Nyugodtan hozhatná, ez nem rendkívüli dolog, bár a Köztársasági Elnök Úr egy picit túlzásba vitte a tiszteletadást. (de ezért nem kellene őt fikázni, hisz a gyűrűt csókolta meg egyébként)
"II.János Pál pápa világkörüli utazásait a TV rendszeresen közvetíti. Sokakban felvetődött már a kérdés, hogy vajon illik-e megcsókolni a pápa gyűrűjét vagy sem. Nos! A gyűrű latin neve annulum oszkulum, ami annyit jelent, hogy csókkal illet. Manapság ezt a gyűrűt pásztorgyűrűnek hívják. A középkorban, amikor a pápával találkoztak, igyekeztek megcsókolni az ereklyét is tartalmazó gyűrűt, amiből lelki megnyugvása származott az illetőnek. Egyébként annakidején lábgyűrű is létezett, amit csókkal illettek.
Napjainkban ez egy kereszt alakú gyűrű, a krisztusi keresztet jelképezi, nincs benne ereklye. Nem kell a gyűrűt megcsókolni, Õszentsége ezt nem is igényli. A diplomáciai protokollban kifejezetten megmosolyogják azt, aki megcsókolja a gyűrűt. "
Latom Wic mennyire keruli a kodok vizsgalatat a kepben, pedig a vakondok ugyben epp azon villogott, hogy a kep nem is akkor keszult, tehat az Index hamisitotta a fotot (pedig valojaban a kepalairas volt rossz, de a kep valos!) es ehhez nekiallt szoveszerkesztoben bongeszni vegig a jpeget.
"A kádári spicli hálásan csókol kezet a kádári KISZ-führernek az egyszázalékos "győzelemért"
És most, itt hever lábaink előtt az a kivételes pillanat, amikor az igazság feltárja magát, s amikor erre a feltárulkozásra alig négy évet kell várni. A baloldali média mostani csöndje, riadt és beszédes kussolása - ez az igazság pillanata. Igaz, Mester Ákos? Hol a címlap? S hozzá a magyarázó, elemző írás... Úgy-é, Népszabadság, Magyar Hírlap, és aszakma mélypontja, Népszava...Hol vagy, Nagy N. Péter? Tanács István? Szabadságra mentél Mészáros? Hol vagy, pofátlan ParaKovács? Gatyádba szaladt a bátorság, mi? Miért hallgatsz, Havas? Hát te, Kéri? Mi ez a csönd Heti hetes. ....Sunyik vagytok, Hiénák vagytok...Gyávák vagytok? Miért néztek félre, szadeszos értelmiség? ....Magát majdnem kihagytam, drága, aranyos Bolgár úr....Hát te ,jó szomszédom, dr. Kende? Odaültél már a géphez? Elkészült az első fejezt a Gyurcsány könyvből? é...Legközelebbb, ha szembejössz Solymáron, ne szaladj át a túloldalr, doktorkám, . Mert meg fogom kérdezni, személyesen is..."
Kóka megjegyzése nem rémlik. A kutatóhelyek helyzete, különösen a mezőgazdaságközeli kutatóhelyeké szóra sem érdemes. Mára. Anno, az Antall-kormány ténykedése tényleg szinte a földdel tette egyenlővé. Az akkor beindult folyamatok eredményét bárki megtekintheti a Rózsakertben, mely Közép-Európa legjelentősebb szakfajtagyüjteménye és kertirózsa génbankja volt. Persze nem csak ez ment tönkre, de az, hogy mi maradt az egykori Kertészeti Kutatóintézetből az bárki által látványosan megtekinthető itt. Az hogy az ország hány milliárdot dobott ki az ablakon, azt bárki számolgassa ki. Beleértve a kutatóhelyek lepusztulását, az elért eredmények kidobását vagy elkotyavetyélését, az ebbe ölt pénzeket, a képzésbe ölt pénzeket. A mezőgazdaság ennél persze lényegesen siralmasabb állapotba került az Antalli intézkedések nyomán, de ezt már lerágtuk más topikokban.
Egzisztencia lesz az... Nem tudom, hogy hogyan alakult a kutatók helyzete az elmúlt 16 évben (csak Kóka egy megjegyzése dereng, hogy az alapkutatásokat a földdel kéne egyenlővé tenni, vagy valami hasonló). Az én megélhetésem nem kormány-függő. '98 és '02 között egy fillért sem kaptam kormányzati forrásból, ahogy '02 és '06 között sem. Pontosabban az utóbbi időszakban mégis, 1x gyártottunk kis szériában cd-t kormányzati szervnek, ami végül ráfizetéses lett, mert az ő hibájukból újra kellett nyomni az egész sorozatot. A mi költségünkre, persze. :)
Tök mind1. Ha kitakarítod, az eredmény ugyanaz. Szó nincs kézcsókról a képen. Max a saját másik kezét csokolhatta volna meg a Gy.F. kezit fogo alak. a másikat aminek pár ujja látszik a képen és amivel ráfog a tuloldalról. Amugy ez a kép vagy a csuklo a Szigeten készült? Ott voltak hasonló karszalagok. Közben konzultáltam a család ifjusági szakértőjével és a fiam szerint egyes ifjusági körökben divik ez a fajta kézfogás. Ugyhogy még csak nem is szkander, a sapis tag korát figyelembe véve infantilis majmolás.
