Mit gondoltok, mi az oka annak, hogy az RDA-értékeket figyelmen kívül hagyva többszörösét teszik bele egyes vitamincsomagokba a megengedetthez képest?
Ez tulajdonképpen kinek jó? Annak a cégnek jó, aki gyártja ezeket? Mert inkább az lenne kézenfekvőbb, hogy mindössze annyit tesznek bele, ami az előírt mennyiség.
Tehát minek tesznek mondjuk egy készítménybe 10000 NE A-vitamint, vagy 400 NE E-vitamint, mikor nekik sokkal gazdaságosabb lenne jóval kevesebbet belerakni és eladni ugyanannyi pénzért?
Köszi a valaszt. A nögyogyom reflekszböl felirta a vasat az elevit melle. Terheseknel itt törökorszagban ver es vizelet vizsgalat csak a 6.heten es a 7. honapban van! En pedig a 3.honapban vagyok tehet nem is tudja kell-e ezert kerdeztem. Köszi
Szia Wild Bear. Szerdan voltam orvosnal, termeszetessen egy masiknal (akire azt mondtak hogy europaibb) es azt mondta szedjem csak nyugodtan tovabb az Elevitet a szülesig, es a melle mas nem is kell. Tehat a Folik Asidot (amiben amugy is csak 3 fele össze tevö van kisebb mennyisegben) elhagyhattam. Egyebkent az itt menö vegellathatatlan vitaban osztom a velemenyedet, csak hogy tudd nem vagy egyedül. Teli van a vilag hasonlo spekulansokkal....
Ez nekem is feltűnt, hogy ajánlgatja ronhubbard könyvét, nekem éppen emiatt vált gyanússá az egész dolog. Hallottam mindenfélét erről a szektáról, hogy hogyan lehúzzák az embert, befizeted a tanfolyamot 'oszt clear lesző' ilyen baromságok vannak, meg a Tomkúrsz is tagja ennek a rablóbandának.
Méltósággal megérkezni... című kötet végén a kiadó az olvasó figyelmébe ajánlja Frederick Leboyer két könyvét, A gyöngéd születés és a Szülés gyöngéden című kötetet. Emellett Lenkei doktor L. Ron Hubbard: Dianetika című könyvét is javasolja nekünk. Hubbardról egyébként köztudomású, hogy a szcientológia atyja, akit dr. Lenkei Gábor könyvében többször is idéz, és az általa legmélyebben tisztelt tanítómesterének nevezi. Vallási vagy egyéb meggyőződése persze kinek-kinek a legbensőbb magánügye; Hubbard tanításainak népszerűsítése a szerző és a kiadó döntése éppúgy, mint a Freechoice táplálékkiegészítőinek reklámozása. Mindez azonban mértéktartóan, a jó ízlés határain belül történik, és cseppet sem von le a könyv értékeiből sem a külcsínből, sem a belbecsből.
Kedves Affiliate talán nézz körül a szcientológia háza táján. Az még nagyobb üzlet, mint a gyógyszeripar. talán nem is véletlen a sok drága vitamin dr. Lenkeinél.
Nem-e? Codex Alimentarius ? Nem ismerős? Ezt ki dolgozta ki szerinted?
Kőkemény Gyógyszeripar!!!
Az E-vitaminból pl. 4 mg az RDA, de vehetsz a gyógyszertárban 400 mg -os kapszulát..!
Vény nélkül, bemész az utcáról, és veszel, amennyit akarsz..! Negyed áron, mint ahogy a Lenkei adja !! Ugyanolyat, csak csicsás doboz nélkül !!
Már mondtam, hogy én se veszek tőle mindent, csak az erős vitamincsomagot.
"Lenkei bácsi megveszi a gyártótól (Bioextra Kft), és tripla-négyszeres áron adja tovább
Ezt az információt honnan szedted?(bioextra stb.)"
Tanultál te gyógyszer formulázást, és kiszerelést..? Lágyzselatin kapszula ?
Vagy ehez már tolmács kell..?
Kinyitod a Lenkei-féle dobozt, és ott van benne a Bioextra e-vitaminja. A saját szemeddel megnézheted.
Még mindig nem válaszoltál a kérdésre. Adjál legalább egy linket, vagy mi alapján írtad, hogy bioextrától veszi az e-vitamint, ha már ennyire jólértesült vagy?
