Budapest: 25/7
Megyeszékhelyek: 23/11
Együttesen: 48/18
A többi nagyobb várost már meg sem néztem, bár ahogy a település mérete csökken, úgy erősödik a fidesz.
Ezek a várható mandátumok, koalíció/ellenzék
ez több mint 2/3-os kiütés.
A fidesz mire gondol, amikor POLGÁRI kormányról beszél?
A vidék kormánya találóbb lenne.
Ez az ugy egyebknt a panelprolizas (az ugye mindig Bpest ellen jon) forditottban toluk. Most a parasztok voltak a hibasak...Csak hat mint parasztgyerek Orban oket azert megsem tamadhatja ugy mint a gyulolt pestieket.
Nem is akartak. Addig amig bosszubol politizal a Fidesz nem is lesz maskent.
Ez az amit nem kepesek megtanulni. Remeljuk most David radobbenti oket erre (szvsz mar megy mrt olyan "aranyos" volt latni ahogy Pokorni, Szijjarto, Rogan mar nyal nekik, hogy jaj felejtsuk el a serelmeket.
Mondjuk "kisse" gusztustalan amikor a nemieroszakot elkoveto ferfi dumal a megeroszakolt nonek, hogy jaj felejtsuk el a serelmeket, fogjunk ossze.
MN? akkor nem feszegetem tovább azzal, hogy a MN honnan szedte,mert arra a válasz a Demokrata lesz, stb. és a végén kiderül, hogy mégis csak OVI az értelmi szerző:)
Akiket en emlitettem azok nem dzsentrik voltak, hanem az egykori un virilistak,a ket haboru kozotti vallalkozoi kozep es nagyiparos reteg, mar helyi szinten, semmi kozuk a dzsentrikhez.Akiknek uzleteik, uzemeik voltak.Nem a kurtanemes hivatalnoki reteg.
Most ezek a helyi autokereskedok,kisuzemek tulajdonosai, a nagyobb vendeglok panziok,szallodak tulajdonosai.A helyi kapitalistak.
Ha ezt a dzsenti féle társaságot akarja, az nem fog menni. Azokat a konzervatívokat kell megszólítania, akik már kellőképpen elteltek a narancslével és szeretnének valami tartalmasabbat. Olyanok kellenek, akik ma kereskedők, gyáruk van, stb. Ha a fityisz széthull, lesz bőven ilyen . És ezek meg fognak jelenni az MDF körül.
"Az egy nehezebb feladat, mert a munkáltatót se lehet leszarni. Valami jó konszenzusos megoldás kell oda"
Bizony, ez a legkenyesebb ballance,mert ugye egy szocdempartnak hivatalbol illik tamogatni a munkavallalokat es szervezeteiket, de a munkaadokkal is ki kell egyeznie,mert ugye toke nelkul munka sincs.
Teljesen ertheto es a madofnek iszonyu vehemenciaval kell ramenni az onkormanyzatira osszel,mert sok regi azota visszavonult ellege ismert emberuk van helyileg akik talan aktivizalodnak ,s akik kozismertek es elismertek ,ha latjak,hogy van valami spiritusz bennuk. Vagyis ha kezdenek ugy is kinezni mint a konzervativok,vagyis annak is kell latszaniuk.
Nalam a konzervativ igaz gyerekkorombol az a kep amikor az oregapam klubjaban csokornyakkendos,halszalkas oltonyos az internalasbol megmenekult volt kapitalistak 2 filleres alapon iszonyu budos szivarokat sziva bridzseztek.Es az oreg mondta ez szonyegnagykerkedo volt, ennek volt ket teglagyara, eze volt a butorgyar:-))
Polgári Kormányt. Természetesen polgári kormányt szeretne, csak is azt. Ja, a melósok, hát velük is kellene foglalkozni. Az egy nehezebb feladat, mert a munkáltatót se lehet leszarni. Valami jó konszenzusos megoldás kell oda.
"A lényeg, hogy a városlakók, ahol a polgárság nem 1990-ben kezdődött, élen a fővárossal, köszöni, nem kér polgári kormányt."
