Keresés

Részletes keresés

autó Creative Commons License 2024.03.21 0 0 882

Üdv., Allon4 módszerről tudna valaki tapasztalatot írni. Az a meglepő  hogy kihúzzák a fogakat, általában már hiányos alsó- vagy felső sorból, majd azonnal ct-vel ellenőrzött csontos helyekre implantátumot helyeznek be  négyet  majd  ugyanakkor rá is csavarják az ideiglenes sort, amit hónapok múlva véglegesre cserélnek. 

Valaki már megcsináltatta így? 

Kösz előre is.

ankerl76 Creative Commons License 2024.03.13 0 0 881

Sziasztok!

 

Bécs mellett lakom, és fog implantátumos kezelésre lenne szükségem. Az itteni árak viszont hajmeresztőek, ezért elgondolkodtam, hogy Magyarországon végeztetném el a beavatkozást.

Tudnátok segíteni, hogy most a fog implantátumok árak általánosan hogy mozognak Magyarországon?

Ezen kívül, néztem a mosonmagyaróvári KG Denal oldalát is, ők nagyon közel lennének hozzám. Van esetleg valakinek tapasztalata velük? Megbízhatóak, jó minőségű munkát végeznek?

 

Minden tanácsot és információt szívesen fogadok!

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.12.21 0 0 880

https://www.borsonline.hu/aktualis/2023/12/ket-hónapig-nem-ment-fogorvoshoz-a-gyerek-élet-halál-köze-került?utm_source=origo.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=brb_bors_aktualis_01

 

 

, most ez humbuk(?), vagy valóban előfordulhat ; 

 

 

Én sok évekig halogattam a fogorvoshoz menést, a fogszuvasodásom szinte fájdalom nélkül az összes fogamat tönkretette, és amikor már több fogam is kezdett az ínnem alá jutni, akkor mentem csak fogorvoshoz . Kórházba szerettem volna menni vele, de lebeszélt róla, és vagy 1 hónapon belül minden fogamat kiszedték, és csak 1-2 fogam volt ép, de azt is kiszedettem . 

 

 

Hanem vagy 25 évvel ezelőtt a városi könyvtárban ráakadtam egy fogászati szakkönyvre, amiben többek közt az ilyesmi elfajult kezeletlen fogakról is voltak fényképek . : brrr ...

 

Vikikee2121 Creative Commons License 2023.11.09 -1 0 879

Sziasztok, egy kis segítséget kérnék! 

Melyik a legjobb fogászati klinika Magyarországon, ami közel van az osztrák határhoz? Budapestig biztosan nem szeretnék elmenni...

Köszi előre is a válaszokat

a_juhász Creative Commons License 2023.11.04 0 0 878

Köszönöm a választ! Oda mentem, járok azóta is, sajnos nehezen javul. Piszkosul tud fájni fájdalomcsillapító nélkül. Nem nyilaló, folyamatos mélyről jövő fájás. A J+j nagyon jó!

Ag99 Creative Commons License 2023.11.01 0 0 877

J+J dentált tudom ajánlani. Az egyetlen hely ahol tényleg fogadnak ha sürgős és nem  hetekkel később kapsz időpontot. Érdeklődnék hogy milyen tüneteid vannak? Folyamatosan fennálló, vagy inkább ilyen hirtelen éles fájdalom?

Előzmény: a_juhász (876)
a_juhász Creative Commons License 2023.10.27 0 0 876

Sziasztok,

1 hete tart egy foghúzás következtében kialakult csonthartyagyulladasom.

Esténként még mindig erős fájdalmam van.

Gyors segítségre lenne szükségem. Szerintetek J+J dental vagy Szentkirályi utca?

 Hová menjek, ahol tényleg utánanéznek mi lehet a háttérben? Vagy ez tényleg ennyire elhúzódik.?Az utolsó darab augmentint ma szedtem be.

Köszönöm a segítséget!

Üdv

Bobbin Creative Commons License 2023.10.25 0 0 875

Ezt minden szakorvos ill. minden klinika így teszi.

