Keresés

Részletes keresés

Cyberslider Creative Commons License 2006.04.06 0 0 746
A közrádió ma a déli krónikában (és gondolom úgy globál...) megint irtózatosan "független" volt,mint ami egy közrádióhoz/köztévéhez ugye normál esetben illene.... Bezzeg fordított esetben milyen szájtépés lenne?? Kerítettek egy nőcit valahonnan a franc tudja honnan,aki kijelentette - mint vita háttereként - hogy Gyurcsány ideges volt,támadott,rámenős volt,és hogy mégis mit képzel. Valamint még a keze is izzadt. Hát nem szörnyű? Viktor viszont,óó.. Ő a nyugodt erő,a mérsékelt,tudatos ember. Na ezzel le is zárult a riport,és úgy általában a vitáról több szó nem esett. Én ugyan nem vagyok szakértő,de ez elég érdekes vélemény volt. Még este a politológusoknak,és a filozófusnak mind más volt a véleménye. Még itt a fórumon is. Ehh,hát kérem,be kellene látni,ha valami nem ment. Attól még lehet szeretni Viktor bácsit... :)) A rádió meg monnyon le. Vagy tájékoztasson pártatlanul (tegye be más szakértő más véleményét) Különben sem tudja szegény ember fia ,most kinek higgyen,hisz egyik szertint x volt jobb, másik szerint y. Nesze :)
eukonform Creative Commons License 2006.04.06 0 0 745
Kedves Olvtársaim,

tény, hogy én is harciasabb Orbánt vártam volna és én is úgy éreztem, hogy Gyurcsány egyértelműen jobb volt, a kioktató stílus "bejött".
Másodikra aztán kiderül a turpisság. Néhány példa a statisztikailag pontos GYurcsány-számokból, amik mögött hamis alapok vannak:

1. Mennyit kellett dolgozni egy kiló kenyérért, egy liter benzinért stb. az Orbán-kormény idejében és mennyit most... Nagyon hatásos érvnrk tűnt. Csakhogy, az Orbán-kormány, egyik legvitatottabb intézkedéseként, az utolsó időszakban növelte meg a minimálbért (majd' háromszorosára). Ez, a sok minimálbéren bejelentett munkavállaló (vállalkozó, stb.) miatt, ugrásszerűen javította a Gyurcsány által idézett arányokat az EZUTÁNI évekre vonatkozóan. Más dolog, hogy ezek az arányok a Medgyessy-kormány elején sokkal kedvezőbbek voltak, mint a Gyurcsány-kormány végén - majdnem visszaálltak a minimálbér-emelés előtti időszakra. Gyurcsány tehát nem hazudott, "csak" tisztességtelenül ferdített, az Orbán-kormány TELJES időszakának ÁTLAGÁRA igazak az adatai. Jókor tette, az energiaárak tarthatatlanul elindultak felfelé, egy fél év múlva már nem merne ezzel az összehasonlítással előhozakodni egyik kormány sem.

2. Hány vállalkozás szűnt meg a FIDESZ és hány az MSZP vezette kormány idejében? GYurcsányék jól felkészültek és pontos adatot mondott. Csakhogy... beleszámolta az annak idején KFT-vé alakuló GMK-kat, amelyek túlnyomórészt nem azért szűntek meg, mert tönkrementek, hanem azért, mert a KFT vagy BT korszerűbb alakulat mint a GMK (és az ezzel összhangban az MSZP által is megszavazott törvény sem engedte őket tovább működni).

3. Az egészségügy privatizációját éppen Mikoláék erőltették... Ez igaz. Csakhogy, akkor mást neveztek privatizációnak, mint pl. most az SZDSZ. Akkor a háziorvosi szolgálatot privatizálták, ma is jól működik a körzeti rendelők helyetti háziorvosi szolgálat, ezek általában BT-k. Ezzel összhangban létrejött a szabad orvosválasztás és ami a legfontosabb, az úgynevezett PRAXIS eladható-vásárolható áruvá vált. Egy nyugdíjba menő háziorvos például most meghirdetheti és eladhatja a praxisát. Ez nagy anyagi segítség az egyelőre még mindig alacsony háziorvosi fizetésből nyugdíjba vonulók számára. Tény, hogy az állami fogorvosok működése ezzel párhuzamosan (részben) fizetőssé vált, de legalább megmaradtak. Tény az is, hogy egy kórház működését, ugyan a mai SZDSZ-es elképzeléstől távol álló, de a "mai" értelemben vett privatizációhoz közeli módon átalakították.

