Keresés

Részletes keresés

m.musashi Creative Commons License 2010.10.24 0 0 128
leegyszerűsitve,az az igazság hogy nincs igazság:)
és még valami:"...rá fogsz jönni, hogy sok igazság, amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik."
Előzmény: vani-lia (127)
vani-lia Creative Commons License 2010.10.24 0 0 127
Osztom a véleményedet, szerintem is: "virágozzék száz virág!",
(már, hogy kertészeti példával éljek),
és abban is egyetértünk,hogy az eltérő vitakultúra ritkán vezet eredményre:
( a stílus maga az ember!)
hogy csak a mostani problémát említsük.....
Előzmény: m.musashi (126)
m.musashi Creative Commons License 2010.10.24 0 0 126
sajna ilyen nép vagyunk.ha van két út akkor nem az lesz hogy mindenki megy a maga útján hanem aki más úton jár direkt.nem szabad megpróbálni megérteni hogy mi vezérli,nem odafigyelni arra amit mond,csak a saját vélemény érvényesitése.de az bármi áron.pl.nem mondhatod azt hogy nem szereted a tökfőzeléket mert jön valaki a szereti,és beléd fogja sulykolni hogy nincs igazad,sőt. végül is könnyebb villámokat dobálni a másikra mint megpróbálni megérteni,elfogadni a véleményét.bizonyos szintekre meg nem szabad lemenni,mert az ott lévők rutinosabbak és legyőznek;)
Előzmény: vani-lia (125)
vani-lia Creative Commons License 2010.10.24 0 0 125
Köszönöm a jótanácsot:)!, amiben természetesen igazad van, magam is így tervezem a továbbiakban:)
(többek között épp ennek a topiknak az előzményeit olvasgatva erősödött meg bennem ez a szándék... )
Előzmény: sz_attila (124)
sz_attila Creative Commons License 2010.10.23 0 0 124
Egyszerűen nem kell arra reagálni, amire nem akarsz. Ennyire egyszerű, így lehet "túlélni" a netes fórumokat, ha még nem jöttél volna rá :)
Előzmény: vani-lia (123)
vani-lia Creative Commons License 2010.10.23 0 0 123
Szia!

"Van más is aki igy gondolkodik."

Olvasgatva a fórumot, azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha úgy vélem, szép számú társaság tudna itt összejönni... :)!
DE MINEK?!
A vitához negfelelő belátóképesség szükséges.
De vita helyett vitatkozás, érvek helyett sértődöttség, üldözési mánia....a racionalitás legteljesebb hiánya...
Valóban semmi értelme.

Üdv:)!

Előzmény: anlu2 (122)
anlu2 Creative Commons License 2010.10.22 0 0 122
Sziasztok!

Sokáig nem jártam errefelé. Valahogy elegem lett az itteni dolgokból. Ma gondoltam benézek újra, történik e errefelé valami érdekes.
Ahogy olvasgatok, feltünik egy „új“ topik, számomra újnak tünt, mivel még nem volt dolgom vele, „Érvek ütköztetése“ névvel. Mivel nem ismertem beleolvastam.
És mit látok? : Zsurt!
Ö volt egyik oka a kijelentkezésemnek. Valahogy nem jöttünk ki egymással.
Most viszont megnyugtat, hogy nem csak bennem van hiba, másnak is lett vele problémája.
Megpróbáltam régi nicknevemmel újra bejelentkezni, ami láthatóan sikerült, annak ellenére hogy én teljes törlésemet kértem akkoriban. Ezt csak most azért tettem, hogy ezt pár sorban elmondhassam. Nem Zsurral akarok vitázni, isten mentsen. Ha bárhol hozzászólok igyekezni fogok Öt elkerülni, nehogy megint összeütközésbe kerüljünk :)

Tudom, hogy a fórum célja a beszélgetés, tanácsadás. Számomra az Ö hozzászólásai már okoskodásnak tüntek. Zsur, mindenhez mindehol tanácsot adott és ad is, ami nekem már túl soknak tünt. Kertészettel, macskákkal, fözéssel…….és még folytathatnám a felsorolást. Nem értem máig sem, hogy munka mellett hogyan tud valaki egész nap a neten lógni, és tanácsokat osztogatni. Na mindegy, téma lezárva, csak most boldoggá tett, hogy nem vagyok egyedül a nagyvilágban. Van más is aki igy gondolkodik. Vani-lia :-) üdv a fórumon!

