Keresés

Részletes keresés

tamagocsi75 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 109

Én az evidentis fogászaton voltam Memari Masoud fogorvosnál, aki szike nélkül dolgozik lézerrel. Egyáltalán nem fájt. Szívből ajánlom!

arankaparanka Creative Commons License 2013.09.02 0 0 108

Szia!

 

Azt javasolom, hogy menj el egy jó fogorvoshoz, mert nekem is ilynen problémám volt és az orvos ejtett egy kis metszést a bőrön, és már nem fájt többet. Itt:  http://www.docplanner.hu/fogorvos/nyiregyhaza találtam egy jó orvost. Sajnos a következő bölcsaesség fogamat ki kellett húzni, mert a bőr alá beszorult az étel, nem tudtam jól tisztítani és szuvas lett. A fogorvos nyíregyháza nagyon sokat segített, de ha máshol laksz, országosan is tudsz itt keresni az orvosok közül. 

barnie1111 Creative Commons License 2013.08.29 0 0 107

Sos kérdés lenne:

Jobb alsó bölcsesség fogamról most huzodik le az íny és a belső-hátsó sarkánál ugy tunik mintha beakadt volna és eléggé feszül. Nyelvemmel odatévedek akkor érzékeny, kicsit fáj, ha nem nyulok akkor is egy kicsit zavaró. Ha kinyitom a számat, pl evés, akkor a huzodás miatt fáj, rágás oké.

 

A fog belsőbb felszíne elég ronda, amennyire az otthoni tükörrel meg tudtam nézni, fehéres/feketés, mosni nem nagyon mertem a fájdalom miatt, és nehogy valamit megsértsek. Ez lepedék lehet, vagy más?

 

Holnap, hétvége előtt még amig tudok, elmenjek fogorvoshoz vagy ez normális?

 

Köszönöm a választ!

Novbar Creative Commons License 2010.06.07 0 0 103
biza a fogkő az felrakódik ha mosod ha nem, viszont érdemes eltávolíttatni mert nem csak esztétikai probléma, elősegíti a fogszuvasodás létrejöttét. Eltávolítása teljesen fájdalommentes, csak a hang idegesitö, mert olyan mint amikor kést/villát csiszatolnak a tányéron csak mindezt a fejedben hallod :)
ABBA235 Creative Commons License 2010.04.03 0 0 100
Valószínűleg fogkő, de irány a fogorvos, ugyanis a fogkő nem csak csúnya, hanem káros is !
Előzmény: nnik (99)
nnik Creative Commons License 2009.07.10 0 0 99

Nem tudom, jó helyen járok-e, de remélem valaki tud segíteni.

A kisfiam 3 éves és az alsó fogsorán, az ínye fölötti rész nagyon csúnya sárga. Olyan, mintha lerakódott volna a lepedék. Kicsit megkapargattam a körmömmel (óvatosan) de nem jött le semmi. Pedig mindig mossuk neki: reggel, a délutáni alvás előtt és este - amióta kinőttek a fogai. Mi lehet ez? Fogkő? Kell ezzel foglalkozni, vagy ez csak esztétikai probléma?

A választ előre is köszönöm!

durhstósz Creative Commons License 2009.07.03 0 0 98

Úgy látom nem lesz itt nagy gond, mert ez egy élő fog.

Ha rosszabbodik a helyzet, még mindig van egy sansz, a húzás előtt, ez az ideg eltávolítása, utáne már nem fog fájni.

Nekem is van több  ilyen fogam, és funkcionál.

Előzmény: juhito (97)
juhito Creative Commons License 2009.06.29 0 0 97
na megvolt a mai vizsgálat, annyit mondott a doki, hogy várjunk egyenlőre hátha megszűnik a fájdalom előfordul ilyen, addig nem öli meg az ideget amíg nem muszáj
mert begyulladva nincs, a lyuk pedig elég mély volt a fogamon lehet, hogy amiatt rendetlenkedik néha...evés közben nem fáj, és a hőre sem érzékenyebb mint a másik amit megcsinált...
azért továbbra is várom ha valakinek van egy jó és diákbarát áron tevékenykedő orvosjavaslata, ha esetleg rosszabbra fordul a helyzet és gyorsan kell cselekedni
Előzmény: durhstósz (96)
durhstósz Creative Commons License 2009.06.29 0 0 96

Persze, erre gondoltam.

