Keresés

Részletes keresés

Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.08.22 0 0 502

Most látom, hogy nem válaszoltam kedves kérdésedre. Szal: gyűlölöm a kommunizmusnak nevezett megvalósult rendszereket, felelős kiszolgálóikat, haszonélvezőiket, különösen elnyomó és ideológiai párt és állami elitjüket, tehát az Ávót, és utódszervezeteit is.

Ugyanígy vagyok a rendszerváltás utáni utódpártokkal és vezetőikkel is.

Mit tagadjam, birka, vagy épp ellenkezőleg nagyonis rafinált szavazóikat is megvetem (igazából fel se tudom fogni, hogyan képes valaki ép ésszel ezekre szavazni).

 

Másfelől meg igenis differenciáltan, a lehető legmegértőbben viszonyulok történelmünkhöz. Van vitám a jobboldal primitív történelemszemléletével, sőt gyakorlati politikájával is.

 

Védek tehát valami álmot, ami hiányzik belőle, vagy nem jön elő (persze a többiből se, de az nem érdekel). Sőt politikától függetlenül is védem ezt az álmot.

 

És ezt azzal fejezem ki, hogy ezt az álmot eszmék, gondolatok, művészetek védik, pl. igenis jól, Magyarországon, a "rothadt", "dekadens" Nyugat és Amerika művészete, zenéje, ezen belül pl. a twist, (ami szintén néger találmány), aminek járását, vagy egyáltalán a hozzá való pozitív viszonyt nem tudjuk elképzelni egy Fidesz mainstreamtől.

 

Ez pedig nagyon nagy baj, elsősorban önmagában, de a politika primitív haszonelvűsége felől nézve azért, mert különben a mai fiatalok ß@rházi, ripacs, hamis, píároló, ge** komcsikat néznek "jó fejnek".

 

 

 

 

Előzmény: Coma (499)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.08.22 0 0 501

Szili Katika - a balos-jobbos kedvenc meg Tarjánt zsarolja. Ezeknek ez a vérükben van!

 

Szocialista fenyegetés Salgótarjánnak
2006. augusztus 22. 8:30

Magyar Nemzet - Borsodi Attila
A választópolgárok el tudják majd dönteni, melyik jelölt mögött áll olyan erő, amely garantálhatja a fejlesztési forrásokat, a munkahelyteremtést – jelentette ki szombaton Salgótarjánban Szili Katalin, az Országgyűlés MSZP-s elnöke. A helyi Fidesz szerint megdöbbentő, hogy a szocialisták milyen aljas eszközökkel próbálják befolyásolni a közelgő önkormányzati választások eredményét.

Szili Katalin, az Országgyűlés MSZP-s elnöke múlt szombaton a szocialista belháborúktól hangos Salgótarjánban tett látogatása során arrogáns, de egyben félelemmel vegyített kijelentésre ragadtatta el magát – állítja Becsó Zsolt, a Fidesz salgótarjáni elnöke. A házelnök asszony az érintettek tájékoztatása szerint a következő kijelentést tette a Nógrád megyei megyeszékhelyen: „A választópolgárok el tudják majd dönteni, melyik jelölt mögött áll olyan erő, amely garantálhatja a fejlesztési forrásokat, a munkahelyteremtést.” Becsó Zsolt szerint Szili Katalin kijelentése egyrészt arrogáns, mert Veres János pénzügyminiszter szabolcsi polgármesterek előtt tett kijelentéséhez hasonlóan, ő is burkolt fenyegetést fogalmaz meg az emberek számára. – Azt üzeni, hogy ha Salgótarján fejlesztési forrásokat akar, akkor csak és kizárólag a szocialisták jelöltjére szabad szavazni – fogalmazott a fideszes politikus, aki szerint Szili Katalin tájékozatlan is, hiszen az MSZP új polgármesterjelöltjéhez kívánja kötni a munkahelyteremtés lehetőségét, ahhoz az emberhez, akinek négyéves megyei közgyűlési elnöki időszakában több ezer fővel nőtt a regisztrált munkanélküliek száma Nógrád megyében.
Mint azt korábban, az áprilisi országgyűlési választás két fordulója között megírtuk, Veres János pénzügyminiszter egy birtokunkba került hangfelvétel tanúsága szerint lényegében azzal fenyegette meg a szabolcsi kilences, mátészalkai körzet polgármestereit, hogy ha településükön rosszul szerepel az MSZP, nem részesülhetnek majd a központi fejlesztési forrásokból.