Előzmény: Zsanniii2022 (874)
Zsanniii2022 Creative Commons License 2023.10.24 -1 0 874

Köszi a választ. Az a baj nem nagyon értek a fogakhoz, de ismerősöm ajánlotta a Móricz Dentalt, mert elvileg ez egy nagyon jó fogászat Budapest belvárosában, nekem fontos...mert munkából alig tudok szabadulni....itt azért nyitva vannak 8-ig, elvileg először felmérést, diagnosztikát csinálnak, aztán mentik, ami menthető, remélem sikerem lesz, és nem kell nagyobb beavatkozás! 

Előzmény: Bobbin (873)
Bobbin Creative Commons License 2023.10.23 0 0 873

Szia

Ha szabályosan tört le, akkor persze, jó a korona, mi más is lehetne. De ha az iny alá ér a törés, azaz hosszában hasadt  meg, akkor necces. Ezt a doki eldönti. 

Ha nagyon nagy a törés, vagyis kicsi a fog, akkor csap-mű-csonkot tesznek bele és arra jön  a korona. Ezt mondják csapos fognak. Azt hiszem ehhez dukál a gyökérkezelés is sajnos.

Előzmény: Zsanniii2022 (871)
Bobbin Creative Commons License 2023.09.28 0 0 872

Helló

Implantációval kapcsolatosan most lesz egy csörtém a dokival.

Teljesen más történt mint amit váltig ígért.

 

Zsanniii2022 Creative Commons License 2023.09.21 -1 0 871

Sziasztok, segítsétek nekem! A fogpótlás fajtái közül melyik a  legjobb? Igazából egy fogam van letörve, de úgy nagyon, nem tudom menthető- e még, szerintetek elég a korona?

kuyarashi Creative Commons License 2023.08.09 0 0 870

Sziasztok!

 

Segítséget és véleményt szeretnék tőletek kérni.

Fogorvoslás kapcsán csak attól félek, hogy az orvos nem elég képzett, elégtelenül tájékoztat, vagy nem precíz. Felénk sok ilyenről hallok, emiatt nagyon régen nem voltam fogorvosnál... és olyan dokit keresek, aki tényleg nagyon profi.

Van egy gyökérkezelt fogam, aminek a helyére implantátum fog kelleni, illetve a mögötte lévő fogam is hiányos állapotban van. Nem vagyok kőgazdag, de a fogsorom az, amire nem akarom sajnálni a pénzt, legyen maximálisan rendben! Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem az olcsót, vagy árérték arányban a jót keresem, hanem szakmájában az egyik legjobbat. Sokaknak ennél biztosan jóval nagyobb problémája van, de az biztos, hogy ebben a kérdésben én a minőséget helyezném előtérbe az anyagiakkal szemben.

 

A kérdésem tehát az, hogy kit, vagy melyik klinikát ajánljátok nyugodt szívvel és miért.

Egyébként az ország legkeletibb részén lakok, de nagyjából bármeddig elmennék, csak biztos lehessek abban, hogy jó kezekben vagyok.

 

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Smarty54 Creative Commons License 2023.07.05 0 0 869

Szia,

 

Valószínű, hogy neked CT, 3D-s felvétel kellene, az sokkal átfogóbb képet ad a fogakról.

 

Több fogászati rendelőben van ilyen gép, vagy diagnosztikai központokban is lehet kérni CT felvételt.

Előzmény: Ag99 (866)
Smarty54 Creative Commons License 2023.07.05 -1 0 868

Szia,

 

Bizonyos esetekben az éber szedáció megoldja a problémát, de hallottam olyat is, amikor annyira erős volt a garatreflex, hogy csak az altatás segített.

 

Vannak rendelők, ahol sikeresek az éber szedációs kezelések.

 

Én a Nádor Dental-t jó szívvel tudom ajánlani. Ők régóta kezelnek szedálásban.

