Valaki próbált már makró előtét lencsét a géphez. Eddig mindig elhatároztam, hogy meglepem magam karácsonyra egy ilyennel, kettőről már lecsúsztam, a harmadikra már tényleg megkéne lepnem magam...
Örülj neki. Nekem megint előjött ez az exponáló gomb beragadásos probléma, hogy a franc esne bele... :-((( Tavaly, nagyjából pontosan egy éve is csinálta, de akkor egy nap után magától rendbe jött. Idén viszont most csinálja ezt harmadszor. Ilyenkor pár óráig, egy napig rossz, aztán magától megint rendbejön, de mivel tegnap megint beragadt, kezdem fontolgatni, hogy most már tényleg elviszem egy márkaszervízbe, bár ettől meg nem sok jót remélek, mert állítólag ez valami típushiba, és hiába cserélik ki a gombot, előbb vagy utóbb megint előjön a probléma...
a legtöbb képnézegető szoftwer tudja ezt. EXIF a neve a menünek ami a kép tulajdonságait megmutatja. Én az IrfanView programot használom, azt hiszem ingyenes.
btw van olyan képnézegető progi, amelyikben meg lehet nézni a képek tulajdonságai között, hogy milyen paraméterekkel készültek? Gondolok itt a
- EV szint, vaku erősség, ISO érték, rekeszállás...
Nézem a fotós oldalakt, és ugye legtöbb helyen feltüntetik a képek adatainál, namost ha töltenék fel az a problémám h csak a gépen látom, de onnan meg rendre le vannak törölve, és macerás vissza-visszatöltögetni a gépre, amiket már egyszer leszedtem róla h a kellő infokhoz jussak:D
Egy csomó dolog közbejött, így elmaradt a vásárlás, hogy mikor fogom megvalósítani azt nem tudom. Különben ilyet néztem ki, ebbe van 10+ os lencse is, de csak ebay-en láttam, magyarországon nem... link
Van makrólencséd? Korábban itt írtak róla, 58 milis lencse kell hozzá, edigitálon látom is, hogy van Soligor, amit a Sonyhoz is ajánlanak vagy mi szar, 3 (1x,2x,4x) 8500, bár csak rendelésre, meg gondolom rájön a postaköltség is.
Vélemények, tapasztalatok valaki, aki járatosabb a témában?
Lehet félreérthetően írtam, a ceruzaelem akksi nálam se hátrány, csak nem találtam olyan fajtát ami annyi ideig birná, mint amit a géphez adtak sony. Van hogy 3 hétig nem nyúlok a géphez, a benne lévő sony elem még szinte ugyanakkora töltöttségi szinten van, a varta-val meg be se tudom kapcsolni mert teljesen lemerült...