 

veza Creative Commons License 2006.04.21 0 0 500
Tudjuk már előre, a komcsiknál mindig minden rendben van. Csak egy kicsit később jön rá mindenki, hogy egy kicsit hihetőbben hazudnak, mint más. Lásd az összes Nomentana, Altus, Kulcsár-bármi ügyeket...:)))
Előzmény: Álomvédelmi twist (498)
Coma Creative Commons License 2006.04.21 0 0 499
off: Most őszintén... hogy a fenébe találtad ki, hogy ez legyen a nicked?? off.
Előzmény: Álomvédelmi twist (498)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.04.20 0 0 498

"A pénzügyminiszter szerint teljesen rendben levő dolog, amit mondott. ... A kormányszóvivő szerint nincs semmilyen ügy, mert Veres nyilatkozatával tisztázta magát."

 

Erre mondta ma reggel Bence György filozófus a Napkeltében, hogy ezzel az ún. cáfolattal  és tisztázással megerősítette amit mondott. És ez így még rosszabb. Azt mondta, hogy ezzel egy új korszak kezdődött Mo-n, mert ez a gyakorlat eddig is meg volt, de most nyíltan ki is mondják, sőt azt se értik, hogy mi a baj vele. És ezzel még Lengyel László is egyetértett.

 

Ezen jó lenne, ha elgondolkodna az sok bigott kommunista, akik magukból hülyét csinálva itt védik ezt a pimasz komcsi minisztert. És azon is, amit erről Révész Sándor, szintén baloldali liberális író mondott ma a Népszabadságban:

 

Révész Sándor: Hétköznapi cinizmus
2006. április 20. 9:47

Révész Sándor: A hétköznapi cinizmus elutasítja az ilyesfajta moralizálást. Holott moralizálás nélkül nincs morál. Moralizálni kell, csak nem elég. Nem elég azt mondani, hogy csúnya dolog a közpénzek fölötti hatalmat szavazatok kizsarolására használni, azt is meg kell vizsgálni, milyen szerkezeti torzulások támogatják a morális torzulásokat. Jelen esetben egyrészt az, hogy az önkormányzati vezetők és érdekek túlzottan rátelepednek a parlamentre, másrészt az, hogy a fejlesztési források elosztása nem eléggé normatív.

(Népszabadság, 2006. április 20.)

 

Persze a kiemeltnél a többi valóban még fontosabb, de az itt egyrészt részben OFF, és túl magas és érdektelen, buta vörösöknek.

 

Előzmény: Törölt nick (489)
Zmac Creative Commons License 2006.04.20 0 0 497

off - ennek másik topik kellene

 

Első ránézésre a százas listából:

 

Leisztinger, Várszegi, Erdős, Kristyán, Zwack, Csák, Kapolyi, Gyurcsány, Gyárfás, Kóka. Ezek tehát minden háttérinformáció nélkül. Érdekes lenne alaposabban utánanézni, ki, mikor és hogyan szerezte a vagyonát, és mi volt 1990 előtt.

