Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.11 0 0 10

Mi internetböngészőből elérhető felhő alapú teljes kereskedelmi rendszert fejlesztettünk és üzemeltetünk optikus cégek számára. Ennek révén a saját szerverünkön egy adatbázisban látjuk mindegyik optikus ügyfelünk adatait és azok alapján tökre egyértelmű, hogy a magas haszonkulcsok miatt olyan drágák a szemüvegkeretek és a szemüveglencsék és minden más kellék. Ezeknek a haszonkulcsoknak az átlaga közel 100% !!!!!!

OptiQs Creative Commons License 2011.01.27 0 0 9

Egyet értek! A szemüveggyárak arra azért figyelnek nagyon, hogy egy komoly márkás keretet ne rossz alapanyagokból, és ne egy dollár költségen készítsenek el. Bár van sok kínai vacak is az biztos, de az nagyon hamar szét is esik a mindennapi használat során. Persze a kereskedelmet sem kell félteni, dehát valamiből meg kell élni a nagykereseknek is... Én például mindig meglepődök, hogy egyes helyeken hogyan tudnak 1500-2000 Ft-ért adni "minőségi" olvasószemüveget, szóval széles a paletta.

gonosztörpe Creative Commons License 2010.12.12 0 0 8

Ez nem igaz a kizárólagos forgalmazók is keményen fizetnek a márkás komoly keretekért.

Szállítás, raktározás,terjesztés, ez mind pénzbe kerül és be kell építeni az árba.

Persze léteznek gagyi keretek de nem olyant kell választani.

Nekem egy Aigner keretem van már a harmadik lencsét tettem bele és még mindig jó! 

Előzmény: duguláselhárítás (2)
pickpocket Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7
Az én szemüvegem is nagyon drága volt :S
banderas78 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 6
Az én keretem 35000 volt akciósan de muszáj volt a két kis gyerekem miatt.
A nagyobbik le kapdosta a fejemről és három is el törött. Ez mai napig stabil és bírja a strapát, de valójában a lencsém ami db 20000 ft és ez vénnyel volt annyi.
Mert Pesten készítik és erős a dioptria miatt. A keret márkája: O. CONTINI ez stabil.
Előzmény: Törölt nick (1)
Sybarii Creative Commons License 2009.04.22 0 0 5

Sziasztok!

 

Mi most csináltattunk szemüvegeket, tehát az egyik, amit megtudtam, hogy valóban a recept 1 hónapig érvényes. Ha pl. pénzügyi okoknál fogva nem tudja valaki abban a 4 hétben kiváltani, akkor meg lehet kérni az orvost, hogy pecsételje le újra ugyanazt a receptet, akkor nyersz még 1 hónapot. De 1 év után már egyszerűen változhat a dioptria is, romolhat a látásod. (Bár az egyik optikus azt mondta, ők el szoktak fogadni régebbi, 2-3 hónapos recepteket is, csak azokra már nem lehet igénybe venni TB támogatást, ami viszont amúgy is csak kb. 700-1000 Ft!)

 

A másik dolog az árak. Hát, igen, mégha valaki nem is márka bolond, akkor is súlyos pénzeket fizet. Mivel nem értettük, hogy az egyik gyereknél miért annyival drágább a lencse, elmagyarázták, hogy ez azért van, mert  ő több dioptriás lencsét kell, hogy hordjon. Ugyanakkor az üveg szélét elcsiszolják/ vékonyítják, hogy jól passzoljon egy vékonyabb keretbe is, ne kelljen 2 cm-es szemüvegkeretet hordania. Szóval állítólag ettől is drágább, nem csak önmagában a kerettől?!

-zakopane- Creative Commons License 2009.02.15 0 0 4
Szerintem nem. Ha jól tudom egy hónapig érvényes recept.
Én kb 3 hónapja csináltattam. Mikor megvizsgált az orvos utána ott is hagytam a receptet a látszerésznél (doki látszerész egy helyen), mert siettem. Mondtam majd beugrok keretet választani. Aztán el is felejtettem, majd 3 hét után rámtelefonáltak hogy menjek már be mert lassan lejár a recept. (De lehet hogy csak a pénz kellett nekik. Mindegy megcsináltattam.)
Előzmény: Bíbor76 (3)
Bíbor76 Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3
Kérlek segítsen valaki! Szemüvegre lenne szükségem, de tavaly nyáron voltam vizsgálaton. Elkészítik az alapján a szemüvegemet??? SOS!!!
duguláselhárítás Creative Commons License 2008.02.13 0 0 2

A szemüveg keretet 99%-ban távolkeleten készülnek ( ontják az autómaták ).

A gyáraktól a kizárólagos forgalmazók álltalában 1 dollárért veszik meg / db.

Sajna ez  egy ilyen cucc, hogy mire hozzád kerül 20 ezer lesz az ára.

Előzmény: hardsteel (-)
BELABACSI Creative Commons License 2006.04.10 0 0 0

Ez jó kérdés. Szerintem azért mert nem tudod megkerülni, hogy vásárolj, ha szükséged van rá.

 

Ráadásul én úgy jártam a néhány éve, hogy vettem egy húszezrest. Egy év és egy hónap után egyszerűen eltört az anyaga. Visszavittem, gondoltam egyértelmű a helyzet. Olyan kioktatást kaptam, hogy nem tudom hogyan kell levenni és feltenni, hogy egy pillanatig csak álltam. (Harminc éve hordok szemüveget, a többségük hosszú évekig tartott és egyiknek sem tört el az anyaga, inkább kicsit megkopott vagy divatjamúlt let és kicseréltem.) Azután megkérdeztem, hogy akkor ezek szerint a húszezremért még én vagyok a hülye? Majd néhány keresetlen minősítő kifejezés után elhúztam. Azóta a Vision Express (ha jól írom) közelébe sem megyek.

hardsteel Creative Commons License 2006.04.10 0 0 topiknyitó
?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!