy 15" F-415 AGNEOVO monitorom kb.3-éves, és a következő hibát produkálja.

A számítógép bekapcsolásakor a monitor autómatikusan beállítja magát "Auto Adjusting" és mikorra felál a rendszer addigra ezt a funkciót be is kellene neki fejezni... , namármost ez így is működot míg egy ideje kb. 2-3 hete elkezte játszani a következő figurát:

 

A monitor "üzem közben" - gondol egyet és el kezd kissé homályosodni, megbolondulni és teljesen "random" előveszi ezt az "Auto adjusting" módot és beáligatja a képet menet közben , ilyenkor már a monitor OSD menüjébe sem igazán akar beengedni ha sikerül belemenni akkor meg alig enged valamit szabályozni...-esetlegesen magátol is elállít dolgokat stb... szóval elég gáz a helyzet....

 

Felhívtam a szervízűket természetesen már látatlanban elakartak adni egy új monitort és rögtön megvígasztaltak hogy hát az ilyen javítás bizony közel belekerül egy új monitor árába... /egyébként ha ezt a hibát nemprodukálja teljesen jó képet ad.../

 

Az a kérdédem szerintetek mit lehet tenni????

Tényleg ki kéne dobni egy 2-3 éves monitort???

 

Üdv: Den

mr_ricsi Creative Commons License 2007.01.03 0 0 12

Ha NVidiás VGA kártyád van, akkor próbáld meg egy újabb driverrel.

A beállítások között láttam olyat, hogy egyedi felbontásokat lehet definiálni, és ha a kártyád fizikailag képes az 1680x1050/60...75Hz-re, akkor a problémád meg is van oldva.

Előzmény: VREX (8)
locsemege Creative Commons License 2007.01.03 0 0 11
Sőt biztos, hogy vissza tudja olvasni a monitor ID-jét különben ezek hogy kerültek volna a log-ba:

(II) Setting vga for screen 0.
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "NoLogo" "true"
(**) NVIDIA(0): Option "AddARGBGLXVisuals" "true"
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(II) NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
(II) NVIDIA(0): enabled.
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 6200 at PCI:1:0:0 (GPU-0)
(--) NVIDIA(0): Memory: 131072 kBytes
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 05.44.a2.01.c1
(II) NVIDIA(0): Detected AGP rate: 8X
(--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 6200 at PCI:1:0:0:
(--) NVIDIA(0): LG L1750H (DFP-0)
(--) NVIDIA(0): LG L1750H (DFP-0): 155.0 MHz maximum pixel clock
(--) NVIDIA(0): LG L1750H (DFP-0): Internal Single Link TMDS

(II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: DFP-0
(WW) NVIDIA(0):
(WW) NVIDIA(0): No modes were requested; the default mode "nvidia-auto-select"
(WW) NVIDIA(0): will be used as the requested mode.
(WW) NVIDIA(0):
(II) NVIDIA(0): Validated modes:
(II) NVIDIA(0): "nvidia-auto-select"
(II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1280 x 1024
(--) NVIDIA(0): DPI set to (95, 96); computed from "UseEdidDpi" X config
(--) NVIDIA(0): option
(--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
Előzmény: locsemege (10)
locsemege Creative Commons License 2007.01.03 0 0 10
Miért nem kínálja fel a lehetséges felbontások között a maximálisan kihozhatót? Minden 1280x1024-nél nagyobb felbontás esetén így viselkedik.

Semmi értelme nem lenne, egyetlen felbontás elfogadható LCD esetében, a monitor természetes felbontása.

Ez most az LCD vagy a videókártya hibája?

Egyiké sem. A Te figyelmetlenséged következménye, miszerint nem nézted meg, az illető felbontást milyen sor- és képfrekvenciával tudja a video interface, s a monitor. A leírásod alapján azzal a sor- és/vagy képfrekvenciával nem tudott képet adni a monitorod, amivel meghajtotta a VGA interface.

Egyébként honnan kellene tudnia a VGA kártyának, hogy milyen szinkron frekvenciatartományt tud a monitor? Bár ha jól tudom, a device ID-t vissza tudják olvasni, ezek alapján a beállító program tudhatja, hogy milyen módokat tud a monitor, s milyeneket nem, de ezzel sem lennél előrébb, mert akkor az a mód, amiben szétesett a kép, egyszerűen nem szerepelne a listában a kiválaszthatók között.

