Bayer Zsolt: „Teszek a milliárdjaidra, Gyurcsány. Mert tudom, magad erejéből, magad tehetségéből neked nem lennének milliárdjaid. Ehhez neked át kellett öltöznöd – ehhez az anyósodnak azt kellett mondania, „nesze Ferike, itt van az első millió (milliárd)”, vágjál bele. Megkaptad az útravalót a lopott pénzből – mi adtuk oda nektek, az éjszakánként csipkét varró nagyanyám, a mindenétől megfosztott nagyapám, az Andrássy út 60. pincéjébe hurcolt másik nagyapám. Amid csak van, mind a miénk, Gyurcsány. Kend a hajadra! De miniszterelnök nem lehetsz ebben az országban, Gyurcsány. Vagy Gyurcsányi? Egyikünknek el kell takarodnia. És most az egyszer nem én fogok eltakarodni, Gyurcsányi! Erre mérget vehetsz.”
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni a témához, hogy akármi is a véleménye valakinek a Bayer által gyakorolt újságírásról vagy akármilyen honlap tartalmáról (pl. kuruc), egy dologban óriási előrelépés történt, mégpedig a tabuk falának átütésében. Egyszerűen nem volt lehetőség a legsúlyosabb társadalmi problémáinkat felvetni, megvitatni, mert még egy téma megemlítése is a fősodrú média előjoga volt. A tabuk ledőlése pontosan az ilyen bátor, a megfélemlítéssel is dacoló vélemény nyilvánításnak köszönhető, függetlenül attól, hogy kinek mi a véleménye egy adott publicisztikáról vagy gondolkodásmódról.
A társadalomban az elmúlt 19 év bénultsága és neo-gulyás-mutyi rendszere után mérhetővé vált a gyökeres változtatások iránti igény. Ezt az M1-től vagy a Népszavától 2100-ban sem várhattuk volna.
El fog a politikabol, azon nem kell aggodni. Valoban sok hulyegete csinaltak (ha amgyarank a proroszos, gyerekvero oktatas kell hat az kell. Mi is tul eltuk, akkor majd ezutan is tuleik)
A lenyeg az orszagbol elzavarasban van, amit Bayer allandoan elohoz.
Te nagy okos, ott az egesz cikk alatta es jossz ilyen dumakkal, hogy kinek irta?! Igaz ha arra nem vagy kepes, hogy 1 cm-rel lejjebb elolvasd.
Igen, az elozo takarodos szoveget (amit persze nem tartott be a nagy gerinc bajnok) Gyurcsanynak irta stb.
Nem inkabb abba kellene hagynia az ilyen szovegeit?!
Es egyebkent mit valtoztata azon, hogy 3 eve azt hangoztatta, hogy gyerekeit az agymoso Nyugatra orszagelhagyasra nevelei (es veletlenul sem Erdelybe amit annyira szeret! De erdekes) , most meg jon veluk?
Egyebkent Magyar otlete valoban hulyeseg, de akkor irja meg normalisan a szokasos takarodjanak dumai helyett. De arra nem kepes.
Es van kepe masok gyerekeit elkuldetni az orszagbol amikor O MAGA NEVELI Oket orszagelhagyasra?!
2006 Junius
"három fiát mostantól úgy neveli, hogy tizennyolc éves korukban nyugati egyetemre menjenek tanulni, „és ha van egy kis eszük, soha többet nem jönnek vissza "
2009 Majus
"Mi lenne, ha végre egyszer elmennétek mindannyian a francba innen?. Keressetek egy jó kis lakatlan szigetet valahol a Csendes-óceánon. Nem kell túl nagy, ti nagyjából az ország egy százalékát képviselitek, úgyhogy elfértek rajta. Menjetek el oda, mindnyájan. Vigyétek a gyerekeiteket is."
Mar megint kezdi? Gyurcsany nem volt neki eleg (meg az azzal valo lebogese)?