Némi kutakodással a többi Gyurcsány-számadatot is ki lehetne vesézni. A turpisság minden ilyen statisztikai adatnál a mögöttes folyamatok különbözősége.
Előzmény: borzimorzi (744)
borzimorzi Creative Commons License 2006.04.06 0 0 744

Kedves Olvtársak!

 

Tegnap óta aludtunk rá egyet, de én továbbra sem értem, miért baj egy kis agresszivitás Gyurcsánynál. Majd mikor a románok EU-csatlakozása kapcsán ki kell verekedni az ottani magyaroknak némi autonómiát, akkor jó hasznát fogjuk venni.

 

Mellesleg O.Vi. úgy viselkedett, mintha én tütüben végigtipegnék az utcán és azt hajtogatnám, hogy én egy kedves kicsi lány vagyok. Ehhez képest bárki, aki rámnéz, azt látná, hogy ez egy harmincas, nagydarab nőszemély, aki idétlenkedik. A Vezér meg egyfolytában azt hajtogatta, hogy ő mennyire készen áll. Könyörgöm, ezt nem hajtogatni kell, hanem úgy kell viselkedni, hogy a nézők ezt a következtetést vonják le!

 

Mármost, ha valaki a panelprolizást, amelyet bizony az ő kis kedvence, Kövér L. abszolvált, szanzsén az ellenfél nyakába akarja varrni, aztán meg nem emlékszik, hogy nem szavazta meg a 13. havi nyugdíjat, de lakásépítés és demográfia témában is képtelen egyetlen helytálló számot is mondani, de cserébe folyton elhatárolódik a saját helyettesétől, akit ő maga állított maga mellé.... Háát, az bizony nem azt a benyomást teszi rám, hogy készen állna a miniszterelnökségre.  Pláne, hogy mikor abban a tisztségben tevékenykedett, akkor úgy fojtogatta a fővárost, ahogy csak tudja, most meg külön Bp.-fejlesztési Minisztériumot akar, de közben kisebb államot is. Ez olyan, mintha én habostortazabálással akarnék fogyni. Szerintem az ilyen ember nemhogy 4 évnyi miniszterelnöki szolgálatra nem áll készen, de kifejezetten gyógykezelésre szorul. Lehetőleg nem Mikolától...

 

Ezzel szemben, aki pontos számokat mond és nem általánosságban akar fejleszteni, hanem tisztában van vele, hogy az egyes régióknak mi kell és hogyan kell, az nagyon is azt a benyomást kelti, hogy készen áll 4 évnyi miniszterelnöki szolgálatra. Akár kimondja, akár nem.

 

Szerintetek?

 

Csót:

b

Lempic Creative Commons License 2006.04.06 0 0 743

Nem tudom ki az a Krecz Tibor, de ebben egyet tudok érteni vele:

 

"...Az ilyen keretek között zajló vitákat azonban a társadalomnak el kell utasítania – véli Krecz, aki szerint a feszes szabályok azokon a feltételezéseken alapulnak, hogy a két vetélytárs képtelen szalonképesen vitatkozni egymással, vitájukat pedig egyetlen riporter sem tudja tisztességesen, részrehajlás nélkül levezetni.

Kikérem magamnak, a jelöltek, a tömegtájékoztatás és a megvitatott témákban érintett emberek nevében is, hogy sorsfordító kérdéseket összesen 480 másodpercben kelljen átbeszélnie két olyan politikusnak, akik közül az egyiknek döntő befolyása lesz az ügyeinkre. Ezek sorskérdések, minden korábbinál fontosabbak, s több időt, mélyebb elemzést és hosszabb vitát érdemelnek – mondta a szakember..."