Vagy pontosabban azt ker. Vegul is csak valora valik a ket haboru kozotti szocdem ideologus Monus Illes elkepzelese a baloldal(akkor szdp) es varosi polgari ,progreszziv ,nyugatos urbanus ertelmiseg es a modern piacgazdasag hiveinek szovetsege.Csak 70 evvel kesobb es azert megvaltozott korulmenyek kozott,hiszen az MSZP nem egy ausztromarxista osztalypart,mint az akkori szdp volt.
Bar talan ideje lenne kicsit jobban torodnie a szervezett es kevesbe szervezett munkassaggal,mar ami maradt beloluk.
Kaposvár baromi nagy meglepetés. 2005 novemberében mért ott a Gallup egy 800 fős mintán és amellett, hogy Szitát fényezik, azt hozták ki, hogy 39:21 arányban vezet ott a Fidesz. :)
Ja,orulok ,hogy Geczy Joska bekerult a teruleti listarol.Csak most olvastam a Delmagyarban. Oreg butor mar ahhoz ,hogy mashoz kezdjen ,mint a sherifunk akinek az volt kiirva a kocsijara amikor valasztas volt :tul oreg vagyok ahhoz ,hogy mashoz kezdjek:-))
Csak a megyeszékhelyeket néztem. Kecskemét is vörös, körülötte meg narancs. Ami még érdekes, hogy Kaposvár, ami ugye Szita miatt sokáig narancs volt, most teljesen elpirulni látszik. Tőle délre Baranya felé piros, Zala felé narancs. Baranya Somogy felé piros, míg a legszegényebb része, az ormánság narancs, bár Szigetvár lehet, hogy nem. A lényeg, hogy a városlakók, ahol a polgárság nem 1990-ben kezdődött, élen a fővárossal, köszöni, nem kér polgári kormányt.
Hát, lehet benne valami, legalábbis Orbán mai teljesítményét látva. A radikáljobbos szavazóknál nagy az elszontyolodás jobbos fórumokon, nem lepődnék meg, ha egy részük hagyná a fenébe a második fordulót. (Amúgy is mindig is sandán néztek a Fideszre.) De ettől függetlenül egy 53-47-et megfordítani azért nem lesz kis teljesítmény.
Ha az MDF szavazoi az MDF jeloltre szavaznak azzal most a szoci-szadi koalat segitik a legtobb helyen . Valoszinuleg most a szadisok is sokkal nagyobb hajlandosaggal szavaznak at a szoci jeloltre mint 4 eve, mert azert mas szovetsegben lenni egy Gyurcsany vezette postmodernne valo parttal,mint egy Medgyessy vezette parttal. Meghat azert reszben a szadi is csinalta Gyurcsanyt:-)) Hogy most ott van ahol van.
Hozzaveheted Kanizsat ahol szoci vezet egy erosen jobboldali megyeben. A varosban onkormanyzatin meg jobboldali nem tudott polgarmesterit nyerni 90 ota.
Eles kulonbseg Csongradban.Szeged a voros most az egyertelmu de Vasarhely a hagyomanyos parasztpolgari varos eros jobboldali foleny , a Maros mellett Mako Erdei Ferenc varosa voros.
Szerintem Nagy Gábor Tamás. Ahogy elnéztem, ha az MDF nem lép vissza, ki tudja, hogy mennyien fognak átszavazni. Ráadásul itt Kókához hozzá kell adni még kb. 3%-ot, mert elszabták a szavazólapot és kb. ennyien szavaztak a visszaléptetett szocira. Nem húzták ki rendesen a nevét a lapról. Ez egy csalóka körzet, lehet még az is, hogy megsemmisítik az eredményt (ezt a végét már csak én tettem hozzá)
Ebből jó esetben 5, rosszabb esetben négy lesz a végére. Amíg Budapesttel nem tud mit kezdeni a Fidesz, addig nem is reménykedjen a győzelemben. Egy vicc, hogy négy év alatt nem tudtak egy erős embert felépíteni a fővárosban.