Bayer Zsolt: Magyar Bálint kísérlete Álláspont
Egy magas rangú japán katonatiszt sorba állítja katonáit a második világháború vége felé, és a következő szózatot intézi hozzájuk: "Katonák! A hazának és a császárnak szüksége van önökre! Önöket most kiképezzük kamikazénak. Beleülnek a harci repülőbe, s azzal rázuhannak az ellenséges célpontra. Van valakinek kérdése?" A katonák rémülten állnak, végül a leghátsó sorban egy kicsike japán tétován jelentkezik, és felteszi a kérdését: "Te teljesen hülye vagy, b... meg?"
Éppen ezt a lényegre törő, a maga tömörségében zseniális és hibátlan kérdést kell feltennünk most Magyar Bálintnak: te teljesen hülye vagy, b... meg? Tömör kis kérdésünk kiváltó oka pedig Magyar Bálint legújabb (illetve régi ez, csak fel lett melegítve) ötlete a magyar oktatás szétverésére. Tehát az ötlet: gyerekeink hetedik osztályig ne tanuljanak tantárgyakat, csak ún. készségfejlesztésen essenek át, ezzel párhuzamosan pedig szüntessék meg a nyolcosztályos gimnáziumokat, mert azok – úgymond – "válogatott" gyerekekkel dolgoznak.
Értem én, persze, hogy értem... Abban a világban, amelyet Magyar Bálint és az SZDSZ megálmodott, nincsen szükség tudásra, sem gondolkodásra, sem pedig kiművelt emberfőkre. Eszmei csatlósuk, bizonyos Buda Péter vallástörténész már leírta: az a jó a globális tőkés rendszerben, hogy az megtervezi az emberek életét születésüktől a halálukig, s egyenvágyakhoz köti őket. Ahhoz pedig, hogy ez jól sikerüljön, teljesen hülyéket kell nevelni az iskolákban. Ezért nincsen szükség falusi iskolákra (Klebelsberg Kunó hazájában, uramisten, tessenek Móra Ferencet olvasni!!!), ezért nincsen szükség tantárgyakra, ezért nincsen szükség nyolcosztályos gimnáziumokra és tehetséggondozásra. Az ideális Magyar Bálint-féle embertípus ugyanis nem gondolkodik, hanem fogyaszt. S "drive through" él, autójából ki sem szállva intézi szánalmas kis élete szánalmas kis ügyeit, aztán otthon fotelből nézi a tévét, közben chipset zabál, hatalmas valagat ereszt, s ebből kifolyólag azt a reklámot is megnézi, amelyben a mozgás nélküli fogyást kínálják őneki. Idióták egy idióta világban.
Ez a liberális oktatási rendszer veleje. Csakhogy: legidősebb fiam éppen egy jó budai nyolcosztályos gimnáziumba jár, s oda fogom járatni középső s legkisebb fiamat is. A legkisebb pedig ősszel megy általánosba, s nem szeretném, ha 13 éves koráig egy hülye, beteg lelkű és kényszeres társadalom átalakító ötletei szerint tanulna.
Ezért aztán van egy nagyszerű ötletem, te Bálint! Mi lenne, ha végre egyszer elmennétek mindannyian a francba innen?
Keressetek egy jó kis lakatlan szigetet valahol a Csendes-óceánon. Nem kell túl nagy, ti nagyjából az ország egy százalékát képviselitek, úgyhogy elfértek rajta. Menjetek el oda, mindnyájan. Vigyétek a gyerekeiteket is. És ott szabadon, senkitől sem zavartatva, csináljatok magatoknak egy olyan világot, olyan társadalmat s benne olyan iskolát, amilyet csak akartok.
Ha gondoljátok, tizennyolc éves korig csak olvasgassatok, ne legyen semmi szaktárgy. Házi feladatot soha, de soha ne adjatok fel magatoknak és a saját gyerekeiteknek. Messzire kerüljetek el bármiféle identitást, hagyományt. Töröljétek el végképp a múltat. Számoljátok fel még az "elavult" nemi identitást is.
Vigyetek magatokkal sok-sok lágy drogot. De minket hagyjatok végre békén. Egyszer s mindenkorra. Majd csak elleszünk valahogyan nélkületek. S megígérem, hogy ha évente nem is, de úgy négyévente egyszer megnézzük, hogy hol tartotok a teljes idiótává válás útján.
Érted, Bálint? Kísérletezgessetek magatokon. Mert mi már nem tűrünk sokáig, te Bálint!