"Csak azért, mert kíváncsi vagyok. Mert, amit ő ad tovább, azt Nulab Inc. (Clearwater, Florida, USA) gyártja, és Free Choice Kft. forgalmazza."
Ja, ezt írja a honlapján, a lámák meg beveszik.. ;-)
Eztis mi alapján gondolod?
Gondolom te nagy gyógyszerész szaktekintély lehetsz, hogy ilyen véleményt tudsz nyilvánítani.. :-D
Ezt tapasztalatból mondom. Nem tudom ismered-e dr. Michael Colgant, ő is azt mondta, h Centrum sajnos nem tartalmaz elegendő vitamint.
Azért nem megfelelő, mert gyógyszeripar legtöbb esetben RDA szerint adja el a vitaminokat. Sajnos az RDA mennyiség kevés ahhoz, hogy egészségesek legyünk. Szerinted elég 60 mg C-vitamint bevinni naponta? Vagy 1,5 mg B1-vitamint?
RDA-t épp a gyógyszeripardolgozta ki. Ez hihetetlenül alacsony, hatástalan adag. Ezt a tényt kutatások százai már bebizonyították. Utána lehet nézni.
Lenkei bácsi megveszi a gyártótól (Bioextra Kft), és tripla-négyszeres áron adja tovább
Ezt az információt honnan szedted?(bioextra stb.) Csak azért, mert kíváncsi vagyok. Mert, amit ő ad tovább, azt Nulab Inc. (Clearwater, Florida, USA) gyártja,
és Free Choice Kft. forgalmazza.
Legalább mielőtt véleményt nyilvánítasz, bemehetnél a gyógyszertárba, megnézni az árakat..
Voltam, megnéztem, messze nem éri meg azokat megvenni. Még a Centrum is elég gagyi, hiába reklámozzák agyba-főbe.
"Tudom, sok maró sav van, de nem mindegyik maró hatású. "
Ezt a mondatodat olvasd el még egyszer, és próbáld meg megfejteni..
Esetleg meséljem el Neked a gyomor-nyálkahártya erodáló képesség mibenlétét..? A H2-blokkolók szerepét ?
Najó ezt elcsesztem, csak azt szerettem volna írni, attól, hogy C-vitamin (aszkorbinsav) sav v. mittomén, még nem fogja kimarni a gyomorfaladat, legfeljebb hasmenésed lesz a "nagy" mennyiségtől. Az előadásodat hagyd meg másnak.
"Nekem biztos nem ürül ki, mert intenzív súlyzós edzéseket végzek, és ez nem sakk. "
A feleslegben bevitt vitamin kiürülésének semmi köze nincs ahoz, hogy milyen súlyzókat emelgetsz.
Egy nehéz fizikai munkától nem igényel több tápanyagot a leterhelt szervezet? Nyilván kárba vész ugye a sok vitamin ? Nem használja fel őket, csak kiüríti?
"És ez nem vitaminkúra kell,hogy legyen, hanem mindennap szünet nélkül kell bevinni a tápanyagokat."
Ezt is a Lenkei könyvében olvastad, vagy a konditeremben mesélték neked.? :-D
Nem. Szerinted a levegővételben kell szünetet tartani? :-D A víz is mindennap megy nem ?
A vitamin nem tápanyag. És nem kell (nem szabad) ilyen iszonyatos mega-dózisokban szedni.
EZ NEM IGAZ, és bizony tápanyag, mégpedig mikrotápanyag. Ez ált.isk. nyolcadikos tananyag.
Ahogy Te írtad vhol: ilyenkor kel lapozni, és tovább olvasni. Nézz utána
"Minden szépen le van írva, nem Lenkei találta ki ezeket, hanem ezek tudományos kutatások eredményei, amiket a gyógyszeripar tudatosan szőnyeg alá söpri, minden erővel küzd ellene."
Mondom, hogy a Lenkei is a GYÓGYSZERIPARtól megvett vitaminokat forgalmazza !!
Tehát a gyógyszeripar szekerét tolja.
Ez megint nem igaz. Lenkei a Nulab Inc.-tól veszi, és ez a cég vagy mi ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐIPAR ÉS NEM GYÓGYSZERIPAR ha úgy tetszik. Nagy különbség!
Köszi:-) sajnos mostmar 10 eve elek külföldön, es mivel egy magyar sincs körülöttem, a fogalmazasom es a helyesirasom botranyos lett. Neha utolag rajövök egy-egy hibara, neha mar az sem. A török klaviatura sem segiti a helyzetemet.