 

on

Előzmény: Törölt nick (493)
Zmac Creative Commons License 2006.04.20 0 0 496
Mivel van valaki, aki név nélkül azt állítja magáról, hogy jól ismeri Verest és a családját, és azt állítja róluk, hogy tisztességes emberek, ezért aztán rögtön nem igaz az, amiről hangfelvétel tanúskodik. Igazán szórakoztatóak itt egyesek! :)))
Előzmény: Törölt nick (494)
pucros Creative Commons License 2006.04.20 0 0 495
Révész cikkének szemlélete kéne hogy legyen a mérce mindkét lapban. Ez ugyanis nem politikai nézetek, hanem egyszerűen csak tisztesség kérdése.

Vajon miért hiszik ma Magyarországon a politikát azonosnak azzal, hogy mely politikai erőről, annak mely prominenseiről milyen galádságokat sikerül elhitetni vagy megcáfolni? :(( Nézzetek csak szét, hogy itt, ezen az állítólag politikai fórumon miről szól a hozzászólások 90+ %-a.

Előzmény: Törölt nick (476)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 493
Szamoljuk ossze. Kezdjuk el. Ki az elso? Csanyi. Ki a masodik? Demjan. Ki az elso tiz?

Nem erdekel. Hozz listat, nezzuk vegig egyesevel azokat a nyilvanvalo kotodeseket, aztan utana allithatsz ilyeneket.

Addig viszont a fenekedbol elohuzott hulyesegnek minosulnek az ilyen kijelentesek.
Előzmény: Zmac (491)
nazuna Creative Commons License 2006.04.20 0 0 492

" ...megtámogatva a sajtó 95 százalékával. "  

 

A sajtó nagy része magántulajdonban van, és a magántulajdon eszméje kifejezetten jobboldali fogalom. Valami oka nyilván van, hogy egy szabad ország egyetemein illetve nyugaton képzett újságírók (16 év!!!) a szabad és magántulajdonú sajtóban - egyébként számomra is nyilvánvaló módon - a magát baloldalnak nevező tömörülést támogatják, szemben a magát jobboldalnak nevező tömörüléssel szemben. Vajon miért? Szvsz a "jobboldal" iszonyatos politikai hibákat követett el, melynek mércéje a valóság, a mai helyzet, és nem holmi moralitás vagy igazság ... de ez offtopik:-)

 

Előzmény: Zmac (486)
Zmac Creative Commons License 2006.04.20 0 0 491

off

Számold össze, hogy a 100 leggazdagabb magyar között hány MSZP-s, vagy MSZP támogatással pozícióhoz jutott politikus van, és vesd össze mondjuk a Fidesz-szel. És ez csak a jéghegy csúcsa. A többi a következő 10000. Nézd meg, hogy kik privatizálták a módszerváltás során az állami vagyon legnagyobb részét.

on

Előzmény: Törölt nick (488)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 489
Szabolcsi polgármesterek a köztársasági elnök védelmét kérik Veres ellen
A pénzügyminiszter máshol is fenyegetőzött?
2006. április 20. 12:39


Néző László
Sólyom Lászlóhoz fordultak védelemért azok a szabolcsi polgármesterek, akik úgy érzik, Veres János pénzügyminiszter a jogállamiság alapvető elvének teljes semmibevételével megfenyegetette őket egy mátészalkai kampánygyűlésen. A Fidesz információi szerint több körzetben is hasonló hangnemű fenyegetést fogalmazott meg Veres János. Az ellenzéki párt a miniszter menesztésére szólította fel a kormányfőt.

Sólyom Lászó köztársasági elnökhöz fordult védelemért a Szabolcs-Szatmár-bereg megyei 9-es számú választókörzet 15 polgármestere. Az államfőhöz intézett levelükben Veres János pénzügyminisztert – aki a mátészalkai központú körzet szocialista jelöltje – a jogállamiság alapvető elvének teljes semmibevételével, a polgármesterek megfenyegetésével, valamint a demokrácia és esélyegyenlőség súlyos megsértésével vádolják. Mindezek miatt a településvezetők arra kérik Sólyom Lászlót, hogy „védje meg azon települések polgárait, ahol az alkotmányos jogukkal élve az állampolgárok nem a hatalom igényeit kiszolgálva, hanem saját lelkiismeretükre, és meggyőződésükre hallgatva szavaznak”.