Csokoltassa Freud :) Makoveczszindroma a felcserélt mondatrészekkel, de részletkérdés. Egyik kormány sem biztositotta számomra azt, hogy kiszámitható játékszabályok mentén hosszu távra tudjak tervezni. Ezért is a pofátlanságindex alapján szavazok egy ideje.
Nekem a rendszerváltás ota vannak egszisztenciális gondjaim. Pedig van tudományos fokozatom, és egy szatyorra való bizonyitványom. Ugyhogy ne áltasd magad. Egy gyorsleltárral elmondhatom, hogy minden jobboldali kormány eljövetelével rosszabb lett. Az első tönkreverte a kutatói hálozatot, a második kihazudta a kisvállalkozók szemét a Széchenyi-havertervvel. Hogy jobb lett-e a balos kormányzások alatt? Nézőpont kérdése. Most éppen a nemtudomhanyadik papírhalmazért járok egyszerre két iskolába is. Megélni meg most sem tudtam, és Orbán királylása alatt sem tudok. S amig az alaprendszert szét nem verik, addig ez igy is lesz. Egyszerüen rosszul van kitalálva. De egy közgázasnak ugysem kell magyarázni, hivatalbol tudnia kéne.
Az elmúlt 4 évben sem voltak egzisztenciális gondjaim, a következő 4 évben sem tartok ilyesmitől. :] Szépen befejezem a Közgázt, aztán - ha minden jól megy -, maradok doktorizni és tanítani. Már 3 éve tartok szemináriumokat, s élvezem. De személyeskedj lelkesen tovább, noname barátom! :]
"Tudod mit? A kedvedért megkerestem azt a képet is, amin arra kérted Őt, hogy érintésével adja vissza..."
Lehet, hogy minden turulmadár Ákos, de hát nem lehet minden Ákos turulmadár.
Jól gondolom, hogy a választások után várható egzisztenciális gondjaid miatt veszítetted el a minimális polgári önkontrollt is, s repültél süllyedtél ilyen alacsonyra?
Hogy ilyen topikokat nyitsz, és mostanában a fórumon is olyan gyáván sunyítasz (Erősödő fidesz...) saját aljas beírásod után, mint Pindroch Tamás produkciójához asszisztálva a TV-ben?
Hogy nem csak regisztráltátok a Vizslát, hanem - az illusztrációd szellemessége arra utal - szerkesztitek is :))
Persze, mint a mellékelt ábra is mutatja, van bizonyos hatásotok ...
BaSand, kicsit utánlövés, de ha olyan sokan olyan ügyesek vagytok, miért nem korrigáljátok a képet. Mint odaát is irtam Néked: lehet, hogy valós, de talán nem teljesen véletlenül kering ilyen tré minőségü példány belőle. De rossz hírem van. Ha a gammáját kicsit felhuzod, és kitakarítod, akkor még ezen a szemét minőségő JPEG-en is látszik, hogy szó nincs kézcsókról. Tipikus szkander-kézfogás és erődemonstráció. Csak a tömegből fotozva... Fenntartom, hogy ilyennel operálni éppen olyan méltatlanul gyenge kampányfogás, mint a papírvékony rendörös orbánverös kép.
Melléklem a kitakarított verziót, hogy ne szenvedj vele :)
Akkor most melyik az igazibb? Mi értelme van (lenne) a gondolás, turulverebes sötétítésnek vagy a te "kitakarításodnak"?
Lehet, de semmi köze a kézcsókhoz. Próbálj meg egy lendületben levö, elhaladó, vag éppen felálló ember kezére igy ráfogva kezet csokolni. Vagy nem megy, vagy kiveri a fogad :) A FIDESZ-nél ez a kampányfogás egy nagy blamára jo csak.
BaSand, kicsit utánlövés, de ha olyan sokan olyan ügyesek vagytok, miért nem korrigáljátok a képet. Mint odaát is irtam Néked: lehet, hogy valós, de talán nem teljesen véletlenül kering ilyen tré minőségü példány belőle. De rossz hírem van. Ha a gammáját kicsit felhuzod, és kitakarítod, akkor még ezen a szemét minőségő JPEG-en is látszik, hogy szó nincs kézcsókról. Tipikus szkander-kézfogás és erődemonstráció. Csak a tömegből fotozva... Fenntartom, hogy ilyennel operálni éppen olyan méltatlanul gyenge kampányfogás, mint a papírvékony rendörös orbánverös kép.
Melléklem a kitakarított verziót, hogy ne szenvedj vele :)