Előzmény: purenrg1234 (867)
purenrg1234 Creative Commons License 2023.06.25 0 0 867

Sziasztok,

 

Nagyon erős garatreflex miatt gondolkodom az éber szedáláson.. VAn erről valakinek véleménye? Vagy inkább az altatás az opció?

Ag99 Creative Commons License 2023.06.19 0 0 866

Sziasztok. Olyan helyzetbe vagyok amivel nem tudok most mit kezdeni. Nagyon rosszak a fogaim, jelenleg bal felül mar csak két fogam maradt a szemfog és mellette a kisörlő. Még márciusba kezdődött hogy nem szokványos fájást kezdtem érezni a szemfogam környékén, hanem olyat egy tized másodpercig tartó villámcsapás szerű fájdalom, mintha megsokkolták volna az ideget. Semmilyen gyógyszer nem hatott rá, mert végülis nem konstans állandó fajdalom volt. Nyomogatásra ki lehetett váltani de teljesen random is megtörtént, hozzáteszem már erősen szuvas volt ez a fog meg a mellette lévő is. A fogászaton végül kihúztak ezt a szemfogat márciusban, a probléma megszűnt, tehát maradt 1db fogam fent. Erre most 3 napja annál az egy kisörlő fogamnál is ugyanaz a áramütés szerű belenyilallásokat kezdtem érezni.  Mivel teljes kivehető műfogsor a cél, ezért ezt a fogamat is ma kihuzattam, tehát nem maradt bal felül egy fogam se, és most jön a fordulat ugyanúgy belenyilall ott az ínyen belül ahol már semmi nincs. Olyan érzés mintha maga az ínybe még lenne ideg amit valami stimulál. Nyomogatással, meg ha megmasszírozom akkor konstans fent tudom tartani ezt a fájdalmat ott. De a probléma hogy hirtelen is belenyilall amikor semmit nem csinálok. Na ez mi lehet? Inkább annak a helyén érzem a nyilallást ahol régen a szemfogam volt. Panoráma röntgen nem lát semmit, van másik fajta röntgen amivel jobban belelátnak oda? Arcidegzsábára gondoltam de ez közel se olyan durva, nem sugárzik ki sehova, konkrétan egyetlen egy ponton nyíllal az ínyen belül és fizikailag is be tudom határolni hogy hol. Várnám az esetleges tippeket mi lehet. Köszönöm

Ritax77 Creative Commons License 2023.06.16 -1 0 865

Ide tévedtem és sok esetben megbízható fogorvost kerestetek. Megfogadtam ahol tudom ajánlom a fogorvosi rendelőt ahova járok, mert számomra egy más dimenzióba emelték a "fogorvoshoz járást" Így teszek most is. A rendelő nem más mint a Budapesti Dentist for You fogorvosi rendelő Volt egy foghiányom ami mosolygás esetén eléggé látszott. Több megoldási javaslat átbeszélése után a fogimplantátum mellett döntöttem és már 6 hónapja azt tudom mondani, hogy a legjobb döntés volt. A beültetésnél egyedül az érzéstelenítés beadását éreztem. Végig fájdalom mentes volt. A székbe ülés pillanatától maximum 45 perc volt a beavatkozás. Ezt követően a regenerálódás is gyorsan ment. Beszedtem az elmondottak alapján a fájdalomcsillapítót és pár nap alatt mintha műtét sem lett volna. Gyönyörű szép koronát kaptam rá ami illeszkedett a jelenlegi fogakhoz. És hogy miért más dimenzió. Itt úgy éreztem , hogy szolgáltatást kapok . Onnantól, hogy beléptem a rendelőbe. Sajnos ma már ezt nagyon kevés helyen mondhatom el. Mindehol csak a pénzlehúzás a hozzá nem értés. Itt mosolyt és válaszokat kaptam. Részletes árajánlatot és felvilágosítást.

 

Ezt én is csak a napokban vettem észre, de aki implant előtt áll annak hasznos lehet ez a cikk.

