Keresés

Részletes keresés

asta Creative Commons License 2006.04.12 0 0 96
Kedves nyiri! Azt, amit te orbán/Fidesz fóbiának nevezel, azt nem a média, hanem maga Obán Viktor plántálta bele a tudatokba. Nézz körül, kikkel vette körül magát, ki mit beszél. Nem kell ide média, csak annyiban, hogy bemutassa magát a vezért és a stábját. A módszereikről nem is beszélve.

Hogy milyen a másik oldal? Akármilyen - de kevésbé félelmetes:O) Egyelőre! A győzelemhez viszont pillanatnyilag, úgy tűnik, ez is elég.

Egy másodszori Orbán vereség már kijózaníthatna benneteket is. Meg kéne végre nézni az okokat, (már az első bukta után elemezni kellett volna hídlezárás helyett) nem pedig már most másra kenni azt a hibát, amelyet maga a Fidesz követett el.
Ha vesziteni fog most, azt kizárólag magának köszönheti.
Gyurcsány pedig kezet csókolhat Orbánnak a győzelméért.
Előzmény: Törölt nick (93)
Híd Creative Commons License 2006.04.12 0 0 95
Aha. Remélem, most már a sok fideszes leszáll róla. Teljesen más a programja, teljesen mást akar, mint a Fidesz, nincs értelme baszogatni, hogy fogjon össze velük.
Előzmény: ravibaba (94)
ravibaba Creative Commons License 2006.04.12 0 0 94
Olvastátok a feltételeit?
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.12 0 0 93
Elolvasva a hozzaszolasokat, a bal oldali arcok folyton a media altal belejuk nevelt szanalmas orban/fidesz fobiakkal operalnak. "Haramia kormany", "Halalos oleles", "Orban vezer". Van onallo gondolatotok is vagy csak folyton bekajaljatok amit a mocsok media megetet veletek?

Nezzetek mar korul magatokon. A mostani imadott ME mi a francot csinal?

Egy_optimista Creative Commons License 2006.04.12 0 0 92
Szerintem rájuk fog ... :-)
Előzmény: geszthi (91)
geszthi Creative Commons License 2006.04.12 0 0 91
""Ilyenkor elfelejti, hogy Schmuck Andor ex-maszopossal kötött választási paktumot,
és a Tisztelet Társaság nyugdíjasainak szavazataival jutott be. Elfelejti, hogy ezt sokan tudják.

Szuros Matyas MSZMP KB titkar, komcsi moszkvai nagykovet mond valamit?
Pozsgay Imre akasztasok utani komcsi Agitacios osztaly vezetoje mond valamit

"Az MDF-et megvette kilóra az MSzP, nem lehet annyira utálni Orbánt, hogy ez ne látszódjon, balosnak-jobbosnak egyaránt."

Hogy nem szakad ratok az eg Bago meg a Vakondokok utan?!
Előzmény: mateffy (79)
geszthi Creative Commons License 2006.04.12 0 0 90
Biztos, hogy TE erted jol? Ïlyen trukkokkel nem veritek at ot.


"Az MDF törzsmagja továbbra is egyértelműen a Fidesz felé hajlik, DE 2006-ra az MDF láthatóan felszívta a Centrum Párt szavazóit is, akik közül sokan soha nem szavaznának Orbán Viktorra jegyezte meg az eddigi folyamatokat elemezve Marián Béla, a Marketing Centrum kutatási igazgatója.'

Ennél jóval megosztottabb az MDF szavazótábora. A Medián márciusi felmérése szerint az MDF-re szavazók közel fele (46 százalék) támogatná a Fideszt a második fordulóban, míg egyötödük inkább a szocialisták felé húzna. 34 százalékuk nem szavazna vagy nincs számára másik szimpatikus párt.

A Szonda Ipsos korábbi adatai azt mutatják, hogy csak az MDF szavazók felének van másodlagos pártpreferenciája. Ők fele-fele arányban húznak balra és jobbra. A kérdés az, milyen irányba billen el ez az elkövetkező két hétben
Előzmény: bigacsiga2003 (-)
Egy_optimista Creative Commons License 2006.04.12 0 0 89

OV össztüze Ibolyára

 

Ibi egyetlen "igazi" fideszes szavazatot sem kapott. Akiktől mégis, azok az ovisokból kiábrándultak, s nincs alternativa, a szalonképes jobboldalt Viki be/leszalámizta, egyedül DI maradt talpon.
Másrészt - lehet elemezni - sokan döntöttek úgy, hogy Vikinek ne legyen igaza: jussanak be a kisebb pártok , így az SzDSz, MDF is a bejutását Vikinek /is/ köszönheti.

