Keresés

Részletes keresés

HangyaTS Creative Commons License 2008.03.14 0 0 258
Nesze, itt a március, újabb nullázás.

Már 1 napja, hogy újra nincs van nincs van nincs nincs terrorfenyegetés van!
HangyaTS Creative Commons License 2008.02.11 0 0 257
Már 3 napja, hogy újra nincs van nincs van nincs terrorfenyegetés van!
m52 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 256
"Mécs Imre képviselő is, aki szintén a lakására kapott barna port tartalmazó levelet"
Egy adag sz@rt küldtek, de nem elsőbbségi levélben, ezért lett por.
Előzmény: HangyaTS (254)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.08 0 0 255
Mittudomen esetleg egy spontan kijarasi tilalom marc 9-re a terrorfenyegetettseg miatt? Nos?
Előzmény: HangyaTS (254)
HangyaTS Creative Commons License 2008.02.08 0 0 254
327 nap után újra terrorfenyegetés van. Hiába, közeleg a március, a terrorfenyegetés hónapja.

----------------------------

ÉRVEK VAGY LÁNGOK?
http://www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=115192&fnHid=115192
mszp.hu, 2008. február 8.

Ezek a fenyegetések elérik a terror-fenyegetés szintjét

Lendvai Ildikó

Tegnap újabb fenyegetési hullám kezdődött – számolt be Lendvai Ildikó a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője budapesti rendkívüli sajtótájékoztatóján. „Tegnap minőségileg új korszakba léptünk, ezek fenyegetések elérték a terror-fenyegetés szintjét.”

Tegnap öt képviselőnk házát kísérelték meg fölgyújtani, tegnap újabb „poros” levelek érkeztek, tegnap támadás érte egyik vidéki pártszervezetünket és az ott dolgozókat – mondta a frakcióvezető.

Dér Zsuzsa szocialista országgyűlési képviselő Dunaújvárosból számolt be telefonon keresztül a tegnap esti eseményekről. A képviselőnő elmondta: „tegnap délután fél öt körül egy ismeretlen férfi telefon kérdezte meg, hogy megszavazom-e az egészségbiztosításról szóló törvényt. Én válaszoltam, hogy természetesen, hiszen ez mindannyiunk érdeke. Erre a férfi letette a kagylót. Hajnalban füst- és gázolajszagra ébredtem. Kiderült, hogy valaki gázolajjal és benzinnel locsolta le a lábtörlőt. Az acélajtó a hő hatására eldeformálódott. Ha nem most cseréltem volna ki a nyílászárókat, most nem beszélgethetnénk.” Dér Zsuzsa kérdésre válaszolva elmondta: „Addig fogok küzdeni, amíg nem változnak a törvények, mert ez már nem fenyegetés, ez a társadalmi rend elleni támadás.”

Sándor István országgyűlési képviselő gödi otthonát érte támadás. Házára 5 Molotov-koktélt dobtak ismeretlen elkövetők. A tettesek a gázvezeték csonkot célozták meg, de vélhetően a kutya megzavarta őket, s így nem találták el. Az ablak kigyulladt, a kert lángokban állt – számolt be Lendvai Ildikó.

Kálmán András képviselő rácalmási otthonára 2 Molotov-koktélt dobtak, de csak a kertet találták el. Herbály Imre képviselőt Kunhegyesen támadták meg, lakása elé 2 Molotov-koktélt dobtak. Czinege Imre ceglédi lakásánál az elkövetők a villanydobozra próbálták dobni a gyúlékony anyaggal töltött dobozt, de a kanóc kiesett, s csak a fű égett le.

Az elmúlt két napban barnás színű porokkal töltött levelek érkeztek néhány képviselő lakására, a Képviselői Irodaházba az MSZP-frakció sajtóosztályára és a párt Vérmező utcai központjába. A levelek mellé fenyegető levelet is küldött a feladó. A levél szövege minden esetben azonos volt: Gondold meg, hogy hogyan szavazol! Vannak nem csak ártalmatlan porok, és nem csak enyhe koktélok!