Meg ha csak 50%-ban is...mar ami az adoelkerulest illeti, mert ugye teljesen ott elni mar budos neki Szlovakia. Csak addig jok amig ott tarthatja a ceget es autojat
Persze az is előfordulhat, hogy egy szép napon mégsem bírják tovább, és földhöz vágják a tortádat. Akkor csak arra kell ügyelned, hogy elsőként elmenekülhess, és biztonságos távolból közölhesd: te mindig mondtad, hogy ez egy kezelhetetlen, szélsőséges nép…
Vegül is, ennyit megér. S nagyon kicsi a valószínűsége, hogy egyszer tényleg szétverik a pofádat. Pedig megérdemelnéd, de nagyon.
Bayer Zsolt
zsótika, mér nem takarodsz már el a picsába, ahogy ígérted?!?
Valami bűzlik Magyarhonban. Bűzlik Gyurcsány Ferenc, bűzlik a kormány, bűzlik az áruló értelmiség, bűzlik a sajtó jelentős része. Ez egy görénykurzus
Igen Zsolt!
A te mocskos buzizo meg takarodjozo fajtad gorenykurzusa! Az ami buzlik itt mar 2002 ota, hogy nem tudjatok baratod vereseget elfogadni!
Erőszakba torkollt a melegfelvonulás Index 2008. 07. 05., 19:54 | Frissítve: 1 órája
A néhány száz főnyi, jellemzően csuklyás-maszkos radikális ellentüntető – a mai rigmusuk: Gyurcsány takarodj, vidd a buzi haverod – egy csoportja már a melegfelvonulás elkezdésekor felgyújtott egy rendőrségi kisbuszt, majd rendőröket dobált az Oktogonnál
Az unió és annak áldásai MHirlap 2008-06-13 Bayer Zsolt, főmunkatárs
Vannak cinikus, elviselhetetlen pofák és vigyorok, amelyeket soha nem felejt el az ember. Ezek azok az elviselhetetlen pofák és vigyorok, amelyektől ökölbe szorul a kéz, és a tehetetlenség dühe önt el mindent.
Gyurcsány produkált sok ilyen cinikus, elviselhetetlen pofát és vigyort.
Az egyiket még vagy két éve, amikor a maga személyiségzavaros, frusztrált stílusában leteremtette a magyar nagyvállalkozókat egy tanácskozáson, és szinte hisztérikusan, fuldokolva közölte velük, hogy "Akinek nem tetszik, elmehet!" "Tessék, el lehet menni!" – sikoltotta a paprikajancsi, aztán úgy lett.
Sokan, sok ezren elmentek.
Nem nagyvállalkozók, hanem a középosztály maradéka. Jómagam is. Jómagam mint újságíró egyszer már élvezhettem a kormány áldásait. Akkor, amikor meghozták a rendeletet, mely szerint nem vállalhatok többé munkát mint vállalkozó, muszáj alkalmazottként dolgoznom a lapnál. Ezzel sok-sok pénzt húztak ki a zsebemből – azt a sok-sok pénzt, amelyet mind-mind eltapsoltak aztán.
Az utolsó csepp ez az "el lehet menni" volt.
Elmentem, elmentünk. Szlovákiába. Ott alapítottam, alapítottunk céget, ott adózunk, 19 százalékot, egy percenttel sem többet. S szlovákiai cégünk nevére vettük az autónkat, mert bizony, így milliónyi forintot lehet megtakarítani. Mert ott nincs tetves regisztrációs adó, a biztosítás és az autó fenntartása egyharmada a hazainak.
Elmentem, elmentünk. Azért, mert itt nem lehet létezni. S azért, mert elhittük, amit évek óta pofáznak nekünk az Európai Unió áldásairól. Tőke s munkaerő szabad áramlásáról. Elmentem, elmentünk, szabadon áramoltunk. Mert úgy gondoltuk s gondoljuk, hogy nemcsak a multinacionális tőkének és a milliárdosoknak áll jogukban megkeresni az ideális terepet, a legjobb feltételeket, a legkisebb adókat s a legolcsóbb munkaerőt, hanem nekünk, egyszerű polgároknak is.
Kiderült, hogy ez illúzió.
