Kover Laszlo a 2002 valasztasok elott. A rendszervaltas akkor fejezodoik be vegleg ha egy hatalmon levo kormany duplazni tud, folytatni tudja munkajat.
Ez MOST tortent meg ELOSZOR!! A Rendszervaltozas ezennel be lett fejezve.
Koszonjuk Laci! :-))))
A nagy devizaadósságnak és fizetési mérleghiánynak van egy nagy hátránya. Nevezetesen, hogy folyamatosan beáramló nagy mennyiségű külföldi tőkére (pontosabban újabb és újabb hitelezőkre, mert jelenleg elég nagy részben erről van szó) van szükség arra, hogy fenntarthassuk fizetőképességünket. Ha ez elmarad, annak forintgyengülés a következménye, ami viszont pánikot válthat ki (eddig ilyet mi nem láttunk, de pl. Dél-Korea már látott), ami egy drasztikusabb forintgyengüléshez vezethet. Az meg azt jelenti, hogy azok a devizabelföldi személyek, akik külföldi devizában vannak eladósodva (sokan vannak ilyenek, a fizetési mérleg hiánya miatt), azok hirtelen fizetésképtelenné válnak, ami a bankokat hozza nehéz helyzetbe (nem lesz elég tőkéjük, azaz hirtelen nem nagyon fognak semmire senkinek hitelt adni, azaz tőkehiány lép fel a gazdaságban, főleg mert ez párhuzamos egy - a devizagyengülés miatti - tőkemeneküléssel), ami gazdasági válságot, az import (és az életszínvonal) drasztikus csökkenését, esetleg spirálszerűen további forintgyengülést stb. eredményez.
Lásd: ázsiai válság. Ott is szépen növekedtek a gazdaságok, "csak" a ktgvetési és fizmérleg hiány volt nagy, és az ország (mind a magánszemélyek, vállalatok, mind pedig a kormány) volt eladósodva jelentősen. Nem mondom, olyan kínok árán, amihez képest tíz Bokros is semmiségnek tűnne, túl tudtak lenni rajta, de talán nem kéne ezt kockáztatnunk fölöslegesen.
Milyen nyelven kellene a rendőrnek ott beszélnie? Szuahéliül talán?
Ha Los Angelesben megállít a rendőr, akkor is kiborulsz, mert angolul szól hozzád? Vagy az ottani spanyolok, japánok megkövetelik talán, hogy spanyolul, japánul szóljon hozzájuk az amerikai rendőr?
Kapni! Mindig csak kapni! És egyeseknek a talmi látszat is elég. Elég ha valaki ködbe vesző, magasságokban keletkező, magyar hazáról prédikál. Elég, ha a Koronát hurcolássza az országban. Elég ha - nota bene nem sokkal előtte gyalázta őket - az egyház előtt hajlong, erre buzdítva rajongó csoportját is.
Mikor kérdezted utoljára Magadtól (és másoktól): Mit adhatok én a hazának?
Nem a pillanatnyi látszatok kellenek, hanem a helyes irány. Merre tart a szekér?
És talán azt is érdemes megvizsgálni: honnan indultunk. Milyen utat jártunk végig eleddig. Hol voltak - az európai főutcának hazudott - kerülőutak?
És megint csak igaza van Széchenyinek:
"..minthogy nincs elidegenítőbb, mint az üres, nyavalyás, bűnös kebelre rámázolt hazafiság."
Figyelj haver! EZT IS Széchenyi mondta. Pedig nem is ösmerte a mai "köntös-forgatókat"....
"A magyar szó még nem magyar érzés, az ember mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi. S hány ilyen külmázas dolgozik a haza meggyilkolásán, ki, mert éppen nincs más tulajdona, és a vak hév által mégis felhőkbe emeltetik, azok hazafiságát is gyanússá teszi, homályba állítja, sőt ellenük antipathiát és gyűlöletet gerjeszt, kik szeplőtlen kebellel, minden efféle undok salaktul menten, a honszeretet legtisztább szellemében kapcsolvák vérükhöz. - S ím ez fő oka, miért áll a magyar hazafiság sokkal kisebb becsben, sőt nem legtisztább fényben a világ nagy színpadán, s miért nem képes civilisatioi símpathiát s hódító közvéleményt gerjeszteni a legmagasztosabb magyar polgári erény is odakünn. Ám mert annyi bitor fényű álhazafiságtul van környezve és elrútítva, mely tapsot arat s bálványul emeltetik idebenn."