Nem csak implantátum beültetésre hanem bármilyen kezelésre szívből ajánlom őket.

 

lujo211000000 Creative Commons License 2023.06.06 -1 0 864

sziasztok, azt hiszem itt valahol olvastam a Móricz Dental fogászatról..írtátok, hogy jók, mert tényleg fájdalommentesek, és kedvesek, és igazatok is volt :) Ne halogassátok a szuvas fogak helyretételét, hanem keressétek inkább őket! Itt részletesen leírják a kezelés folyamatát: fogkorona Budapest! Még annyit tennék hozzá, hogy nagyon rugalmasak, a kezelési tervet is megbeszéltük, mielőtt véglegesítve lett, és minden úgy lett később, ahogyan megbeszéltük. nem kellett még egy ilyen kezelés, meg még egy olyan ( már helyen tapasztaltam már ezt sajnos...)

ches21100 Creative Commons License 2023.01.23 -1 0 863

Sziasztok nem tudom mennyire tudjátok, de van egy nagyon jó új típusú fix fogpótlás, ami kényelmes, gyors, és természetes, nekem még nem készült el, csak ajánlották, gondoltam én is ajánlom, itt olvashattok róla: fix fogpótlás :)

Lalala22 Creative Commons License 2022.07.05 0 0 861

A dentin pótlására már van megoldás, csak még nem sok helyen csinálják,  pedig árban nem drágább, mint a többi kezelés.

Előzmény: Ex honfoglalo játékos (857)
c54435 szuvenirmajom Creative Commons License 2022.04.28 0 0 859

Budapesten mostansag mennyibe kerul 1 fog tomese? ill, ha az embernek tobb lyukas foga van kap e barmi kedvezmenyt?

ill. minden evben jarok fogko leszedesre de idaig sehol se tudtak 100%-osan abszolvalni ezt a feladatot, nekem kellett szolni, hogy hello nyelvemmel erzem hogy meg ott maradt  letezik budapesten olyan fogaszat ahol jol dolgoznak? mert idaig csak lehuzos helyekkel talalkoztam...

Nathalie Creative Commons License 2022.02.20 0 0 858

Sziasztok. 

 

Kérlek segítsetek nekem. Ha megkaptam a végleges cirkon koronamat, de a metszőgogak nem elég hosszúak, azon lehet segíteni? Korona levétele nélkül? Esetleg elpotlassal? Kb egy mm-rel rövidebb mint az előző volt... Nehezen tudok beszélni és esztétikailag sem tetszik így.

 

Előtte kettes híd volt. Most negyes lett és valahogy úgy formázta a technikus, hogy szerinte szebb legyen, de nekem hiányzik az hogy az első kettő kicsit hosszabb volt eddig mint a kettesek... 

 

Lehet még ezen változtatni? 

Előzmény: Ex honfoglalo játékos (857)
Ex honfoglalo játékos Creative Commons License 2021.10.12 0 0 857

Egyébként totál érdekes, hogy már 10-15 éve tele volt a szaksajtó olyan cikkekkel, melyek szerint nemsokára a szuvas vagy letört. lecsiszolt fog dentinjének egy kis darabjából vissza lehet fejleszteni, növeszteni az eredeti fogat.

Persze ez azóta sem került át a gyakorlati megvalósítás terepére, gondolom gazdasági érdekes sértene?

 

Van egy fogam és minden fogorvos ragaszkodik hozzá, hogy ki kell húzatni, pedig semmi gondot nem okoz.

Korábban egy híd miatt le lett csiszolva és most látszólag már nem lehet visszaépíteni.

 

Nem fáj, jó érzés, hogy ott van, de csak részleges rágóteljesítményt ad.

Volt már valaki hasonló helyzetben?

66-os laci Creative Commons License 2021.10.02 -1 0 856

Sziasztok fórum társak. 

Egy ajánlást szeretnék tenni nektek ha lehetséges 

Szóval röviden a történetem....