képhiba Creative Commons License 2006.04.06 0 0 742
Szerinted???? Volt ennél sokkal izgalmasabb dolog is! Annyit mondok: katt !!!!
Előzmény: Váradi Március (738)
libsike2006 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 741
Hogy a vitát egyérterlműen és magabiztosan gyurcsány nyerte, azt hiszem ezt nem lehet vitatni. Annak ellenére is, hogy gyurcsány sokszor volt a szükségesnél pökhendibb és egyértelműen nem elégedett meg orbán legyőzésével, de ki is akarta azt ütni, amivel azt érte el már-már, hogy sokan szánalmat éreztek a megalázott és lehengerelt Orbán iránt.
Ha pontozni kéne a dolgot, akkor a 8 témakörben szerintem Gyurcsány 6:2 arányú győzelmet aratott. Gyurcsány jobb formában volt, mint szokott lenni, Orbán viszont sokkal gyengébb volt, mint amilyen lenni szokott.
gyurcsánytól nagy marhaság volt elővenni azt a pénzdarabot, mert akkorát nem ütött vele a poén, hogy megérje megszegni a megállapodott szabályokat. Leggyengébb része az volt gyurcsánynak, amikor arról elmélkedett, hogy szocinak kéne vezetnie az oktatási trácát. mi a francnak kellett ezt most felhozni, azt nem értem, úgy gondolta talán egy kicsit azért rúg a szadeszba is? Ez hiba volt. Viszont a poénjai ültek, pontosan és hidegen használta a számokat és a nézőben egyértelműen az a kép alakult ki, hogy ez az ember tudja, hogy mit és hogyan akar, a teljesen bizonytalan ellenfelével szemben. Kicsit szerényebb hang mellett azt hiszem még ennél is nagyobbat üthetett volna viktoron, de nem biztos, lehet, hogy pont ez az erőszakosabb határozottság segít majd a bizonytalanok megnyerésében.
Orbánt nem is kell külön minősíteni, nehéz is lenne, mert minősíthetetlen volt. Látszott rajta, hogy már nagyon elszokott attól, hogy ellent is mondhatnak neki, hogy vitára kényszerül, hogy nem önfeledt taps követi minden mondatát. Ahogy a panelprolizás elől ki akart térni, azzal egyszerűen röhejessé tette magát. Demagógia, populizmus és teljes értetlenség jellemezte mondatait, képtelen volt egyszer is érdemben cáfolni Gyurcsányt. A 3.2 millió ember írta a programunkat nevű szöveg amire rendre visszatért, értelmesebb emberekben csak röhögést váltott ki. Ahogy Gyurcsányról a magabiztosság sugárzott, addig orbánt aki nézte, az a már megvert hadvezért láthatta szemeiben. Úgy gondolom, Orbán már valóban tudja, hogy veszítettek
Váradi Március Creative Commons License 2006.04.06 0 0 738
Helló! Izgalmas volt? Felvette valaki videora?
sashimi Creative Commons License 2006.04.06 0 0 737
Orbanrol a vita kozben nekem egy rakas szerencsetlenseg jutott az eszembe.

sashimi
Orgia007 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 736
A népszabi szerint meg Gyurcsány. Na. Kinek higgyek:
Előzmény: ugróegér (735)
ugróegér Creative Commons License 2006.04.06 0 0 735
A Hírtévé és a Magyar Nemzet szerint Orbán Viktor nyert.
Előzmény: Friderikusz Calligarisz (728)
fika2 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 734
A BAGI-NACSA FÉLE VERZIÓ VICCESEBB VOLT!
tejfölfancsi Creative Commons License 2006.04.06 0 0 733
a mai népszabóban benne van, orbán fölényesen nyerte a GYF egy autójával szemben többszörös flottájával a versenyt! a magárnepülőútról pedig szó se essék
Előzmény: Törölt nick (727)
fősintér Creative Commons License 2006.04.06 0 0 731
Kaptam egy sms-t. Abban az áll, hogy Gyurcsány győzött 65-35-re!
Előzmény: Friderikusz Calligarisz (728)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 730

...nem itt van győztes vgy vesztes, ez most csak "érzésre" ment, majd a választásokon...

 

Ott tudok egy BIZTOS VESZTES-t: ezek mi vagyunk :-(((((((((

Előzmény: Friderikusz Calligarisz (728)
delphijos Creative Commons License 2006.04.06 0 0 729
Sajnos szerintem senki. Mert ahogy a mostani kormány csinálja úgy sem jó, de az meg nem segít ha a másik meg a jóistent is megigéri,miközben így sincs pénz semmire... A legnagyobb baj, hogy 5% a bekerülési küszöb a parlamentbe. És ha egy párt egyszer kikerül, annyira megcsappan a támogatása ( anyagi ) és annyira háttérbe szorul, hogy gyakorlatilag szinte lehetetlen visszakerülnie. Pedig jót tenne a "vérfrissítés" mert a végén tényleg kétpártrendszer lesz és választások arról szólnak majd hogy ki tudja legjobban sértegetni a másikat, ki tud a legjobban igérgetni... Érdekes például hogy az eszébe se jutott egyik pártnak se az árvíz kapcsán hogy lefújják a gyűlésüket, és a pénzt amibe a városnak kerültek, az árvízzel kapcsolatos költségekre lehett volna fordítani például.
Előzmény: Friderikusz Calligarisz (728)
Friderikusz Calligarisz Creative Commons License 2006.04.06 0 0 728
Akkor most ki győzött?
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 727
Mi vajon a számszerű igazság az autókkal kapcoslatban?
Előzmény: Hüje Robot (726)
Hüje Robot Creative Commons License 2006.04.06 0 0 726
A látottak alapján nagyon is elképzelhető. :-)
Előzmény: Törölt nick (725)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 725

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője azt mondta, Orbán Viktor nem készül külön az alkalomra. (origo cikk)

 

Szerintem ez hazugság.