Konklúzió: vélhetően új VGA kártyát kell venned. Persze előbb nézd meg a specifikációt, tudja-e azt az üzemmódot, amire szükséged van. Gondolom egy korszerű nVidia vagy ATI tudja.
Előzmény: VREX (8)
locsemege Creative Commons License 2007.01.03 0 0 9
Bővítsd a törtet 4-gyel, az 5:4 mégis csak jobban hangzik. ;) LCD-ről azt érdemes tudni, hogy a pixelek fix helyen vannak, hiszen oda vannak gyártva, szemben a CRT-vel, ahol azért ez eléggé analóg dolog. Ebből az is következik, hogy az LCD-t a természetes felbontásában kell meghajtani, már ha legalább az éles és nem torzult kép látványa a cél. Tehát ha valóban 1680x1050-es a monitorod, akkor vegyél hozzá olyan VGA kártyát, ami tudja ezt a felbontást. Persze megnézném azt is, milyen kép frekvenciával, nehogy ott is kilógjon a speckóból, de teszem hozzá, ez nem túl valószínű.
Előzmény: VREX (8)
VREX Creative Commons License 2007.01.03 0 0 8

Sziasztok!

 

Most üzemeltem be az új 16:9-es LCD monitorom, ami 1680x1050-es felbontást tud. A videókártyám DVI kimeneten max 1600x1200-as felbontást bír, a felbontásbeállításnál azonban maximum 1280x1024 jelenik meg, ha pedig egyéni felbontásként megadom az 1600x900-at (16:9-nek megfelelően), a kép eltűnik és vízszintes csíkozás jelenik meg. Ez most az LCD vagy a videókártya hibája? Miért nem kínálja fel a lehetséges felbontások között a maximálisan kihozhatót? Minden 1280x1024-nél nagyobb felbontás esetén így viselkedik.

 

Ezenkívül mik ezek a hülye felbontások? 1280x1024 az 1,25:1, ilyen képernyő pedig nem is létezik! Ha nem square pixel, akkor meg miért torzul a kép?

 

Köszi!

Vizs Creative Commons License 2006.06.17 0 0 7
Üdv.

Nemrég vettem egy Daewoo 17"-es TFT-t. Nem nagyon volt eddig dolgom ilyesmivel,
de határozottan gyanúsan viselkedik.
Ugyanannyira vibrál a kép, mint egy hagyományos monitoron! Ez mi?? :)
Ráadásul egy kicsit szellemképes is!
Próbálgattam állítani rajta, de mindenképp vibrál, mint egy sima monitor 60 Hz-en!

ötlet?


olcsolemezek Creative Commons License 2006.05.13 0 0 6

Hi!

 

Egy Scott 15' kijelzőt használtam évekig, nem volt vele gond. Nemrég eladtam és az új tulajdonosnál a következő hiba lép fel:

 

Bootolás után, a Windows megjelenésekor átvált sötétbe. Próbálta a felbontást és az üzemmódot változtatni, próbálta másik gépre is dugni se nincs eredmény.

Ötletek?

locsemege Creative Commons License 2006.04.28 0 0 5
Ezesetben mindenképpen szervíz. :(
Előzmény: zuglo_14 (4)
zuglo_14 Creative Commons License 2006.04.27 0 0 4
"Aztán nézd meg másik gépre/videokártyára feldugva ugyanezt a monitort."

igen ez volt a második lépcső, sajna a jelenség változatlan...

"Ha igen, nézd végig a monitor összes menüjét, hátha van benne valamilyen idétlen feature. "

pasz, mert a beállitó menü se jön elö, illetve éppen elő tudom csalni de csak annyi hogy elöjön aztán gyakorlatilag kapcsol ki...szóval egyszerüen nincs idő semmit csinálni a menüben...
Előzmény: locsemege (2)
régi vendég Creative Commons License 2006.04.27 0 0 3
hasonlót csinált a miénk is, pár hete. Nálunk napok teltek a el a játszadozással, míg egy szép napsütéses napon megláttuk, hogy a kép ott van csak nincs ami megvilágítsa. Nezd meg esetleg egy erős lámpával. A miénk már nem volt garis, és hosszas körtelefon után egyedül a CHS szervízben vállalta egy szaki. Nem tudom értelmesebben leírni, de a gond az volt, hogy a képernyőt megvilágító fénycső gyújtója kiment. potom 12e-ért meg is javult, de járhattunk volna rosszabbul is. :-(
Előzmény: zuglo_14 (0)
locsemege Creative Commons License 2006.04.27 0 0 2
Másik monitorral próbáltad? Szinkron jel van 20s után is? Ha igen, nézd végig a monitor összes menüjét, hátha van benne valamilyen idétlen feature. Aztán nézd meg másik gépre/videokártyára feldugva ugyanezt a monitort. Ha mindez nem visz előrébb, akkor szervíz.
Előzmény: zuglo_14 (0)
zuglo_14 Creative Commons License 2006.04.27 0 0 0
TFT monitor gond A hibajelenség a következő: bekapcsolás után kb:10-20 másodpercen belül lekapcsol alvó üzemmódba. És a beállitó menüt sem lehet előcsalni, csak ha újra ki be kapcsolod... De akkor megint 10-20 mp kikapcs.... Nem windos energia takarékos... Nem képernyőkimélő.... Fujitsu Siemens c19-8 Tipp? Kösz
zuglo_14 Creative Commons License 2006.04.27 0 0 topiknyitó
TFT monitor gond

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!