 

OV szokásos arroganciája: elküldi levelét, majd - választ meg se várva - másnap már döntést hoz: leválasztja a tagságot a vezetésről.
Bejelentésével még a Kossuth rádió fideszes riporterét is meglepi. (Régi önmagából csak az arrogancia maradt: riport közben "keresgélnie" kell alapvető szavakat.)
DI-re fokozza a nyomást (jövendő kampányát is erre építi), s ezzel végleg kitaszította, s a választásokat (70, vagy 75 mandátum kell, mindegy) el is vesztette.
Az MDF vezetésének nem maradt alternativája, csak a 4 éves pártépítés.
A célt elérték, bejutottak.


"Végső soron mindegy, hogy az MDF-es prominenseket meggyőződésük, vagy a személyes politikai jövőjük iránti aggódásuk vezette közel az úgynevezett középhez. Az most így is, úgy is nyilvánvalóvá vált, hogy az effajta politizálásra 5,04 százaléknyi polgárnak igénye van. Nem sokon múlt, de mégis. A második forduló előtt még nem száz százalék, hogy az MSZP és az SZDSZ hozni tudja az ötvenszázaléknyi plusz egy mandátumot, és ez kizárólag az MDF teljesítményének köszönhető. A Fidesz-táborban mindenesetre úgy örvendeztek az MDF sikerének, mintha soha nem is utálták volna meggyőződésesen Dávid Ibolyát és a többieket.
Ibolyát nem lehet megkerülni
Az Orbán-koncepció bukását mégsem az MDF, hanem az SZDSZ sima bejutása igazolja. A szabad demokraták megerősödtek 2002-höz képest, és már három választás adatai mutatják, hogy többé-kevésbé stabilan bízhatnak parlamenti jövőjükben. Ugyancsak harmadszor ért el közel azonos eredményt a Fidesz és az MSZP. Tehát: amennyiben a Fidesz bármikor is kormányra szeretne kerülni, egyedül kellene legyőznie két másik pártot. A fentiek szerint ez szinte lehetetlen.
Azaz az MDF-re szüksége lesz a Fidesznek. Vagy lenne. Nemcsak most, hanem hosszú távon. Az fix, hogy a Fidesz által óhajtott két forduló közti tárgyalásokon nem lesz elég beígérni egy minisztériumot Dávid Ibolyának. Meg az is, hogy ha minden előzmény ellenére netán összeborulnának, Orbánék nem kezdhetnék újra a szalámizást. Azaz kezdhetnék - amennyiben végleg a politikai öngyilkosság mellett döntenének.
Más kérdés, valószínűbb, hogy bármit is tesznek, a kormányon lévő páros hozza a papírformát, és nyer. Ebben az esetben - miután Dávid Ibolya hívei körében már megdicsőült - Orbán sokáig merenghet majd azon, hol és miért rontotta el." (Gazda Albert hétfői elemzése)

elefi Creative Commons License 2006.04.12 0 0 88

MDF-nek nem szabad lefekudni a fityisznek!!!!!

akarmilyen mocskos modszerekkel, szethozassal, fenyegetesekkel probalja is a fityisz oket most egyenileg rabirni. Mondjuk a fidesz mocskabol mar kaptak boven, ugyhogy egyreszt felkeszulhettek ra, hogy mi var rajuk azutan ha esetleg lefekszenek nekik, masreszt megedzodhettek es megtanulhattak tulelni a fityiszt.

 

ez a fityisz fele OSZD MEG ES URALKODJ!.

 

meg akarja osztani az MDF et, hogy aztan ujra korlatlanul uralkodhasson rajtuk is meg az orszagon is. Mert ok uralkodni akarnak nem kormanyozni. Aki nincs veluk az ellenuk van, aki nem nyal nekiK, annak veszni kell.....szerintuk.   HAT EZERT VEGE MAGYARORSZAGNAK HA A FITYISZ MEGINT HATALOMRA JUT.

 

fityiszt a fityisznek!!!

HAJRA MDF!

kakukkboy Creative Commons License 2006.04.12 0 0 87

"...De a pszihopatát még kevésbé szeretik, és elmennek második fordulóban a Fideszre szavazni, akármennyire nehezükre esik..."

 

Akkor félreértetted ismerőseidet.

Nem fognak erre a mániákus, hatalamvágytól túlhajszolt zsebnapóleonra szavazni, annyira borzadnak a pszichopatától, inkább el sem mennek 23-án szavazni!

Jó idő lesz, irány a hétvégi telek!

Előzmény: Toxicus (8)
Vad Creative Commons License 2006.04.12 0 0 86

Na jó, ne keverjük a szart a fossal.