Természetesen  Neked kell kiszámolni, hogy gazdaságosabb.

Az idő is pénz.

 

Előzmény: juhito (95)
juhito Creative Commons License 2009.06.29 0 0 95
nem igazán értem, hogy mire gondolsz
ha a tavalyi ár miatt mondod, akkor az nem változott...ugyanaz az árlista...Pest pedig azért kell mert hét közben júliustól ott vagyok fent...gyökérkezelésnél pedig többször kell dokihoz menni
csak rájöttem talán...arra gondolsz, hogy itthon kezeltessem...ezzel csak az a baj, hogy a munkaidőm miatt nem nagyon egyeztethető össze...ma megyek dokihoz itthon csak előtte keresgélek, hogy van-e vmilyen alternatíva...mert 140km-re van a vidék
Előzmény: durhstósz (94)
durhstósz Creative Commons License 2009.06.29 0 0 94

Tavaly, és vidéken, ez a két kulcs szó.

Az időben nem tudsz visszamenni, de a térben igen.

Előzmény: juhito (93)
juhito Creative Commons License 2009.06.29 0 0 93
Sziasztok,

az lenne a kérdésem, hogy tud-e vki ajánlani egy jó és diákbarát áron működő fogorvost Pesten? A 9.kerben lakok, de nem baj az sem ha pl. bkv-val fél óra megközelíthető a rendelő
Vidéki vagyok és vidéken kezdték el kezelni a fogam, betömték azonban az érzéstelenítő hatása után fájni kezdett kicsit a fogam, bevettem egy fájdalomcsillapítót és 3 napig nem is jelentkezett újabb fájdalom, azonban most megint fáj kicsit, nem elviselhetetlen, de zavar és jó lenne kezdeni vele vmit...úgy hallottam, hogy ilyen esetben gyökérkezeléssel oldják meg a problémát, de a honlappal rendelkező rendelők árlistájából kiindulva nagyon drága egy ilyen kezelés. 15-30eFt között változóan, az otthoni fogdokim tavaly 7 vagy 8e Ft-ból gyökérkezelte egy másik fogam (a mostani fájós fogam ugyanilyen fog az alsó fogsoromban, csak a másik oldalon, minkét oldalon az alsó jobb ill. bal 5.fogról van szó - mert ugye nem minden fog kezelése ugyanolyan drága) ehhez képest ezek az árak elég elrettentőnek tűnnek.

Előre is köszönöm a segítséget,
Tamás
durhstósz Creative Commons License 2009.06.29 0 0 92
Bocs, sokáig nem voltam, kérdésem, aktuális még a téma?
Előzmény: publilius (87)
Leeate Creative Commons License 2009.04.12 0 0 91
Az miért van, hogy ha ráharapok a húsvéti főtt sonkára, hirtelen elérzékenyül a fogam, és nagyon fáj (olyan érzés, mintha ki akarna esni :) Semmilyen más kajára nem érzékeny a fogam, csokira sem, de a főtt sonkától nagyon fáj, pedig annyira szeretem :(
Hétalvó Angyalka Creative Commons License 2009.04.04 0 0 90
Szia 3betűs:)

Spec nem teljesen a 4.ker, de a Pólus mellett, ahol van egy Diego, meg a benzinkút, van egy magándoki. A lakótelep tövében. Ha érdekel, írj. Nagyon ügyesek, és este is mehetsz! Ajánlom.
Előzmény: hfn (89)
hfn Creative Commons License 2008.12.28 0 0 89
Budapest IV. kerületében vagy a környező kerületekben keresek egy jó fogorvost. Főként előnyt élveznének, akiknek reális áraik vannak. Várom a gyors tippeket, mert S.O.S.! Köszi!
lilday17 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 88
Sziasztok!
eléggé sok problemám van a fogammal illetve már azzal sem vagyok tisztában mivel. Mivel 1 napja kifurták a fogam mert letört és inyig kifurták mert rossz volt és porcelánnal pótoltak. Ma pedig rettenetesen fáj az egész bal álkapcsom fülemmel együtt elviselhetetlen a fájdalom es egyfolytában gyógyszerrel tömöm magam a fajdalom miatt... mit tehetnék? és a másik problémám egy fehér hólyag keletkezett belső ajkamom a porcelánfog mellet... genyes hólyag lehet? vagy ez mi? kérem segitsen valaki mert őrülöletesen rossz ez az egész! iskolába sem tudtam menni, 17 éves gimnazista vagyok. várom a segítséget!
publilius Creative Commons License 2008.06.27 0 0 87

Kedves durhstósz!