Sajnálom, de ezt most el kellett mondanom. Biztos van aki megért, aki meg nem attól elnézést kérek.
Előzmény: vani-lia (119)
ZsuR Creative Commons License 2010.10.21 0 0 121
Igen... hat a fuapolasrol, gyereknevelesrol, fozesrol, kerteszkedesrol, masokrol szivesen beszelek, cserelek velemenyt... de neked velem van bajod szemely szerint, es erre egy megoldas van: nem egymas utan jarni.


Hoppa... en nem tettem... szoval, ha utanam jossz, megjelensz ott ahol vagyok, belemkotesz, a karakteremet elemezed... mit mondjak. Erre van szukseged. Meghokkento, de van ilyen is - terapia es gyogyszer szokott segiteni.

Előzmény: vani-lia (119)
vani-lia Creative Commons License 2010.10.21 0 0 120

......az imént hibát követtem el, ugyanis nem egyértelműsítettem, hogy kinek is szántam a mondandómat.

Nos, itt az előzmény:

ZsuR válasz | megnéz | könyvjelző 2010.10.19 16:18:00 Creative Commons License (35313)

A mi kettonk kapcsolata tenyleg nem fuzodik egyik topikhoz sem, szoval alljunk le vele. Javasolok egy uj topikot neki - ha kotozkodni akarsz velem, szivesen szorakoztatlak ott.

Azt irod a bemutatkozasodban: "Azt mondják rám, "született ellenzéki" vagyok.... Lehetek más?! születési jegyem: Vízöntő:))" :)) igy igaz, ismered magad...

86 hozaszolasodbol legalabb a feleben velem vagy ellenzeki. Hogy hol, mikor es milyen nick alatt "kuzdottem meg erte", azt nem irod, igy mindenki azt gondol amit akar.

Felajanlom ezt a topikot erre. Ha nem fogadod el, nem sirok miatta, de ne tedd tonkre magad es azokat a topikokat, ahova irok. Nem eri meg. Engem nem zavarsz vele - masokkal tolsz ki, no meg magaddal.
Előzmény: vani-lia (35308)
Előzmény: vani-lia (119)
vani-lia Creative Commons License 2010.10.21 0 0 119

Tudod, ha egyszer is eljutnál odáig, hogy utánanézz a dolgoknak, és ne légy büszke a félinformáltságodra, és ne várd el másoktól, hogy elégedjenek meg és álljanak át a te éppen akkor aktuális tudásszintedre, és, ha lenne esély arra, hogy valaha is feladd a "ha nem vagyok előnyben, már hátrányban vagyok" mentalitásodat, akkor talán lenne értelme beszélgetni...
Amíg ez nem valósul meg, addig nem vita, hanem meddő, öncélú vitatkozás kerekedhetne csak, amiből már volt épp elég a jóvoltodból, és , aminek semmi, de semmi értelme!
agicza Creative Commons License 2007.06.07 0 0 118
A Rózsák és az Angolkert topicban kialakult helyzetet tisztázandó, nyílt levél Márkusok nicknek:

Kedves Márkus!

'Kiűzettünk az angolkertből'

Kiűzettél, valóban?!?!? Ezért a durva csúsztatásért az lenne a legkevesebb, hogy elnézést kérj, kedves ValamelyikMárkus. Az igazság annyi, hogy OFF volt MINDEN hozzászólásod az Angolkert topicban, (mint ahogy itt is nagyjából ugyanezt teszed) és egy frissen jött nicktől az ember kevesebbet tolerál.

Tudod, ahova belépsz, ott neked kell igazodnod a többiekhez, és nem a saját képedre igazítani egy régóta működő topicot. Azt viszont nem tűröm, hogy itt, a rózsás topicban is rossz híremet keltsd, magánban azt mondasz rólam, amit akarsz. Azt hiszem, elég régóta fórumozok és hasznára vagyok, ahol tudok ennek a kerti kisközösségnek a tudásommal.