Mint ismert, Veres János 2006. április 14-én egy mátészalkai tanácskozáson – ahová a körzet polgármestereit hívták meg –, azt fejtegette, hogy olyan arányban részesednek majd a települések a fejlesztési forrásokból, ahogyan szavaztak a polgáraik. A fórumon jelen volt Gazda László, a megyei közgyűlés szocialista elnöke is.

A pénzügyminiszter – képviselő-jelölt a következőket mondta:
„Végigjártam a körzet településeinek most már mindegyikét, valamennyi települési vezetővel, akivel szóba lehet állni azzal én beszéltem - vannak néhányan akivel nem lehet szóba állni. (...) Mindenki azt mondja, hogy a következő körben a választások eredményeként kialakuló települési támogatottság legyen a meghatározója annak, hogy milyen módon viszonyulunk a településekhez.

Az, hogy egyes térségek ezen belül hogy fognak majd részesedni, azon fog múlni, hogy a térségeken belül milyen választási eredmény születik.”

A Fidesz úgy tudja, Veres nagyjából ugyanezeket fejtette ki más szabolcsi választókerületekben is. Többek között a fehérgyarmati körzet polgármesterei adtak tájékoztatást arról, hogy náluk is hasonló tartalmú és hangnemű fenyegetés hangzott el a miniszter úrtól és a megyei közgyűlés elnökétől.

A mátészalka környéki polgármesterek egy része (elsősorban a szocialisták és függetlenek) korábban úgy értékelték Veres szavait, hogy azok nem tartalmaztak semmiféle fenyegetést.

A pénzügyminiszter szerint teljesen rendben levő dolog, amit mondott. A szocialista politikus azt mondta, hogy amikor találkozott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye polgármestereivel, úgy fogalmazott, hogy a térség képviselete akkor lesz erős, ha a térségben MSZP-s jelöltet választanak, ugyanis ebben az esetben lesz az MSZP-frakción belül több mint tíz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei MSZP-s képviselő. A megyének, a megye önkormányzatainak, a megye településeinek messze nem mindegy az, hogy kormánypárti képviselőt választanak-e vagy pedig ellenzékit – tette hozzá.
A kormányszóvivő szerint nincs semmilyen ügy, mert Veres nyilatkozatával tisztázta magát. Az SZDSZ nyilatkozatában pedig ismét a Fideszre mutogatott, mondván, söpörjenek a saját házuk előtt.

A Fidesz az eset nyilvánosságra kerülése után felszólította a miniszterelnököt, hogy menessze pénzügyminiszterét.

A polgármesterek által a köztársasági elnökhöz címzett levelet az alábbi települések vezetői írták alá:

Kovács Sándor, Géberjén
Szántó Csaba, Jármi
Gyulai Gáspár, Tiszakóród
Lakatosné Siza Magdolna, Túristvándi
Simon Miklós, Nyírbogát
Papp Tamás, Fábiánháza
Jenei Sándor, Nyírkáta
Komlósi János, Nyírderzs
Darnó Sándor, Tivadar
Juhász András, Kömörő
Sarkadi Pál, Szatmárcseke
Nagy László, Panyola
Balogh Zoltán, Nagyar
Kővári István, Kisnamény
Badar László, Hermánszeg

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 488
Milyen 95%-rol beszelsz? Milyen tokerol beszelsz, ami a baloldal kezeben van? Mert annyit ismetelgettetek magatoknak ezt a hulyeseget, hogy ti magatok is elhiszitek?
Előzmény: Zmac (486)
prenotalis Creative Commons License 2006.04.20 0 0 487

Egy fideszes polgármester juttatta el a Fidesznek Veres beszédét

 

 

Minderről hangfelvétel is készült, amelyet Deutsch-Für állítása szerint a beszélgetésen résztvevők egyike juttatott el a Fideszhez "felháborodásában".