 

Tanácsot szeretnék kérni. Nemrég voltam fogorvosnál és a következő történt velem.

Az egyik rágó fogamat betömte, és azt mondta, hogy a mögötte levőn is van egy lyuk, de a tövén ami csak akkor látszódott mielőtt betömte volna a másikat. Én erre bele egyeztem hogy ezt a lyukat is betömje. Neki is állt, belefúrt, majd közölte hogy bele tesz egy gyógyszeres vattát ami majd felkeményíti a fog belsejét. Egy hét múlva visszamentem, kivette a vattát kicsit piszkált a fogamban, majd újra betett egy vattát. Egy hét múlva újra mentem, ekkor betömte a fogamat (nagyon fájt, mert csak a nyelvem zsibbadt el, az előző kezeléseknél is állandó probléma volt az érzéstelenítéseivel) majd közölte, hogy a lyuk kezelése nem korrekt, túl mélyen van és majd ha elkezd fájni akkor menjek vissza és majd csinál valamit. Ráadásul úgy tömte be a fogamat, hogy a régi tömésből is benne hagyott egy darabot.

Nagyon meg vagyok döbbenve, hogy ilyet mert csinálni. Összesen 5 alkalommal voltam nála, éppen azért hogy ezt a fogamat megmentse.

Mit lehetne tenni? Menjek más fogorvoshoz és nézessem meg? Vagy várjam meg amíg fájni fog? Így lehet hogy tönkre megy a fogam .

Válaszodat előre is köszönöm

Üdvözlettel

István 

durhstósz Creative Commons License 2008.03.06 0 0 86
A fogat kell eltávolítani.
Előzmény: aker23 (85)
aker23 Creative Commons License 2008.03.02 0 0 85

szia!

 

teljesen kinőttek a bölcsességfogaid, vagy csak félig? ha sűrűn begyullad az ínyed ki kell húzni a bölcsiket. ha csak félig nőttek ki, akkor meg elkezdik összetorlasztani a fogsorodat. szóval érdemes tényleg kihúzatni.

 

én nagyon féltem a húzástól, de kellemes meglepetés volt. pillanatok alatt kint volt a fogam, hangja sem volt! :) utána sem fájt.

 

azt nem tudom, hogy az ínyt el lehet-e távolítani. szerintem visszanő...

 

de bátorság! irány a fogdoki!

 

Előzmény: foldigeza (84)
foldigeza Creative Commons License 2008.03.02 0 0 84

Sziasztok!

 

Hátha ránéz valaki.

Segítséget kérnék:alul 1-2 éve kijöttek a bölcsességfogaim,és az ínyemnek egy része a fogak fölött/mellett van.Ezalatt a kis rész alatt ételmaradék(vagy valami gennyféle)szokott maradni,kellemetlen ízű,szagú.Az ujjammal szoktam nyomogatni az ínyt,akkor kijön alóla ez a valami.

A kérdésem:fogorvossal ezt az ínyrészt el lehet távolíttatni,hogy ne legyen többé gondom vele?

Köszönöm:F Géza

durhstósz Creative Commons License 2008.02.03 0 0 83
:-)
durhstósz Creative Commons License 2008.01.06 0 0 82
2008-ban is vagyunk, BUÉK,kérdezzetek,ha tudunk segítünk,ha nem utána nézünk
durhstósz Creative Commons License 2007.11.23 0 0 81
Változás: A topic nyitásakor még orvostanhallgatóból, időközben már orvos lett, aki már egy bel klinikán dolgozik, és lassan túl lesz a rezidens évein.
Az ideje ezzel nem lett több, de ha kérdés van várjuk, jó egészséget minden régi és új a topicot látogatónak!
Nora Jones Creative Commons License 2007.06.05 0 0 79
Köszönöm a válaszodat,azért kicsit megnyugtattál.
Mucokele ez,tudom,nem is piszkálom szépen elmúli mindig,csak éppen iszonyatosan idegesit,hogy ha olyat eszem ,egyből felhólygzom!
Ennyi!
Szövettanom negativ,nagyon jó a Főorvos is Rókusban.Megbizom benne,gondolom nagy tapasztalata van.
De mi a garancia arra,hogy a legközelebbi műtét sikerül?Ha akkor is átvágnak pár nyálkivezetőt,akkor ez már igy marad örökre?
Előzmény: bakajsik (78)
bakajsik Creative Commons License 2007.06.04 0 0 78