Tegnap este a Borsod megyei városi elnök házában gázolajat locsoltak szét, mellé gyufát helyeztek és szögekkel üzenetet írtak az elnöknek címezve a padlóra.

Várpalotán a zártkörű pártmegbeszélésen megjelent néhány ember, követelve, hogy engedjék be őket. Amikor nem nyertek bebocsáttatást az értekezletre, elbarikádozták a bent tartózkodókat, közöttük két országgyűlési képviselőt. A kint lévők között egy fideszes országgyűlési képviselőt is igazoltak a rendőrök – mondta a frakcióvezető.

Ezek a bűncselekmények a támadások új minőségét jelentik. Most már élet elleni támadásról van szó – hangsúlyozta Lendvai. Újságírói kérdésre elmondta: „Azt nem tudom megítélni, hogy összefüggnek-e a cselekmények, de egy időben történnek. Az időben összehangoltnak tűnő akció a február 11-i szavazásra, és a népszavazásra irányul.”

Lendvai hozzátette: ebben a helyzetben „nem a szocialisták a sértettek, nem egyik párt akar itt a másikra mutogatni. A veszélyeztetett a magyar demokrácia, a közélet, a civil lakosság. Könnyen lehet, ha valakik az ellenzéki hozzáállást nem tartják elég radikálisnak, megfenyegetik őket is” A frakcióvezető hangsúlyozta: „Valamennyi párt az érvek és a vita, és nem a lángok és a benzin oldalán áll.”

A sajtótájékoztatón részt vett Mécs Imre képviselő is, aki szintén a lakására kapott barna port tartalmazó levelet. A levél feladója ismeretlen, az aláírás szerint azt a „Magyar Felszabadítási Szervezet Végrehajtó Csoportja” küldte.

A jogszabályok szigorítása kapcsán Lendvai elmondta: „A fehér por még mosolyogtató volt, de a telefonos fenyegetések már kevésbé, főleg, ha a családtagok vették föl a kagylót. Egyáltalán nem volt kedvünk mosolyogni, amikor Budaházy és Toroczkai urak „levadászásról” beszéltek. Amikor képviselőink háza ég, azon pedig már senki sem mosolyog.” A jogalkotás feladata ebben a helyzetben, hogy az erőszakos fenyegetések ellen hatékonyabban fel lehessen lépni.

*

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szolidaritásáról biztosítja azokat a közéleti szereplőket, akiket az elmúlt napokban, illetve hetekben fenyegetés ért.

A kormányfő egyúttal felszólítja az igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket a közéleti szereplők biztonsága érdekében.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.22 0 0 253
A Szilvási klán tevékenykedett. Mindenki tudja már.
Előzmény: Wic (252)
Wic Creative Commons License 2008.01.22 0 0 252

nahát:

 

 

"Az NBH-t felügyelő tárca nélküli minisztertől kapott tájékoztatás és az NBH főigazgatójával folytatott személyes megbeszélés arról is meggyőzte az országgyűlési biztost, hogy az NBH-nak 2006 októberében nem volt tudomása olyan terrorveszélyről, provokációról vagy más hasonló körülményről, amely "okot adhatott volna a lakosság irányában bármilyen fellépésre" - ismerteti a közlemény."

 

 

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=261150

 

Előkelő idegen Creative Commons License 2008.01.16 0 0 251
Melyik tenor fenyeget? Csak ott van tenorveszély, ahol nem kedvelik az operát :D
Előzmény: HangyaTS (248)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.16 0 0 250

Lehet, hogy most szombaton lesz terror, mert Gyucsány valami  terrorista gyűlést akar tartani a Parlamentnél.

 

Előzmény: HangyaTS (248)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.16 0 0 249
Na, majd ad neked Gyurcsány, aztán ott a terror...
Előzmény: HangyaTS (248)
HangyaTS Creative Commons License 2008.01.16 0 0 248
Már 304 napja nincs terrorfenyegetés.

Önnek nem hiányzik a terrorfenyegetés?
HangyaTS Creative Commons License 2007.12.03 0 0 247
Már 260 napja nincs terrorfenyegetés.