Németországból mentem egy fogászati klinikára. Előtte küldtem röntgent / panoráma /. Majd írták minden rendben megtudják csinálja az implantokat... Alul- felül teljes implantátum. Sajnos felül megsérült a csont egy baleset miatt..Németországból oda utaztam Budapestre majd ott közölték velem, hogy mégsem tudják úgy megcsinálni! Felül kivehető, alul meg valami " stéges " megoldás ami szintén kivehető...

Mindez száz ezrekkel többért mint ami lett volna. 

Persze mondtam, hogy nem erről volt szó. Majd miután mondtam ezt nem kérem elhajtottak mint a magzat vízet...

 

És akkor az ajánlás! Volt egy " B " terv is....

Ez pedig az ACE dental Budapest Móricz Zsigmond körtér!!!

Tehát odamentem nagyon kedvesek az ott dolgozók.

Rögtön csináltak egy 3D CT felvételt! Az implantológus orvos / Dr. Horváth Márton /megnézte a felvételt, majd közölte ezt ő megtudja csinálni.

Rögtön mondta felül van egy kis komplikáció de ezt ő megcsinálja. Még az nap az első találkozásunk után 3 órával már csinálta is az alsó fogsor implantációját. Fog húzások implantálás kb 1óra és kész volt. Majd 5 nap múlva ideiglenes fogsor. Vissza mentem Németországba majd 2 hét múlva ismét ott voltam a klinikán. Következett a felső. Na az másfél óra volt!

Csak egy óra volt a kritikus terület implantálása a másik oldal úgymond " kotta szerint " ment. Rögtön utána 3D röntgen, ja igen az alsó után is volt! Majd ismét 5 nap s megkaptam a felső fogakat is. Azt kell írjam sokkal kevésbé fájt mint amiket lehet hallani vagy olvasni... Adtak minden gyógyszert, / antibiotikum, fájdalom csillapító. / Az antibiotikumot végig kellett szednem ami kb 5 napig tartott. A fájdalom csillapító /kataflán / 10 db volt mind a kettő alkalommal 2-2 szemet vettem be! Most várnom kell 5-6 hónapot. Kb 3 hete van újra fogam...

Semmi komplikáció nem lépett fel, a duzzanatok szépen vissza húzódtak gyulladás nem volt, a kezdetiektől eltekintve!

Mintha kicseréltek volna. Most már nem mosolygok hanem tele szájjal nyerítek ha úgy van!😂😂😂 Tehát azt gondolom ha valaki ilyen dolgot szeretne érdemes több vasat tartani a tűzben!

De nem utolsó sorban meg kell találni a MEGFELELŐ implantológus orvost!!! Azt hiszem ez nekem sikerült. Mondjuk nem elsőre de sikerült....

 

66-os laci Creative Commons License 2021.09.08 0 0 854

Sziasztok. Megszeretném kérdezni, hogy implantálás után mikor kész a komplett fogsor a végleges az is ilyen mű inyen űl vagy csak maga a fogakat helyezik rá az igazi fog ínyre?

Most ebben a Bio HPP fogsorban gondolkodom mert azt az információt kaptam hogy pl nem raknak alulra és felülre kerámiát vagy cirkóniumot mert kopognak és könnyen megsérülhet...

De ez a Bio HPP szerintem nem ilyen!

Valaki tud segíteni eme témában? Köszönöm.

Tibi50 Creative Commons License 2021.08.02 0 0 852

Előzmény: Tibi50 (850)
Tibi50 Creative Commons License 2021.08.02 0 0 851

Tibi50 Creative Commons License 2021.08.02 0 0 850

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Izületi gyulladásokkal küzdök, 1 hete bal szemem nagyon csúnyán begyulladt, szemész javaslatára csináltattam panoráma röntgent, de jelenleg nem tudok bejelentkezni fogászatra vizsgálatra. Tud valaki értékelni röntgent? Lehet fogászati góc?

66-os laci Creative Commons License 2021.08.01 0 0 849

Köszönöm szépen!

Előzmény: estvan112 (848)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!