....nem fog elrákosodni és nem azért jön ki, mert állandóan vele foglalkozol. Csinálják meg újra és igyekezz keveset piszkálni a sebet, hogy szépen gyógyuljon.

bakajsik Creative Commons License 2007.06.04 0 0 77
Azok alapján, amit leírtál egy kis nyálmirigyed kivezetőnyílása tömődött el. A 3 pár nagy nyálmirigyen kívül ugyanis vannak még apró nyálmirigyek az ajkakon, orca belső részén stb... Ha ezek kivezetőnyílása valamiért eltömődik (pl:hegesedve gyógyul egy sérülés), akkor a benne található nyál nem tud kiürülni, az érintett rész megdúzzad, majd egyszer csak kiürül (ha szerencséd van) és a duzzanat elmúlik. Ez ciklusosan ismétlődhet és természetesen akkor duzzad meg amikor eszel, hiszen ilyenkor indul be a nyáltermelés. Valóban nem nagy dolog, ha első alkalommal nem sikerült mególdani, majd másodszorra sikerül. Menj vissze a szájsebészhez. Ne hanyagold el, mert nem feltétlenül kell mindig spontán ürülnie. Rossz lenne emiatt szombaton este ügyeletre rohangálni.
Nora Jones Creative Commons License 2007.06.04 0 0 76
Sziasztok!

Hát eléggé kihalt ez a hely,de azért megpróbálkozom.

Kedves Doki!Olyan gondom lenne,hogy 2006 októberében kijött egy kis hólyag a számban.Étkezés után(sültkrumpli felsértette)
Felfúvódott mint egy vizhólyag,majd kidurrant.
Kijött még 2-3 alkalommal,akkor elmentem szájsebészetre.Ott felnyitották,mindennap jártam vissza ,megnézték,haza küldtek.De megint visszajött kb 2 hét múlva.Akkor bementem,mondták meg kell müteni.KiSműtét,fél óra,egy hét kellemetlenség.Elküldték a szövetet vizsgálatra,negativ lett minden.
Ezután újra kijött,majd elmúlt.Egy hónapi semmi,aztán megint kijött.
Most már úgy 2 hetente mindig kijö.Valamikor egymás után 2x is.Megfigyeltem,ha olyat eszem,akkor fél óra és hólyagzom.
Azt mondta a főorvos Úr,hogy újra meg kell műteni,de csak akkor menjek vissza,ha el kezd kijönni,hogy lássák hol kell vágni.Na ez majdnem lehetetlen.Általában ,dél körül kezd el kijönni,estére kidurran,3 nap alatt elmúlik.Mostanában már egy kicsit lassabban múli.
Azt kérdezném,nem lehet-e hogy ez a késöbbiek során elrákosodik(doki azt mondta ,ha 2 x jön ki akkor sem rák),vagy hogy azért jön ki mert állandóan ezzel foglalkozom?

Válaszodat várnám nagyon!
Rettentően idegesit,és már nagyon unom!De félek is!
besi7 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 75
Köszönöm szépen az összehívott konzíliumot és a választ.
Előzmény: durhstósz (74)
durhstósz Creative Commons License 2006.05.06 0 0 74

 A konzilium megtörtént, de az általad leírtak alapján nem lehet (sajna) adaequat választ adni.

  Mindkét gyógyszer - amint azt Te is tudod- a prolactin szintet csökkenti. Hogy mikor, és miért dönt egyik vagy másik orvos egyik vagy másik szer mellett, az sok mindentől függ.

 Javaslatunk,hogy elsődlegesen bízzál meg a szakorvosodban, és bátran kérdezz tőle, mert a oda-vissza kérdezgetés bonyolult lenne ezen a csatornán.

 Gyermekáldást kívánva szeretettel:

                                                              durhstószék

Előzmény: besi7 (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!