Kiderült, hogy ez csak azoknak jár, akik elviselhetetlen, cinikus pofával és vigyorral tudják azt mondani, hogy "mindaz, amit tettem, jogszerű volt". Ezt mondta Gyurcsány, amikor szemére vetették, hogy offshore cégeken keresztül adóparadicsomokba mentette a pénzét. – Ez teljesen jogszerű – mondta. És persze igaza volt. Naná, hogy jogszerű! Egy milliárdos, aki a legutolsó vasát is pofátlanul lopta, teljesen jogszerűen menekíti vagyonát offshore cégeken keresztül adóparadicsomokba.
S ugyanez a cinikus és elviselhetetlen senkiházi meg a kormánya, most azon sikoltozik, hogy a szlovák rendszámmal járó magyar állampolgárok adócsalók, és most aztán lesz nemulass! Most majd jön az APEH, meg a vám- és pénzügyőrség, és szigorú ellenőrzéseket fog ám tartani, hogy a szlovák rendszámú autó tulajdonosa életvitelszerűen él-e Szlovákiában. Mert ha nem, akkor honosítania kell a gépjárművét, és meg kell fizesse azt a sok aljas és igazságtalan adót, amit ezek kitaláltak, csak azért, hogy az életünket megkeserítsék.
Ezúton közlöm, hogy egy frászt!
Ugyan egy balesetben totálkárosra tört az autóm, de a következőt is odakint fogom megvásárolni, és szlovák lesz a rendszáma. Ugyanis odakint van a cégem, és kint is marad. Kint marad egészen addig, ameddig ezek az elviselhetetlen, cinikus pofájú gazemberek regnálnak idehaza, s feketére adóztatnak, majd pedig közlik, hogy nincs pénz semmire, az állam nem fejőstehén, s különben is, szokjak már le a kádári nosztalgiáimról. Ezek mondják, nekem – pfúj…!
Kint marad a cégem, a jobb időkig. S addig odakint fizetem az adót. (S persze alkalmazottként itthon is megfizeti utánam a közterheket a munkáltatóm.) S mivel az EU-ban nincs kettős adóztatás, így nem vagyok hajlandó egy büdös vasat sem fizetni ezeknek. Sem magam, sem az autóm után. Miképpen nem vagyok hajlandó birkaként tűrni azt sem, hogy ez az állam, amely ellenségének tekinti a saját állampolgárait, amely mindenkit megpróbál mindenéből kiforgatni, miközben semmilyen szolgáltatást sem nyújt, nos, hogy ez a rabló állam azt csináljon velem, amit akar.
Minden honfitársamnak üzenem, akik elmentek és kivitték a cégüket Szlovákiába (vagy bárhová máshova), és idegen rendszámú autóval járnak, hogy nem kell megijedni, nem kell félni, nem kell csinálni semmit.
Kohlhaas Mihálynak kell lenni.
Nekünk van igazunk, és nem követtünk el semmiféle jogsértést. Igazunkért pedig meg kell küzdenünk.
Az állam, az adóhatóság, szegény vám- és pénzügyőrség, s mindenekelőtt a jó Gyurcsány Ferenc pedig tehet nekünk egy szívességet. Ez van.
Mi lenne, ha nem csak egy szövegkörnyezetből kiragadott részt másolnál be?
2008. február 17.
O.V.: Én ezt egy rendkívül fontos kérdésnek tartom, És örülök is, hogy elmondhatom azt, amit erről gondolok. Ugyanis itt pontosan kell fogalmazni, szerintem Magyarország érdeke az, hogy a fiatal tehetséges emberek, amolyan inasévek formájában néhány évet elmenjenek Magyarországról, és tanuljanak, vagy dolgozzanak egy-két évet külföldön. Néhány évet. És utána, egy bizonyos idő után, minél hamarabb, annál jobb, kellő tudással felvértezve hazajöjjenek.
Bayer Zsolt lehet a Krónika vezetője 2008. április 9. 14:22 FigyelőNet
Polgármester-jelöltsége miatt lemond az erdélyi Krónika főszerkesztője. Egyes hírek szerint Bayer Zsolt publicista lesz a poszt várományosa. A FigyelőNet értesülései szerint ennek azonban semmi alapja sincs.