És azt sem hagyom, hogy egy általam nyitott topic el_vuljon, mert mindenről lehet benne írni. Egy egész kertészeti szájt ment tönkre a szemem láttára egy idővel ezelőtt, mert a hozzád hasonló látogatói úgy érezték, hogy a fakanál és a pelenkacsere is beletartozik a megbeszélni valók közé. Egyébként van már egy Zöld Zizegő nevű csevejhely a Kertészet alatt, ahova mehetnek a nem a szorosan a témához tartozó hozzászólások.

Elnézést a többiektől, de ez kikívánkozott belőlem a Rózsákban olvasottak után. Remélem, hamarosan kárpótolni tudlak majd benneteket egy-két szépséggel, mert hamarosan nyílnak a művészrózsák is.

Agicza

Ps. : Nicknéven köszörülni a nyelvünket pedig elég óvodás szokás, amíg nem tudod, miért ez, addig nem érdemes élcelődni rajta, kedves vmaniko.
ZsuR Creative Commons License 2006.07.12 0 0 117
Akkor te meg nem hallottal "igazi amerikaias közhelyeket"!
Előzmény: Törölt nick (115)
Mad árka Creative Commons License 2006.07.12 0 0 116
Beszélgettetek/vitáztatok nemrég az ökológiai egyensúlyról, kóbor macskákról, ebekről. Begépeltem most egy cikket, melyben részben erről is szó esik; tudom, minden szentnek maga felé hajlik a keze, mindenesetre szerintem érdekes. A vitát nem szeretném áthozni abba a topikba :-), csak olvasnivalót ajánlok: Vadon élő állatok, növények (73-74. hozzászólás)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.12 0 0 115
Az a véleményem, hogy igazi amerikaias közhelyeket írsz.
Előzmény: ZsuR (114)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.12 0 0 114
Erveket es ellenerveket - velemenyeket es ellenvelemenyeket hozzunk fel, peldakent, nem szemelyeket sertve, hanem "takaritas" keppen.

Az egyik vegzosunktol hallottam (aki meg az egy "vezetokepzo"!n hallotta, tanulta egy politikustol. . .a gyerek apja szenator, komolyan folyik az utanpotlas kepzese): Az volt a kerdes, mitol lesz egy vezeto vezeto. . .
a helyes valasz: a kovetoktol. . .ha nem kovet senki sem, kit vezetsz?!?!

Sokan akarnak vezetni a internetes forumokon, kitunni tudassal, durvasaggal, hozzaertessel, sertegetessel, onmagukat jelolve - es lehulyezik azokat, akik nem lihegnek a nyomukban.

Sokszor azt latom, hogy a kep fekete/feher. Minden vagy semmi. . .nincsen tures, nincsen toleralas, nincsen megertes, nincsen empatia.

Idobe fog telni, mire az internetes forumok felnonek - tulesenk a gyerekbetegsegeken - kar lenne egyik masikba belehalni.

Mi a velemenyetek?
Keszthely1 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 113

Bocs, hogy megint  jelentkezem.

 

Nálunk  nincs macska , a két szomszédomban  van,nem is foglalkozon valük. Amikor átjönnek  télen a pálmfa  és a  cipusfa alatt a szalmán heverésznek a napon   jó nézni öket.

Pedg nyáron madaraqt fognak az itatónál a virágokat lerágják   én úgy veszen ezeket a veszteségeket,hogy én is ráléphettem volna ,vagy a szél kitörte  ennyi .

Élni kell nekünk is   és élni hagyi öket is  .

Tudom amikor ekőszőr virágzik valami szépség és allig várod már ,hogy kinyíljon

akkor ott látosd a macskát henteregni nem a legkedvesebb látvány .