A dokimnak mondtam különben hogy Elevitet szedek, tehat tud rola, de egyebkent mivel a teherbeeses elött kezded szedni, akkor meg sokaknak dokijuk sincsen (nekem pl idaig csak otthon volt)
Arra azert kivancsi lennek hogy a D-vitamin, Kalcium vagy a Folsav ha sokat szedek belöle felhalmozodik-e vagy kiürül a szervezetböl?
En nem gondolom, es eppen ezert kezdtem el szedni mar a terhesseg elött is. De az elsö orvosi vizsgalaton (5.heten) a Doki megnezte a leleteimet, es azt mondta hogy jok, de azert felirja a Folic Asid-ot, en mar mondtam neki hogy szedem az Elevitet, azzal akkor mi legyen? Azt eleg lessz 3 naponta egyet szedni, mondta ö. Ez kicsit megkavart. Szerintem is az Elevit eleg lett volna, mivel itt iszonyatossan sok zöldseget (parolva) es friss gyümölcsöt eszek, de mivel a leletemet nem ertettem, (hatha abban latott valamit) nem kekeckedtem vele.
Kedves Zimizumi. Az rendben van, de mi a helyzet a többi vitaminnal? Szoval ha Elevitet szedem akkor a folsav bevitel keves lenne(valoszinüleg), viszont minden mas vitamin es nyomelem megtalahato benne. Ha a folic asidot szedem csak, akkor a folsav, d-vitamin es kalcium bevitel eleg lenne( ugyanis csak ez a harom alkotja) de mi lenne a többivel? Azok nem hianyoznanak?
Bocs hogy beleszolok itt a nagy vitaba, de nem kaptam valaszt a legutobb feltett kerdesemre, ami ugye ugy szolt, hogy terhessen lehet-e az Elevitet es egy Folic Asid nevü gyogyszert közössen szedni. İlletve hogy nem-e tul sok ez a vitamin alapotosoknak? Csak azert kerdezem mert ugye egy babaval a hasamban ez nem jatek. Elöre is köszi.
az aktív hatóanyag előállítási költsége 0.11 USD dollár
fogyasztói ára 247.47 USD dollár
a szorzója 2249,732 Hát ez nagyon sok.
Ez is benne van a Lenkei könyvében.
Egy gyógyszer ára nem csak az előállítási költségtől függ, azért ezzel nem árt tisztában lenni. Oké, hogy a C-vitamint is reklámozzák, de mit jól ismert hatóanyaggal, nem szükséges preklinikai és klinikai vizsgálatokat csinálni vele, amelyek a biztonságosságát és a hatékonyságát igazolják. Ezek a vizsgálatok olyan tételek, amelyek eléggé megdobják egy szer árát. Sőt, általában a már forgalomban lévő szerrel is szerveznek vizsgálatokat.
Ennek ellenére persze tisztában vagyok azzal, hogy a gyógyszeripar nem egy szende szűzlány, aki pirulva zsebeli be a hasznot.
hoppá, egy kicsit elkanyarodtam a terhesség előtti csodatablettáktól, elnézést az offért.
Beleolvastam Rath oldalába, meg egy általa ajánlott Vitacor Plus nevű tabletta összetételébe. Hát szó sincsen benne 1-2-5-6 vagy akár 8 ezer mg C-vitaminról. Mindössze 600 mg-ról/nap. De a többi vitamin megoszlása is hasonló az átlagos itthoniakéhoz.
Huhh, nem gondoltam volna, hogy ennyien fognak reagálni :-)
Megpróbálok mindenkinek válaszolni.
Forrást kérek, dr. Lenkein kívül. ( mellesleg éppen ö dolgozik extra adag vitaminokkal, tehát nem értem az érvelésedet. )
Nem csak Lenkei javasolja nagyobb dózist, hanem sok más tudós is pl. Dr.Matthias Rath, Dr.Michael Colgan, Edward G.Griffin, Ralph Moss, Dr.Ralph Bircher és még sok más.(google-n keresheted)
www.drrath.com, tudok még többet is, de a legjobb az volna, ha megveszed a könyvét (Cenzúrázott Egészség csak 2.025,- Ft, néhol olcsóbb is), abban benne van vagy 30 oldalreferencia,amelyekre hivatkozik. Nem ő találta föl a spanyolviaszt.