 

Az a baj, hogy az agymosás miatt van ez, hogy a végén mindig az jön ki, hogy rasszista a jobboldal stb, így szabadon szétrabolhatják az országot egy kis megvezetéssel.

 

Csak hogy megjegyezzem:

 

a politikai mikimausz Lengyel Lászlóval kapcs. hangzott el Antall szájából, nagyon csúnya vetítés egy olyan emberre átkenni, akinek az utolsó titkait suttogta el Antall a halálos ágyán.

Előzmény: Törölt nick (28)
Turbo_Apu Creative Commons License 2006.04.11 0 0 85

Azon még senki nem gondolkodott el, hogy egyetlen formáció (legyen az esetünkben párt) sem az örökkévalóságnak szól? Sem a FIDESZ, sem az MSZP sem az MDF. Hol kisebbek lesznek, hol nagyobbak, esetleg teljesen paffra futnak. Ha egy párt vezetője úgy véli, itt az alkalom, most építkezhet, hogy később valódi alternatívát nyújtson, miért ne tehetné? Ha meg tudja győzni ehhez a szavazóit, akkor tegye.

Most csak feltételezek: 2010-re bejön DI számítása, kap 15%-ot. Innen is, onnan is.

Akkor mi lesz? Kiváncsi lennék, mit szólnak majd akkor egyesek, akik most árulózzák a madöföt. Pláne, ha a FIDESZ-nél megkezdődik a bomlás (mint emlitettem, ez csak hipotézis).

Egy tippem van, Csintalan Sanya ott lihegne DI szoknyája körül (hát hisz ő mindig tudta, hogy DI Antall igazi örököse, a jobboldal bástyája:-)))

bratislava Creative Commons License 2006.04.11 0 0 84
a paraván mögött már hétfőn megegyeztek..
közös miniszterelnök-jelölt: martonyi....
asta Creative Commons License 2006.04.11 0 0 83
Tudod én meg azt hiszem, Ibolyka nem egy buta nő, tudja ő miről van szó és nagyon ügyesen használta ki a kinálkozó lehetőséget. A célt elérte, benn van a parlamentben. Olyan pozicióba manőverezte magát, amiből akármi is lehet, ha jól folytatja.

És nem a Tisztelet Társaság jóvoltából jutott be, sokféle szavazatból állt össze ez az 5 %. A Többsége szerintem az orbán elleni protest szavazat. Azokkal a háta mögött hiába is kötne bármiféle paktumot a második fordulóra. Szerintem ezzel ö is pontosan tisztában van. Ha mégis befeküdne a Fidesznek, akkor nincs igazam:O)))
Előzmény: mateffy (79)
özv. Bitera Sándor Creative Commons License 2006.04.11 0 0 82

Nekem úgy tűnik, hogy a kalapos nő könnyen politikai hullát csinálhat az orbánból.

 

:o))

Előzmény: mateffy (79)
fityma Creative Commons License 2006.04.11 0 0 81

Kifejezetten átszavazásra buzdított a fideszes sajtóbirodalom és a politikusai

:-)))))))))))))))))))

geva54 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 80
Egyél gyertyát meg egydoboz gyufát, hátha némi világosság gyúl piciny agytekervényeidben. Az elemest nem ajánlom, attól zárlatos lennél végképp. Ekkora marhaságot már rég olvastam.
Előzmény: mateffy (79)
mateffy Creative Commons License 2006.04.11 0 0 79

Szerintem a kalapos nő politikai hulla így is, úgy is.

 

Arról vízionál választási sikere felett érzett örömében,

hogy azért szavaztak rá ennyien, mert normális Magyarország, meg konzervatívizmus.

Ilyenkor elfelejti, hogy Schmuck Andor ex-maszopossal kötött választási paktumot,

és a Tisztelet Társaság nyugdíjasainak szavazataival jutott be.

Elfelejti, hogy ezt sokan tudják.

Az MDF-et megvette kilóra az MSzP, nem lehet annyira utálni Orbánt, hogy ez ne látszódjon, balosnak-jobbosnak egyaránt.

Előzmény: asta (78)
asta Creative Commons License 2006.04.11 0 0 78
Hát én pont ellenkező módon látom a dolgot.

Ha Ibolyka most beadja a derekát, akkor vége! És vége annak a lehetőségnek is, hogy esetleg viszonylag rövid idő alatt végre legyen egy normális jobboldali pártunk.