Te is összevissza rugdalod 0rbánt? A NATO bombázások idején ő volt a minielnök, mégsem kérte az általad emlegetett vajdasági autonómiát, a román EU csatlakozást pedig a teljes frakcióval együtt csont nélkül megszavazta.
Széchenyinek igaza volt. Négy éve ez a nép elzavarta a silány kormányát (ma inkább úgy mondanánk, a haramiakormányt), és szerencsére most sem engedte ezeket visszajönni. Bölcs és megfontolt ez a nép.
Az egyik legnagyobb bűn egyébként, amit politikus elkövethet, megosztani a nemzetet, folytonosan hadakozni csak azért, hogy a balga nép kikaparja nekik a gesztenyét. Ebből volt elege az egyik fél országnak, és szerencsére egyre többeknek lesz elegük ebből a másik oldalon is.
Nos, mi a helyzet Kövér Lacival? Lenyugodott már vajon? Még a választások előtt jelentette ki, hogy ő bizony a vereséget nem tudja majd olyan nyugodtan elviselni, mint négy éve! Hiába, no! Ő is öregszik és romlanak az idegei! :-)
Nos itt a probléma. Te egészen mást értesz a nemzet érdekén, mint pl. én!
Előszőr talán definiálnod kéne mi is az a NEMZETI ÉRDEK. És akkor kiderül, hogy senki nem ért ebben veled egyet. Mindenki számára más és más a Nemzet érdeke. Az biztos, hogy a te értékrended számomra, aki külföldről próbálja megmagyarázni, mi is a mi itthoni nemzeti érdekünk, szart se ér.
Ne árulózz itt. Én annyit kérdeznék hogy a szétesőben lévő jugoszlávia esetén miért nem nyújtottuk be legalább egy halvány kis kérelmet a NATO irányába, akik hazánk légterét használták, hogy ugyan már, legalább autonómiát garantáljanak a vajdaságnak. Mondjuk szerintem "úgyis mindegy" alapon még ennél többe is belementek volna, de ki tudja.
Az igénytelenek rendszerváltoztatása valóban megtörtént! Sőt túl tett minden reménykedésükön, nem történt ugyanis semmi, csak magánosították a népvagyont, ez meg őket aboszolute nem érdekli! Eddig is kívül voltak belőle, most meg még nem is mondhatják, hogy népvagyon!
de bizony elég okot adott a leváltásra, ez a tolvaj banda. kellett viszont, egy szépen elszart fideszes kampány, + a maszop trójai falova, a dávidi madöf, hogy minden maradjon a régiben. örüljetek!!
Ne tartom etalonnak hanem szembesitem azzal amit modott. Ahogy Bayer Zsoltot is szembesitettem....mert meg nem takarodott el a fene nagy gerinces polgar.
Az orbángyűlölő melléknév, kis kezdőbetűvel írjuk. Ha nem áll rá a kezed, írd így: Orbán-gyűlölő.
Érdekes szavakat alkot a politika. Én például nem szeretem a betörőket, tehát betörőgyűlölő vagyok. Nem szeretem a hangoskodókat, tehát hangoskodógyűlölő vagyok. Vagyok még szemetelőgyűlölő. gyorsanhajtógyűlölő, hazudozógyűlölő. Hiába, ronda, gonosz ember vagyok, bennem van a hiba.
Ne feledkezzünk meg a kádári hiánygazdaságról sem. Nem tudom, mit szólna a honpolgár, ha Szombathelyről mondjuk Miskolcra kellene elmennie azért, hogy akkumulátort "szerezzen" a 6 V-os Trabantjába...
Ami az embereknek abból a korból hiányzik, az a feeling. A szakszervezeti üdülők ultipartijai, a kommunista szombatok utáni(közbeni) sörözések, a titkos öszekacsintások, a munkahelyi lógás, a tudat, hogy bármi is történik, valamilyen elfogadható szinten megél...
"Aki ma szabadon elmondja a véleményét, és az nem egyezik meg a bolsevikokéval, akkor kirúgják a munkahelyéről. Emberek tízezrei vannak ma munka nélkül Magyaroszágon politikai okok miatt"
Méretes ökörség, már megbocsáss ... de hozhatnál példákat. Megelégszem egyszer tízezerrel is :).
Két vérjobbos kollégám évek óta meglehetősen fennhangon hirdeti az igét a munkahelyen (ami tudtommal törvénytelen is), de nem esett bántódásuk...
Nem lehet, hogy azokra gondoltál, akik létszámcsökkentés, gyárbezárások, vagy urambocsá tehetségtelenségük/alkalmatlanságuk miatt lettek kirúgva és ezért a "bolsevikokat" okolják?