A gyógyszeripar gyártja a vitaminokat is. Az összeset.
Lehet, de nem megfelelő mennyiségben!!!
Nézzük csak: itt van pl. a Lenkei-féle 400mg-os E-vitamin, csekély 4291,- forintért:
Kinyitjuk, és mit találunk benne..? A Bioextra által gyártott E-vitamin lágyzselatin kapszulákat, ami gyógyszertárban kb. negyed ennyibe kerül:
Ezt kötve hiszem, lehet olcsóbb, de nem hinném, hogy ugyanakkora dózisban. De lehet, hogy tévedek.
De ha megnézed a Lenkei-féle C-vitamint (5000mg/kapszula, 30 kapszula/doboz, 5796,-Ft), abban is gyógyszertári aszkorbinsav van, ami grammonként 8,- Ft (a gyógyszertárban).
Én pedig tudok grammonként 5,- Ft-ért C-vitamint venni, én se veszek tőle mindent, Csak Dr. Lenkei ÉLETERŐ napi vitamincsomag ERŐS-et. A C-vitamint meg mástól vásárolok.
Nevetni fogsz, mert a C-vitaminon nagyobb a haszonkulcs (tonnaszámra gyártják, egyszerű eljárással), mint a Prozacon.
Prozacról vmit (100 tablettára vetítve)
az aktív hatóanyag előállítási költsége 0.11 USD dollár
fogyasztói ára 247.47 USD dollár
a szorzója 2249,732 Hát ez nagyon sok.
Ez is benne van a Lenkei könyvében.
ha beszeded a Lenkei-fée 5000mg-os C vitamint, jó eséllyel lesz hasmenésed, és egy idő múlva gyomorfekélyed, lévén az aszkorbinsav egy sav.
Nekem nem volt ilyen gondom - már 8 hónapja szedek annyit - , de ez függ egyéni érzékenységtől is. És a sav nem föltétlenül áll összefüggésben a maró hatásával. Tudom, sok maró sav van, de nem mindegyik maró hatású.
Ráadásul a szervezet rááll a kiürítésre, ezért a mega-vitaminkúra abbahagyása után C-vitamin hiánytünetek fognak jelentkezni.
Nekem biztos nem ürül ki, mert intenzív súlyzós edzéseket végzek, és ez nem sakk. És ez nem vitaminkúra kell,hogy legyen, hanem mindennap szünet nélkül kell bevinni a tápanyagokat. Mindennap ugyanúgy levegőt szívunk, nem egyik nap levegőt, utána metánt, a viz is víz mindennap, de a kocsidba is mindennap benzint tankolsz.
Maradjunk a C-vitaminnál.
Ahham, Dr. Lenkei tegyen le egy nefrológus szakvizsgát is...
De elég, ha csak elbeszélget a kollegáival. A C-vitamin -magyarul aszkorbinsav- egy savas karakterű anyag, jelentősen csökkenti a vizelet pH-ját. Ezért a húgyutakban ureát és oxalát kövek képződését generálja. (1000 mg felett tartósan szedve).
Mintha vesekőről beszélsz, de nincs ilyen problémám, mint mondtam már egy jó ideje szedek 5-6 gr-ot is.ndtam már egy jó ideje szedek 5-6 gr-ot is,
és NO PROBLEM.
A legjobb az lenne, ha megvennétek a könyvét. Én is ugyanolyan kétkedéssel fogadtam ezeket, mint Ti. Minden szépen le van írva, nem Lenkei találta ki ezeket, hanem ezek tudományos kutatások eredményei, amiket a gyógyszeripar tudatosan szőnyeg alá söpri, minden erővel küzd ellene.
De mégegyszer olvassátok el a könyvét, minden ezzel kapcsolatos kérdésekre kaptok választ.
Hogy ne csak a vitamintúladagolásról legyen szó, ami valójában nem is létezik,
Maradjunk a C-vitaminnál.
Ahham, Dr. Lenkei tegyen le egy nefrológus szakvizsgát is...
De elég, ha csak elbeszélget a kollegáival. A C-vitamin -magyarul aszkorbinsav- egy savas karakterű anyag, jelentősen csökkenti a vizelet pH-ját. Ezért a húgyutakban ureát és oxalát kövek képződését generálja. (1000 mg felett tartósan szedve).