Önnek nem hiányzik a terrorfenyegetés?
Wic Creative Commons License 2007.10.17 0 0 246

Hazafiak voltak hőseink itthon és a spanyol szabadságharcban. Mi azt valljuk, s mindent elkövetünk annak érdekében, hogy országunkban a szocializmust a legfontosabb, a legalapvetőbb, a leglényegesebb kérdésekben a többi országokkal közös, egységes marxi-lenini alapon, de a magyarországi sajátosságok, országunk gazdasági és társadalmi helyzete, a magyar hagyományok figyelembevételével építsük. Ugyanakkor, amikor fennen hirdetjük, hogy hazafiak vagyunk, egyben határozottan leszögezzük azt is, hogy nem vagyunk nacionalisták, sőt! Következetes harcot folytatunk a sovinizmus, az antiszemitizmus és minden egyéb reakciós, népgyűlölő, embertelen irányzat és nézet ellen. Ezért elítéljük azokat, akik ifjúságunk körében a sovinizmus mételyét igyekeznek terjeszteni, s a demokratikus szabadságot, amelyet államunk a dolgozó népnek biztosít, nacionalista jellegű tüntetésre használták fel. Pártunk vezetését azonban ez a tüntetés sem ingatja meg abban az elhatározásában, hogy tovább haladjon a szocialista demokratizmus fejlesztése útján.

 

....

 

Ezt az egységet pártunk, munkásosztályunk, dolgozó népünk egységét őriznünk kell, mint szemünk fényét.
Pártszervezeteink fegyelmezetten, teljes egységben lépjenek fel minden rendbontó kísérlettel, nacionalista kútmérgezéssel, provokációval szemben.

 

 

 

Előzmény: Wic (245)
Wic Creative Commons License 2007.10.17 0 0 245
Előzmény: Törölt nick (244)
Wic Creative Commons License 2007.10.17 0 0 243

hogy a mostani kormányszöveg az 56-os Gerő-vonal szövegére hajaz?

 

télleg nincs benne semmi ciki, hisz erre számítottunk.

Előzmény: Törölt nick (242)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 241
offol a fene, én csak egy topiktársam véleményét kérdeztem, de úgy láccik kissé nárcisztikus a nagysúr, és nem mer megnyilvánúni...
Előzmény: Wic (240)
Wic Creative Commons License 2007.10.17 0 0 240

hamán offolással próbálják egyesek süllyeszteni a cikis dolgokat, hozzuk fel ismét:

 

 

legfrissebb, egy kis összehasonlító idézettel:

 

"titkosszolgálati és rendőri vezetők szerint az újfasiszták és a büntetett előéletű futballhuligánok látványos médiaeseményt terveznek, azért, hogy ellenkezzenek a lakosság tömegeinek a rend megszilárdítására irányuló óhajával."

 

http://www.kortarsonline.hu/0510/szig.htm

 

"Alig hetvenkét órával korábban, október 24-én hajnalban, aki fél ötkor bekapcsolta Magyarországon a rádiót, ezt hallotta: „Fasiszta, reakciós elemek fegyveres támadást intéztek középületeink ellen, és megtámadták karhatalmi alakulatainkat. A rend helyreállítása érdekében további intézkedésig tilos minden gyülekezés, csoportosulás és felvonulás. A karhatalmi szervek utasítást kaptak arra, hogy a rendelet megszegőivel szemben a törvény teljes szigorával lépjenek fel.” A közleményt többször megismétlik, a hangsúly mindig a fasiszta, reakciós elemeken van, fél hétkor már arra is kéri a Belügyminisztérium Budapest lakosságát, hogy „miután a fosztogató ellenforradalmi csoportoktól való tisztogatás még folyik, 9 óráig csak feltétlenül halaszthatatlan ügyben közlekedjenek az utcán”. "

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 239
gondóta a fene.. a nagysúr nem ereszkedik le ojjan mélyre, hogy saját magát kommentálja....
bár ha ez megerőtetés, nem szeretném ha sérvet kapna a nagysúr...
Előzmény: Wic (237)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 238

Asszem este én is bekapcsolom a varázsgömbömet, és ellenőrzöm, hogy az én verzióm egyezik-e a Kormányzati Jósdás Szilvási öcsi verziójával.