De ha unokád csinálja  ugyan ezt annak megbocsátasz .....igen  

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.23 0 0 112
Nem kell meggyőzni senkit, és sem utálni, sem szeretni nem kell a macskákat senkinek, aki nem akarja. Csupán ott kell tartani, ahová valók, és ahová nem valók, onnan el kell távolítani őket.
Előzmény: anblock_italia (110)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.23 0 0 111
Többször írtam már, hogy egy rossz dologra nem mentség, ha felsorolunk tíz rosszabbat. Senki sem mondta, hogy a macskák a legveszélyesebbek a természetre. Csupán veszélyesek, mint minden behurcolt, adott ökoszisztémától idegen állat.
Előzmény: anblock_italia (108)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.17 0 0 110
Azt hiszem itt nem találunk már vitapartnert, de nem is baj, ez annyira meddő vita, biztos, hogy senki senkit nem fog meggyőzni, ezek velünk született érzések, bár alakíthatóak. A vejem nemrégiben kifejtette, hogy soha nem fogja szeretni a macskákat, jót vitatkoztunk, aztán karácsonyra szerzett egy macskát a lányomnak, azóta együtt imádják, bár szerintem jobban tennék, ha egy gyereket imádnának, de erre még várni kell. Meg azért sem értek egyet, mert lakásban tartják, szegény cicus majd bedilizik az unalomtól, de madarakat legalább nem fog!
Előzmény: csabaje (109)
csabaje Creative Commons License 2006.05.17 0 0 109
Én is csatlakoznék a hozzászólásaidhoz, egyetértek. Épp erről megy a vita az Ámokfutó macskás topikban is.
Előzmény: anblock_italia (108)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.17 0 0 108
Még csak annyit, rengeteg okát halljuk az ökológiai egyensúly veszélyeztetésének, de hogy  amacskák lennének erre a legveszélyesebbek..., a mértéktelen permetezést, ami szintén a mi kényelmünket szolgálja, azt már inkább elfogadom, mint valós veszély a madarakra, mert az ellen nem is lehet védekezni.
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.17 0 0 107

Bár nem viseltem valóban szívemen annyira az ökológiai egyensúlyt, de azért nyitott szemmel és füllel járok és mintha azt hallottam volna, hogy a tengerészek a hajók rakományával hozták Európába a rágcsálókat, és a macskákat ilyenformán talán inkább megmentőként kellene ünnepelned! Mint ahogy sokan teszik is ezt!

De a "mór megtette köteleségét...", nosza, írtsuk ki őket? Nem tudom, Te hol laksz, de az egér és patkányveszély valóban létező probléma, most már talán inkább az a baj, hogy a jóllakott macskák nem fárasztják magukat a vadászattal, de "szerencsére" a mérhetetlen emberi felelőtlenség miatt vannak még kóbor macskák, persze főleg a városban, aztán, hogy néhány az erdőbe kénytelen menni...befogásuk helyett persze könnyebb a puska!

ZsuR Creative Commons License 2006.05.13 0 0 106
Csatlakozom az elotted szolohoz :))
Előzmény: anblock_italia (104)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.13 0 0 105

És még mielőtt bárki azt hinné, hogy harcos állatvédő, illetve macskavédő vagyok, elmondom, sajnos nem, és ha van cselekedetem, amit szégyellek, az az, amikor egy összeaszott pici cicát, aki kétségbeesésében be akart mászni a kertünkbe, ahol a két kutya csorgó nyállal várta, én ahelyett, hogy befogadtam volna, elvittem néhány házzal arrébb, és betettem a kerítésen, abban a reményben, hátha befogadják. De az életemhez az is hozzátartozik, hogy kimenekítsek egy sünit a kutyáktól, hogy megpróbáljak megmenteni egy madarat a macskától, hogy télen etessük őket, de az is, hogy hetekig nem tudtam megsimogatni a kutyáimat, miután a szemem láttára öltek meg egy bűbájos kismacskát, amelyik barátkozni betévedt hozzánk.

Ez szerintem a kertváros mindennapi rendje, és ameddig mi emberek a boltban kopasztott csirkét veszünk és jóízűen belakmározzuk, ugyan ne itéljük el a buta állatokat, akiknek nincsen erkölcsi érzékük és nem vigyáznak a természet egyensúlyára!

anblock_italia Creative Commons License 2006.05.13 0 0 104
Köszönöm, ha így gondolod, talán érdemes volt elkoptatni az ujjaimat:-)
Előzmény: Dogfüggő (103)
Dogfüggő Creative Commons License 2006.05.13 0 0 103
Nagyon bölcs és szimpatikus hhozzászólás volt.
Előzmény: anblock_italia (102)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.13 0 0 102

Ez a szeretjük-e a macskákat téma tényleg megér néhány vitát, nem könnyű benne igazságot tenni.