 

:)

 

Zmac Creative Commons License 2006.04.20 0 0 486

Nagyjából ezt írtam kicsit korábban: talán felmérték, hogy a félelem nagyobb lesz mint a felháborodás, tehát jól fognak kijönni az ügyből. Ha nyernek, Veres akár maradhat is, sőt még arra is hivatkozhat, hogy ő megmondta előre.

 

Felrémlenek a gimnáziumi történelemórák emlékei, ahol megtanulhattuk, hogy a népköztársaság az egy demokratikus diktatúra. (sic!!!) Valahogy most is erre haladunk, aki a pénzt adja, az diktál és kész. A pénz, a gazdasági hatalom pedig gyakorlatilag a posztkommunista, magát általában balnak nevező oldal (ide értve az SZDSZ-t is) kezében van, megtámogatva a sajtó 95 százalékával.

Előzmény: nazuna (480)
Wic Creative Commons License 2006.04.20 0 0 485
akkor Veres a baloldal Torgyánja?
Előzmény: Törölt nick (461)
zocimike Creative Commons License 2006.04.20 0 0 484
Micsoda kussolás van itt most?!
Bár tényekkel nehéz valóban vitázni.

nazuna Creative Commons License 2006.04.20 0 0 483
(a kórboncnok is többszáz olyan autóst boncolt, akinek "elsőbbsége" volt)
Előzmény: nazuna (482)
nazuna Creative Commons License 2006.04.20 0 0 482
( szvsz bármelyik oldal belemenne, hogy ő nyerjen választást, a másiknak pedig "igaza" legyen)
Előzmény: Törölt nick (481)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 481
En sem a jorol meg a rosszrol beszelek, hanem a szabalyokrol. Amit te kepviselsz, az tiszta machiavellizmus, amibol a neokonok neoimperializmusa kovetkezik. Ha elhisszuk, hogy csak ez maradt, akkor mar igazuk is van, pedig nincs.

Legalabbis nagyon remelem.
Előzmény: nazuna (480)
nazuna Creative Commons License 2006.04.20 0 0 480

Utoljára '89-ben hittem, hogy a "jó" elnyeri jutalmát,a "rossz" pedig a büntetését - de okosabbak ezen a tévhiten már tízéves korukban túlesnek.

 

Csendesen figyeltem az mszp-szdsz kapmányt a tévében és ami nagyon kilógott, hogy rendkívül profi-tervezetten van csinálva .. még az is ki milyen pofát vág, merre néz... néha már színpadiasnak tűnt. Éppen ezért nem gondolom, hogy a "Veres" féle mondatok elszólások lennének, hanem üzenet a megtervezett helyen, a megtervezett időben, tervezett személyeknek attól az embertől akitől elég súlya van hozzá. Van rá két nap, hogy mindenki tudomásul vegye ezt, még egyet alszunk és péntek este "lemegy a nap" .. addig az érintettek emocionálisan feldolgozzák a mondatok üzenetét, az ellentábor pedig kiháborogja magát. Egy immoralitás (az egész politika részben ilyenek halmaza) abból a szempontból számít, hogy miként lehet "eladni" azt. Ez empírikus tény, tehát a jövő mutatja meg, melyben nem etikai versenyt akarnak nyerni, hanem választást.

 

A mostani kampányban figyeltem meg azt a felismerést, hogy nem minden kérdésre kötelező válaszolni ... a "no comment" kezd hatékony eszközzé válni.

Márcsak taktikai szempontból sem gondolom, hogy e miatt bármi leosztás változna a csend előtt másfél nappal ... utána pedig minek?  Ha mszp nyer, minden(!) megbocsátásra kerül, ha bukik akkor pedig úgyis mindegy.