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 724

"el kéne azon gondolkodni, hogy itt sose volt kommuniznus"

 

...aki gyűlölködik, azt ez nem érdekli: a lényeg a gyűlölködés :-(

Előzmény: csipkefa (702)
Derek Creative Commons License 2006.04.06 0 0 723
Pontosan ,ma az o napja volt meg a bakija is jol sult el.
Előzmény: Hüje Robot (722)
Hüje Robot Creative Commons License 2006.04.06 0 0 722
Naja, de Gyurcsany valaszanak eppen az lett volna a lenyege, hogy nem lehet osszehasonlitani a kettot, mert valtozik a vilag. Szoval hulyeseget mondott, megis igaza lett :)
Előzmény: Derek (721)
Derek Creative Commons License 2006.04.06 0 0 721
Nezzunk meg ma egy atlagos bevasarlokosarat az abc-ben,turo rudi a gyereknek, joghurtok a tinicsajnak, tej, sajtok a faternak a borhoz,egeszen mas fogyasztasi szerkezet.Aztan a kulonbozo kremturok.
Előzmény: Derek (719)
FaberK Creative Commons License 2006.04.06 0 0 720

A Nemzeti Tankönyvkiadó privatizációja gazdaságilag is teljesen indokolatlan volt, arról nem is beszélve, hogy az oktatás stratégiai ágazat, pláne, ha azt is figyelembe vesszük, hogy rengeteg szociális vonatkozása van. Nem akarok vádaskodásba belemenni, hogy kinek játszották ezzel ki az állami vagyont, stb., a dolog számomra inkább arról szól, hogy a jövő egyik legfontosabb állami feladatában kulcsszerepet betötlő céget állami ellenőrzés alá akarják vonni. Ez nagyon fontos dolog, mert igenis kell, h az államnak legyen beleszólása bizonyos dolgokba.

Tőlünk nyugatra is van az államnak beleszólás bizonyos dolgokba, melyet legkönnyebben az állami tulajdonon keresztül tud véghez vinni. Nyugaton úgy a javak egyharmada van állami tulajdonban. Nálunk ez az arány már közelít a 10 %-hoz. Ahogy pl. az Antenna Hungáriát is egy svájci állami cég vette meg. Mellesleg ez is egy stratégiai ágazat meghatározó része.

Előzmény: DaveNo1 (227)
Derek Creative Commons License 2006.04.06 0 0 719

Mindenesetre Orbant megszopatta ,pedig falusi gyerekkent kapasbol elkuldhette volna:-))

Ket csusztatas is volt a dologban eloszor is a tej -tejtermek fogyasztas 45 utan joval alacsonyabb volt,mint amire aztan a magyar mezogadasah csucskorara felfutott ez is elerheto adat,masreszt a magyar marhaallomany akkoriban a husmarhara volt kihegyezve ,hiszen ez volt az egyik legnagyobb exportcikkunk.ma meg hol van a magyar  husmarha .Az nem a kivenhedt tehen amit levagnak. ma foleg tejelo allomany van. Mindenesetre ugyes volt,de egy volt teesz segedallattenyeszto kapasbol elkuldte volna.

 

Lehet hogy o sem volt ennek tudataban,de jol sult el a szamara.

Előzmény: Hüje Robot (717)
Derek Creative Commons License 2006.04.06 0 0 718
Font fustbe csomagoltam es mar uton van
Előzmény: Hüje Robot (717)
Hüje Robot Creative Commons License 2006.04.06 0 0 717
köszönöm, mikor vehetem át? :)
Előzmény: Derek (716)
Derek Creative Commons License 2006.04.06 0 0 716
Tied a rongybicikli!
Előzmény: Hüje Robot (715)
Hüje Robot Creative Commons License 2006.04.06 0 0 715
husmarhak?
Előzmény: Derek (714)
Derek Creative Commons License 2006.04.06 0 0 714
Nem.Lehet ,hogy abban is de az nekem nem tunt fel. Mert a valos szamokat nem ismerem mas forrasbol.Elarulom a tehen ugyben:-))
Előzmény: liberálmensevik (713)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!