Az mdf azért jutott a parlamentbe, mert olyanok szavaztak rá többségben, akiknek elegük van Orbánból, de baloldalra nem akarnak szavazni. Legyen bármiféle megegyezés - ezek a szavazók meg fogják ezt bosszulni és vagy nem mennek el, vagy balra szavaznak, megegyezés ide vagy oda. Szóval semmi haszna nem lenne ebből senkinek. Még a Fidesznek se! Pillanatnyilag , ahogy már valaki mondta, az mdf ca. 1%-os párt. A többi nagy része protest szavazat. Ha Ibolyka befekszik a Fidesznek, két hónap alatt felmorzsolják.

És nem arról van most szó, hogy okvetlenül a jobboldalt kell hatalomra segíteni, mert az az egyetlen "magyar" párt. Mert nem az! A fideszes mentalitás tönkre teszi Magyarországot, és sokan látják így. Sajnos még nem elegen:O))

Én egyetlen lehetőséget látok, ha bukik a Fidesz. Aztán talán belőlük alakul valami elfogadható, vagy az mdf erősödik meg és igazi szavazótárbort növeszt. Ennek viszont elengedhetetlen feltétele, hogy független maradjon és kitartson az eddigi vonala mellett.

Hajrá Ibolya! Szeretnék már egyszer a szívem szerint szavazni:O))))))))))
Előzmény: jobbhorog (63)
özv. Bitera Sándor Creative Commons License 2006.04.11 0 0 77

"Azert jutottatok be, mert jopar fiedeszes rajott, hogy nelkuletek nem lehet."

 

Miért nem olvastad el az Ibolya kőtábláit?

 

:o))

 

 

Előzmény: bigacsiga2003 (-)
Antisystem Creative Commons License 2006.04.11 0 0 76

Topicnyitó, valamit nem értessz...

 

A választópolgár akkor is tud a FIDESZ jelöltjére szavazni, ha állva marad az MDF-es, meg akkor is, ha nem marad állva - ha éppen a FIDESZ jelöltjére akar szavazni. A választópolgár nem stupid, képes érzékelni azt is, ha két különböző jobboldali jelölt marad, meg azt is, ha az egyik visszalép. Rájön arra is, hogy ha kettő van, akkor azok külön akarnak politizálni, azért versengenek egymással is...

Hö...

 

ÜdV

Előzmény: bigacsiga2003 (-)
grisin100 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 75

 Gyökér fityeszesek most "csúsznak-másznak" elötte + szétverték volna az MDF-t is,

 mint anno-MIÉP, Kisgazdákat.

 Akik velük van az is ellenük!

 Bolyka ne hagyd magad, fityesz nélkül az igazi párt az MDF!

sajtoskenyér Creative Commons License 2006.04.11 0 0 74
 Szerintem alszik tovább és leszarja.
Előzmény: Triumphator (73)
Triumphator Creative Commons License 2006.04.11 0 0 73
elnökasszony pénteken lehet, hogy arra ébred, nincs is képviselőjelöltje.
először jártam itt és.. Creative Commons License 2006.04.11 0 0 72
vajon miért is aggódnak most fideszék az mdf szavazók miatt? az első forduló előtt ez nem volt jellemző :) persze tudom féltik mert 2010-ben végén nem jutnak be :)))
evil1023 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 71

De azok után, hogy kimondta nyilvánosság előtt hogy nem segíti semmilyen módon Orbánt, hogy léphethet vissza mégis? Ő azért mégse egy lendvai, hogy azt mondhassa, mindenki értette, hogyan értettem amit mondtam.

 

Előzmény: jobbhorog (63)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.11 0 0 70

Török Gábor politológus a hírtv-ben arról beszélt egy perccel ezelőtt, hogy a fidesznek komoly esélye van arra, hogy épp annyi szavazatot szerezzen, amivelj az ellenzékben lesz a többség. Ebben az esetben az mdf lesz a mérleg nyelve, míg az mszp-szdsz kormány kisebbségből kormányozhat.

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9140901&la=53816455

Bálint Attila Kristóf Creative Commons License 2006.04.11 0 0 69
Ott a pont.
Előzmény: jobbhorog (63)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 68
végre egy jó hsz :)
Előzmény: jobbhorog (63)
Ross Tshont Creative Commons License 2006.04.11 0 0 66

Ibolyka helyében keményen büntetném a fideszt.

 

Elfogadnám - nem jó szó -, KÖVETELNÉM a minelnöki pozisönt...

 

Plusz a kulcsfontosságú minisztériumokat, belügy, külügy, pénzügy, gazdasági tárca...

 

Kikötném: az áruló, átpártolt volt mdf-es renegátok semmilyen pozícióba - képviselőnek sem - nem delegálhatók a fidesz részéről.

 

A szélsőjobbhoz húzó fideszes politikusok azonnali távozását.

 

Négy év alatt pedig kegyetlenül ledarálnám a fideszt, nem érdemelnek mást!

 

  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!