Az én alapállásom az, hogy a "természetben" egyetlen élőlény tehető felelőssé a cselekedeteiért, és az az ember, gondolom ezt nem kell érvekkel alátámasztani.

 

A macskát valahol megtalálta az ember, és kezdetben nem azért, hogy simogassa, hanem azért, hogy szolgálatot tegyen neki, megölje az egereket, patkányokat. Nemrégiben láttam egy filmet Velencéről, ahol egyenesen a város megmentőiként tisztelik a macskákat a pestis megállítása miatt. Ez is egy álláspont.

 

De megszerettük őket és szerencsére egyre kevesebb az egér, hát mit tehetünk, etetjük őket, de az ösztöneiket nem operálhatjuk ki belőlük, nekik ez ma is munka és játék, ha egyszer ezt tették, ilyenek is maradnak. Most akkor irtsuk ki őket, mert már nincs rájuk szükségünk. Nem írtjuk ki őket, hanem szeretjük, simogatjuk, etetjük, örülünk a jelenlétüknek, mert valami olyasmivel ajándékoznak meg, amit nehéz szavakba foglalni. A függetlenségüket, szuveneritásukat sokan félreértik, félremagyarázzák, jobban kedvelik a kutyák kezességét, alázatosságát (kutyáim is vannak és őket is szeretem). Én néha elnézem a macskát és arra gondolok, milyen csoda, hogy egy kis szőrös lény itt él köztünk és elfogadja a mi szabályainkat:-)))

 

Na és itt jön a szomszéd, aki ebbe soha nem gondolt bele, nem is akart, csak nyugtot szeretne, persze joga van hozzá, érthető, hogy nem szereti ha kikaparját a veteményét, odapiszkítanak, ott hancúroznak. Érthető, de a madaraknak mondhatja, hogy ne csicseregjenek, a kakasoknak mondhatja, hogy ne kukorékoljanak hajnalban, a gyomoknak mondhatja, hogy ne nőjenek? Ha valaki kertesházba költözik ezekkel a kellemetlenségekkel is számolnia kell, függetlenül attól, hogy része e a macska a természetnek, ha a természetnek nem is része, a kertesházban élésnek az, és aki ezt nem szereti, annak peche van.

 

Ami pedig a madarakat illeti, köztük is vannak "jók és rosszak", de bár nem vagyok szakember, nem biztos, hogy ha nem lennének macskák, az olyan jó lenne, nem biztos, hogy kell, hogy évente egy rigópárnak tízegynéhány kicsinye maradjon, vagy a verebek még többen legyenek, márpedig a városban nincs nagyon más rendező, mint a macska, ragadozómadarak nem nagyon merészkednek be. Én még nem hallottam, hogy meghúzták volna a vészharangot, hogy kevés a veréb, a rigó, ebből arra következtetek, hogy a macskák igenis rendben tartják a dolgokat.

 

Azért pedig, hogy sok a kóbormacska, már igazán ne szegény cicusokat tegyük felelőssé, ahogyan a hozzászólásomat is kezdtem, ami itt a földön történik, azért az ember a felelős!!!, és vannak felelőséggel bíró macskatartók és felelőtlenek, és nincs  annál szomorúbb látvány, mint egy kidobott, nyomorult kis macska, mert igenis mi vagyunk értük felelősek! És sokkal inkább szégyeljék magukat azok, akik nem gondoskodnak róluk, akik nem akadályozzák meg a felesleges szaporulatot, mert büszkék a cicájuk férfiasságára (van ilyen), vagy mert nem műtetik meg a lánymacskájukat, mert pénzbe kerül! És nem írtandó bűnözők a macskák, akik néha nehéz munkával megfognak egér helyett egy egy madarat!!!!!!!!!!!

ZsuR Creative Commons License 2006.05.01 0 0 101
Azt hiszem - meguntalak, mar a bajuszhuzogatas sem szorakoztat. Szia!
Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.01 0 0 100
A Matskák 2-ről, ahol jóval a megjelenésem előtt én voltam a téma, a te jóvoltadból.
Előzmény: ZsuR (99)
ZsuR Creative Commons License 2006.04.30 0 0 99
Pontosan milyen topicrol beszelsz?

No meg - neked nem ok okod van panaszkodni ram. . .:)).
Előzmény: Törölt nick (98)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!