 

Különben is, az államnak nem feladata megjósolni, hogy mikor lesz terrorveszély. Jobb lenne, ha mindenki saját maga öngondoskodna a jóslásról, vagy az egyébként is nagy, monolitikus, nehezen kezelhető, ráfizetéses, veszteséges Állami Jósdát szétdarabolná az állam, privatizálná, én meg választhatnék az értem versengő magánjósdák szolgáltatásai közül (és persze a kisebb terrorveszéllyel kecsegtetőt választanám, hehehe...).

Wic Creative Commons License 2007.10.17 0 0 237

gondolod, hogy megerőltetem magad a kedvedért?

 

na hess, ne offolj tovább.

Előzmény: Törölt nick (236)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 236
vili? tuberónak hínnak...
egyébként értem én amit mondasz, csak arra lettem vóna kiváncsi, hogy ha szofisztikáltan akarod leírni eke szilva szövegét, te hogyan fogalmaznál?
naív vagyok, így feltételezem, tudsz te szofisztikált is lenni, csak nem akarsz:)
Előzmény: Wic (235)
Wic Creative Commons License 2007.10.17 0 0 235
Mester, csak próbálok leereszkedni Szilvásy szintjére (meg a tiédre). te kérdezted, hogy fogalmaznám meg, gondoltam nem érted, és lementem a szintedre. vili?
Előzmény: Törölt nick (234)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 234
szerintem is, de én most a gondolaafűzésed és szövegértelmezési késséged bonyolultságára céloztam:)
Előzmény: Wic (233)
Wic Creative Commons License 2007.10.17 0 0 233

szerintem is az Szilvásy....

 

Előzmény: Törölt nick (232)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 232
faék
Előzmény: Wic (231)
Wic Creative Commons License 2007.10.17 0 0 231
ezt szánja a nyilvánosságnak.
Előzmény: Törölt nick (230)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 230
akkó egyértelműen: a nyilvánosságnak szánt mondanivalót:)
Előzmény: Wic (229)
Wic Creative Commons License 2007.10.17 0 0 229
"maraggyatok otthon, bazmeg, különben péppé verünk titeket a rend érdekében".
Előzmény: Törölt nick (228)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 228
te hogyan fogalmaznád meg szilva mondanivalóját?
Előzmény: Wic (227)
Wic Creative Commons License 2007.10.17 0 0 227

legfrissebb, egy kis összehasonlító idézettel:

 

"titkosszolgálati és rendőri vezetők szerint az újfasiszták és a büntetett előéletű futballhuligánok látványos médiaeseményt terveznek, azért, hogy ellenkezzenek a lakosság tömegeinek a rend megszilárdítására irányuló óhajával."

 

http://www.kortarsonline.hu/0510/szig.htm

 

"Alig hetvenkét órával korábban, október 24-én hajnalban, aki fél ötkor bekapcsolta Magyarországon a rádiót, ezt hallotta: „Fasiszta, reakciós elemek fegyveres támadást intéztek középületeink ellen, és megtámadták karhatalmi alakulatainkat. A rend helyreállítása érdekében további intézkedésig tilos minden gyülekezés, csoportosulás és felvonulás. A karhatalmi szervek utasítást kaptak arra, hogy a rendelet megszegőivel szemben a törvény teljes szigorával lépjenek fel.” A közleményt többször megismétlik, a hangsúly mindig a fasiszta, reakciós elemeken van, fél hétkor már arra is kéri a Belügyminisztérium Budapest lakosságát, hogy „miután a fosztogató ellenforradalmi csoportoktól való tisztogatás még folyik, 9 óráig csak feltétlenül halaszthatatlan ügyben közlekedjenek az utcán”. "

Előzmény: HangyaTS (224)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!