Előzmény: Törölt nick (474)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 479
Ha a Teller-level az egyetlen serelem, amit fel tudtok sorolni (amit egyebkent meggyozodesem, hogy barmelyik masik ujsag is megszivott volna, megiscsak Teller irodajabol kuldtek a faxot), akkor a Nepszabi peldas munkat vegez.

Akadjatok mar le errol a Teller-level dologrol, emlekszel mondjuk a MaNem 4 evvel ezelotti cikkere (a ket valasztasi fordulo kozott) a lakashitelek azonnali befagyasztasarol, vagy mondjuk arra, amikor a MaNem a polforumrol olozott hsz-bol csinalt vezercikket Gyurcsany iranyithatatlan elmebetegsegerol?

Megis, hogy lesz az ember teljesen immunis az aranyokra?
Előzmény: még csak az kéne (478)
még csak az kéne Creative Commons License 2006.04.20 0 0 478

Ez egy szép nagy hazugság, mellesleg azért merik leírni mert leellenőrizhetetlen.

A Teller levéllel nem volt ekkora szerencséjük...

Előzmény: Törölt nick (461)
veza Creative Commons License 2006.04.20 0 0 477
Veres még csak kiscserkész a min.elnökéhez képest, bár nem véletlenül volt ő Sz-sz.- megyei mszp-vezér. Már akkor megszokhatta ezt a stílust, úgyhogy nincs új a Nap alatt. A főnöke még nagyobb stiklikben sáros és ő is köp az egészre!:)
Előzmény: Törölt nick (474)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 476
Es mikor tortenne akarcsak hasonlo a Magyar Nemzetben? Nyilvan nem ez kene, hogy a merce legyen, de azert valamit mutat.
Előzmény: pucros (475)
pucros Creative Commons License 2006.04.20 0 0 475
Szerintem aggódj nyugodtan tovább.

Révész (ex-Beszélő) eléggé kakukktojás a Népszabadságnál. Veheted úgy, hogy helyt adtak a különvéleményének.
Előzmény: Törölt nick (473)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 474
Azert ez meg nem kene, hogy lefutott meccs legyen. Veresnek vagy le kell mondania, vagy -ha erre nem hajlando- Gyurcsanynak kotelessege lenne kirugni.

Nagyon rossz uzenete van annak, hogy ezt nem tette, hogy az SZDSZ sem veri az asztalt, talan meg rosszabb.
Előzmény: Törölt nick (469)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 473
Olvass csak utanam. Ja, aggodtam. Oszinten megkonnyebbultem, hogy az a sajto, amit en is olvasok, nem szervilis (legalabbis messze nem annyira), mint az, amit nyilt propagandanak tartok.

Vitasd el a gerincemet, ha ellenkezot mutatsz.
Előzmény: Törölt nick (472)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 472
Ccccc..
Mert aggódtál, mi? ;)))
Előzmény: Törölt nick (468)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 471
Most akkor mi lesz?
Kevésbé fogjátok szeretni a kormányotokat, hogy marad továbbra is ez a letorgyánozott-teljesítményű miniszter? ;)))

Elég sok időbe telett, míg eldöntésre került, hogy a ballib által nemszeresse csoportba tartozó inkább szoci Verest hogyan lehet a legcélszerűbben kicsinálni.(Népszabóról ennyit:- ütött egyet, de csendesen. Ne a Pártnak fájjon, hanem a sorokon belüli ellenségnek)
Elfogadni inkább az általa kialakult(kialakított) helyzet miatti távozást és elfogadni, hogy párton belül megnövekszik tökösgyerek hírneve, vagy pedig a közeljövőben megterhelni egy megszorító csomag minden negatív hatásával -így mentesítve Gyurcsányt a népszerűségvesztés alól- ami garantáltan jelenti Veres számára a politikai-hulla státuszt?
Előzmény: Törölt nick (469)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!